-
مساحت
9,833,520 کیلومتر مربع -
واحد پول
دلار -
جمعیت
333,346,614 -
پایتخت
واشینگتن -
زبان ملی
انگلیسی
کشور آمریکا
کشور آمریکا، یا ایالات متحده که در محافل رسمی به عنوان ایالات متحده آمریکا، «آمریکا» یا U.S.A یا U.S شناخته میشود، یک کشور بزرگ است که در آمریکای شمالی و در جنوب کشور کانادا قرار گرفته و دارای طولانیترین مرز خشکی در جهان با این کشور است. این کشور از شرق با اقیانوس اطلس، از غرب با اقیانوس آرام و از جنوب با مکزیک و خلیج مکزیک هممرز است.
کشور آمریکا یک جمهوری فدرال متشکل از 50 ایالت مستقل است که تحت یک دولت ملی قدرتمند و دموکراسی پارلمانی متحد شده اند. علاوه بر 48 ایالت همجوار که گستره میانی یا سرزمین اصلی قاره را اشغال کرده اند، ایالات متحده شامل ایالت جزیرهای هاوایی (که در میانه اقیانوس آرام قرار گرفته) و آلاسکا (در منتهیالیه شامل شرق آمریکای شمالی) نیز میشود.
آمریکا با مساحت 9.526.468 کیلومتر مربع، پس از کشورهای روسیه، کانادا و چین، چهارمین کشور پهناور جهان به شمار میآید. پایتخت ایالات متحده شهر واشینگتن دی.سی است که به عنوان منطقه کلمبیا (District of Columbia) نیز شناخته میشود؛ یک ناحیه فدرال که از زمان پیدایش در سال 1790، به عنوان پایتخت کشور در نظر گرفته میشد.
جمعیت کشور آمریکا در سال 2021، برابر با 330 میلیون نفر تخمین زده شده است و پرجمعیتترین کشور در قاره آمریکا محسوب میشود. پایتخت این کشور واشینگتن دیسی (ناحیه کلمبیا) است. بزرگترین شهر آمریکا نیویورک است. 80 درصد جمعیت آمریکا به زبان انگلیسی و 19 درصد به زبان اسپانیایی صحبت میکنند.
سیستم آموزشی کشور آمریکا چگونه است؟
آموزش در آمریکا رایگان و از سن 6 تا 10 سالگی، به مدت 10 سال اجباری است. برنامه آموزشی این کشور، مطابق با استانداردهایی در سطوح ملی و ایالتی تنظیم و در سطح محلی پیادهسازی و اجرا میشود. مدارس کشور آمریکا بر اساس موقعیت جغرافیایی به مناطق مدرسهای تقسیمبندی میشوند. این مناطق، تحت سرپرستی ناظر مدارس هستند که در خصوص آن منطقه خاص، به هئیت رئیسه پاسخ میدهد. مدارس آمریکا تحت مدیریت یک تیم اداری هستند که شامل مدیر مدرسه و یک یا چند معاون - متخصصینی که در یک حوزه خاص تبحر دارند (برنامه آموزشی، فعالیتهای مدرسه، مقررات و غیره)، همچنین مشاور آموزشی، معلم و دستیار معلم میشود.
مدت زمان ترم تحصیلی برای دانشآموزان دبستان و متوسطه در آمریکا، تقریبا 10 ماه است. بر طبق الگوی سنتی، کودکانی که به سن مدرسه رسیده اند، تحصیل را در اوایل سپتامبر آغاز میکنند و در اواخر ژوئن به تعطیلات تابستانی میروند. اگرچه، در برخی از نواحی این کشور، ازدحام بیش از حد در مدارس، مناطق را وادار به اتخاذ الگوی مدرسه یکساله کرده است. در این قالب، دانشآموزان (و معلمان) به یک دسته آموزشی اختصاص مییابند.
هر یک از این دستهها به طور متوالی به مدت سه ماه در مدرسه حضور مییابند، سپس به مدت دو هفته به استراحت میروند. به علاوه، تمامی دانشآموزان یک تعطیلی دوهفتهای زمستانی و تعطیلی یکهفتهای بهاره دارند. این سیستم آموزشی فعال در تمام طول سال، به مدارس اجازه میدهد تا جمعیت دانشآموزان حاضر در مدرسه تا یک چهارم کاهش دهد.
ساختار سیستم آموزشی ایالات متحده
سیستم آموزشی کشور آمریکا بسیار شبیه به سایر سیستمهای آموزشی در دنیای غرب است و شامل آموزش پیشدبستانی، آموزش دبستانی (که در ایالات متحده، مدرسه ابتدایی نامیده میشود)، مدرسه راهنمایی یا متوسطه (که در آمریکا دبیرستان نامیده میشود) و آموزش پیشدانشگاهی (و دانشگاهی) میشود. آموزش پیشدانشگاهی و دانشگاهی شامل برنامههای آموزشی است که منجر به دریافت یک گواهینامه یا دیپلم به همراه تعدادی مدرک مانند کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا میشود. در سیستم آموزشی آمریکا، دکترای ثانویه یا عالی وجود ندارد، بلکه برنامههای پژوهشی پستداک ارائه میشود.
آموزش بزرگسال، به علاوه آموزشهای ویژه، در همه سطوح آموزشی وجود دارد.
آموزش پیشدبستانی در کشور آمریکا
امکان تحصیل در پیشدبستانی در سرتاسر آمریکا فراهم شده است. با اینکه این مرحله از تحصیل، اختیاری و غیر اجباری است، بیشتر کودکان در آمریکا تحصیل پیش از دبستان را در سن شش سالگی آغاز میکنند. همچنین، در بیشتر ایالتها ثبت نام در پیشدبستانی الزامی است و امکان آموزش در این سطح برای کودکان فراهم شده است. برنامه پیشدبستانی معمولا در سال منتهی به ورود به مدرسه و گاهی نیز در سال قبل، در سنین 3 تا 5 سالگی اتفاق میافتد. اولین سال آموزش پیشدبستانی غالبا دوره پیشکودکستان یا مهد کودک و سال دوم، کودکستان یا پیشدبستانی نامیده میشود.
کودکان در سال اول آموزش پیشدبستانی، دو یا سه روز در هفته و به مدت 3 تا 4 ساعت، در مدرسه حضور مییابند. در سال دوم، یا کودکستان، آموزش کمی جدیتر میشود و ساعت حضور در مدرسه نیز افزایش مییابد. دانشآموزان، پنج روز در هفته به مدت 4 تا 5 ساعت در مدرسه حضور دارند. آموزش پیشدبستانی با رویکردی برای توسعه یادگیری ارائه میشود که بر روی زبان و سوادآموزی و نیز رشد جسمی، احساسی و اجتماعی دانشآموز تاکید دارد.
