logo
دانشگاه‌های آمریکا

دانشگاه‌های آمریکا

تحصیل در کشور آمریکا، رؤیایی وسوسه‌کننده برای تمامی دانشجویانی است که از سراسر جهان، برای تحصیل در خارج از کشور خود برنامه‌ریزی می‌کنند. ارائه هزاران برنامه آموزشی در مؤسساتی با کیفیت و استانداردهای جهانی در کنار انعطاف‌پذیری مثال‌زدنی آموزش در آمریکا، از دلایل مهم برای تحصیل در این کشور به شمار می‌آید. آموزش عالی و ارزشمندی آن در بازار کار بین‌المللی و دسترسی به فرصت‌های شغلی موجود در آمریکا پس از فارغ‌التحصیلی، از انگیزه‌های اصلی دانشجویان بین‌المللی برای انتخاب این کشور به عنوان مقصد تحصیلی محسوب می‌شود.

ایالات متحده آمریکا، در قرن 21 ام و پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی تنها ابرقدرت جهان محسوب می‌شد. آمریکا، با جمعیتی بالغ بر 327.7 میلیون نفر، سومین کشور پرجمعیت جهان است. همچنین عناوین بزرگترین اقتصاد و قدرتمندترین ارتش در سراسر جهان را از آن خود کرده است. این کشور، همچنین بزرگترین سیستم آموزش عالی در جهان را دارد و از این رو، محبوب‌ترین مقصد تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی از سراسر جهان به شمار می‌آید.

کشور آمریکا یک جمهوری فدرال بزرگ است که در آمریکای شمالی، بین کانادا در شمال و مکزیک، خلیج مکزیک و دریای کارائیب در جنوب قرار گرفته است. این کشور شامل 50 ایالت و یک منطقه فدرال است که ناحیه کلمبیا یا واشینگتن دی سی نامیده می‌شود. ایالت آلاسکا که با کانادا مرز مشترک دارد و با اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی احاطه شده، به همراه ایالت هاوایی (مجمع‌الجزایری در میانه اقیانوس آرام) آخرین ایالت‌هایی هستند که به ایالات متحده آمریکا ملحق شدند. سایر ایالت‌های آمریکا غالبا تحت عنوان سرزمین اصلی آمریکا شناخته می‌شوند.

آمریکا دارای بزرگترین جمعیت دانشجویی است و بیش از یک میلیون دانشجو، آمریکا را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب کرده اند. دانشجویان بین‌المللی تقریبا 5 درصد جمعیت دانشجویان آموزش عالی در آمریکا را تشکیل می‌دهند، که این تعداد در حال افزایش است. ثبت نام دانشجویان بین‌المللی در آمریکا از اواسط دهه 1950 میلادی و با جمعیت دانشجویی بالغ بر 35.000 نفر آغاز شد. چرا هر ساله دانشجویان بین‌المللی زیادی آمریکا را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب می‌کنند؟

1. برتری علمی. آمریکا یکی از بهترین سیستم‌های دانشگاهی جهان را دارد. در مقطع کارشناسی، دانشجویان از برنامه‌های آموزشی متعدد در رشته‌های حرفه‌ای و تخصصی بهره‌مند می‌شوند. در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان فرصت کار مستقیم با برترین‌های رشته تحصیلی خود را دارند و می‌توانند از بهترین فرصت‌های آموزشی و پژوهشی بهره‌مند گردند.

2. تنوع فرصت‌های آموزشی. تعداد دانشگاه‌ها و کالج های آموزشی کشور آمریکا ده برابر بیشتر از تعداد دانشگاه‌ها در هر کشور دیگری است. برخی از کالج‌ها بر روی اصول آموزشی تاکید دارند، در حالیکه تعدادی دیگر، آموزش‌های عملی و مرتبط با مهارت‌های شغلی را در اولویت قرار می‌دهند.

3. تکنولوژی پیشرفته. دانشگاه‌های آمریکا در ارائه تکنولوژی روز دنیا، با فراهم‌ساختن بهترین تجهیزات و منابع برای پژوهش دانشجویان خود پیشگام هستند. حتی اگر رشته تحصیلی‌تان مستقیما مرتبط با علم و تکنولوژی نباشد، باز هم فرصت کسب مهارت در استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها برای انجام پژوهش، دریافت و پردازش اطلاعات را خواهید داشت.

