logo

شرایط کار در آلمان پس از فارغ‌التحصیلی

15 تیر 1401

از دیدگاه دانشجویان بین‌المللی در سراسر دنیا، کشور آلمان به عنوان یک مقصد تحصیلی جذاب شناخته شده است. این محبوبیت عمدتا به دلیل کیفیت بالای آموزش ارائه‌شده و نیز فرصت‌های بسیار زیاد برای پیشرفت تحصیلی، ساختن یک زندگی مالی باثبات و شغل‌های عالی در این کشور است. در حال حاضر، بیش از 416.437 دانشجوی بین‌المللی در آلمان در حال تحصیل هستند.

فرصت کار در آلمان در طول تحصیل و پس از فارغ‌التحصیلی، یکی دیگر از عواملی است که هر ساله دانشجویان بین‌المللی زیادی را به سوی این کشور جذب می‌کند. دانشجویانی که قادر نیستند کل هزینه زندگی در آلمان را شخصا تامین کنند، می‌توانند از فرصت کار پاره‌وقت در طول تحصیل استفاده کنند. به علاوه، دانشجویانی که به زندگی در آلمان علاقمند می‌شوند، می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی از فرصت‌های شغلی بی‌نظیر در این کشور استفاده کنند. با پشتکار زیاد می‌توانید از فرصت‌های شغلی فراوان برای کار در آلمان بهره‌مند می‌شوید.

در این مقاله، اطلاعات مورد نیاز برای کار در آلمان پس از فارغ‌التحصیلی را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

کار در آلمان به عنوان دانشجوی بین‌المللی برای دانشجویان اتحادیه اروپا

فارغ‌التحصیلانی که شهروند یکی از کشورهای عضو EU/EEA هستند، می‌توانند بدون نیاز به دریافت اجازه کار، پس از فارغ‌التحصیلی در آلمان مشغول به کار شوند. شهروندان EU/EEA مشمول قوانین مشابه فارغ‌التحصیلان آلمانی می‌شوند، به خصوص در مورد ضوابط استخدام، شرایط کار و مالیات. این افراد نیازی به دریافت اجازه کار در آلمان ندارند، همانطور که لازم نیست مانند دانشجویان کشورهای خارج از EU/EEA، برای تحصیل در این کشور ویزای دانشجویی دریافت کنند.

کار در آلمان به عنوان دانشجوی بین‌المللی برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا

فارغ‌التحصیلان عضو کشورهای خارج از اتحادیه اروپا نیز می‌توانند بعد از پایان تحصیل در آلمان مشغول به کار شوند. این افراد باید اجازه اقامت خود را تا 18 ماه پس از فارغ‌التحصیلی تمدید کنند. این 18 ماه بلافاصله پس از آخرین امتحان شما در دانشگاه آغاز می‌شود. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم پیش از پایان تحصیل یا در طول ترم آخر در دانشگاه برای جستجوی شغل مورد نظرتان اقدام کنید. به خاطر داشته باشید که در طول این 18 ماه، می‌توانید در هر شغلی که می‌خواهید مشغول به کار شوید تا بتوانید هزینه‌های زندگی خود تا زمان پیداکردن یک شغل تمام‌وقت را تامین کنید. شغل مذکور الزاما نباید با رشته تحصیلی‌تان مرتبط باشد.

برای تمدید اجازه اقامت، باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • کارت شناسایی و پاسپورت
  • تاییدیه فارغ‌التحصیلی از یک دانشگاه آلمانی
  • اثبات تمکن مالی
  • بیمه سلامت

بعد از تمدید اجازه اقامت، می‌توانید از این 18 ماه برای پیداکردن یک شغل مرتبط با رشته تحصیلی در آلمان اقدام کنید. در طول زمان جستجو برای کار، می‌توانید برای تامین هزینه‌های زندگی‌تان به هر شغلی که تمایل دارید، مشغول به کار شوید.

پس از پیداکردن شغل دلخواه، چه باید کرد؟

بعد از اینکه شغل مورد نظرتان را پیدا کردید، با یک قرارداد حداقل یک‌ساله باید برای دریافت EU Blue Card اقدام کنید. EU Blue Card اجازه اقامت اصلی برای شهروندان خارج از اتحادیه اروپاست که از دانشگاه‌های آلمان فارغ‌التحصیلان شده اند و قصد اقامت و کار در آلمان را دارند. برای اینکه صلاحیت دریافت Blue Card را داشته باشید، باید بعضی شرایط مانند داشتن مدرک از یک کالج یا دانشگاه و قرارداد کاری با یکی از شرکت‌های فعال در آلمان با حداقل پرداختی 56.400 یورو در سال را دارا باشید. در بعضی مشاغل که کمبود نیروی کار ماهر وجود دارد، حداقل دستمزد مورد نیاز پایین‌تر است، حدودا 43.992 یورو در سال.

EU Blue Card یک کارت اقامت است که معمولا برای یک دوره چهار ساله صادر می‌شود. با این حال، اگر طول مدت قرارداد کاری کمتر باشد، این کارت برای طول دوره قرارداد به علاوه سه ماه بیشتر تمدید می‌شود. این کارت اقامت، در صورت فراهم‌بودن همه شرایط قابل تمدید است. بعد از 33 ماه اقامت در آلمان، دارندگان کارت EU Blue Card می‌توانند برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند.

