-
مساحت
7,692,024 کیلومتر مربع -
واحد پول
دلار استرالیا -
جمعیت
25,861,227 -
پایتخت
کانبرا -
زبان ملی
انگلیسی
کشور استرالیا
کشور استرالیا (با نام رسمی قلمروی همسود استرالیا)، کشوری است که از قاره و جزایر زیادی که این کشور را محاصره کرده اند (تاسمانی و غیره)، تشکیل شده است. استرالیا همچنین تنها قارهای است که بعنوان یک کشور واحد اداره میشود. گاهی به صورت غیر رسمی به آن قاره جزیرهای گفته میشود که با اقیانوسهای پیرامونی احاطه شده است.
به دلیل موقعیت جغرافیایی استرالیا در نیمکره جنوبی، فصلها در این کشور بر خلاف چیزی است که غالبا مشاهده میکنید؛ فصل تابستان در دسامبر شروع میشود، در حالیکه فصل زمستان در ماه ژوئن آغاز میشود. با این حال، میتوانید در تمام طول سال از هوای خوب لذت ببرید که شامل تابستانهای گرم و زمستانهای معتدلی میشود که فقط با بارش باران همراه است.
کیفیت زندگی در کشور استرالیا بسیار بالاست. این کشور سیزدهمین اقتصاد بزرگ در جهان را دارد. بخشهای پررونق اقتصاد استرالیا عبارتند از: کشاورزی، مالی، گردشگری، آموزش، خدمات و ساختوساز.
استرالیا به طور کامل با آبهای دو اقیانوس هند و آرام محاصره شده است. بیش از 18 میلیون نفر در کشور استرالیا زندگی میکنند و بیشتر آنان از تبار بریتانیایی هستند.
بعد از جنگ جهانی اول، افراد زیادی از کشورهای ایتالیا، یونان و آلمان در استرالیا ساکن شدند. به تازگی، افراد زیادی نیز از قاره آسیا برای زندگی وارد این کشور شده اند. گروه دیگر ساکنین کشور استرالیا را بومیانی تشکیل میدهند، که سالها پیش از ورود اروپاییها، در این کشور ساکن بوده اند.
سیستم آموزشی کشور استرالیا
سیستم آموزشی در کشور استرالیا غیر متمرکز است و بخشی از مسئولیت دولتهای موجود در ایالتها و قلمروها محسوب میشود که وظیفه تامین بودجه و وضع قانون برای مدارس دولتی و خصوصی را دارند. سیستم آموزشی استرالیا از یک الگوی سه لایه پیروی میکند که شامل آموزش ابتدایی (دبستان)، آموزش متوسطه (دبیرستان) و آموزش دانشگاهی (دانشگاهها، کالجهای TAFE (آموزش عالی و فنی) و مؤسسههای VET (آموزش فنی-حرفهای) میشود. سال تحصیلی مدارس ابتدایی و متوسطه و کالجهای TAFE در مناطق مختلف کمی متفاوت است، ولی عمدتا از اواخر ژانویه/ اوایل فوریه آغاز میشود و تا اواسط دسامبر ادامه مییابد. سال تحصیلی دانشگاهها از اواخر فوریه تا اواسط نوامبر است.
سیستم آموزشی استرالیا شامل آموزش ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی میشود. آموزش در مدارس استرالیا در سطح کشور تقریبا یکسان است و فقط تفاوتهای کوچکی در ایالتها و قلمروهای مختلف وجود دارد. تحصیل در مدارس (ابتدایی و متوسطه) از سن شش تا شانزده سالگی اجباری است (سال اول تا سال 9 یا 10).
- آموزش ابتدایی - به مدت هفت تا هشت سال است و با کودکستان/ پیشدبستانی آغاز میشود و تا سال 6 یا 7 ادامه مییابد.
- مدرسه متوسطه - از سال 7 تا 10 یا 8 تا 10 به مدت سه سال اجرا میشود.
- آموزش دانشگاهی - شامل آموزش عالی (دانشگاهها) و آموزش فنی و حرفهای (VET) میشود.
مدرسه ابتدایی
آموزش ابتدایی در استرالیا شامل دورههای مقدماتی 7 ساله است؛ دانشآموزان در سن 5 سالگی (سال اول) تحصیل در این مقطع را شروع میکنند و در سن 12 سالگی (سال 7) به پایان میرسانند.
- مراکز مراقبت روزانه: انواع گوناگونی از آموزش برای کودکان تا سن 5 سالگی وجود دارد، ولی مهمترین آنها مراکز «مهد کودک» یا خانوادههایی است که در اقامتگاههای ثبتشده از کودکان در یک سیستم «مراقبت روزانه خانواده» مراقبت میکنند.
- کودکستان: کودکان معمولا در سنین چهار یا پنجسالگی وارد کودکستان میشوند. این سطح از آموزش شامل آموزش عمومی به دانشآموزان میشوند و آنها را برای ایفای نقش در جامعه و حضور در سطوح بعدی تحصیل آماده میکند.
مدرسه متوسطه
مدارس متوسطه در استرالیا به عنوان دبیرستان شناخته میشوند. این مدارس با توجه به نقشی که در سیستم کلی آموزش ایفا میکنند، به دو دسته مدارس مقدماتی و پیشرفته تقسیم میشوند.
دانشآموزان در سال 12 سالگی وارد مدرسه متوسطه (سال 8) میشوند. تحصیل در این مقطع تا سال دهم و با پایان دو سال در «دبیرستان مقدماتی» اجباری است. پس از آن، دانشآموزان میتوانند در مورد ادامه تحصیل یا ترک مدرسه تصمیمگیری نمایند. دانشآموزان باید دو سال دیگر «دیپلم دبیرستان» (سال 12) را نیز به پایان برسانند. دانشآموزانی که بعد از «دبیرستان مقدماتی» مدرسه را ترک میکنند، نیز میتوانند دورههای آموزش فنی-حرفهای را بگذرانند یا برای ورود به بازار کار، در دورههای کارآموزی شرکت کنند.