4. فرصت پژوهش، آموزش و پرورش. کسب تجربه از طریق آموزش یا پژوهش در آمریکا برای دانشجویان خارجی یک فرصت استثنایی است. بیشتر برنامه‌های آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد، فرصت یادگیری مهارت‌های لازم جهت فعالیت به عنوان دستیار آموزشی برای دانشجویان مقطع کارشناسی و/یا دستیار پژوهشی در پروژه‌های خاصی که بر روی جنبه‌های متفاوتی از رشته تحصیلی‌تان تمرکز دارد، را فراهم می‌کند.

5. انعطاف‌پذیری. با اینکه برنامه‌های آموزشی دانشگاه‌های آمریکا کاملا ساختاریافته هستند، ولی دانشجویان در انتخاب کار عملی کلاسی (coursework) که الزامات کلی رشته تحصیلی‌شان را برآورده سازد، گزینه‌های زیاد و متنوعی دارند. دانشجویان کارشناسی قادر خواهند بود بر اساس اهداف، نیازها و علایق آموزشی‌شان، کارهای کلاسی متفاوتی انتخاب کنند.

6. خدمات حمایتی برای دانشجویان بین‌المللی. تحصیل در ایالات متحده آمریکا تجربه‌ای رویایی به شمار می‌آید، ولی با چالش‌هایی نیز همراه است. پاسخ به دغدغه‌های مرتبط با وضعیت ویزای دانشجویی، شرایط مالی، اقامت، فرصت‌های شغلی، وضعیت سلامت، در کنار تطابق با تفاوت‌های فرهنگی در آکادمیک با پشتیبانی اداره دانشجویان بین‌المللی دانشگاه تجربه خوشایندی برای دانشجویان به ارمغان می‌آورد.

7. آموزش جهانی و چشم‌انداز شغلی بلندمدت. شرکت‌های آمریکایی، با هدف حضور پررنگ در بازار جهانی، به دنبال استخدام دانشجویان بین‌المللی هستند که مهارت زبانی چندفرهنگی دارند و توانایی ارتباط، مذاکره و هدایت کسب و کار در فرهنگ‌های متفاوت را دارا هستند.

8. تجربه زندگی دانشگاهی. در هنگام تحصیل در آمریکا، نه تنها فرصت‌های تحصیلی شما توسعه پیدا می‌کند، بلکه به لحاظ فرهنگی نیز شاهد پیشرفت‌های چشمگیری خواهید بود. مشارکت در رویدادهای اجتماعی و فرهنگی پیرامون به بهبود کیفیت و ثمربخشی تجربه تحصیل در خارج از کشور کمک می‌کند.

تعداد دانشجویان بین‌المللی در آمریکا، در سال تحصیلی 19-2018 برای 4 سال متوالی بیش از یک میلیون نفر بوده است. در سال تحصیلی بعد، حدود 1.1 میلیون دانشجوی بین‌المللی در مؤسسات آموزشی ایالات متحده مشغول به تحصیل شده اند. دانشجویان بین‌المللی تقریبا 5.5 درصد از کل جمعیت دانشجویی در مؤسسات آموزش عالی آمریکا را تشکیل می‌دهند.

کشور آمریکا، با دارابودن 13 شهر در بین شهرهای دانشگاهی برتر جهان، در رده اول 100 مقصد برتر تحصیلی دنیا قرار گرفته است. شهرهای بوستون، نیویورک، لس‌آنجلس و سن‌فرانسیسکو در کشور آمریکا از دیدگاه دانشجویان بین‌المللی، جزء بهترین شهرها برای زندگی و تحصیل دانشجویان معرفی شده اند. 5 دانشگاه برتر آمریکا، از جمله مؤسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)، دانشگاه استنفورد و دانشگاه هاروارد در بین 10 دانشگاه برتر جهان قرار دارند.

دانشگاه‌های آمریکا


در جدیدترین رده‌بندی دانشگاه‌های برتر جهان که توسط وبسایت QS منتشر می‌شود، کشور آمریکا با 352 دانشگاه حضور پررنگی در این فهرست داشته است. در اینجا، به معرفی تعدادی از بهترین دانشگاه‌های یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در سراسر جهان می‌پردازیم.