همچنین، با مفاهیم پایه ریاضی، علوم، مطالعات اجتماعی، موسیقی و هنر نیز آشنا میشوند. به طور کلی، برنامههای سوادآموزی و حل مساله، تمامی ابزارهای مورد نیاز برای آموزش مؤثر را در اختیار معلمها قرار میدهد - آموزش بر پایه مفهوم یادگیری مشارکتی با یک ساختار طراحیشده دقیق و حمایتی.
آموزش اجباری: آموزش ابتدایی
آموزش ابتدایی یا دبستان در ایالات متحده آمریکا معمولا در سن شش سالگی آغاز میشود و به معنای آغاز آموزش اجباری یک دانشآموز است. این مرحله از آموزش، شش سال به طول میانجامد و از پایه اول شروع میشود و تا پایه ششم (در سن 12 سالگی) ادامه پیدا میکند. طول روزهای مدرسه در کودکان دبستانی، بین 6 تا 7 ساعت است که متناسب با پایه و منطقه مدرسه متفاوت است. تحصیل در دبستان از ساعت 7:30 تا 8:30 صبح آغاز میشود و در ساعت 2:00 تا 3:00 بعدازظهر به پایان میرسد.
آموزش ابتدایی در مدارس دولتی آمریکا رایگان است، با این حال ممکن است والدین ملزم به خریداری کتاب و لوازم مدرسه باشند. والدینی که با مقررات مدارس دولتی موافق نیستند، میتوانند کودکشان را به یکی از هزاران مدرسه خصوصی در سراسر کشور بفرستند، هرچند شهریه سالانه آنها بالاست. این مدارس، که عمدتا توسط کلیساها یا شرکتهای خصوصی اداره میشوند، دارای کلاسهای کمجمعیتتری هستند و همان استانداردهای آموزشی را اجرا میکنند که در مدارس دولتی پیاده میشود.
مدارس ابتدایی آمریکا آموزش مهارتهای اصلی خواندن، نوشتن و ریاضی را ارائه میدهند که ادامه آموزشهای پایه قبلی است. همچنین موضوعات گوناگون دیگری در شش مرحله تحصیل آموزش داده میشود که شامل تاریخ و جغرافیا (که به عنوان مطالعات اجتماعی آموزش داده میشوند)، صنایع دستی، موسیقی، علوم، هنر و تربیت بدنی میشود. زبانهای خارجی، که پیشتر صرفا در دبیرستان آموزش داده میشد، در بیشتر مناطق در سالهای پایانی دبستان آموزش داده میشود.
با این حال، در بیشتر شهرها، مدارس کماکان هیچ آموزش زبان خارجی در این مقطع ارائه نمیدهند. در مدارس ابتدایی، آموزش توسط یک معلم انجام میشود و جمعیت کلاسها بین 20 تا 30 دانشآموز است. معلمهای مدرسه ابتدایی، غالبا باید حداقل یک مدرک لیسانس چهارساله و یک گواهینامه تدریس «چندموضوعی» یک ساله داشته باشند.
آموزش اجباری: آموزش متوسطه
آموزش متوسطه نیز در آمریکا هم در مدارس دولتی و هم در مدارس خصوصی ارائه میشود. این مرحله از آموزش به دو سطح متمایز تقسیمبندی میشود: راهنمایی و دبیرستان. آموزش در مقطع راهنمایی عموما دو سال طول میکشد (پایه های 7 و 8) و به دانشآموزان 12 تا 14 ساله ارائه میشود. برنامههای دبیرستان مخصوص دانشآموزان 14 تا 18 ساله است و چهار سال به طول میانجامد (پایه های 9 تا 12). با اینکه فقط دو سال اول دبیرستان (یا هنگامی که دانشآموزان به سن 16 سالگی میرسند) اجباری است، بیشتر دانشآموزان در ایالات متحده کل آموزش دبیرستان را به پایان میرسانند و در پایان از دبیرستان فارغالتحصیل میشوند. سرویس مقالهنویسی سفارشی Pensters در ایالات متحده، بهترین مکان برای نوشتن مقاله پایان دبیرستان است.
کلاسهای درس مقطع متوسطه در آمریکا معمولا بین 25 تا 35 نفره است و هر کلاس توسط یک معلم اداره میشود. مانند مدارس ابتدایی، مدارس راهنمایی و دبیرستان آمریکا نیز کلاسهایی با آموزشهای ویژه (با یک معلم و دستیار آموزش) و برنامههای طراحیشده برای دانشآموزان مستعد دارند. نسبت تعداد دانشآموزان به معلم در این دورهها، با نامهایی مانند کلاسهای «Advanced Placement» یا «Honors»، کمتر است و غالبا بین 15 تا 20 دانشآموز در هر کلاس حضور دارند. دانشآموزان باهوش و نخبه میتوانند دورههایی در سطح کالج نیز در طول دو سال پایانی دبیرستان بگذراند.
دانشآموزان در اولین سال مدرسه متوسطه، برای بار اول با چندین معلم در موضوعات مختلف آموزش میبینند. بر اساس استانداردهای ملی، دانشآموزان مقطع متوسطه باید دورههای اصلی خاصی را در طول تعداد سال یا ترم از پیش تعیینشده توسط هر ایالت به پایان برسانند. این دورههای اصلی عموما شامل زبان انگلیسی، ریاضی، علوم، سلامت، تربیت بدنی، زبانهای خارجی و مطالعات یا علوم اجتماعی میشوند. در موضوع علوم اجتماعی، تاریخ آمریکا، تاریخ جهان، علوم سیاسی، جغرافیا، جامعهشناسی و مسائل اجتماعی آموزش داده میشود.
بعد از دو سال اول دبیرستان، دانشآموزانی که علاقمند به ادامه تحصیل در کالج یا دانشگاه نباشند، میتوانند علاوه بر دورههای آموزشی ذکرشده در بالا، کلاسهای فنی-حرفهای را نیز آغاز کنند. این دورهها شامل کلاسهای متنوعی، از صافکاری (بدنه خودرو) و نجاری (کار با چوب) گرفته تا مدیریت رستوران و نقشهکشی به کمک کامپیوتر میشود. این کلاسها به گونهای طراحی شده اند که با فراهمکردن فرصتی برای یادگیری یک مهارت قابل توجه، نقطه آغاز خوبی برای دانشآموزان ایجاد کنند.
دانشآموزانی که دوره شش ساله متوسطه را با موفقیت به پایان برسانند، علاوه بر دریافت یک دیپلم دبیرستان، در مراسم جشن فارغالتحصیلی شرکت میکنند. این دیپلم حداقل مدرک مورد نیاز برای تحصیل در کالج یا دانشگاه به شمار میآید.