بیشتر مدارس متوسطه در کشور استرالیا، یک برنامه درسی عمومی ارائه میدهند که شامل موضوعات زبان انگلیسی، ریاضی، علوم و علوم انسانی میشود. استرالیا همچنین دارای مدارس زبان و فنی است که برنامه درسی با تمرکز بر آموزش فنی-حرفهای ارائه میدهند. دانشآموزان با به پایان رساندن موفقیتآمیز سال 12، یک گواهینامه آموزش متوسطه دوم دریافت میکنند. هر ایالت در استرالیا این مدرک را با نام خاصی ارائه میدهد، ولی همگی نشانگر سطح مشابهی از آموزش هستند و در ایالتهای مختلف به رسمیت شناخته میشوند. بعضی از مدارس، به جای گواهینامه فارغالتحصیلی از سال 12 مدرسه، برنامههای گواهینامه بینالمللی شامل IB را نیز ارائه میدهند.
آموزش دانشگاهی در کشور استرالیا
بعد از به پایان رساندن سال آخر در مدرسه متوسطه (سال 12)، دانشآموزان وارد آموزش دانشگاهی میشوند که مدارک کاردانی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه میدهند. آموزش دانشگاهی در استرالیا در حیطه چارچوب مدارک آموزشی استرالیا (AQF) است که آموزش عالی و فنی-حرفهای را در یک طبقهبندی مشترک آموزش دانشگاهی ادغام میکند.
آموزش فنی و حرفهای
استرالیا جزو معدود کشورهایی است که دارای بخش آموزش فنی-حرفهای در سیستم آموزشی است که در آن، دانشجویان بر اساس قابلیتها و مهارتهای کسبشده ارزیابی میشوند و بر روی توسعه مهارتهای مرتبط با یک حرفه تمرکز دارد. بخش VET، از مؤسسههای آموزشی دولتی و خصوصی تشکیل شده که در مجموع به عنوان سازمانهای آموزشی ثبتشده (RTO) شناخته میشوند. مؤسسههای آموزشی دولتی همان کالجها یا مؤسسههای TAFE یا آموزش عالی و فنی هستند.
آموزش عالی
بخش آموزش عالی کشور استرالیا بسیار باکیفیت و در سطح جهانی است و شامل برنامههای بینالمللی جامع و پویایی میشود. آگاهی فرهنگی، رواداری مراسم مذهبی و آزادی بیان در تمامی دانشگاههای استرالیا تشویق و تقویت میشوند. همه دانشگاههای استرالیا خودمختار هستند و دورههای آموزشی، استانداردها و قوانین مختص به خود را تعیین میکنند. ولی همگی به یک سیستم یکپارچه ملی تعلق دارند که تضمین میکند در سطح کارشناسی، همه مقاطع دانشگاهی در این کشور از کارآیی مشابهی برخوردارند. تحصیل در کالج یا دانشگاه، که منتهی به دریافت مدرک کاردانی میشود، به عنوان آموزش «قبل از لیسانس» شناخته میشود. تحصیل بالاتر از مقطع کاردانی، دوره «بالاتر از کارشناسی» یا آموزش «وابسته به تحصیلات پس از لیسانس» نامیده میشود. مقاطع بالاتر یا پیشرفته Ph.D. یا دکترا نام دارند.
مدرکهایی که از یک دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی در استرالیا به دست خواهید آورد، شامل موارد زیر میشود:
مدرک کاردانی
-
-
- طول دوره: دو سال
- پس از سال 12 متوسطه یا معادل آن، گواهینامههای III یا IV
-
مدرک کارشناسی
-
-
- طول دوره: سه سال
- پس از سال 12 متوسطه یا معادل آن، گواهینامههای III یا IV
- مدرک کارشناسی (عمومی): دوره سه ساله تماموقت
- مدرک کارشناسی (حرفهای): دوره چهارساله تماموقت
-
مقطع کارشناسی Honor
-
-
- طول دوره: چهار سال (3 تا 4 سال تماموقت. پس از تکمیل موفقیتآمیز یک سال اضافه، دانشجو مجاز به ورود به دوره کارشناسی ارشد یا دکترای پژوهشی خواهد بود.)
- پس از مقطع کارشناسی
-
گواهینامه تکمیلی
-
-
- طول دوره: 6 ماه
- پس از مقطع کارشناسی
-
دیپلم تکمیلی
-
-
- طول دوره: یک سال
- پس از مقطع کارشناسی
-
مقطع کارشناسی ارشد (آموزشی و پژوهشی)
-
-
- طول دوره: 1 تا 2 سال
- پس از مقطع کارشناسی Honor یا مقطع کارشناسی
-
مقطع دکترا (پژوهشی و حرفهای)
-
-
- طول دوره: معمولا 3 سال
- پس از مقطع کارشناسی ارشد
-
آموزش اجباری کشور استرالیا
آموزش برای همه دانشآموزان بین سنین پنج تا پانزده سالگی اجباری است. در برخی ایالتها، این سنین کمی متفاوت است.
زبان آموزش در کشور استرالیا
انگلیسی، زبان رسمی کشور استرالیا و زبان اصلی آموزش در سیستم آموزشی این کشور است. برخی از مدارس، برنامههای آموزشی دوزبانه یا برنامههایی در سایر زبانها ارائه میدهند. زبانهای بومی نیز در برخی مناطق استفاده میشود.
چرا تحصیل در کشور استرالیا؟
1. کشف کنید چگونه یک تفکر خلاقانه و چابک داشته باشید.
مدارس، کالجها و دانشگاههای استرالیا، به فراهمساختن مهارتهای عملی و دانش مورد نیاز برای موفقیت در صنعت دلخواه متعهد هستند. رشد تقاضای جهانی برای افرادی با توانایی تفکر خلاقانه و کارآفرین، مؤسسههای آموزشی استرالیا را بر آن داشت تا رویکردهای آموزشی و یادگیری خود را بازبینی کنند و تفکر خلاق را در میان دانشجویان توسعه دهد.
مدارس، کالجها و دانشگاههای استرالیا، مهارتهای عملی و دانش نظری مورد نیاز برای موفقیت در جهان در حال تغییر و حفظ انعطافپذیری و سرعت عمل در مواقع عدم قطعیت را به فرد میآموزند.
2. در مؤسسههای برتر جهانی تحصیل کنید.
استرالیا در حوزه آموزش، استانداردهایی در سطح جهانی تببین کرده است.