وبسایت QS برای ارزیابی دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا از یک روش متفاوت استفاده می‌کند و دانشگاه‌های این کشور را بر اساس عملکرد تحقیقاتی و افزایش دستمزد، تاثیر اجتماعی و تلاش‌های دانشگاه در راستای پشتیبانی از اهداف هفده‌گانه رشد و توسعه پایدار آمریکا مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

دانشگاه هاروارد (Harvard University)

بهترین مؤسسه آموزشی آمریکا در سال 2021، دانشگاه هاروارد است که بالاترین امتیاز را در شاخص‌های نرخ اشتغال فارغ‌التحصیلان و میزان خروجی تحقیقاتی، کسب کرده است. هاروارد قدیمی‌ترین دانشگاه این کشور است و در سال 1836 تاسیس شده است. این دانشگاه در شهر کمبریج از ایالت ماساچوست دارای یک پردیس اقامتی بزرگ است و بیش از 23 هزار دانشجو را تحت آموزش قرار می‌دهد. تقریبا 24 درصد از جمعیت دانشجویی این دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند که از بیش از 187 کشور وارد این دانشگاه شده اند.

دانشگاه استنفورد (Stanford University)

دانشگاه استنفورد، در رده‌بندی سال جدید بهترین دانشگاه‌های آمریکا، در رده دوم قرار گرفته است. دانشگاه استنفورد در همه شاخص‌های ارزیابی امتیاز خوبی را کسب کرده است. این دانشگاه به طور ویژه، در شاخص‌های خروجی تحقیقاتی و میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان، جایگاه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است. دانشگاه استنفورد در سال 1891 تاسیس شده و با 18 مؤسسه تحقیقاتی میان‌رشته‌ای و 7 مدرسه/کالج تخصصی، یکی از بزرگترین دانشگاه‌های آمریکا محسوب می‌شود. این دانشگاه همچنین دارای بیش از 15 هزار دانشجو و تقریبا 2.300 عضو هیئت علمی است.

مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)

دانشگاه MIT در رده سوم بهترین دانشگاه‌های آمریکا قرار دارد و در شاخص نرخ اشتغال فارغ‌التحصیلان، یکی از سه دانشگاه برتر این کشور محسوب می‌شود. هدف اصلی این مؤسسه آموزشی، پیشرفت تحصیلی و آموزش دانشجویان در حوزه‌های علمی، فناوری و سایر عرصه‌ها برای به دست‌آوردن فرصت‌های شغلی متنوع و بی‌نظیر است. محققان دانشگاه MIT در پژوهش‌های مربوط به هوش مصنوعی، تطابق اقلیمی، HIV، سرطان و فقرزدایی سرآمد هستند. در گذشته نیز تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه MIT منجر به اکتشافات و پیشرفت‌های زیادی در توسعه تکنولوژی مربوط به رادار، اختراع حافظه هسته مغناطیسی و مفهوم انبساط جهان شده است.

دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (University of California, Berkeley – UCB)

دانشگاه کالیفرنیا، برکلی برای یک سال دیگر در رده چهارم برترین دانشگاه‌های کشور آمریکا قرار گرفته است. UCB توانسته است در شاخص تحقیقات امتیاز بسیار خوبی کسب کند و در بین دانشگاه‌های این کشور، رتبه سوم را به خود اختصاص دهد. دانشگاه UCB در سال 1868 تاسیس شده و در حال حاضر، دارای 148 دپارتمان و رشته‌های تحصیلی متنوعی است. اساتید این دانشگاه 9 جایزه نوبل را کسب کرده اند و تحقیقات انجام‌شده توسط ایشان، حوزه گسترده‌ای از پای رباتیک تا پلاستیک‌های تجزیه‌پذیر بیولوژیک و پیدایش جهان هستی را در بر می‌گیرد.

شهرهای دانشگاهی آمریکا


کشور آمریکا دارای شهرهای زیادی در فهرست بهترین شهرهای دانشگاهی جهان است و در فهرست 100 مکان برتر برای تحصیل، جایگاه سیزدهم جهان را به خود اختصاص داده است. گرچه هیچکدام از این شهرها جزء ده شهر برتر نبوده اند، که دلیل عمده آن امتیاز پایین در شاخص صرفه اقتصادی است. با این حال، شهرهای آمریکا در سایر شاخص‌های ارزیابی عملکرد بهتری داشته اند؛ به ویژه در رتبه‌بندی دانشگاهی (دانشگاه‌های آمریکا حضور پررنگی در فهرست دانشگاه‌های برتر جهان دارند).

