ویزای تحصیلی آلمان
- ویزای تحصیلی آلمان چیست؟
- انواع ویزای تحصیلی آلمان
- مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آلمان
- مدت اعتبار ویزای دانشجویی آلمان
- اجازه اقامت در آلمان
- نحوه دریافت اجازه اقامت تحصیلی آلمان
- شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان
- شرایط سنی دریافت ویزای تحصیلی آلمان
- تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آلمان
- مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای دانشجویی آلمان
- هزینه ویزای دانشجویی آلمان
- روش گرفتن وقت سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی از طریق شرکت ویزامتریک
- مراحل اخذ ویزای دانشجویی آلمان
- فرآیند بررسی ویزای تحصیلی آلمان
- مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان
- دلایل رد ویزای دانشجویی آلمان
- در صورت رد درخواست ویزای تحصیلی آلمان، چه اقداماتی میتوان انجام داد؟
- تمدید ویزای تحصیلی و اجازه اقامت دانشجویی در آلمان
ویزای تحصیلی آلمان چیست؟
کشور آلمان در سالهای اخیر به یکی از مقاصد تحصیلی پرطرفدار در میان دانشجویان بینالمللی تبدیل شده است. دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دولتی در کشور آلمان، به دلیل نداشتن شهریه، هر ساله جمعیت دانشجویان بینالمللی بیشتری را به سمت آلمان رهسپار میکنند.
همچنین، یکی از بزرگترین موانع در جذب دانشجوی بینالمللی – یعنی زبان – نیز برطرف گردید و در حال حاضر، بیش از 1.300 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، به طور اختصاصی برای دانشجویان بینالمللی طراحی شده و به زبان انگلیسی تدریس میشوند.
دانشجویان ایرانی برای تحصیل در موسسات آموزش عالی و دانشگاههای کشور آلمان، باید ویزای تحصیلی و اجازه اقامت دانشجویی در این کشور را دریافت کنند. ویزای تحصیلی آلمان برای یک دوره سه ماهه یا شش ماهه صادر میشود و دانشجویان پس از ورود به آلمان، باید برای دریافت کارت اقامت تحصیلی اقدام نمایند.
انواع ویزای تحصیلی آلمان
بر اساس هدفتان از ورود به آلمان، باید برای نوع مناسب ویزای آلمان درخواست دهید. اگر با اهداف آموزشی و بلندمدت قصد ورود به آلمان را دارید، واجد شرایط دریافت ویزای کوتاهمدت/ شنگن (ویزای نوع C) نخواهید بود. در عوض، باید برای دریافت ویزای ملی آلمان (ویزای D) اقدام کنید که دارای اعتبار بلندمدت است.
به علاوه، بر اساس شرایط برنامه تحصیلی، ویزای تحصیلی آلمان شامل سه نوع اصلی زیر میشود:
- ویزای متقاضی تحصیل: دارنده این نوع ویزا میتواند پیش از دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان، وارد این کشور شود. اگر قصد دارید از دانشگاههای آلمان بازدید کنید و امکانات گوناگون تحصیل در این کشور یا روشهای گذران زندگی در آلمان را بررسی کنید، این ویزا برای شما مناسب است. ویزای متقاضی تحصیل غالبا چندماه اعتبار دارد و اجازه اقامت سه ماهه با امکان تمدید تا شش ماه را به دارنده میدهد.
- ویزای تحصیلی: پس از آنکه از یک دوره فاندیشن یا برنامه آموزشی دانشگاهی در آلمان پذیرش دریافت کردید، میتوانید با یک ویزای مخصوص تحصیل وارد این کشور شوید، که دارای سه ماه اعتبار است. پس از سه ماه اول زندگی در آلمان، باید برای ادامه دوره تحصیل خود در این کشور، اقدام به دریافت اجازه اقامت نمایید. ویزای تحصیلی آلمان، محبوبترین نوع ویزا در این کشور است.
- ویزای دوره زبان: این نوع ویزا برای افرادی صادر میشود که قصد شرکت در دورههای زبان آلمانی در این کشور را دارند. مدت اعتبار این ویزا، حداکثر یک سال است.
مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آلمان
به طور میانگین، بررسی درخواست ویزای تحصیلی آلمان 25 روز طول میکشد. فرآیند بررسی پرونده ویزای تحصیلی آلمان، بر اساس کشور مبدا و سفارت آلمان در آن کشور متغیر خواهد بود.