آموزش پیشدانشگاهی در کشور آمریکا
پس از مدرسه متوسطه، دانشآموزانی که به دنبال دریافت یک مدرک، دیپلم فنی-حرفهای یا گواهینامه حرفهای هستند، گزینههای متعددی برای ادامه تحصیل دارند. بعضی از مؤسسههایی که اینگونه برنامههای آموزشی را ارائه میدهند عبارتند از: کالجهای منطقهای، مؤسسههای فنی-حرفهای خصوصی، و کالجها و دانشگاههای خصوصی و دولتی.
-
- کالجهای منطقهای و مؤسسههای فنی-حرفهای خصوصی
کالجهای منطقهای برنامههایی ارائه میدهند که برای کمک به دستیابی به اهداف شغلی و آموزشی دانشجویان طراحی شده اند. دانشجویانی که تمایل دارند یک مدرک تحصیلی در سطح کالج یا دانشگاه دریافت کنند، میتوانند دو سال اول آن دوره را (که الزامات یا شرایط آموزش عمومی نیز نامیده میشود) در یک کالج منطقهای بگذرانند و یک مدرک کاردانی دریافت کنند.
کالجهای منطقهای به دانشجویان سال اول و دوم اجازه میدهند موضوعات سطح پایینتر خاصی را بگذرانند و واحدهای گذراندهشده را به کالج یا دانشگاه انتخابی خود انتقال دهند. این مؤسسات نه تنها گزینههای مقرون بهصرفهای در مقایسه با دانشگاههای پرهزینه ارائه میدهند، بلکه به دانشجویان (با رزومه دبیرستان ضعیف) اجازه میدهند که دورههایی را بگذرانند که در نهایت به آنها کمک میکند صلاحیت لازم برای ورود به دانشگاه را کسب نمایند.
با اینکه کالجهای منطقهای به عنوان مؤسسههای آموزشی شناخته میشوند، ولی دورههای فنی و حرفهای نیز برای دانشجویان و فرصتی برای دریافت دیپلم یا گواهینامه در یک حرفه یا زمینه شغلی خاص را ارائه میدهند. مانند مؤسسات فنی-حرفهای خصوصی، برنامه ارائهشده در این کالجها برای دانشجویانی طراحی شده که به دنبال مسیری سریعتر هستند که از طریق آن، گواهینامههای مورد نیاز برای شغل انتخابیشان را دریافت کنند.
برنامههای فنی-حرفهای در کالجهای منطقهای و مؤسسههای فنی-حرفهای خصوصی معمولا یک یا دو سال به طول میانجامد. فارغالتحصیلان این مؤسسات، پس از تکمیل آموزش، موفق به دریافت یک دیپلم یا گواهینامه میشوند که به آنها صلاحیت دریافت یک موقعیت شغلی در زمینه انتخابیشان را میدهد. در بیشتر موارد، کالج یا مؤسسه به عنوان بخشی از برنامه آموزشی، یک موقعیت دستیار کارآموزی را نیز به دانشجویان پیشنهاد میدهند.
-
- کالجها و دانشگاههای آمریکا
- کالجها و دانشگاههای آمریکا
دانشجویانی که به دنبال دریافت یک مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا در ایالات متحده هستند، ابتدا باید برای پذیرش در یکی از هزاران کالج یا دانشگاه خصوصی و دولتی کشور اقدام کنند. پذیرش در هر یک از این مؤسسات بر اساس سیاستهای خاصی انجام میشود، ولی حداقل شرایط در تمامی مؤسسههای آموزشی ایالات متحده، داشتن یک دیپلم دبیرستان است.
ساختار مقاطع تحصیلی در کالجها و دانشگاههای آمریکا شباهت بسیاری به کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی دارد و عبارت است از:
- مقطع کارشناسی. یک برنامه آموزشی با مدرک کارشناسی، شامل رشتههای علوم انسانی یا فنی (به ترتیب BA یا BS) است که اگر به صورت تماموقت و با دسترسی به تمامی کلاسهای لازم باشد، معمولا چهار سال طول میکشد. البته زمان دقیق اتمام این برنامه، به مؤسسه و موضوع تحصیل شما بستگی دارد.
- مقطع کارشناسی ارشد. زمان مورد نیاز برای به پایانرساندن دوره کارشناسی ارشد رشتههای فنی یا علوم انسانی (به ترتیب MS یا MA) برای دانشجویان تماموقت بین دو تا سه سال (پس از دریافت مدرک کارشناسی) است. مانند مدرک کارشناسی، زمان دقیق به پایانرساندن کارشناسی ارشد نیز به عوامل ذکرشده در بالا بستگی دارد.
- مقطع دکترا. بالاترین مقطع دانشگاهی موجود در ایالات متحده، دکترا است و هیچ چارچوب زمانی خاصی برای اتمام ندارد. دانشجویان دکترا با یک مشاور تحصیلی/ حرفهای کار خواهند کرد که با کمک آنها، یک برنامه مطالعاتی جامع برای دانشجو ایجاد میشود که با رساله یا پروژه دکترا به پایان میرسد. در بیشتر موارد، زمان به پایانرساندن مقطع دکترا بین 3 تا 6 سال است.
علاوه بر مقطعهای ذکرشده در اینجا، دانشجویان ایالات متحده فرصت دریافت مدرکهای پیشرفته دیگری را دارند که موقعیت شغلی در حرفههای تخصصی خاصی را برای آنها فراهم میکنند؛ شامل پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، داروسازی، روانپزشکی و حقوق.
مزایای تحصیل در کشور آمریکا
1. دانشگاهی بهتر از دانشگاههای آمریکا وجود ندارد.
وقتی راجع به دانشگاههای آمریکا صحبت میکنیم، دانشگاههایی مانند استنفورد، هاروارد، ییل و MIT به ذهن میرسند. ولی اینها فقط نوک کوه یخ هستند. بیش از 150 دانشگاه و کالج آمریکایی وجود دارد که در ردهبندی جهانی توسط THE، TopUniversities و ... جایگاههای برتر را به خود اختصاص داده اند.
برای افرادی که به تعالی آموزشی علاقمند هستند، تحصیل در آمریکا در صدر فهرست اولویتها قرار دارد. در این کشور، برای همه گزینهای وجود دارد و میتوانید در هر تخصص یا رشته که تمایل دارید، ثبت نام کنید.
2. در کشور آمریکا شهریه دانشگاه برای هر بودجهای وجود دارد.
سیستم آموزش عالی در ایالات متحده به شهریههای بالا و حتی بدهیهای دانشجویی بالاتر معروف است. با این حال، ممکن است فکر کنید تحصیل در آمریکا همیشه پرهزینه است. با یک جستجوی ساده، میتوانید هزاران دوره مقرونبهصرفه، با شهریه سالانه 5.000 دلار یا کمتر نیز پیدا کنید. از سوی دیگر، میتوانید برنامههایی در دانشگاههای خصوصی آیوی لیگ (Ivy League) نیز پیدا کنید که شهریهشان بالاتر از 50 هزار دلار در سال است.