با اینحال، هزینه‌های بالای زندگی در شهرهای آمریکا، تاثیر کمی در بازدارندگی دانشجویان بین‌المللی از تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا داشته است.

شهرهای تحسین‌شده

  • بالتیمور، ایالت مریلند – این شهر در جدیدترین رده‌بندی شهرهای برتر دانشگاه‌های جهان رتبه 87 و در شاخص رتبه‌بندی رده 23 جهان را به خود اختصاص داده است (برترین مؤسسه آموزشی این شهر، دانشگاه جان هاپکینز در رتبه 25 جهان است).
  • هیوستون، ایالت تگزاس – این شهر در رتبه 93 جهان و در شاخص رتبه‌بندی، میان 50 دانشگاه برتر قرار دارد (برترین دانشگاه این شهر، دانشگاه رایس با رتبه 94 جهان است).
  • میامی، ایالت فلوریدا – این شهر به تازگی وارد رده‌بندی جهانی شده و در سال جاری، جایگاه 94 جهان را به خود اختصاص داده است. همچنین در شاخص مطلوبیت فضای شهری، بین 50 شهر برتر جهان بوده است. (برترین دانشگاه این شهر، دانشگاه میامی با رتبه 311 جهان است).

در این بخش، با تعدادی از شهرهای دانشگاهی آمریکا آشنا می‌شویم:

1. بوستون

بوستون با رتبه 12 جهان در سال جاری، بهترین شهر دانشگاهی آمریکا محسوب می‌شود. دو دانشگاه از 5 دانشگاه برتر جهان در این شهر قرار گرفته اند: مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه هاروارد، که به ترتیب رتبه اول و پنجم دانشگاه‌های برتر جهان را در فهرست QS 2022 به خود اختصاص داده اند. این شهر، بین 13 شهر شاخص آمریکا، با دارابودن بیشترین جمعیت دانشجویی در شاخص «ترکیب جمعیت دانشجویی» امتیاز بالایی دارد. 23 درصد از جمعیت دانشجویی بوستون، از خارج از آمریکا وارد این شهر شده اند. با این حال، بهترین امتیاز شهر بوستون مربوط به شاخص وضعیت اشتغال می شود. این شهر در کنار لندن، پرتقاضاترین مشاغل برای تازه فارغ‌التحصیلان را دارد و توانسته است وضعیت خود را به عنوان یکی از شهر اقتصادی قدرتمند در جهان تثبیت کند.

2. نیویورک

شهر نیویورک، رتبه 19 جهان در میان برترین شهرهای دانشگاهی را به خود اختصاص داده و از سال گذشته جایگاه خود را، در شاخص‌های مطلوبیت فضای شهری و دیدگاه دانشجو، بهبود بخشیده است. نیویورک در میان 13 شهر برتر دانشگاهی آمریکا، در شاخص دیدگاه دانشجویان، رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است. همچنین امتیاز این شهر به عنوان مکانی برای اقامت پس از فارغ‌التحصیلی نسبت به شهرهای دیگر آمریکا بالاتر بوده است. بدین معنی که اقامت در این شهر بزرگ و پرتکاپو برای یافتن کار پس از فارغ‌التحصیلی، یکی از چشم‌اندازهای جذاب دانشجویان محسوب می‌شود. یکی از دانشجویان، در پاسخ به ارزیابی دانشجویان ما، نوشته است: «اقامت در منهتن فرصتی است که یکبار در زندگی نصیب آدم می‌شود. این شهر همه آنچه که از یک شهر دانشگاهی انتظار داشتم، در خود جای داده است». دانشجوی دیگری معتقد است «غنای تنوع فرهنگی، صنعتی و آکادمیک این شهر بسیار بالاست. فرصت‌های زیادی برای همه فراهم است، همچنین دانشگاه‌هایی با رتبه‌بندی خوب».