دانشجویان بینالمللی باید بلافاصله پس از دریافت پذیرش از دانشگاه یا موسسه آموزش عالی آلمان، برای دریافت ویزای دانشجویی آلمان (ویزای نوع D) و اجازه اقامت اقدام کنند. پیشنهاد میشود حداقل 3 ماه پیش از آغاز دوره تحصیلی در دانشگاه برای دریافت ویزا اقدام نمایید.
مدت اعتبار ویزای دانشجویی آلمان
ویزای دانشجویی آلمان در ابتدا با اعتبار سه ماهه صادر میشود. پس از ورود به آلمان، با توجه به طول دوره تحصیل در موسسه آموزش عالی یا دورههای فاندیشن یا آموزش زبان آلمانی، اعتبار آن تا شش ماه قابل تمدید خواهد بود.
اجازه اقامت در آلمان
دارندگان ویزای تحصیلی آلمان، در ابتدا اجازه 3 ماه اقامت در این کشور را دارند. در طول این دوره، باید برای دریافت اجازه اقامت جهت تحصیل در این کشور اقدام کنید. بیشترین مدتی که اجازه اقامت صادر میشود 2 سال است. اجازه اقامت را میتوان بر اساس طول دوره تحصیل تمدید کرد.
نحوه دریافت اجازه اقامت تحصیلی آلمان
1. مکانی برای زندگی دائمی پیدا کنید. در هفته اول پس از ورود به کشور آلمان با ویزای تحصیلی، باید مکان مناسبی برای زندگی پیدا کنید.
2. محل سکونت خود را در اداره اقامت ثبت کنید. بلافاصله پس از آن، باید آدرس محل زندگی دائمی خود را اداره اقامت محلی ثبت کنید. پس از ثبت آدرس، تاییدیه ثبت آدرس (Meldebescheinigung) را دریافت خواهید کرد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت آدرس در آلمان بعنوان دانشجوی بینالمللی
-
- پاسپورت یا کارت شناسایی ملی معتبر. باید یک ویزای معتبر در پاسپورت شما وجود داشته باشد.
- قرارداد اجاره خانه
- نامه تاییدیه آدرس محل سکونت. این نامه توسط مالک خانهای که آن را اجاره کرده اید، صادر میشود.
3. در دانشگاه ثبت کنید. برای اینکه بتوانید در دانشگاه به تحصیل بپردازید و به همه منابع و امکانات دانشگاه دسترسی داشته باشید، باید به صورت رسمی در دانشگاه ثبت نام خود را انجام دهید. ثبت نام باید در مدت زمان مشخصشده در ددلاین اعلامی در نامه پذیرش انجام شود.
این فرآیند Matriculation نام دارد و با ارسال مدارک لازم به اداره امور دانشجویی (Studentensekretariat) دانشگاه محل تحصیل دانشجو انجام میشود. علاوه بر این، باید پیش از دریافت ID و پسورد و کارت شناسایی دانشجویی، مبلغ هزینه ترم (Semester Fee) را پرداخت کنید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در دانشگاههای آلمان به عنوان دانشجوی بینالمللی:
-
- پاسپورت یا کارت شناسایی ملی. پاسپورت باید نشان دهد شما یک ویزای معتبر برای تحصیل در آلمان هستید.
- تاییدیه پذیرش دانشگاه
- مدرک ورود به دانشگاههای آلمان. یا مدرکهای معادل معتبر، که به شما اجازه آغاز تحصیلات در دانشگاههای این کشور را میدهند.
- عکس جدید پاسپورتی
- بیمه سلامت دانشجویی
نکته: اداره بینالمللی «Akademisches Auslandsamt» در دانشگاه محل تحصیل، مهمترین جایی است که میتوانید در آن اطلاعات مفیدی در خصوص شرایط تحصیل و اقامت خود کسب کنید.
4. برای اجازه اقامت دانشجویی درخواست دهید. پس از ثبت نام در دوره تحصیلی، باید ویزای خود از طریق درخواست اجازه اقامت دانشجویی، در اداره اتباع خارجی محلی یا «Einwohnermeldeamt»، تمدید کنید.
مدارک مورد نیاز برای درخواست کارت اقامت تحصیلی آلمان
-
- اپلیکیشنفرم تکمیلشده درخواست اجازه اقامت. نام اصلی این فرم «Antrag auf Erteilung eines Aufenthaltstitels» است.