بخش آموزش استرالیا از مؤسسههای آموزشی برتر دنیا، امکانات آموزشی پیشرفته، خدمات پشتیبانی دانشجویی و مدرسین برجسته تشکیل شده است.
با نگاهی به ردهبندیهای جهانی مانند مؤسسه THE و QS و ردهبندی شانگهای میتوان به برتری دانشگاههای استرالیا پی برد. این سازمانها، سالهای متمادی بطور مداوم مؤسسات آموزشی استرالیا را در بین 100 دانشگاه برتر جهان ردهبندی کرده اند.
3. همزمان با تحصیل، تجربه کاری بدست آورید.
آموزش ارائهشده در مؤسسههای استرالیایی با هدف کمک به دانشجویان برای موفقیت در بازار کار جهانی طراحی شده اند. یک مدرک دانشگاهی از استرالیا، شما را به یک کارمند بالقوه بسیار جذاب در استرالیا، کشور مبدا و سراسر دنیا تبدیل میکند.
بیشتر دورههای دانشگاهی و فنی-حرفهای استرالیا شامل برنامههای تجربه کاری و کارورزی میشوند و همزمان با تحصیل، به دانشجو فرصت کسب تجربه عملی در صنعت و توسعه شبکه حرفهای خود را میدهد. بعد از پایان تحصیل، واجد شرایط اقامت و کار در این کشور خواهید بود.
در هنگام تحصیل، میتوانید تا 20 ساعت در هفته در طول ترم تحصیلی، و در تعطیلات ترم به صورت تماموقت به کار مشغول شوید. این روش، بهترین گزینه برای پیداکردن کارهای مرتبط با تحصیل و تامین هزینه زندگی در کشور استرالیا به شمار میآید.
4. به گستردهترین خدمات پشتیبانی دانشجویی دسترسی داشته باشید.
مؤسسههای آموزشی استرالیا طیف وسیعی از خدمات پشتیبانی از دانشجو را برای کمک به شما در ساماندهی زندگی جدیدتان در این کشور ارائه میدهند. مؤسسههای آموزشی باید در تطابق با کیفیت دقیق و معیارهای اعتبارسنجی دولتی خاصی باشند، بنابراین دریافت بهترین خدمات برای شما در این کشور تضمین شده است. در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ، مراکز پشتیبانی اختصاصی برای دانشجویان بینالمللی وجود دارد که پشتیبانی و مشاوره عملی در خصوص موضوعاتی مانند حقوق قانونی، مهارتهای شغلی و فرصتهای ملاقات و آشنایی با سایر دانشجویان محلی و بینالمللی را ارائه میدهند.
چارچوب خدمات آموزشی استرالیا برای دانشجویان بینالمللی (ESOS ACT) از حقوق دانشجویان بینالمللی استرالیا به بهترین شکل ممکن حفاظت میکند.
5. در محیطی امن زندگی و تحصیل کنید.
شهرهای استرالیا یکی از کمترین نرخهای جرم و جنایت در سراسر جهان را دارند. خیابانها و مکانهای عمومی این کشور بسیار امن هستند. در این کشور گزینههای زیادی برای اسکان در اختیار شما قرار میگیرد: میتوانید در روستاهای ویژه اسکان دانشجویی ساکن شوید، با خانواد استرالیایی زندگی کنید (Homestay)، خانه خصوصی اجاره کنید و یا در خانههای اشتراکی یا مدارس شبانهروزی ساکن شوید.
6. در یک جامعه چندفرهنگی احساسی راحتی کنید.
استرالیا کشوری با مردمانی صمیمی و خونگرم است. مردم این کشور، برای آزادیهای فردی شما ارزش زیادی قائل هستند. همچنین، از حقوق شهروندان و گردشگران تحت یک سیستم قانونی شفاف حفاظت میشود.
این کشور همچنین دارای جامعهای چندفرهنگی با احترام به سایرین، بدون توجه به سابقه شخصی و کشور مبدا، است. آیا میدانستید تقریبا 30 درصد جمعیت استرالیا جایی خارج از خاکهای این کشور متولد شده اند؟ این موضوع باعث شده استرالیا سرشار از ملیتها و فرهنگهای گوناگون از سراسر جهان باشد.
در هنگام تحصیل در استرالیا، به بیش از یک میلیون دانشجوی بینالمللی از 192 کشور جهان ملحق خواهید شد که در زندگی استرالیایی پذیرفته شده اند.
7. از جاذبههای طبیعی کشور استرالیا نهایت لذت را ببرید.
با ترکیب منحصربفردی از مراکز منطقهای و شهرهای مترقی، فضاهای باز وسیع و چشماندازهای زیبا، جای تعجبی نیست که چرا استرالیا مردم سراسر جهان را به خود جذب میکند.
اولین چیزی که در هنگام ورود به استرالیا توجه شما را به خود جلب میکند، هوای تمیز و آسمان آبی است. ما در حفاظت از زیبایی و پایداری محیط زیست خودمان سابقهای طولانی داریم. نتیجه چیست؟ شهرهای تمیز و پایدار و مراکز منطقهای با فضای سبز بسیار زیاد و آلودگی هوای نسبتا پایین.
محیط زیست متنوع استرالیا، تجربیات گوناگونی را برای شما فراهم میکند: میتوانید در سواحل طلایی این کشور ریلکس کنید، در پارکهای ملی برای دیدن گیاهان و جانوران منحصربفردش ماجراجویی کنید، یا در صحرای طبیعی استرالیا به اکتشاف بپردازید.
مؤسسههای استرالیایی همچنین به آموزش پایداری و نحوه کاربرد آن در حوزههای صنعتی مختلف کشور به دانشجویان خود اهمیت زیادی میدهند.
8. از استانداردهای بالای زندگی در کشور استرالیا بهرهمند شوید.
شهرهای استرالیا بطور مداوم بعنوان شهرهای قابل سکونت برتر در رده جهانی معرفی میشوند. کیفیت آموزش، سلامت، حملونقل، زیرساخت و خدمات دولتی این کشور در سطحی بالاتر از متوسط جهانی ارائه میشوند.
استرالیا در زمینه تکنولوژی بسیار پیشرفته است و اقتصادی قدرتمند با قابلیت رقابت در سطح جهانی دارد. در این کشور، از خدمات، حملونقل و زیرساختهای باکیفیتی در شهرهای کوچک و بزرگ آن بهرهمند خواهید شد.