3. لس‌آنجلس

شهر لس‌آنجلس را با هالیوود و عنوان «پایتخت خلاقیت جهان» می شناسند. این شهر با بهبود رتبه خود در فهرست دانشگاه‌های برتر جهان در سال جاری، در جایگاه 25 قرار گرفته است. یک ششم جمعیت این شهر در صنایع خلاق مشغول فعالیت هستند. یکی از پاسخ‌دهنده‌ها به تحقیق دانشجویی ما معتقد است: «خیلی خوشحالم که در لس‌آنجلس تحصیل می‌کنم. در این شهر امکان تجربه همه چیز وجود دارد. در این شهر تنوع جمعیتی بالاست. ممکن است در یک مکان محدود، نژادهای گوناگونی از سراسر جهان را ببینید. اگر شانس زندگی در این شهر اعجاب‌انگیز را داشتید، حتما از این فرصت رویایی استفاده کنید.»

4. سانفرانسیسکو

سانفرانسیسکو در فهرست جهانی برترین شهرهای دانشگاهی، رتبه 35 را به خود اختصاص داده است. این شهر چهار مؤسسه آموزشی برتر جهان را در خود جای داده که مشهورترین آنها دانشگاه استنفورد در جایگاه سوم جهان است. جای تعجب نیست که سانفرانسیسکو در شاخص مطلوبیت فضای شهری، بین 50 شهر برتر جهان قرار دارد و یکی از بهترین شهرهای آمریکا برای زندگی به شمار می‌آید. این شهر، به واسطه قطب‌های بزرگ سیلیکون ولی و دانشگاه استنفورد، فرصت‌های شغلی زیادی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فراهم کرده است.

5. شیکاگو

شهر شیکاگو، با رتبه جهانی 41 در فهرست برترین شهرهای دانشگاهی جهان، در شاخص رتبه‌بندی یکی از ده شهر برتر جهان نیز محسوب می‌شود. به ویژه، این شهر یکی از ده دانشگاه برتر جهان را در خود جای داده است: دانشگاه شیکاگو با رتبه 10 جهانی. «شهر بادگیر» همچنین توانسته است در شاخص‌های ترکیب جمعیت دانشجویی، مطلوبیت فضای شهری و فرصت شغلی برای فارغ‌التحصیلان، جزء 50 شهر برتر باشد. شیکاگو همچنین به موسیقی زنده (به خصوص در سبک‌های بلوز و جز)، پیتزا به سبک شیکاگو، معماری جالب، تئاتر برادوی و اسکله دیدنی‌اش در جهان بسیار معروف است.

6. آتلانتا

آتلانتا مرکز ایالت جورجیا در جنوب شرق آمریکاست و در رتبه 57 برترین شهرهای دانشگاهی جهان قرار گرفته است. این شهر به عنوان پایتخت غیر رسمی جنوب کشور شناخته می‌شود و در طول جنگ داخلی و جنبش حقوق مدنی سیاهپوستان آمریکا در دهه 1960 نقش پررنگی ایفا کرده است. این شهر به دلیل چشم‌انداز مترقی در طول این دوره، به عنوان شهر عاری از نفرت شناخته می‌شود و امروزه یکی از قطب‌های اصلی حمل‌ونقل، مرکز هنر، موسیقی، موزه و اماکن تاریخی به شمار می‌آید و مکان‌های دیدنی طبیعی زیادی را در خود جای داده است.

هزینه تحصیل، زندگی و ویزای تحصیلی آمریکا


هزینه زندگی در آمریکا

دانشجویان بین‌المللی می‌توانند در شهرهای کوچک و بزرگ آمریکا زندگی کنند. در این بخش، به هزینه‌های زندگی در یک شهر بزرگ آتلانتا از ایالت جورجیا می‌پردازیم. نسبت به زندگی در سایر نقاط آمریکا، زندگی در شهرهایی مانند نیویورک، سانفرانسیسکو و لس‌آنجلس هزینه‌های بیشتری به ساکنین تحمیل می‌کند.

بعضی از هزینه‌های رایج زندگی در آتلانتا عبارنتد از:

  • اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه: 1100 دلار
  • هزینه حمل‌ونقل عمومی: 95 دلار
  • خدمات عمومی (میانگین ماهانه): 160 دلار
  • وعده غذایی (به جز رستوران‌های گران‌قیمت): 14 دلار
  • قهوه: 4 دلار
  • شیر (یک لیتری): 0.80 دلار
  • سبزیجات (یک کیلوگرم): 2 دلار
  • تخم مرغ (دوازده عدد): 2 دلار
  • آب (1.5 لیتری): 1.80دلار
  • مرغ (یک کیلوگرم): 10 دلار
  • نان (یک قرص): 2.70 دلار

هزینه زندگی یک نفر در آتلانتا، بدون احتساب اجاره، ماهانه در حدود 1.000 دلار است. به دلیل تنوع بالای دانشگاه‌ها و شهرهای دانشگاهی در کشور آمریکا، نگرانی از بابت پیداکردن شهری متناسب با بودجه مالی دانشجو وجود ندارد. پس از 9 ماه اقامت با ویزای F، می‌توانید برای برنامه آموزش عملی اختیاری (OPT) اقدام نمایید. در این صورت، امکان کسب درآمد همزمان با تحصیل برای شما فراهم می‌شود.