- پاسپورت/کارت شناسایی ملی متقاضی. باید دارای یک ویزای معتبر برای ورود به آلمان باشد.
- مدارک نشاندهنده محل اقامت دائمی شما در کشور آلمان
- تاییدیه ثبت نام در دانشگاه
- قرارداد اجاره خانه
- نامه از صاحبخانه برای تایید آدرس دائمی
- عکس پاسپورتی جدید
- اثبات تمکن مالی (همان مدارکی را که در هنگام درخواست ویزا ارسال کردید، ارائه دهید.)
- اثبات پذیرش در دانشگاه (برای مثال، گواهی ثبت نام، تاییدیه پذیرش یا مدرکی دال بر پذیرش مشروط در دانشگاه)
- پرداخت مبلغ اپلیکیشنفی. هزینه درخواست بین 56 تا 100 یورو برای متقاضیان جدید است. برای تمدید اجازه اقامت، مبلغ 49 تا 96 یورو باید پرداخت گردد.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان
برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان میتوانید از طریق سفارت، کنسولگری یا یک آژانس واسطه انجام امور مربوط به ویزا در کشور مبدا (در ایران، شرکت ویزامتریک) اقدام نمایید. تصمیم نهایی در خصوص درخواست ویزا، بر اساس اطلاعات و مدارکی که ارائه دهید صادر خواهد شد. بنابراین، مدارک زیر باید برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان ارسال گردد:
- فرم تکمیلشده درخواست ویزای ملی
- پاسپورت معتبر
- دو عکس بیومتریک جدید
- تاییدیه پذیرش از یک موسسه آموزشی در آلمان
- اثبات مهارت زبان آلمانی
- اثبات مهارت زبان انگلیسی
- گواهینامه دورههای گذراندهشده در گذشته
- رزومه یا CV
- اثبات تمکن مالی
- انگیزهنامه
- گواهی تاهل
- تایید پرداخت هزینه اپلیکیشن ویزای تحصیلی آلمان
شرایط سنی دریافت ویزای تحصیلی آلمان
سیستم آموزشی معتبر و بسیار باکیفیت در مدارس، کالجها و دانشگاههای کشور آلمان، مورد توجه بسیاری از نوجوانان و جوانان در سراسر جهان بوده است. نکته حائز اهمیت در این خصوص، شرایط سنی متقاضیان و تاثیر آن بر پذیرش درخواست ویزای تحصیلی آلمان است.
حداکثر سن مجاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای آلمان، 21 سال است و دانشجویان بینالمللی باید دارای مدرک زبان آلمانی در سطح B1 باشند.
به طور کلی برای مقطع کارشناسی ارشد، شرایط سنی خاصی برای پذیرش ذکر نشده است. ولی متقاضیان زیر 30 سال شانس بیشتری برای احذ پذیرش از دانشگاههای معتبر کشور آلمان را دارند. برای تحصیل در این مقطع، با توجه به زبان آموزش در دوره انتخابی، نمره زبان آلمانی در سطح B1 یا آزمون آیلتس حداقل 6.5 مورد نیاز است.
در مورد دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع دکترا، شرایط با توجه به دانشگاه انتخابی متغیر است. میتوان گفت محدودیت خاص و سختگیرانهای در این خصوص وجود ندارد، ولی برای دریافت بورسیه تحصیلی، متقاضیان زیر 31 سال از شانس بیشتری برخوردار خواهند بود.
تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آلمان
عامل تاثیرگذار و مهم دیگر در فرآیند دریافت ویزای تحصیلی آلمان، تمکن مالی متقاضی و توانایی پرداخت هزینههای تحصیل و زندگی دانشجویی در این کشور است.
در حال حاضر، دانشجویان بینالمللی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید مبلغ 10.332 یورو (معادل 861 یورو در ماه) را در حساب بانکی خود داشته باشند. توجه به این نکته ضروری است که تا پیش از دریافت ویزا، اجازه برداشت این مبلغ از حساب بانکی خود را نخواهید داشت.
مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای دانشجویی آلمان
گواهینامههای پذیرفتهشده برای تحصیل در دانشگاههای آلمان شامل موارد زیر میشود:
- TestDaF level IV. به منزله قبولی در آزمون TestDaF، آزمون زبان آلمانی به عنوان یک زبان خارجی برای دانشجویان خارجی در همه بخشها
- DSH Certificate II or III. به منزله قبولی در آزمون DSH، آزمون زبان آلمانی برای پذیرش متقاضیان خارجی تحصیل در آلمان
- آزمون ارزیابی در پایان کلاسهای آمادهسازی موسسات گوناگون
- DSD Certificate of level II. دیپلم زبان کنفرانس دائمی وزرای آموزش و امور فرهنگی، سطح II
- Goethe Certificate C2. به منزله قبولی در آزمون گوته در سطح C2
- Telc Deutch C1 یا B2 Hochschule Certificate. به منزله قبولی در آزمونهای Telc C1 یا B2 Hochschule
برای اثبات مهارت زبان انگلیسی خود میتوانید هر یک از مدارک زیر را ارسال کنید:
- گزارش رسمی نمره آزمون تافل (Official Score Report of TOEFL Test). نمرههای مورد نیاز: IbT-88 و Pbt-66.
- گزارش رسمی نمره آزمون آیلتس (Official Score Report of IELTS Test). که توسط British Council، مستقیما برای دانشگاه یا شما ارسال میشود. نمره مورد نیاز در آزمون IELTS Academic باید بالای 6.5 باشد.
- گواهینامه پیشرفته زبان انگلیسی کمبریج در سطوح A، B یا C (Cambridge Advanced English Certificate A, B, or C). همراه با گواهینامه مهارت زبان انگلیسی کمبریج A، B یا C.
- فرمهای جایگزین استثنائا پذیرفته میشوند.
به خاطر داشته باشید که ممکن است بعضی از دانشگاهها، شرایط و الزامات خاصی برای مهارت زبان داشته باشند و همه آزمونها و نمرات گوناگون قابل قبول نباشد.
هزینه ویزای دانشجویی آلمان
دانشجویان بینالمللی که برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان اقدام میکنند، ملزم به پرداخت هزینه ویزا به شرح زیر هستند:
- متقاضیان زیر 18 ساله: 37.50 یورو
- متقاضیان بالای 18 ساله: 75 یورو
روش گرفتن وقت سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی از طریق شرکت ویزامتریک
پس از آنکه از یک کالج یا دانشگاه معتبر در آلمان پذیرش دریافت کردید، باید برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنید. یکی از مراحل مهم و تاثیرگذار در فرآیند دریافت ویزای دانشجویی آلمان، گرفتن وقت سفارت و حضور در شرکت ویزامتریک (کارگزار رسمی سفارت آلمان) برای ارائه مدارک و پاسخگویی به سوالات افسر مهاجرت است.
با توجه به روند افزایشی مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان و به تبع آن، بالارفتن حجم درخواستها برای دریافت وقت سفارت، لازم است به گونهای نسبت به دریافت وقت سفارت اقدام نمایید که انجام پروسه بررسی مدارک و صدور ویزای تحصیلی شما، اختلالی در زمان مقرر در برای حضور در آلمان و تحصیل در این کشور ایجاد نکند.
برای رزرو وقت سفارت باید مراحل زیر را انجام دهید:
- هزینه اعلامشده از طرف شرکت ویزامتریک برای رزرو وقت ملاقات (یک میلیون و 300 هزار تومان) را به شماره حساب درج شده در سایت این شرکت واریز نمایید. این هزینه برای رزرو وقت شما بوده و پس از انجام کارهای مربوط به ویزا از طریق شماره شبا به حساب شما برگشت داده خواهد شد.
- پس از 24 ساعت از پرداخت این مبلغ، میتوانید وارد سایت ویزامتریک شوید و با توجه به وقتهای موجود، مناسبترین روز را انتخاب کنید.
- در مرحله بعد، ساعتهای موجود در روز انتخابی نمایش داده میشود. به تازگی یک گزینه با عنوان Prime در اختیار متقاضیان قرار گرفته است که با پرداخت هزینه بیشتر، میتوانند در خارج از وقت اداری (پیش از شروع یا پس از پایان ساعت کاری ویزامتریک)، وقت رزرو کنند.
- در اینجا میتوانید خدمات اضافی درخواستی خود، در هنگام حضور برای ارائه مدارک را نیز مشخص کنید.