9. فرصتهای اشتغال در کشور استرالیا
مؤسسههای آموزشی استرالیا با درک شرایط لازم برای موفقیت در بازار جهانی کار، دانشجویان را برای اشتغال آماده میکنند. یک مدرک دانشگاهی از استرالیا، شما را به یک کارمند بالقوه بسیار جذاب در استرالیا، کشور مبدا و سراسر دنیا تبدیل میکند.
اقتصاد کشور استرالیا
کشور استرالیا از دیرباز به کشوری ثروتمند، کمجمعیت و مستعد بلایای طبیعی مشهور بوده است، که اقتصادش تا حد زیادی به کشاورزی (بر عهده گوسفندان) و سرمایهگذاری خارجی وابسته است. این توصیف در طول اولین قرن از استقرار اروپاییها در این کشور، که صادرات پشم گوسفند رونق زیادی داشت، معقول و منطقی به نظر میرسید. گندم، گوشت گاو، گوشت بره، فرآوردههای لبنی و گروهی از محصولات زراعی آبی نیز در اقتصاد این کشور دارای اهمیت هستند، ولی هرگز در اهمیت کلیدی کشاورزی و چَرای دام جای هیچ تردید و سوالی نبود. با این حال، این تصویر با رشد تولید و خدمات و به ویژه با افزایش چشمگیر در بهرهبرداری معدنی بعد از جنگ جهانی دوم از بین رفت.
از سوی دیگر، هیچ وقفهای در این تداوم وجود نداشت. وابستگی به سرمایهگذاری خارجی و آسیبپذیری بازار جهانی، رهاکردن نقشهای سنتی به عنوان بازیگران فرعی و حاشیهای در یک سیستم جهانی به هم متصل را برای استرالیاییها سخت و دشوار کرده بود. با کاهش تولید در دهه آخر قرن بیستم، سایر جنبههای این وضعیت وابستگی عمیق نمایان شد. دولت استرالیا همیشه آماده مداخله در اقتصاد است، ولی بطور کلی اقتصاد این کشور تحت سلطه منافع خارجی بوده است - ابتدا منافع بریتانیا، سپس ایالات متحده و ژاپن، و اخیرا توسط شرکتهای چندملیتی بزرگ.
کشور استرالیا، به لطف صنعتهای کشاورزی و معدن، کشوری آباد به شمار میآید. صادرات استرالیا شامل طلا، مس، نقره، زغال سنگ، اورانیوم، گاز طبیعی و نفت میشود. استرالیا بزرگترین تولیدکننده سنگهای قیمتی مانند الماس و اپال است. مناطق شرقی، جنوب شرقی و جنوب غربی استرالیا پوشیده از مزارع گندم، جو، جو دوسر، پنبه، برنج، میوه و نیشکر است. این مناطق، همچنین چراگاه تعداد زیادی از گوسفندان و سایر دامها هستند. گردشگری نیز یک منبع درآمد حائز اهمیت برای استرالیا محسوب میشود.
آب و هوای کشور استرالیا
استرالیا یک قاره خشک است. در بیش از دو سوم توده خشکی آن، میزان بارش سالانه (عمدتا به صورت باران) کمتر از 500 میلیمتر و در یک سوم مناطق آن، کمتر از 250 میلیمتر است. تنها کمی بیش از یک دهم این قاره، بیش از 1000 میلیمتر بارندگی در سال دارد. همانطور که گفته شد، در زمستان، نواحی پوشیده از برف تاسمانی و کوه کوسیوسکو گسترده میشوند، ولی به طور کلی استرالیا یک کشور بسیار گرم است، زیرا اتلاف ناشی از تبخیر آبها در این کشور زیاد و تاثیر آبهای دریافتی ناشی از بارندگی بسیار کم است. به علاوه، احتمالا شدت شرایط آب و هوایی، غالببودن فضای باز در ذهنها و زندگی افراد، اهمیت ملی کشاورزی و دامپروری، مردم استرالیا را نسبت به مردمان سایر کشورهای جهان، نسبت به مسائل اقلیمی آگاهتر کرده است. در هیچ کشوری با سطح توسعه یکسان، اقلیم و آب و هوا تا این حد در زندگی و مکالمات روزمره مردم پررنگ نیست.
ویژگیهای اصلی شرایط آب و هوایی کشور استرالیا، ناشی از موقعیت، شکل و اندازه این کشور است. استرالیا، اساسا یک قاره مسطح گرمسیری و نیمهگرمسیری است. هیچ جریان عمدهای از آب دریا به داخل توده خشکی این کشور نفوذ نمیکند. تنها مناطق مرتفع این کشور در نزدیکی ساحل شرقی قرار گرفته اند، که نسبت به استانداردهای جهانی، چندان هم مرتفع به شمار نمیآیند.
در تابستان (دسامبر-فوریه)، وقتی خورشید دقیقا بالای استرالیای شمالی قرار میگیرد، دمای هوا بسیار بالا است. دریا تاثیر کمی در معتدلکردن هوا دارد و مناطق مرتفع آنقدر وسیع و مرتفع نیستند که کارآمدتر از تاثیرات محلی باشند. دمای هوا معمولا بالاتر از 38 درجه سانتیگراد است، ولی از آنجایی که پوشش ابری اندکی در این کشور وجود دارد، افت حرارت تابشی در شبها قابل توجه است، در نتیجه دامنه تغییر دمای هوا در طول روز بسیار گسترده میشود.
کشور استرالیا به دلیل قرارگیری در عرض جغرافیایی پایین، تحت تاثیر بادهای مداوم جنوب شرقی در شمال و بادهای غربی در جنوب است. استرالیای شمالی، متاثر از باد و باران موسمی شمالی است که تا حدی به دلیل عرض جغرافیایی و کوچ فصلی مناطق بادی زمین؛ و تا حدی نیز به دلیل گرمایش تابستانی سرزمینهای داخلی قاره است که بادهای سطحی را به دنبال دارد.