یک هزینه مهم دیگر در شهرهای آمریکا، هزینه خدمات درمانی است. بر خلاف سایر مقاصد تحصیلی پرطرفدار در جهان، مانند انگلستان و آلمان، خدمات درمانی دولتی در آمریکا وجود ندارد. سیستم درمانی این کشور کاملا خصوصی است. به همین دلیل در هنگام انتخاب بیمه درمانی خود، با گزینه‌های متعددی روبرو خواهید شد. لذا باید توجه ویژه‌ای به موارد تحت پوشش برنامه بیمه درمان انتخابی خود داشته باشید. بهتر است پیش از ورود به کشور، وضعیت بیمه درمانی خود را مشخص نمایید. همچنین لازم است اگر دارای شرایط خاصی هستید، پیشتر اعلام کنید.

کار دانشجویی در آمریکا

همانطور که می‌دانید، شهریه دانشگاه‌های آمریکا بسیار بالاست. هزینه‌های زندگی و تحصیل در دانشگاه‌های برتر آمریکا معمولا تا 60 هزار دلار در سال نیز می‌رسد. به همین دلیل، یافتن کار پاره‌وقت می‌تواند به دانشجویان خارجی در مدیریت بهتر وضعیت مالی‌شان کمک کند. البته کار پاره‌وقت را صرفا نباید به عنوان گزینه‌ای بر مبنای نیاز در نظر گرفت، بلکه برای دانشجو امکان ساختن رزومه و کسب تجربه کاری مناسب در زمینه تحصیل خود را نیز فراهم می‌سازد.

باید توجه داشت که دولت آمریکا نسبت به کار غیر قانونی حساسیت بسیار زیادی دارد و زیر پا گذاشتن قوانین مربوط به این حوزه می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی از قبیل به خطر انداختن وضعیت تحصیل و حتی دیپورت‌شدن به کشور مبدا شود. اشتغال دانشجویان بین‌المللی در آمریکا دارای محدودیت‌های خاصی است. دانشجویانی که با ویزای F1 وارد آمریکا شده اند، مجاز به اشتغال در پردیس دانشگاه تا سقف 20 ساعت در هفته هستند.

برای داشتن کار پاره‌وقت دانشجویی در آمریکا لازم است درخواست خود را به مسئول دانشگاه (DSO) ارائه دهید و از میان فرصت‌های شغلی معرفی شده توسط ایشان، در یکی از مشاغل به کار مشغول شوید. اشتغال دانشجویان در آمریکا به دو صورت درون دانشکده و خارج از دانشکده است که مورد دوم برای دانشجویان بین‌المللی فراهم نیست. اشتغال در پردیس دانشگاه در طول سال تحصیلی تا سقف 20 ساعت در هفته و در تعطیلات به صورت تمام‌وقت (تا 40 ساعت در هفته) امکان‌پذیر است.

اشتغال در بیرون از دانشکده برای دانشجویانی مجاز است که یک سال تحصیلی کامل را پشت سر گذاشته و دارای مشکل اقتصادی برای تأمین هزینه‌های زندگی باشند. در صورت تایید صلاحیت دانشجو توسط وزارت امنیت ملی اجازه اشتغال در خارج از دانشگاه صادر خواهد شد.

برنامه‌هایی به طور ویژه برای اشتغال دانشجویان حین تحصیل در آمریکا فراهم شده که عبارتند از: آموزش عملی اختیاری (OPT) و آموزش عملی برنامه درسی (CPT) که به عنوان دوره کارآموزی در نظر گرفته می‌شود. DSO شما صلاحیت کار بر اساس یکی از این دو برنامه را به اطلاع شما خواهد رساند.