- در پایان و پس از تایید تاریخ و زمان درخواستی، یک ایمیل حاوی اطلاعات مربوط به رزرو نهایی شما و کد PNR به آدرس ایمیل ارائهشده ارسال میشود. با استفاده از این کد میتوانید تاریخ یا زمان وقت رزروشده خود را تا 72 ساعت قبل از وقت اصلی خود، تغییر دهید.
- لازم به ذکر است تا 72 ساعت پیش از زمان مقرر برای وقت سفارت، میتوانید بدون پرداخت هزینه، تاریخ و زمان وقت ملاقات خود را تغییر دهید یا آن را کنسل نمایید.
مراحل اخذ ویزای دانشجویی آلمان
برای دریافت ویزای دانشجویی آلمان، میتوان از طریق سفارت یا کنسولگری این کشور اقدام کرد. پیش از آنکه وقت سفارت خود را قطعی کنید، بهتر است همه مدارک لازم برای درخواست ویزا را آماده کنید.
در طول پروسه درخواست ویزای تحصیلی، لازم است که در یک جلسه مصاحبه حضور داشته باشید. به علاوه، باید تاییدیه پرداخت هزینه درخواست ویزا را در هنگام حضور در سفارت برای انجام مصاحبه، به همراه داشته باشید.
فرآیند درخواست ویزای دانشجویی آلمان، ممکن است برای دانشجویان بینالمللی اندکی پیچیده باشد. رویهها در کشورهای مختلف با هم تفاوت دارد، ولی در اینجا میتوانید یک دید کلی در مورد مراحل اصلی اپلای برای ویزای تحصیلی آلمان به دست آورید.
- نزدیکترین کنسولگری یا سفارت آلمان را پیدا کنید. میتوانید از طریق سرچ در گوگل، سفارت یا کنسولگری آلمان را در کشور خودتان (یا یکی از کشورهای همسایه) را پیدا کنید و از آنها اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و تنظیم وقت سفارت برای ویزای خود کسب نمایید. همه دفاتر رسمی کشور آلمان در سایر کشورها، دارای یک وبسایت آنلاین هستند که آدرس و اطلاعات تماس در آن درج شده است.
- شرایط و رویهها را بررسی کنید. در وبسایت سفارت آلمان، به بخش ویزای تحصیلی آلمان بروید و همه شرایط خاص کشورتان و رویههای معمول برای تعیین وقت سفارت را مطالعه کنید. پیش از تعیین وقت سفارت برای ویزا، همه اطلاعات (به ویژه مدارک مورد نیاز برای اپلای) را به دقت بررسی کنید.
- یک وقت از سفارت برای ویزا بگیرید. پس از آنکه همه مدارک را آماده کردید، با انجام مراحل توضیحداده شده در وبسایت رسمی سفارت آلمان در کشورتان، برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید. در بعضی کشورها، باید چندهفته زودتر برای دریافت وقت اقدام کنید، زیرا ممکن است تعداد متقاضیان زیاد باشد و سفارت نتواند وقت مناسبی برای مصاحبه به شما اختصاص دهد. زمانبندی خیلی مهم است، گاهی همه زمانهای خالی برای مصاحبه ویزای تحصیلی پر میشوند، بنابراین باید سرعت عمل داشته باشید.
- مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا را آماده کنید. پس از آنکه تاریخ وقت سفارتتان مشخص شد، باید دوباره همه مدارکتان را کنترل کنید که از کاملبودن آن مطمئن شوید.
- برای جلسه مصاحبه ویزای تحصیلی خود آماده شوید. هزینه درخواست ویزا (بین 60 تا 75 یورو) را باید پرداخت کنید و تاییدیه پرداخت را در زمان حضور در سفارت برای مصاحبه همراه داشته باشید. اگر درخواست ویزای شما رد شود، این مبلغ غیر قابل بازگشت است. در هنگام پرداخت این مبلغ، باید نرخ برابری ارز با پول رسمی کشور را محاسبه کنید و معادل دقیق این مبلغ را پرداخت کنید. پس از انجام مصاحبه، در مورد نتیجه تایید یا رد درخواست ویزا، به شما به صورت رسمی اطلاعرسانی خواهد شد.
فرآیند بررسی ویزای تحصیلی آلمان
کشور آلمان، برای اعطای ویزا و اجازه ورود اتباع خارجی مقررات سختگیرانهای وضع کرده است. پس از دریافت پذیرش از دانشگاه یا سایر موسسات آموزشی عالی این کشور، لازم است برای ویزای دانشجویی اقدام کنید.