استرالیای جنوبی بارانهای زمستانی را از فرورفتگیهای ناشی از بادهای غربی دریافت میکند. عوامل توپوگرافی محلی دیگری نیز وجود دارد و مناطق مرتفع میان بیشتری نسبت به دشتهای مجاور بارندگی دارند. بخشهایی از رشته کوه لفتی (Mount Lofty Range) در استرالیای جنوبی، در سال به طور میانگین بیش از 1000 میلیمتر بارندگی دارد، ولی آدلاید، در غرب، تنها 500 میلیمتر در سال دارای بارندگی است. همچنین دشتهای مورای در سایهبارانهای (rain shadow) این رشتهکوه، 380 میلیمتر یا کمتر در طول سال بارندگی دارند.
در سرزمینهای داخلی استرالیا، میانگین بارندگی سالانه کمتر از 500 میلیمتر است، مجموع بارندگی در نواحی پهناور کمتر از 250 میلیمتر است؛ و در ناحیه دریاچه ایر (Lake Eyre) میانگین بارش سالانه، کمتر از نصف این مقدار است.
اقلیم کشور استرالیا همچنین تحت تاثیر پدیدهای به نام دوقطبی اقیانوس هند (IOD) است، که به تفاوت دمای سالانه بین بخشهای غربی و شرقی اقیانوس مربوط میشود. IOD دارای سه فاز است - مثبت، منفی و خنثی. هر کدام از این سه فاز، هر سه تا 5 سال یکبار اتفاق میافتد. در طول فاز خنثی، IOD تاثیر کمی بر روی اقلیم استرالیا دارد. افزایش وزش بادهای غربی در طول فاز منفی، آبهای گرم را به سوی شمال غرب استرالیا متمرکز میکند و در نهایت باعث میزان بارندگی بالاتر از متوسط در بخشهایی از استرالیای جنوبی میشود. از سوی دیگر، در طول فاز مثبت، بادهای غربی ضعیفتر میشوند و به آبهای گرم اجازه میدهند به سوی آفریقا حرکت کنند و تولید ابر بر فراز استرالیا، و در نتیجه میزان بارندگی در بیشتر نواحی غربی، جنوبی و شرقی استرالیا، را کاهش میدهد.
گردشگری در کشور استرالیا
استرالیا سرزمین رویاهاست. از افسانههای مقدس Dreamtime بومیان، که روحهای بزرگ صخرههای مرجانی، جنگلهای بارانی و بیابانهای قرمز سوخته را جادو کردند، تا مسافران مجازی که استرالیا را به عنوان مقصد رویایی خود معرفی میکردند، استرالیا شایستگی تمامی این تبلیغات مبالغهآمیز را دارد. استرالیا کوچکترین قاره و بزرگترین جزیره در جهان است و تقریبا هماندازه ایالات متحده آمریکا، با جمعیتی برابر با ایالت نیویورک است و یکی از عجیبترین گونههای حیات وحش را در خود جای داده است.
استرالیا همچنین سرزمین تضادهای شگفتآور و مناظر دیدنی و زیبا است. در طول ساحل، میتوانید از شهرهای چندفرهنگی پرجنب و جوش، جزیرههای شنی پهناور، جنگلهای بارانی باستانی و یکی از عجایب طبیعی شگفتانگیز، یعنی سد بزرگ مرجانی بازدید کنید. در صحرای استرالیا، پارکهای ملی و بیابان سوخته قرمز، سفری هیجانانگیز برای شما رقم خواهد خورد. همه این تجربیات، با آسودگی و در کنار مردمی خونگرم اتفاق میافتد و جای تعجب نیست که کشور استرالیا در صدر فهرست مکانهای دیدنی جهان قرار گرفته باشد.
گردشگری در کشور استرالیا در اقتصاد این کشور نقش پررنگی ایفا میکند، مجموع هزینه گرشگری داخلی و بینالمللی این کشور در سالهای 2018 و 2019، به میزان 122 میلیارد دلار بوده است.
تولید ناخالص ملی گردشگری استرالیا، در سال مالی 19-2018، به طور مستقیم در حدود 60.8 میلیارد دلار تولید کرده است. این امر نشانگر رشد 3.5 درصدی نسبت به سال قبلی است که از رشد تولید ناخالص ملی سریعتر بوده است. گردشگری همچنین به طور مستقیم 666 هزار استرالیایی، چیزی در حدود 5 درصد نیروی کار این کشور، را به کار مشغول کرده است.
44 سنت از هر دلار گردشگری در مقاصد منطقهای خرج شده و صنعت توریسم، چهارمین صنعت صادراتی این کشور بوده است که 8.2 درصد از درآمد صادرات این کشور را به خود اختصاص داده است.
امروزه بیش از 1.4 میلیارد گردشگر بینالمللی در سراسر جهان وجود دارد که 1.5 تریلیون دلار در سال پول خرج میکنند. در سال 19-2018، حدودا 9.3 میلیون بازدیدکننده بینالمللی وارد استرالیا شدند که نسبت به سال گذشته، 3.0 درصد افزایش داشته است. استرالیا در حال حاضر یکی از مقصدهای سودآور جهان است. گردشگران بینالمللی در این کشور 44.6 میلیارد دلار پول خرج کرده اند، که در مقایسه با سال قبل، با رشد 5 درصدی همراه بوده است.
مقصدهای پرطرفدار در استرالیا شامل شهرهای ساحلی سیدنی، بریزبن و ملبورن و نیز مقاصد برجسته دیگری همچون کوئینزلند، گلدکوست و سد بزرگ مرجانی است. صحرای استرالیا و پارک ملی اولورو و طبیعت بکر تاسمانی، سایر مکانهای محبوب و پرطرفدار هستند. حیات وحش منحصربفرد کشور استرالیا نیز نکته قابل توجه دیگر در مورد گردشگری در این کشور است.
ایالتها و قلمروهای کشور استرالیا
استرالیا دارای تعدادی تقسیمات سیاسی است که شامل نیو ساوث ولز، کوئینزلند، قلمروی شمالی، استرالیای غربی، استرالیای جنوبی، ویکتوریا، قلمروی پایتختی استرالیا و تاسمانی میشود.
قلمروی پایتختی استرالیا
قلمروی پایتختی استرالیا (ACT)، کانبرا پایتخت این کشور را احاطه کرده و مرکز حکومت است. قلمروی پایتختی استرالیا تقریبا در 290 کیلومتری جنوب سیدنی واقع شده و تعداد زیادی از مؤسسههای ملی شامل ساختمان مجلس، یادمان جنگ استرالیا و گالری ملی استرالیا را در خود جای داده است.