3. انعطافپذیری تحصیلی در آمریکا
سطح انعطافپذیری که دانشجویان در آمریکا تجربه میکنند، در هیچ کشور دیگری وجود ندارد. در بیشتر مواقع، نیازی نیست تا پیش از سال دوم تحصیل، رشته تحصیلی خود را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که اتمام دورههای کارشناسی 4 سال به طول میانجامد.
این به چه معناست؟ یعنی شما میتوانید موضوعات و کلاسهای مختلفی را امتحان کنید، علایقتان را بررسی کنید، بدانید به چه چیزهایی علاقه ندارید و سپس در مورد رشته تحصیلیتان تصمیمگیری نمایید.
4. زندگی دانشجویی و تجربیات دانشگاهی منحصربفرد در کشور آمریکا
با اینکه بیشتر فیلمهای هالیوودی برای خنداندن مخاطب اغراق میکنند، اما تصور نکنید که حقیقتی پشت زندگی دانشجویی در خوابگاه وجود ندارد. اگر به میهمانی علاقه ندارید، نگران نباشید. همیشه میتوانید ورزش کنید، در باشگاه ثبت نام کنید (مثلا هنرهای نمایشی، موسیقی و ..) یا در موضوعی که به زندگیتان معنا میبخشد، کار داوطلبانه یا حمایتی انجام دهید.
5. سفر و کشف منظرههای شگفتانگیز و جاذبههای گردشگری
در هنگام زندگی و تحصیل در کشور آمریکا، فرصت مشاهده زیباترین و تاثیرگذارترین جاذبههای طبیعی و ساخته دست بشر در جهان را خواهید داشت.
از پارک ملی یلو استون (Yellowstone) تا گرند کنیون (Grand Canyon)، از مجسمه آزادی گرفته تا پل گلدن گیت، از یادبود ملی کوه راشمر (Mount Rushmore National Memorial) تا جزیره آلکاتراز - این سازهها و بسیاری جاذبه دیگر، شما را حیرتزده خواهد کرد.
اقتصاد کشور آمریکا
اقتصاد آمریکا یک اقتصاد ترکیبی بسیار توسعهیافته است. اقتصاد آمریکا، بزرگترین اقتصاد از نظر تولید ناخالص داخلی و ثروت خالص و دومین اقتصاد بزرگ از دیدگاه برابری قدرت خرید (PPP) است. در سال 2021، آمریکا پنجمین سرانه تولید ناخالص داخلی (اسمی) و هفتمین برابری سرانه قدرت خرید را دارد. اقتصاد ایالات متحده آمریکا، به لحاظ تکنولوژیکی، قدرتمندترین و خلاقانهترین اقتصاد در جهان است و شرکتهای آن بخصوص در هوش مصنوعی، کامپیوتر، داروسازی و تجهیزات پزشکی، هوافضا و نظامی پیشرو هستند. دلار آمریکا به پشتوانه اقتصاد و ارتش این کشور، سیستم دلارهای حاصل از فروش نفت و دلارهای حاصل از فروش یورو و بازار خزانهداری بزرگ ایالات متحده، رایجترین ارز در معاملات بینالمللی است و بالاترین سهم ذخیره ارزی در جهان را به خود اختصاص داده است.
کشورهای زیادی از دلار به عنوان پول رسمی و کشورهای دیگری نیز به عنوان ارز غیر رسمی استفاده میکنند. بزرگترین شرکای تجاری آمریکا، کشورهای چین، کانادا، مکزیک، هند، ژاپن، آلمان، کره جنوبی، انگلستان، فرانسه و تایوان هستند. آمریکا بزرگترین واردکننده و دومین صادرکننده بزرگ در جهان است. این کشور توافق تجارت آزاد با کشورهای متعددی از قبیل USMCA (توافق ایالات متحده-مکزیک-کانادا)، استرالیا، کره جنوبی، اسرائیل، سوئیس دارد. توافقات بیشتر نیز با سایر کشورها در حال انجام یا مذاکره است.
اقتصاد این کشور از منابع طبیعی فراوان، زیرساخت توسعهیافته و تولید بالا بهره میبرد. آمریکا دارای هفتمین میزان منابع طبیعی به ارزش 45 تریلیون دلار در سال 2015 بوده است. آمریکاییها دارای بالاترین میانگین درآمد خانوار در بین کشورهای عضو OECD هستند و در سال 2013، در ردهبندی بالاترین متوسط درآمد خانوار، در جایگاه ششم بودند، که نسبت به سال 2010، دو پله نزول داشته اند. در سال 1890، آمریکا از امپراتوری انگلستان، به عنوان پربازدهترین اقتصاد جهان سبقت گرفت. این کشور، بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز طبیعی است. در سال 2016، بزرگترین کشور تجاری و نیز دومین تولیدکننده بزرگ جهان بوده است و پنجمین میزان تولید جهانی را داشته است. ایالات متحده دارای بزرگترین بازار داخلی برای کالا است، ولی در عرصه خدمات نیز پیشتاز است.
در سال 2018، مجموع تجارت ایالات متحده در حدود 4.2 تریلیون دلار بوده است. 121 شرکت از 500 شرکت بزرگ جهان در آمریکا فعالیت میکنند. آمریکا دارای بیشترین میلیاردرها با مجموع ثروت 3 تریلیون دلار است. بانکهای تجاری آمریکا در آگوست 2020، دارای دارایی 20 تریلیون دلاری بوده اند. دارایی جهانی تحت مدیریت ایالات متحده بیش از 30 تریلیون دلار بوده است.
بازار بورس نیویورک و نزدک (Nasdaq) بزرگترین بازارهای معاملات بورسی جهان از لحاظ سرمایه بازار و حجم مبادلات، به شمار میآیند. مجموع سرمایههای خارجی ایالات متحده تقریبا 4 تریلیون دلار است، در حالیکه سرمایه آمریکاییها در کشورهای خارجی بیش از 5.6 تریلیون دلار محاسبه شده است. اقتصاد آمریکا از دیدگاه سرمایهگذاری مخاطرهآمیز و سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه جهانی در جایگاه اول حضور دارد. در سال 2018، هزینههای مصرفی، 68 درصد از اقتصاد آمریکا را تشکیل میدادند.