هزینه تحصیل در آمریکا

آمریکا یکی از محبوب‌ترین و در عین حال گران‌ترین مقصدهای تحصیل در سرتاسر جهان به شمار می‌آید. تحصیل در این کشور معمولا هزینه‌ای چند ده هزار دلاری را در بر خواهد داشت ولی برخی از دانشگاه‌ها ممکن است شهریه پایین‌تری برای دانشجویان در نظر گرفته باشند.

بر طبق گزارش HSBC در خصوص ارزشمندی تحصیل، ایالات متحده در بین برترین و نیز گران‌ترین گزینه‌های والدین برای انتخاب محل تحصیل فرزندشان در خارج از کشور بوده است. دانشجویان سالانه به طور میانگین مبلغی در حدود 99.417 دلار برای تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا می‌پردازند. همچنین، شهریه تحصیل در بیشتر رشته‌های مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی 26.290 دلار تخمین زده شده است.

مؤسسه کالج برد، هزینه تحصیل و زندگی در دانشگاه‌های برتر آمریکا (که غالبا خصوصی و غیر انتفاعی هستند) را سالانه 60 هزار دلار برآورد کرده است. اما امکان تحصیل با هزینه‌های کمتر نیز در این کشور فراهم است. اگر به دنبال تحصیل اقتصادی با شهریه کمتر در آمریکا هستید، در بخش دولتی گزینه‌هایی برای شما وجود دارد. این دانشگاه‌ها معمولا به عنوان سیستم دانشگاهی ایالتی اداره می‌شوند – شامل مجموعه‌ای از کالج‌های یک ایالت که در برخی جنبه‌های مدیریتی مشترک هستند، اما در عمل مؤسسه مستقل به شمار می‌آیند.

شهریه دانشگاه‌های دولتی دو نرخی است: یکی برای ساکنین آن ایالت و دیگری برای سایر افراد. دسته‌بندی دوم (که گران‌تر است) شامل افرادی می‌شود که از دیگر ایالات آمریکا و سایر کشورهای جهان برای تحصیل به آن ایالت خاص وارد می‌شوند. دانشگاه‌های خصوصی کوچک‌تر از دانشگاه‌های دولتی هستند و از آنجایی که شهریه تحصیل برای تمامی دانشجویان در آنها یکسان است، تنوع جمعیت دانشجویی بالایی دارند (هم از سایر ایالات آمریکا و هم از سایر کشورهای جهان).

بر طبق گزارش کالج برد، شهریه 19-2018 کالج‌های ایالتی برای دانشجویان بومی 10.230 دلار و برای سایرین 26.290 دلار برآورد شده است. همچنین، میانگین شهریه دانشگاه‌های خصوصی 35830 دلار اعلام شده است. با این حال ارزان‌ترین گزینه، تحصیل در کالج‌های دوساله بخش دولتی است که به عنوان کالج محلی، فنی و شهری نیز شناخته می‌شوند. میانگین شهریه در این مؤسسه‌ها در سال 19-2018 فقط 3.660 دلار بوده است.

پس از اتمام تحصیل در کالج دوساله، مدرک کاردانی به دانشجویان اعطا می‌شود که به عنوان بخش اول مقطع کارشناسی در نظر گرفته می‌شود و با انتقال به یک دانشگاه، به مدت دو یا سه سال، قابل ادامه و تکمیل خواهد بود. مؤسسه کالج برد، با درنظرگرفتن هزینه‌های حمل و نقل و سایر هزینه‌های زندگی، بودجه سالانه مورد نیاز برای دانشجویان کارشناسی در سال 2018-19 را به صورت زیر تخمین زده است:

  • 17.390 دلار (کالج محلی)
  • 25.890 دلار (دانشجویان بومی ایالت در یک کالج دولتی چهارساله)
  • 41.950 دلار (دانشجویان غیر بومی در کالج دولتی چهارساله)
  • 52.500 دلار (کالج خصوصی غیر انتفاعی چهارساله)

این اعداد دید کلی خوبی در مورد دامنه گسترده هزینه‌های تحصیل در ایالات متحده می‌دهد، ولی توجه به تفاوت‌های فاحش در شهریه بر اساس نوع مؤسسه نیز دارای اهمیت بالایی است. به عنوان مثال، در معتبرترین دانشگاه‌ها، شهریه با بخش خصوصی تفاوت زیادی ندارد. برای نمونه، دانشگاه میشیگان (که یکی از بهترین دانشگاه‌های آمریکا در فهرست دانشگاه‌های برتر جهان است) برای دانشجویان غیر بومی در ترم پاییز/زمستان شهریه‌ای برابر با 49.350 دلار در نظر گرفته که بالاترین هزینه عبارت است از: 11.534 دلار برای اجاره اتاق، 1.048 دلار برای تهیه کتاب و ملزومات تحصیل و 2.454 دلار برای موارد شخصی و متفرقه. در مجموع هزینه تحصیل دانشجویان 64.386 دلار، یا 70.356 دلار در مقطع تحصیلات تکمیلی برآورد شده است.