نیو ساوث ولز
قدیمیترین و پرجمعیتترین ایالت استرالیا، نیو ساوث ولز (NSW) است. نیو ساوث ولز در ابتدا بعنوان یک تبعیدگاه در سواحل پورت جکسون بود، که امروزه سیدنی پر جنب و جوش در آن واقع شده است. سیدنی بزرگترین شهر استرالیا است و به دلیل سواحل شگفتآور، مکانهای پیادهروی زیبا و غذاخوریهایی در سطح جهانی مشهور است. نیو ساوث ولز همچنین جاذبههای معروفی همچون کوههای Blue Mountains و منطقه هانتر را در خود جای داده است.
قلمروی شمالی
قلمروی شمالی (NT)، در شمال استرالیا قرار گرفته است. داروین، در ساحل شمالی، پایتخت این ایالت است و آلیس اسپرینگز شهر اصلی مرکز این قلمرو به شمار میآید. آلیس اسپرینگز قلب استرالیاست و به لحاظ جغرافیایی دقیقا در مرکز این کشور واقع شده است. قلمروی شمالی، پارکهای ملی معروف کاکادو، کاتا جوتا و اولورو را در خود جای داده است.
کوئینزلند
کوئینزلند (QLD) دومین ایالت بزرگ استرالیا است و سد بزرگ مرجانی، وسیعترین جنگل بارانی نیمهگرمسیری جهان و جزایر زیبای کوئینزلند را در خود جای داده است. یکی از آن جزایر، جزیره فریزر است که در میراث جهانی به ثبت رسیده است. بریزبن پایتخت این ایالت است و در زمستان، از گرما و آفتاب بیشتری بهره میبرد. از این رو، در مقایسه با سایر شهرهای استرالیا؛ مکانی مناسب برای فعالیت در هوای آزاد و ورزشهای آبی محسوب میشود.
استرالیای جنوبی
استرالیای جنوبی (SA)، در بخش مرکزی جنوب کشور قرار گرفته و بخشهایی از خشکترین نقاط استرالیا را پوشش داده است. پایتخت این ایالت، شهر آدلاید است و برای بازدید از رشته کوههای فلایندرز و جزیره کانگورو مکانی ایدهآل به شمار میآید. رویدادهای هنری زیادی در این ایالت برگزار میشوند، از این رو، به این ایالت لقب «ایالت فستیوالها» داده شده است. بیش از 500 رویداد و فستیوال هنری هر ساله در این ایالت برگزار میشود.
تاسمانی
تاسمانی (TAS) از طریق تنگه باس از سرزمین اصلی استرالیا جدا شده است و کوچکترین ایالت استرالیا به شمار میآید. پایتخت این ایالت، شهر هوبارت است که در سال 1804 به عنوان تبعیدگاه تاسیس شد و بعد از سیدنی، دومین پایتخت قدیمی استرالیا به شمار میآید. یک پنجم تاسمانی با پارکهای ملی و طبیعت بکر پوشیده شده است - که مملو از مسیرهای رانندگی و پیادهروی است - و یکی از کوهستانیترین جزایر در جهان محسوب میشود.
ویکتوریا
با اینکه ویکتوریا (VIC) کوچکترین ایالت استرالیا است، ولی دومین شهر پرجمعیت این کشور، یعنی ملبورن را در خود جای داده است. ملبورن، که غالبا آنرا بعنوان پایتخت فرهنگی کشور میشناسند، به دلیل دیوارهای سرشار از گرافیتی، بوتیکهای مد روز و کافههای پررونق شهرت خوبی دارد. اشتیاق ایالت ویکتوریا برای ورزش نیز افسانهای است و جایی است که فوتبال استرالیایی در آن آغاز شد. چیزی که در ملبورن از فوتبال پرطرفدارتر و مقدستر است، عشق به قهوه است. در این شهر میتوانید بهترین کاپوچینوها، فلتوایتها و پیکولو لاتههای استرالیا را پیدا کنید.
استرالیای غربی
استرالیای غربی (WA) بزرگترین ایالت در کشور استرالیا است و تضادهای زیادی در خود جای داده است: از بیابان در شرق تا 13 هزار کیلومتر خط ساحلی طبیعی در غرب. پایتخت این ایالت، شهر پرث است که چهارمین شهر پرجمعیت کشور به شمار میآید و به دلیل سواحل، پارکها و غذاهای دریایی تازهاش، از شهرت خوبی برخوردار است. میدل آیلند در ساحل اسپرانس (Esperance)، در جنوب این ایالت قرار گرفته و دریاچه صورتیرنگ و فوقالعاده هیلیر را در خود جای داده است.
قلمروهای خارجی
استرالیا همچنین جزیرههای آشمور و کارتیر، جزیره کریسمس، جزایر کوکوس یا کیلینگ، جزایر دریای مرجان، جزایر هرد و مک دانلد، جزیره نورفک و قلمروی جنوبگان استرالیا را به عنوان قلمروهای خارجی، تحت حاکمیت خود دارد.
نکات جالب در مورد کشور استرالیا
- نام استرالیا از واژه لاتین Terra Australis گرفته شده که به معنای «سرزمین جنوبی» است.
- استرالیا کماکان یک پادشاهی مشروطه است که توسط ملکه الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، اداره میشود.
- در استرالیا، به جز زبان انگلیسی، بیش از 260 زبان دیگر به گوش میرسد. رایجترین زبانها در این کشور عبارتند از: مندرین، ایتالیایی، عربی، کانتونی و یونانی.
- بعد از نیوزیلند، استرالیا دومین کشور در جهان بود که حق رای را به زنان اعطا کرد.
- دلیل آنکه استرالیا بر روی نشان ملی خود کانگورو و ایموس دارد، این است که آنها نمیتوانند به عقب راه بروند.
- تعداد گوسفندان استرالیا (150 میلیون) از جمعیت انسانهای این کشور بیشتر است.