به علاوه، در سال 2017، سهم عامل کار از درآمد 43 درصد بوده است. آمریکا دارای بزرگترین بازار مصرفکننده در جهان است. بازار کار ملی این کشور، مهاجرانی از سراسر جهان را به خود جذب کرده و بالاترین نرخ خالص مهاجرت را به خود اختصاص داده است. اقتصاد ایالات متحده یکی از بهترین عملکردها را در مطالعاتی مانند شاخص آسانی انجام کسبوکار، گزارش جهانی رقابتپذیری و غیره داشته است.
کشور آمریکا در طول دوره رکود مالی بزرگ (دسامبر 2007 تا ژوئن 2009)، کسادی اقتصادی سختی را تجربه کرد. اگرچه، میزان تولید ناخالص ملی این کشور در سال 2011، ثروت خالص خانوار در فصل دوم 2011، مشاغل غیر کشاورزی در می 2014 و نرخ بیکاری در سپتامبر به میزان پیش از رکود خود (2007) رسید. هر یک از این متغیرها، پس از آن تاریخها به محدوده پیش از رکود خود رسیدند و بهبود اقتصادی ایالات متحده تبدیل به دومین بازیابی طولانی شد. در دو فصل ابتدایی سال 2020، اقتصاد آمریکا به دلیل همهگیری کرونا دچار یک رکود شد. رکود ناشی از کووید 19، به عنوان بزرگترین رکود اقتصادی جهانی از زمان رکود بزرگ، و بسیار بدتر از آن شناخته میشود.
در سال 2017، نرخ نابرابری درآمد آمریکا در بین 156 کشور، جایگاه 41 جهان و بالاترین میزان در میان کشورهای غربی بوده است.
آب و هوای کشور آمریکا
الگوی اقلیم آمریکا به طور عمده به موقعیت این کشور در عرض جغرافیایی میانی، جایگاه این کشور با توجه به توده خشکی قارهای و اقیانوسهای حاشیهای و نیز الگوی کوهستانها و دشتهای کشور بستگی دارد. هر یک از این عوامل جغرافیایی برای تعیین ویژگی توده هوایی و تغییرات رفتاری در فصول مختلف بررسی میشوند.
سرزمین ایالات متحده آمریکا بین مدار راسالسرطان و عرض جغرافیایی 50 درجه شمالی قرار گرفته، موقعیتی که آب و هوای قطبی را به کوهستانهای مرتفع و آب و هوای گرمسیری را در بخش کوچکی از فلوریدای جنوبی محدود میکند. با این حال، آب و هوا در این منطقه اصلا معتدل نیست، زیرا عرض جغرافیایی میانی به تغییرات شدید دما و بارش معروف است.
پهناوربودن قاره آمریکای شمالی این شدت تغییرات را تقویت میکند. از آنجایی که زمین سریعتر از آب گرم و سرد میشود، مناطق دور از اقیانوس دارای آب و هوای قارهای هستند؛ بدینمعنا که بر خلاف آب و هوای دریایی با تابستان و زمستان مشابه، دارای تابستانهای گرم و زمستانهای سرد هستند. آب و هوای بیشتر مناطق در ایالات متحده، قارهای است، غالبا به این دلیل که رشته کوههای کوردیلرا (Cordillera) تاثیرات معتدل اقیانوس آرام را به نوار باریکی در امتداد ساحل غربی محدود میکند.
دماهای قارهای شدید در نزدیکی مرکز کشور و در داکوتای شمالی اتفاق میافتند، بیشترین دمای هوا در تابستان 49 درجه سانتیگراد و در زمستان 51- درجه سانتیگراد گزارش شده است. به علاوه، حرکت کلی هوا به سمت شرق در ایالات متحده آمریکا، دمای قارهای را به سواحل اقیانوس اطلس میرساند. به عنوان مثال، بیسمارک در ایالت داکوتای شمالی دامنه دمایی گستردهای دارد. ولی بوستون در اقیانوس اطلس، از این تاثیر مستثنی بوده است و دامنه دمای محدودتر و کماکان قارهای را داراست. در حالیکه سنفرانسیسکو، که تحت تاثیر شدید اقیانوس آرام است، صرفا شاهد یک تفاوت دمایی ناچیز در تابستان و زمستان است.
علاوه بر دماهای اقیانوس آرام در حاشیه ساحلی، رشته کوههای ساحلی اقیانوس آرام به اندازه کافی برای بارش محلی مرتفع هستند، با این حال، مانع اصلی، استحکامات ایجادشده توسط رشته کوههای سیرا نوادا (Sierra Nevada) و کاسکید (Cascade) به شمار میآید. این کوهستانها با باران در دامنههای غربی و حاصلخیزی در شرق، یکی از شدیدترین شکافهای اقلیمی در ایالات متحده به شمار میآیند.
کوهبارش تا شرق کوههای راکی تداوم مییابد و کل منطقه میانکوهی را خشک یا نیمهخشک باقی میگذارد، بجز در مواردی که دامنههای جداشده موفق به جذب رطوبت باقیمانده در ارتفاعات بالا شوند. حرکت بادهای غربی در شرق کوههای راکی باعث ورود هوای خشک به منطقه و در نتیجه، نیمهخشک بودن دشت بزرگ (Great Plains) میشود. در مناطق شرقیتر، ورود مکرر هوای گرم و مرطوب و ناپایدار از خلیج مکزیک، باعث افزایش رطوبت شده که میزان بارش در ایالات متحده را اقیانوس آرام و اطلس بیشتر میکند.
اگرچه ساختار زمین در سرزمینهای داخلی آمریکا به نظر غیر حاصلخیز میرسد، ولی شرایط آب و هوایی این منطقه به هیچ وجه راکد نیست. هوایی که از خلیج مکزیک میآید، میتواند در طول دشت بزرگ به سمت شمال جریان یابد، بدون آنکه موانع ارتفاعات در جریان آن وقفه ایجاد کند. ولی هوای قارهای کانادا از همان مسیر به سمت جنوب جریان دارد و از آنجایی که این دو توده هوا از جنبههای مهمی متفاوت هستند، برخورد آنها با هم غالبا باعث شدیدشدن شرایط جوی میشود. ساکنین دشتها و ایالتهای میانی آمریکا به تغییرات شدید آب و هوا عادت کرده اند - گردباد، بوران، توفان تگرگ، افزایش و کاهش سریع دما، و سایر جلوههای چشمگیر هواشناسی که غالبا خطرناک هستند، اما به هیچ وجه خستهکننده نیستند.