پس از ارسال فرم تکمیلشده درخواست و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان، افسر مهاجرتی پرونده شما را به دقت مورد بررسی قرار میدهد. در طول فرآیند بررسی ویزا و تصمیمگیری نهایی در مورد صدور یا عدم صدور ویزای تحصیلی، باید در یک جلسه مصاحبه شرکت کنید. عملکرد شما در این مصاحبه، تاثیر زیادی بر روی نتیجه نهایی ویزا خواهد داشت.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان
مهمترین شرایط و الزامات برای درخواست ویزای دانشجویی آلمان عبارتند از:
- مدارک درخواست ویزا
- فرم تکمیلشده و امضاشده درخواست ویزای ملی
- پاسپورت معتبر
- دو فتوکپی از پاسپورت
- گواهی تولد
- گواهی ازدواج (مخصوص متقاضیان متاهل)
- گواهی تولد فرزندان (مخصوص متقاضیان دارای فرزند)
- سه قطعه عکس پاسپورتی
- فتوکپی مجوزهای اقامت پیشین در آلمان (در صورت وجود)
- اثبات دسترسی به منابع مالی «Finanzierungsnachweis». (میتواند یکی از موارد زیر باشد)
- تاییدیه مبلغ 11.208 یورو (برای سال 2023) در یک حساب بانکی بلوکهشده در آلمان [مبلغ تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان]
- تعهدنامه و مدرک سوابق درآمدی والدین و سرمایه مالی
- تعهدنامه توسط که فرد مقیم آلمان «Verpflichtungserklärung». این نامه در اداره ثبت اتباع خارجی، توسط فرد مقیم آلمان که قرار است هزینههای شما در طول تحصیل در آلمان را تقبل کند، صادر میشود.
- گواهینامه دریافت اسکالرشیپ. این گواهی باید میزان هزینههای تحت پوشش را نشان دهد.
- ضمانتنامه بانکی. توسط یک بانک تاییدشده آلمانی صادر میشود.
- تاییدیه پذیرش در دانشگاه
- تاییدیه پذیرش در دانشگاه «Zulassungsbescheid». این تاییدیه توسط موسسه آموزش عالی معتبر در آلمان صادر میشود که نشاندهنده زمان آغاز تحصیل و زبان آموزش است.
- تاییدیه پذیرش مشروط «Bedingter Zulassungsbescheid» و یک دوره زبان فشرده تاییدشده «Intensiv-Sprachkurs». این نامه باید نشاندهنده پذیرش مشروط و حضور شما در یک دوره زبان فشرده، پیش از دریافت پذیرش نهایی دانشگاه باشد. طول این دوره باید بیش از 6 ماه باشد و کمتر از 18 ساعت درس در هفته نباشد.
- تایید یک پذیرش مشروط از دانشگاه
- یک نامه از uni-assist
- تاییدیه پذیرش به عنوان یک متقاضی
- ارتباط با دانشگاه، با توجه به شرایط مربوط به پذیرش نهایی
- تاییدیه پرداخت شهریه دوره زبان. همراه با پذیرش در دوره. مبلغ پرداختی باید حداقل برای 3 ماه اول باشد.
- تایید یک پذیرش مشروط از دانشگاه
- تاییدیه پذیرش از یک دوره آمادگی در دانشگاه «Studienkolleg»
- اثبات پذیرش مشروط از دانشگاه
- یک نامه از uni-assist
- تاییدیه پذیرش به عنوان یک متقاضی
- ارتباط با دانشگاه، با توجه به شرایط مربوط به پذیرش نهایی
- اثبات تایید به عنوان یک شرکتکننده در دوره
- اثبات پذیرش مشروط از دانشگاه
- مدارک تحصیلی قبلی
- اصل گواهینامه پایان دبیرستان
- مدارک دانشگاهی (اگر در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا قصد ادامه تحصیل دارید.)