فرهنگ استرالیا
مذهب در کشور استرالیا
با اینکه 52 درصد جمعیت کشور استرالیا، مسیحیت را دین انتخابی خود عنوان کرده اند، ولی این کشور فاقد دین رسمی است. مردم استرالیا تا زمانی که قانون را زیر پا نگذارند، در انتخاب دین و انجام وظایف دینی خود آزاد هستند. ادیان مختلفی از سراسر جهان در این کشور وجود دارند که بیانگر تنوع فرهنگی غالب در این کشور است. بیشتر دانشگاهها و جوامع استرالیا دارای امکانات و مکانهایی برای پرستش همه انواع ادیان و اصول ایمانی هستند، بنابراین دانشجویان بینالمللی برای اطلاع از امکانات دینی در مؤسسه آموزشیشان میتوانند با مسئول دانشجویان بینالمللی در تماس باشند.
زبان رسمی کشور استرالیا
استرالیا زبان رسمی ندارد ولی اغلب جمعیت این کشور به زبان انگلیسی، به عنوان زبان اول، صحبت میکنند. بر طبق آمار سال 2016، حدود 73 درصد از جمعیت استرالیا در خانه به زبان انگلیسی صحبت میکنند که شامل تعداد زیادی از نسل اول و دوم مهاجرین میشود. انگلیسی استرالیایی، لهجه و دایره واژگان متمایزی دارد. از آنجایی که مردمانی از حدود 200 کشور جهان به استرالیا مهاجرت کرده اند، مجموعه گستردهای از زبانها در این کشور وجود دارد. سایر زبانهای موجود در استرالیا عبارتند از: مندرین، ایتالیایی، عربی، کانتونی و یونانی. گفته میشود زمانی تقریبا 400 زبان بومی استرالیایی وجود داشته است، ولی امروزه تنها 70 زبان باقی مانده اند و 30 زبان در معرض نابودی هستند. یک زبان بومی، کماکان زبان اصلی حدودا 50 هزار فرد بومی در استرالیا به شمار میآید.
بومیان استرالیا
بومیان استرالیا، ساکنان اصلی کشور استرالیا هستند. آنان حدودا 70 هزار سال پیش از آفریقا به آسیا؛ و 40 هزار تا 50 هزار سال پیش از آسیا به استرالیا مهاجرت کردند. بریتانیاییها بعد از ورود و استقرار در استرالیا، بیماریهایی مانند سرخک، آبله و سل را همراه با خود به این کشور آوردند که منجر به لطمهها زیادی به جمعیت بومیان استرالیا شد. بریتانیاییها همچنین زمین و منابع آبی را تصاحب و زمینهای روستایی را به چراگاه و مرتع گوسفندان و دام تبدیل کردند.
امروزه تنوع زیادی بین جوامع مختلف بومیان و جامعه استرالیا وجود دارد. هریک از اینها رسوم، فرهنگ و زبان مختص به خود را دارند. بومیان استرالیا عمدتا شهرنشین هستند، ولی از سال 2017 میلادی، 22 درصد از آنان در شهرکهای دورافتاده زندگی میکنند. این سکونتگاهها غالبا در ساختمانهای کلیسای پیشین قرار گرفته اند.
هنر در کشور استرالیا
قدمت هنر استرالیا به ماقبل تاریخ میرسد و شامل هنر معاصر، مجسمهساز، عکاس، طراح پوستر و نقاشان قرن بیستم، کارگاه هنری، نقاشان منظر، سبک دوران استعمار و بومیان میشود. هنر در استرالیا تاریخی طولانی دارد. اسنادی از هنر بومیان در دست است که به 30 هزار سال پیش بر میگردد. نمونههای حکاکی بر روی سنگ توسط بومیان در سرتاسر این قاره به چشم میخورد.
استرالیا دارای گالریها و موزههای هنری مهمی است که همگی توسط دولتهای محلی، ایالتی و ملی، همچنین موزههای دانشگاهی و خصوصی حمایت میشوند. مهمترین آنها، گالری ملی استرالیا، گالری ملی پرتره استرالیا، موزه ملی استرالیا، موزه و گالری کانبرا، گالری ملی ویکتوریا در ملبورن و گالری هنری ایالت نیو ساوث ولز است. به علاوه، موزه هنر معاصر در سیدنی، گالری هنر کوئینزلند در بریزبن، گالری هنری استرالیای جنوبی در آدلاید، گالری هنری و موزه تاسمانی در هوبارت، گالری هنری و موزه قلمروی شمالی در داروین و گالری هنری استرالیای غربی در پرث نیز در این کشور وجود دارند. دانشجویان بینالمللی علاقمند به هنرهای زیبا، گزینههای زیادی در هنگام اقامت در این کشور پیش رو دارند.
تاریخ مختصر کشور استرالیا
در طول این دوره، تعدادی از کاشفان اروپایی از جمله ویلم یانسزون (1606)، آبل تاسمان (1642 و 1644) و ویلیام دمپیر (1688) این قلمرو را اکتشاف کردند. هیچکدام از این افراد ادعایی در مورد این سرزمین نداشتند. در سال 1770، کاپیتان جیمز کوک، دریانورد بریتانیایی، ساحل شرقی سرسبز استرالیا را کشف کرد و نام آن را نیو ساوث ولز نهاد و مالکیت آن را به بریتانیا داد.
کاپیتان کوک، استرالیا را جزو قلمرو بریتانیا اعلام کرد و بریتانیا تصمیم گرفت از آن به عنوان تبعیدگاه استفاده کند. بریتانیا، به مکانی برای فرستادن افرادی که به دلیل دزدی یا سایر جرائم زندانی میشدند، نیاز داشت. زیرا زندانهای بریتانیا پر بودند و این کشور، مستعمره آمریکایی خود را در طول جنگ استقلال آمریکا از دست داده بود. در سال 1788، آرتور فیلیپ که اولین فرماندار نیو ساوث ولز بود، اولین کاروان دریایی بریتانیا شامل 11 کشتی را به سمت سیدنی هدایت کرد. هر کشتی در حدود 1500 نفر را با خود حمل میکرد و در مجموع، 160 هزار زندانی بین سالهای 1788 تا 1868 به استرالیا منتقل شدند. مهاجران آزاد در دهه 1790 وارد خاک این کشور شدند.