ویزای دانشجویی آمریکا

برای تحصیل در ایالات متحده آمریکا نیاز به ویزای دانشجویی دارید. سیستم صدور ویزا در آمریکا بسیار محدود است. بنابراین باید از دریافت ویزای مورد نیاز خود اطمنیان حاصل کنید. در غیر اینصورت، اجازه ورود به این کشور را نخواهید داشت. سه نوع مختلف ویزای دانشجویی وجود دارد: ویزای F، ویزای M و ویزای B که برای دانشجویان خارجی غالبا ویزای F صادر می‌شود.

  • ویزای F، برای دوره‌های کوتاه و بلندمدت، اکثر برنامه‌های آموزشی و دوره‌های آموزش زبان مناسب است. ویزای F معمولا برای مدت تحصیل شما معتبر است. ولی با پایان تحصیلات، باید ظرف 60 روز خاک آمریکا را ترک کنید.
  • ویزای M، برنامه‌های آموزشی حرفه‌ای را تحت پوشش قرار می‌دهد. نکته حائز اهمیت این است که ویزای M دوره‌های آموزش زبان را شامل نمی‌شود. اما تحصیلات غیر دانشگاهی، به عنوان مثال، کارورزی یا کارآموزی بدون حقوق را نیز در بر می‌گیرد.
  • ویزای B، دوره کوتاه‌مدت را شامل می‌شود. برای مثال، اگر قصد دارید برای تقویت مهارت‌های انگلیسی، به مدت دو یا سه هفته وارد آمریکا شوید، در اینصورت ویزای B برای شما مناسب خواهد بود.

این سه نوع ویزا، شرایط نسبتا یکسانی دارند. اولین و مهم‌ترین شرط آن است که مؤسسه‌ای که قرار است در آن تحصیل کنید، باید در سامانه SEVIS ثبت شده باشد. سپس، دانشگاه باید یک فرم I-20 برای شما صادر نماید. اطلاعات مندرج در این فرم باید دقیقا با اسناد هویتی شما یکسان باشد. همچنین باید هزینه I-20 را پرداخت و در هنگام اپلای برای ویزا ارائه نمایید.

با در دست داشتن این فرم، رسید پرداخت، تأییدیه ثبت نام، پاسپورت و دو قطعه عکس پاسپورتی لازم است به صورت آنلاین فرم DS-160 را نیز تکمیل کنید. در پایان، از تأییدیه تکمیل درخواست خود پرینت بگیرید. ارائه این تأییدیه در مصاحبه ویزا الزامی است. رزرو آنلاین وقت مصاحبه در نزدیک‌ترین کنسولگری یا سفارت آمریکا نیز امکان‌پذیر است. انتظار برای وقت مصاحبه معمولا بیش از یک هفته طول می‌کشد، بنابراین صبور باشید.

در روز مصاحبه باید هزینه فرآیند صدور ویزا را پرداخت نمایید. رقم دقیق آن به تابعیت شما بستگی دارد، ولی حدودا 160 دلار خواهد بود. صرف نظر از آنکه برای شما ویزا صادر شود یا نه، شخصا باید برای پس‌گرفتن پاسپورت‌تان هماهنگی‌های لازم را انجام دهید. بعضی اوقات، اسناد دیگری مانند ریز نمرات دانشگاهی مورد نیاز خواهند بود. در اینصورت، پیش از رسیدن موعد مصاحبه در این خصوص به شما اطلاع داده خواهد شد. به خاطر داشته باشید که تحت هیچ شرایطی با ویزای توریستی یا تحت شرایط برنامه معافیت ویزا نمی‌توانید برای تحصیل وارد آمریکا شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

دیدگاهی بنویسید

در صورتی که شماره موبایل خود را وارد کنید پس از پاسخ کارشناسان از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست
نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Sanam Study