توریسم و گردشگری در کشور آمریکا
صنعت سفر و گردشگری در ایالات متحده آمریکا در سال 2017، بالغ بر 1.6 تریلیارد دلار خروجی اقتصادی داشته است و از 7.8 میلیون کسب و کار پشتیبانی کرده است. صادرات در حوزه توریسم و گردشگری 11 درصد کل صادرات ایالات متحده و تقریبا یک سوم (32 درصد) کل صادرات در بخش خدمات این کشور را شامل میشود. در همان سال، خروجی توریسم و گردشگری آمریکا 2.8 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را شامل میشد. هزینههای بازدیدکنندگان خارجی در ایالات متحده بیش از 251 میلیارد دلار در سال 2017 بود، که برابر با 77 میلیارد دلار مازاد تجاری در این سال است. بر طبق برآوردهای وزارت بازرگانی کشور آمریکا، این کشور تا سال 2023، سالانه 95.5 میلیون بازدیدکننده خارجی خواهد داشت (تقریبا دو برابر سال 2000). ایالات متحده در صادرات توریسم و گردشگری بینالمللی پیشرو است و از دیدگاه مجموع بازدیدکنندهها در جایگاه سوم جهان ایستاده است.
از بیش از 25 بخش فرعی که صنعت توریسم و گردشگری آمریکا را میسازند، سه بخش اسکان، سفرهای هوایی و خدمات غذایی، در نیمی از مجموع درآمد این صنعت نقش اساسی دارند.
اسکان
این بخش فرعی، بزرگترین بخش از لحاظ مجموع درآمد است و تقریبا یک پنجم هزینههای مرتبط با گردشگری را در بر میگیرد. در سال 2017، مسافران بیش از 300 میلیارد دلار برای اسکان در این کشور هزینه کرده اند. این بخش از تقریبا 2.1 میلیون شغل در آمریکا حمایت میکند.
سفر هوایی
این بخش فرعی، دومین بخش بزرگ است و تقریبا 17 درصد هزینههای توریسم و گردشگری را شامل میشود. در سال 2017، مسافرین بیش از 270 میلیارد دلار در بخش خدمات حملونقل هوایی هزینه کرده اند. خدمات حملونقل هوایی از بیش از 900 هزار شغل در آمریکا حمایت میکند.
خدمات غذایی
این بخش، سومین بخش بزرگ با هزینهای بالغ بر 16 درصد در صنعت سفر و گردشگری آمریکا است. مسافرین 254 میلیارد دلار در سال 2017 برای خدمات غذایی هزینه کرده اند که از 2.1 میلیون شغل در کشور آمریکا پشتیبانی میکند.
ایالتها و قلمروهای مختلف کشور آمریکا
ایالت | مرکز | علامت اختصاری |
آلاباما | مونتگمری | AL |
آلاسکا | جونو | AK |
آریزونا | فینیکس | AZ |
آرکانسزاس | لیتل راک | AR |
کالیفرنیا | ساکرامنتو | CA |
کلورادو | دنور | CO |
کنتیکت | هارتفورد | CT |
دلاویر | دُوور | DE |
فلوریدا | تالاهاسی | FL |
جورجیا | آتلانتا | GA |
هاوایی | هونولولو | HI |
آیداهو | بویزی | ID |
ایلینوی | اسپرینگ فیلد | IL |
ایندیانا | ایندیاناپولیس | IN |
آیوا | دی موین | IA |
کانزاس | توپیکا | KS |
کنتاکی | فرانکفورت | KY |
لوئیزیانا | باتون روژ | LA |
مِین | آگوستا | ME |
مریلند | آناپولیس | MD |
ماساچوست | بوستون | MA |
میشیگان | لنسینگ | MI |
مینهسوتا | سینت پال | MN |
میسیسیپی | جکسون | MS |
میزوری | جفرسون سیتی | MO |
مونتانا | هلنا | MT |
نبراسکا | لینکلن | NE |
نوادا | کارسون سیتی | NV |
نیوهمشایر | کنکورد | NH |
نیوجرسی | ترنتون | NJ |
نیومکزیکو | سانتافه | NM |
نیویورک | آلبانی | NY |
کارولینای شمالی | رالی | NC |
داکوتای شمالی | بیسمارک | ND |
اوهایو | کلمبوس | OH |
اوکلاهما | اکلاهماسیتی | OK |
اورگان | سیلم | OR |
پنسیلوانیا | هریسبورگ | AK |
رود آیلند | پراویدنس | AK |
کارولینای جنوبی | کلمبیا | SC |
داکوتای جنوبی | پییر | SD |
تنسی | نشویل | TN |
تگزاس | آستین | TX |
یوتا | سالت لیک سیتی | UT |
ورمونت | مونپلیه | VT |
ویرجینیا | ریچموند | VA |
واشینگتن | المپیا | WA |
ویرجینیای غربی | چارلستون | WV |
ویسکانسین | مدیسن | WI |
وایومینگ | شاین | WY |
فرهنگ کشور امریکا
اگر شما هم یکی از افرادی هستید که برای بازدید یا نقل مکان به کشور آمریکا در آینده نزدیک برنامهریزی کرده اید، احتمالا باید انتظار کمی شوک فرهنگی را داشته باشید. زیرا زندگی در آمریکا شبیه به هیچ جای دیگری در دنیا نیست. به عنوان کشوری که توسط مهاجرین شکل یافته، ایالات متحده نژادهای مختلف، قومیتهای گوناگون، مذاهب و ارزشهای متنوعی را در خود جای داده است. بنابراین، تنوع در این کشور آنقدر زیاد است که میتوان ادعا کرد افراد هیچ چشمانداز فرهنگی مشترکی ندارند. ولی علیرغم تمامی تفاوتهای موجود، مردم آمریکا نیز دارای برخی تشابهات و اشتراکات فرهنگی هستند، شامل میهنپرستی، تمایل برای زندگی در کشوری که در آن آزادی از هر چیز دیگری ارزشمندتر است، و جایی که مردم فرصت و انگیزه برای بیان آزادانه عقاید بر اساس ارزشهای شخصیشان را دارند.
جنبههای فرهنگی کشور آمریکا
مذهب در کشور آمریکا
مذهب نقش بزرگی در زندگی مردم آمریکا ایفا میکند و ایالات متحده میزبان مردم از تمامی اصول اعتقادی و ایمانی است. بر طبق آمار سرشماری، تقریبا سه چهارم جمعیت آمریکا خود را به عنوان مسیحی معرفی کرده اند. در حدود نیمی از آنها معتقد به اصول اعتقادی پروتستان و بیش از یک چهارم پیرو کلیسای کاتولیک رومی هستند. به علاوه، درصد کمی از مردم معتقد به کلیسای Church of Latter Day Saints یا کلیسای Mormon (کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان یا مورمونها) هستند. با این حال، این اعداد و ارقام به طور دقیق مشارکت مذهبی در کشور، که هر ساله از دهه 1950 روند نزولی داشته، را بازتاب نمیدهد.