در سالهای اول، اروپاییها با کمبود غذا مواجه شده بودند. ولی با شروع کشاورزی و زراعت، افراد بیشتری وارد این کشور شدند. پشم اولین محصول تولیدشده بود و میزان خوبی پول با خود همراه داشت. شهر سیدنی نیز توسعه یافت و تا سال 1822، شهرهای دیگری نیز در استرالیا بوجود آمدند.
پس از آن، تعدادی از مردم سیدنی سایر بخشهای استرالیا را شناسایی کردند. متیو فلایندرز و جورج باس با کشتی به تاسمانی رفتند و در سال 1803 یک مستعمره در هوبارت تشکیل دادند. ویلیام هاول و همیلتون هیوم با حرکت به سمت جنوب، سرزمینهای ویکتوریا و رود مورای را کشف کردند. توماس میچل به سمت سرزمینهای داخلی حرکت کرد و موفق به کشف رودهای بیشتری شد. در سال 1826، اولین پایگاه ارتش بریتانیا در تنگه کینگ جورج در استرالیای غربی تاسیس شد. در سال 1829، مستعمره سوان ریور، با شهرهایی در پرث و فریمنتل ایجاد شد. در سال 1836، یک منطقه حفاظتشده ویژه مهاجران آزاد (غیر زندانی) راهاندازی گردید و هیچ فرد زندانی به آن مکان فرستاده نشد. در سال 1859، کوئینزلند به یک مستعمره جدا تبدیل شد. مزارع و شهرها در سراسر کشور توسعه یافتند و در نتیجه، بومیان وادار به جابجایی و نقل مکان از سرزمین خود گردیدند. برخی از آنها کشته شدند، برخی دیگر به دلیل گرسنگی و بیماری جان خود را از دست دادند. به تدریج، تعداد افراد بومی از مهاجران بیشتر شد و آنها را وادار کردند تا در مناطق حفاظتشده ساکن شوند.
مردم استرالیا ترجیح میدادند خودشان کشورشان را اداره کنند و تحت حاکمیت لندن نباشند. شش ایالت استرالیا در اول ژانویه 1901، با یک قانون واحد تبدیل به یک کشور شدند. استرالیا، طبق قانون اساسی فدرال که توسط لرد هاپتون، فرماندار کل وضع شده بود، به نام همسود استرالیا شناخته شد.
بین سالهای 1983 تا 1996، اصلاحات اقتصادی متعددی در استرالیا انجام شد. مثلا، آزادکردن نرخ دلار استرالیا و برداشتن محدودیتهای قانونی از سیستم بانکی کشور. در سال 1996، یک حکومت ائتلافی تحت رهبری جان هوارد، در انتخابات عمومی برنده شد، که مجددا در سالهای 1998، 2001 و 2004 پیروز انتخاب بود. دولت، اصلاحات زیادی شامل تغییرات در رابطه کارگر و کارفرما (روابط صنعتی) و سیستم مالیات را پیادهسازی نمود.
در سال 2007، حزب کارگر به رهبری کوین رود، در انتخابات پیروز شد و برنامهای برای تغییر سیستم رابطه کارگر و کارفرمای کشور، اجرای برنامه آموزشی کشوری و کاهش انتشار گازهای گلخانهای ارائه داد. سه سال بعد، جولیا گیلارد در رقابت با کوین رود پیروز شد و اولین نخست وزیر زن استرالیا نام گرفت.
دولت ائتلافی جدید تحت رهبری تونی ابوت در سال 2013 سوگند یاد کرد. ابوت در سال 2015 و در انتخابات داخلی حزب، از مالکوم ترنبول شکست خورد. ترنبول دوباره در انتخابات عمومی جولای 2016 پیروز شد.
کشور استرالیا در حال حاضر، سیزدهمین اقتصاد بزرگ جهان را دارد و دارای نهمین درآمد سرانه در دنیا است. این کشور همچنین در حوزههای آموزش، سلامت، حقوق سیاسی، کیفیت زندگی، آزادیهای مدنی و آزادی اقتصادی در ردههای بالای جهانی قرار دارد. استرالیا عضوی از کشورهای مشترکالمنافع، ملل متحد، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، گروه 20، ANZUS، سازمان تجارت جهانی، فروم جزایر اقیانوس آرام و سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک است.
هزینه زندگی در استرالیا
دانشجویان باید بدانند که هزینههای تحصیل در استرالیا به نوع مؤسسه آموزشی، مقطع تحصیلی و محل تحصیل آنان بستگی دارد.
دانستن میانگین هزینههای زندگی در استرالیا، نقش مهمی در آمادگی مالی شما دارد. در اینجا، برخی از هزینههای مرتبط با زندگی و تحصیل در استرالیا را ذکر میکنیم (همه هزینهها به دلار استرالیا ذکر شده اند).
هزینههای زیر، یک راهنمای نسبی برای شما هستند و بودجه و عادتهای خرید شما را در نظر نمیگیرند.
اسکان تحصیلی در کشور استرالیا
- هاستل و مسافرخانه: 90 تا 150 دلار در هفته
- آپارتمان اشتراکی: 95 تا 215 دلار در هفته
- اسکان در خوابگاه: 110 تا 280 دلار در هفته
- سکونت با خانواده استرالیایی (Homestay): 235 تا 325 دلار در هفته
- اجاره خانه: 185 تا 440 دلار در هفته
- مدارس شبانهروزی: 11.000 تا 22.000 دلار در سال
سایر هزینههای زندگی
- خواروبار و رستوران: 140 تا 280 دلار در هفته
- گاز و برق: 10 تا 20 دلار در هفته
- تلفن و اینترنت: 15 تا 30 دلار در هفته
- حملونقل عمومی: 30 تا 60 دلار در هفته
- هزینههای ماشین (پس از خریداری): 150 تا 260 دلار در هفته
- تفریح و سرگرمی: 80 تا 150 دلار در هفته
هزینه زندگی در کشور استرالیا
وزارت امور داخلی استرالیا، شرایط مالی مورد نیاز برای دریافت ویزای دانشجویی استرالیا را تعیین کرده است:
از اکتبر 2019، هزینههای زندگی برای 12 ماه عبارتند از:
- 21.041 دلار استرالیا - برای دانشجو یا سرپرست
- 7.362 دلار استرالیا - برای پارتنر/ همسر همراه دانشجو
- 3.152 دلار استرالیا - برای کودک همراه دانشجو