- بیمه سلامت دانشجویی
- مدرک ورود به دانشگاه
- گواهی مهارت زبان آلمانی یا انگلیسی
دلایل رد ویزای دانشجویی آلمان
صدور ویزا یا رد درخواست ویزای تحصیلی آلمان، کاملا به نظر افسر سفارت بستگی دارد. بر اساس عملکرد مثبت یا منفی متقاضی در جلسه مصاحبه، افسر ویزا میتواند در مورد صدور یا عدم صدور ویزا برای وی تصمیم بگیرد. اما با این حال، ممکن است علیرغم عملکرد مناسب در مصاحبه، باز هم درخواست ویزای تحصیلی شما رد شود. در اینجا، به معرفی برخی از رایجترین دلایل رد درخواست ویزای تحصیلی آلمان میپردازیم:
- درخواست برای ویزای نامناسب
- شرایط مالی نامناسب
- سوابق تحصیلی نامطلوب
- سطح مهارت زبانی ناکافی
- انتخاب برنامه تحصیل متناقض
- عدم آمادگی کافی برای جلسه مصاحبه
در صورت رد درخواست ویزای تحصیلی آلمان، چه اقداماتی میتوان انجام داد؟
در صورتی که درخواست ویزای دانشجویی شما رد شود، میتوانید به روشهای زیر اقدام نمایید:
- از دلیل اصلی رد درخواست خود مطلع شوید.
- یک درخواست تجدید نظر به سفارت ارائه دهید. این قدم بسیار مهم است. زیرا باید با ارائه دلایل محکم، مسئول بررسیکننده درخواست تجدید نظر را مبنی بر صحیحنبودن تصمیم رد درخواست، متقاعد کرد.
- کاستیهای پرونده درخواست ویزای خود را برطرف کنید. نواقص پرونده تاثیر مستقیمی بر روی پذیرش دانشگاه دارند. اگر دانشگاه درخواست شما را به این دلیل رد کند، فرآیند ویزا به طور خودکار متوقف خواهد شد.
- اگر در یک جلسه مصاحبه حضور پیدا کنید، میتوانید از افسر ویزا دلایل رد درخواست خود را بپرسید. در غیر اینصورت، (اگر به مصاحبه دعوت نشدید)، یک سند حاوی اطلاعاتی در خصوص دلایل رد درخواست خود دریافت خواهید کرد.
- همچنین، میتوانید برای دریافت ویزای تحصیلی، مجددا درخواست دهید. هزینه درخواست دوباره ویزا برابر با 60 یورو است. مدت زمان بررسی درخواست ویزا، در حدود 25 روز است.
تمدید ویزای تحصیلی و اجازه اقامت دانشجویی در آلمان
اعتبار اجازه اقامت در آلمان، یک سال است. اگر دوره تحصیل شما، بر اساس زمانبندی پیشبینیشده در حال انجام است و در زمان مقرر به پایان میرسد، میتوانید اعتبار اجازه اقامتتان را تمدید کنید. برای تمدید اجازه اقامت دانشجویی باید یک تاییدیه از محل تحصیل خود، مبنی بر منظمبودن روند دوره تحصیلیتان ارائه دهید.
لازم به ذکر است پیش از آنکه اعتبار اجازه اقامت فعلی به پایان برسد، باید برای تمدید آن اقدام کنید.
سلام وقت بخیر. یک دانشجوی ایرانی، چه مدت قبل از شروع ترم تحصیلی در آلمان، اجازه ورود به خاک این کشور رو داره؟
سلام روز بخیر. بستگی به تاریخی که روی لیبل ویزاتون درج میشه داره. ممکنه یک روز قبل از شروع ترم تحصیلی بتونین وارد آلمان بشین یا حتی یک روز بعد از تاریخ دریافت پاسپورتتون از سفارت. قانون ثابتی وجود نداره، استیکر ویزا تعیینکننده ست. موفق باشید.
سلام.خسته نباشید من دو ساله کاردانی گرفتم و بعدش برای کارشناسی ناپیوسته قبول نشدم.میتونم ادامه تحصیلاتمو برای آلمان پذیرش و ویزا بگیرم؟زبان المانی اصلا بلد نیستم.زبان انگلیسیم نسبتا خوبه.محدودیتی برای تسلط به زبان وجود داره؟سپاس
سلام روز بخیر. توی کشور آلمان میتونین تو اکثر رشتهها به زبان انگلیسی یا آلمانی تحصیل کنید، محدودیتی از این بابت وجود نداره. برای اینکه بدونین میشه مستقیم وارد دانشگاه بشید یا لازمه ابتدا توی کالج دوره بگذرونین، باید مدارک تحصیلیتون توسط کارشناسهای ما بررسی بشه. لطفا با ما تماس بگیرید. موفق باشید.