علاوه بر درصد بالای مسیحیان در ایالات متحده، این کشور پیروان مذاهب دیگری را نیز در خود جای داده است، از قبیل یهودیت (دومین مذهب شناختهشده در کشور)، اسلام، بودایی، هندو و بسیاری مذاهب کمتر شناختهشده دیگر، مانند مذهب بومیان آمریکا. سریعترین رشد در اعتقادات مذهبی متعلق به گروهی است که هیچگونه وابستگی مذهبی ندارند؛ گروهی که شامل شهروندان بدون مشارکت، غیر مذهبی (آگنوستیک) و آتئیست (افرادی که به خدا یا قدرت برتر اعتقادی ندارند) میشود.
هنر
ایالات متحده در تولیدات رسانههای انبوه، شامل تلویزیون و سینما در جهان پیشرو است. از آغاز دهه 1950، صنعت تلویزیون در آمریکا رونق زیادی یافت و امروزه برنامههای متنوعی از ایالات متحده در سراسر جهان به نمایش در میآیند. در هر گوشهای از این کشور، آمریکاییها به تلویزیون دسترسی دارند و از دیدگاه فرهنگی، تلویزیون محبوبترین شکل تفریح و سرگرمی مردم در آمریکا به شمار میآید. متناسب با تامینکننده تلویزیون کابلی یا ماهوارهای و بسته انتخابی، آمریکایی میتوانند به صدها کانال و تنوع گستردهای از برنامههای جالب و سرگرمکننده دسترسی داشته باشد.
آمریکا همچنین به دلیل صنعت پر جنب و جوش سینماییاش نیز شناختهشده است. بخش عمدهای از صنعت سینما در شهر هالیوود ایالت کالیفرنیا قرار دارد، به علاوه فیلمهای آمریکایی در سراسر جهان محبوب هستند.
آمریکاییها سنت و تاریخ غنی در حوزه تئاتر دارند. شهر نیویورک، قطب صنعت تئاتر آمریکا به شمار میآید ولی بیشتر شهرهای بزرگ سالنهای تئاتر بزرگ، خانههای اپرا و تئاترهای آماتور زیادی را در خود جای داده اند.
موسیقی نیز، به خصوص در بین جوانان و نوجوانان بسیار محبوب و پرطرفدار است. ژانرهای موسیقی محبوبی آمریکایی عبارتند از جز، کانتری و وسترن، بلوگرس، راک اند رول، گاسپل، موسیقی مسیحی، ریتم اند بلوز، رپ و هیپ هاپ.
غذا
خوراکشناسی آمریکا نیز مانند مردمش متنوع است. مناطق مختلف این کشور سبکهای غذایی بسیار متفاوتی دارند. افراد علاقمند به غذاهای دریایی، از زندگی در بخش شمال شرقی کشور که برای ماهی تازه، لابستر Maine و صدف New England معروف است، لذت خواهند برد. با سفر به جنوب از طریق ایالتهای میانه اطلس، غذاهای دریایی زیادی وجود دارد، ولی شاید چیزی که این ناحیه را از دیدگاه غذایی متمایز میکند، غذاهای طعمدار نیویورک و فیلادلفیا است. نیویورک به عنوان یک شهر چندفرهنگی، هزاران رستوران با سرو غذاهای بینالمللی متنوع را در خود جای داده که شامل غذاهایی از اروپا، آسیا و خاورمیانه میشود.
منطقه مرکزی آمریکا برای غذاهای راحت و بسیار خوشمزهاش معروف است که دستور غذاهایشان به آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی بر میگردد. غذاهای سبک خانوادگی در این منطقه بسیار محبوب هستند، به خصوص چیزی که به عنوان «Hot Dish» شناخته میشود. جنوب آمریکا همچنین به خاطر غذاهای ساده خوشمزه و آشپزی خانگی معروف است. بعضی از غذاهای نمادین آمریکا - مرغ سوخاری، نان ذرت و ماکارونی و پنیر - از جنوب این کشور نشأت میگیرند و امروزه نیز بسیار محبوب هستند.
غذای دریایی منطقهای، از گربهماهی گرفته تا خرچنگ آب شیرین، در غذاهای زیادی به کار برده میشوند، به خصوص در لوئیزیانا و میسیسیپی، که هر دو برای یک نوع غذای دریایی و تاسکباب سبزیجات با عنوان Jambalaya شناخته شده هستند. خوراکهای متداول در ایالتهای جنوبی آمریکا (Soul food) عنصر اصلی دیگری از دل جنوب (ایالات جورجیا و آلاباما و میسیسیپی و لوئیزیانا) است. این سبک از غذا به دوره بردهداری در آمریکا باز میگردد و شامل غذاهایی است که در آن دوره در دسترس بردهها بودند.
غذاهای جنوب غربی عمدتا به مستعمرههای اسپانیایی باز میگردد که در قبایل بومی آمریکا، بویژه Navajo ساکن شده بودند. بومیان آمریکا فلفل، ذرت، لوبیا، گوجه فرنگی، آووکادو و کدو کشت میکردند که امروزه همگی در غذاهای جنوب غرب آمریکا به کار میروند. غذای غرب دور، تاثیرات زیادی از غذاهای چینی، ژاپنی، کرهای، ایتالیایی و یونانی گرفته است. سوشی، یک غذای محبوب ژاپنی که از ماهی خام، جلبک دریایی و سایر چاشنیها تشکیل شده است، مانند سایر غذاهای آسیایی، در سالهای اخیر در غرب و به ویژه در کالیفرنیا بسیار طرفدار پیدا کرده است.
ورزش در آمریکا
بدون شک فرهنگ آمریکا بدون اشاره به ورزش کامل نخواهد شد. آمریکاییها عاشق ورزش هستند، چه بازی کنند و چه تماشا. هر ساله، میلیونها نفر استادیومهای مختلف را برای طرفداری از تیمهای مورد علاقهشان پر میکنند. برخی از ورزشهای محبوب این کشور عبارتند از فوتبال، بیسبال و بسکتبال.
جشن و تعطیلات کشور آمریکا
تعطیلات و مراسم زیادی در کشور آمریکا برگزار میشود که از اول ژانویه با به صدا درآمدن ناقوسها برای آغاز سال نو شروع میشود. هر سال، ده ها هزار نفر در میدان تایمز نیویورک گرد هم میآیند و شمارش معکوس تا لحظه نیمهشب و افتادن نمادین «توپ» سال نو را تماشا میکنند. آمریکایی استقلال کشورشان از بریتانیا را در چهارم جولای با آتشبازی، باربکیو و آرزوهای خوب جشن میگیرند. آخرین دوشنبه ماه مه، روز یادبود و بزرگداشت کشتهشدگان نظامی است؛ و روز کار در اولین دوشنبه سپتامبر برگزار میشود. شکرگزاری یک عید آمریکایی شاخص است و در چهارمین پنجشنبه نوامبر برگزار میشود. این عید به دوران استعمار بازمیگردد که اولین مهاجران و بومیان آمریکا برداشت محصول را جشن گرفتند. روز ریاست جمهوری در آمریکا، به طور ویژه روز تولد جورج واشینگتن و آبراهام لینکلن، یک تعطیلی فدرال است که در سومین دوشنبه فوریه اتفاق میافتد. در روز یازدهم نوامبر، روز کهنه سربازان، از سربازان مجروح جنگی تقدیر به عمل میآید. همچنین، در سومین دوشنبه ژانویه، از تلاشهای رهبر حقوق مدنی، مارتین لوترکینگ تقدیر میشود.