اقامت دائم در آلمان پس از فارغ‌التحصیلی

اقامت دائم و کار در آلمان

اقامت دائم (یا settlement permit) در آلمان، یک اجازه اقامت برای اتباع خارجی است که چند سال در آلمان زندگی کرده اند و به آنها اجازه تحصیل، کار، زندگی و همراه‌آوردن افراد خانواده به آلمان را می‌دهد. دارندگان کارت EU Blue Card، در صورتی که واجد شرایط لازم (استخدام، پرداخت سهم مشارکت، دارابودن مهارت‌های زبان آلمانی) باشند، بعد از 33 ماه می‌توانند اقامت دائم آلمان را دریافت کنند.

دارندگان EU Blue Card که زبان آلمانی آنها در سطح B1 است، می‌توانند بعد از 21 ماه اجازه اقامت دائم را دریافت کنند.

بعد از گذراندن 8 سال در آلمان با اقامت دائم، می‌توانید شهروندی آلمان را دریافت کنید.

آیا می‌توانم پس از بازگشت به کشورم برای کار در آلمان اقدام کنم؟

اگر تحصیل خود را به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی، در مقطع آموزش عالی در آلمان به پایان رسانده اید و پس از فارغ‌التحصیلی، به کشورتان بازگشته اید، باز هم می‌توانید در آلمان به دنبال کار بگردید. در این صورت، باید یک ویزای مخصوص جستجوی کار (یا ویزای جاب سیکر) دریافت کنید که به شما اجازه می‌دهد در یک دوره شش‌ماهه وارد آلمان شوید و در آنجا به جستجوی کار بپردازید. اگرچه، در مقایسه با اجازه اقامت تمدیدشده، ویزای جاب سیکر شما را واجد شرایط کار در هنگام جستجو برای یک شغل تمام‌وقت نمی‌سازد. بدین معنا که باید به سرمایه مورد نیاز برای تامین هزینه‌های زندگی در طول این دوره شش‌ماهه دسترسی داشته باشید.

پس از آنکه یک شغل با فرارداد کاری حداقل یک ساله پیدا کردید، می‌توانید برای دریافت EU Blue Card اقدام نمایید.

فرصت‌های فارغ‌التحصیلان بین‌المللی برای کار در آلمان

کار در آلمان پس از فارغ التحصیلی

به دلیل جایگاه ویژه کشور آلمان در صدر اقتصادهای بزرگ جهان، فرصت‌های شغلی بسیاری برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این کشور وجود دارد، بنابراین پیداکردن کار در آلمان پس از فارغ‌التحصیلی مشکل خاصی به شمار نمی‌آید. بر اساس رشته تحصیلی، می‌توانید در صنایع مختلف مشغول به کار شوید، زیرا در کشور آلمان شرکت‌های زیادی در صنایع گوناگون مشغول به فعالیت هستند. چشم‌انداز شغلی در این کشور خوب است و کارفرماها به طور مداوم در جستجوی افراد ماهر برای استخدام هستند.

پیشنهاد می‌شود جستجو برای شغل را در همان دوره تحصیل خود در دانشگاه، در طول ترم آخر تحصیل، آغاز کنید. در اینصورت، در مورد اینکه از کجا باید شروع کنید، دنبال چه چیزی بگردید و چه انتظاراتی داشته باشید و چه گزینه‌هایی پیش روی شما هستند، اطلاعات خوبی به دست می‌آورید.

فرصت‌های شغلی موجود را می‌توانید در وبسایت‌های تبلیغات آنلاین شغلی، بورد اعلانات دانشگاه، یا حتی در وبسایت یا شبکه‌های مجازی شرکت‌ها پیدا کنید. اگر اولویت‌های خاصی در ذهنتان دارید، بدین معنا که دوست دارید در یک شرکت خاص مشغول به کار شوید، می‌توانید به شرکت مربوطه ایمیل بزنید و در مورد فرصت‌های شغلی موجود یا برنامه‌های احتمالی برای استخدام در آینده نزدیک، از آنها سوال کنید. نکته خوب در مورد اجازه اقامت تمدیدشده بعد از فارغ‌التحصیلی این است که می‌توانید در همه انواع مشاغل موجود مشغول به کار شوید و همزمان، برای یافتن یک شغل مرتبط با تحصیل و قرارداد کاری اقدام کنید.

توصیه: به یاد داشته باشید فارغ‌التحصیلانی که دارای مهارت زبان آلمانی هستند، نسبت به سایرین در ارجحیت قرار دارند. بنابراین، در طول حضور در دانشگاه، حتی اگر دوره تحصیل‌تان به زبان انگلیسی برگزار می‌شود، سعی کنید مهارت‌های زبان آلمانی خود را ارتقاء دهید.

دانش زبان آلمانی، نه تنها هنگام پیداکردن شغل، بلکه در زمان دریافت اجازه اقامت دائم نیز به کمک شما می‌آید. همچنین به ایجاد روابط اجتماعی و شغلی در این کشور کمک می‌کند.

5/5 - (2 امتیاز)
بدون برچسب

0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

دیدگاهی بنویسید

در صورتی که شماره موبایل خود را وارد کنید پس از پاسخ کارشناسان از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست
نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Saman Study