تاریخ مختصر کشور آمریکا
مطابق با استانداردهای جهانی، کشور آمریکا نسبتا جوان به شمار میآید، در سال 2021 این کشور 245 ساله میشود. با اینکه آمریکا امروز یک کشور بزرگ به لحاظ جغرافیایی و جمعیتی محسوب میشود، تا اواسط قرن نوزدهم هنوز به اندازه فعلیاش نرسیده بود. ایالات متحده آمریکا، اولین مستعمره اروپایی بود که توانست از سرزمین مادریاش جدا شود. آمریکا همچنین اولین کشوری است که قلمرو و استقلال خود را به شهروندانش واگذار کرده نه حکومت.
در 150 سال ابتدایی پس از پیدایش این کشور، ایالات متحده در امور بینالمللی دخالت زیادی نداشت. بلکه بر روی توسعه قلمرو و رشد اقتصادی خود متمرکز شده بود.
از اوایل تا اواسط قرن 19، برخی مباحثات پیرامون موضوعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، شامل قانونی و اخلاقیبودن بردهداری ناحیه شمالی صنعتی و طرفدار لغو بردهداری را از بخش عمدتا روستایی جنوبی منفک کرد. در نوامبر 1860، آبراهام لینکلن، یک مخالف سرسخت بردهداری، به عنوان شانزدهمین رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد و بعدتر باعث از بینرفتن روابط ناپایدار موجود بین ایالتهای شمالی و جنوبی شد. در مراسم تحلیف آبراهام لینکلن در مارس 1861؛ هفت ایالت از جمله کالیفرنیای جنوبی، رسما از اتحادیه جدا شده بودند. لینکلن در سخنرانیاش در این مراسم، در مواضع خودش پیرامون مساله بردهداری پافشاری کرد و علیرغم همه هزینههای ممکن، برای اتحاد دوباره کشور سوگند یاد کرد. یک ماه بعد، در چیزی که بعدها به عنوان نبرد فورت سامتر - Fort Sumter (کالیفرنیایی جنوبی) شناخته میشود، اولین گلولهها بین ارتش شمالی (ائتلافی) و ارتش جنوبی (شورشی) رد و بدل شد که سرآغاز جنگ داخلی ایالات متحده بود - یک نبرد چهارساله که جان صدها هزار سرباز را گرفت.
در قرن 20، پس از دو جنگ جهانی، آمریکا به عنوان یکی از قدرتهای برتر جهان ظاهر شد - یک ابرقدرت جهانی. در سالهای بعد، این کشور دوران سختی در پذیرش این عنوان جدید داشت و همیشه تمامی وظایف ضروری خود در این حیطه را با میل و رغبت انجام نمیداد. حتی امروزه نیز، اصول و ایدهآلهای بنیانگذاران آن، بطور مداوم با فشارها و ضرورتهای وضعیت غالب آن سنجیده میشود.
با اینکه این کشور از اوایل قرن 20 در جنگهای زیادی مشارکت داشته است - جنگ میان دو کره و ویتنام؛ دو نبرد در عراق؛ و اخیرا یک ماموریت حفاظت از صلح در افغانستان، آمریکا امروزه تمرکز و توجه خود را بیشتر بر روی مسائل داخلی خود گذاشته است، به خصوص بر روی بازسازی اقتصادش. با اینکه کشور آمریکا به شهروندانش فرصتهایی برای ثروت و پیشرفتهای بینظیر فردی ارائه میدهد، ولی کاهش منابع، آلودگی محیط زیست و تداوم مناقشات اجتماعی و اقتصادی در ارتباط با نابرابری و فقر، ساختار این کشور را به خطر انداخته است.
هزینه زندگی در کشور آمریکا
ایالات متحده آمریکا یکی از پرطرفدارترین مقصدهای تحصیلی در جهان است، ولی هزینه زندگی و تحصیل در این کشور بالا است. با این حال جای نگرانی نیست، زیرا گزینههای گوناگونی برای کمک هزینههای مالی در آمریکا وجود دارد (مانند گرنت، اسکالرشیپ، وام دانشجویی). در این بخش، به بررسی میانگین شهریه و هزینههای زندگی در کشور آمریکا میپردازیم.
شهریه تحصیل در دانشگاههای کشور آمریکا
شهریه در ایالات متحده، تا حد زیادی به ایالت محل تحصیل، مدل تأمین مالی دانشگاه و کشور مبدا دانشجو بستگی دارد. بنابراین، مشخصکردن یک مقدار میانگین در این حوزه کار دشواری است. با این حال، با کمک افراد حاضر در مؤسسه کالج برد آمریکا، برآوردی از هزینه تحصیل در سال آخر فراهم شده است که هزینههای تقریبی چند سال آینده را نشان میدهد.
- دانشگاه دولتی چهارساله برای دانشجویان سایر ایالتها/ بینالمللی: 39.890 دلار آمریکا در سال
- دانشگاه خصوصی چهارساله: 49.320 دلار آمریکا در سال
هزینههای زندگی در آمریکا
هزینههای زندگی در کشور آمریکا نیز مانند شهریه تحصیل، به محل سکونت شما بستگی دارد. هزینه زندگی در یک شهر کوچک، در حدود 800 دلار در ماه است. برای زندگی در شهرهای بزرگتر، تقریبا به 1.500 دلار آمریکا در ماه نیاز خواهید داشت. اما این مبلغ به نوع اسکان و عادتهای خرید شما نیز بستگی دارد.
در اینجا فهرستی ار قیمتهای رایج در آمریکا را مشاهده میکنید:
- منوی استاندارد یا کامل (شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر) برای دو نفر در یک رستوران معمولی: 55 دلار
- یک لیتر شیر: 0.85 دلار
- یک قرص نان: 2.73 دلار
- هزینه حملونقل ماهانه (اتوبوس و مترو): 72 دلار
- کرایه تاکسی: 1.68 دلار برای هر کیلومتر
- اجاره خانه (آپارتمان اشتراکی یا یک نفره): 1.000 تا 2.100 دلار در ماه
- خدمات رفاهی: 200 تا 250 دلار در ماه
- کاپوچینو: 4.25 دلار