logo
مدارس آلمان
فهرست مطالب
معیار های جستجو

معیار های جستجو

country
country
country
country
country
محدوده شهریه مدارس
از
یورو
تا
مرتب سازی
مرتب سازی بر اساس
همه کمترین شهریه بیشترین شهریه

مدارس آلمان

انواع مدارس آلمان


در کشور آلمان، کودکان از سن 6 سالگی موظف به تحصیل در مدرسه هستند. بیشتر مدارس در کشور آلمان توسط دولت اداره می‌شوند و عمدتا بدون شهریه و رایگان هستند. علاوه بر مدارس دولتی، تعداد زیادی مدرسه بین‌المللی و خصوصی نیز در این کشور وجود دارد که دانش‌آموزان برای تحصیل در آنها، باید شهریه پرداخت کنند. برای اطلاع بیشتر در مورد شهریه، مقاله هزینه تحصیل در مدارس آلمان را مطالعه کنید.

هر یک از ایالت‌های آلمان، مسئول تبیین و تعیین سیاست‌های آموزشی مدارس خود است. به عبارت دیگر، سیستم اداره یک مدرسه به منطقه‌ای که در آن قرار گرفته بستگی دارد. به این معنا که برنامه درسی و سیستم آموزشی دانش‌آموزان لزوما در همه ایالت‌ها یکسان نیست، کتاب‌های درسی نیز ممکن است محتوای متفاوتی داشته باشد. علاوه بر این، در ایالت‌های گوناگون آلمان انواع مختلفی از مدرسه فعالیت می‌کنند. این مدارس را می‌توان براساس عواملی مانند شیوه اداره آنها، جنسیت دانش‌آموزان، رده سنی دانش‌آموزان، شرایط اسکان دانش‌آموزان تقسیم‌بندی نمود.

  • مدارس دولتی/ خصوصی آلمان

در آلمان مدارس را می‌توان بر اساس منبع تأمین هزینه‌ها، به دو دسته مدارس دولتی و مدارس خصوصی تقسیم‌بندی نمود. مدارس دولتی آلمان، توسط دولت ایالتی و فدرال آلمان تأمین مالی می‌شوند و مدرسه هزینه‌ای از دانش‌آموزان خود دریافت نمی‌کند. در مقابل مدارس خصوصی و بین‌المللی آلمان، با شهریه‌ای که از دانش‌آموزان دریافت می‌کنند، هزینه‌های خود را تأمین می‌کنند.

  • مدارس روزانه/ شبانه‌روزی آلمان

در مدارس روزانه آلمان، دانش‌آموزان در خلال ساعات درسی در مدرسه هستند و پس از پایان برنامه درسی روزانه، به خانه خود باز می‌گردند. در این مدارس، مدرسه محلی برای اسکان دانش‌آموزان ندارد. بنابراین، برای تحصیل در چنین مدارسی، دانش‌آموز یا باید همراه با خانواده خود در آلمان سکونت داشته باشد و یا با یک خانواده میزبان آلمانی (هوم استی) زندگی کند. مدارس شبانه‌روزی آلمان، مدارسی هستند که از امکانات خوابگاهی برخوردار بوده و تأمین محل اسکان دانش‌آموزان را بر عهده دارند. این مدارس، معمولا مدارسی با امکانات بسیار زیاد هستند. به دلیل اینکه علاوه بر دارابودن امکانات آموزشی مناسب، باید امکانات مورد نیاز برای فعالیت‌های ورزشی، هنری و تفریحی دانش‌آموزان بخش شبانه‌روزی را نیز داشته باشند تا بتوانند برنامه مناسبی برای اوقات حضور دانش‌آموزان در مدرسه تدوین کنند.

  • مدارس دخترانه، پسرانه یا دخترانه-پسرانه آلمان

در آلمان نیز مانند سایر کشورها، مدارس بر اساس جنسیت دانش‌آموزان خود به سه دسته مدارس دخترانه، مدارس پسرانه و مدارس مختلط دخترانه-پسرانه تقسیم‌بندی می‌شوند. در صورتی که علاقمند به تحصیل فرزندتان در هر یک از این سه دسته مدرسه باشید، به راحتی می‌توانید مدرسه مورد نظر خود را از بین مدارس موجود انتخاب کنید.

  • مدارس ابتدایی و متوسطه آلمان

سیستم آموزشی آلمان از دو سطح ابتدایی و متوسطه تشکیل شده است. بر این اساس، مدارس در آلمان نیز به دو دسته مدارس ابتدایی و مدارس متوسطه (یا دبیرستان) تقسیم‌بندی می‌شوند. دانش‌آموزان در سن شش سالگی وارد مدارس ابتدایی آلمان می‌شوند و یک دوره چهار ساله تحصیلی را طی می‌کنند (در برلین و برندنبورگ، دوره ابتدایی شش سال به طول می‌انجامد). دانش‌آموزان از پایه سوم تحصیلی شروع به یادگیری یک زبان خارجی (معمولا انگلیسی یا فرانسوی) می‌کنند (در شش ایالت آلمان این آموزش‌ها از پایه اول تحصیلی شروع می‌شود). دانش‌آموزان در سن 10 یا 12 سالگی دوره ابتدایی را به پایان می‌رسانند.

مقطع متوسطه در دبیرستان‌های آلمان از پایه پنجم (و در برخی ایالت‌ها از پایه هفتم) آغاز می‌شود. دانش‌آموزان در دبیرستان دو مسیر اصلی برای ادامه تحصیل دارند. در مسیر اول، دانش‌آموزان پس از سپری‌کردن یک دوره پنج یا شش ساله در دبیرستان‌هایی با اسامی Hauptschule یا Realschule، می‌توانند وارد دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای و یا کالج‌های فنی شوند. در مسیر دوم، دانش‌آموزان دوره تحصیلی 9 ساله‌ای را در مدارسی با عنوان Gymnasium یا Gesamtschule طی نموده و برای ورود به تحصیلات دانشگاهی آماده می‌شوند.

ویژگی‌های مدارس شبانه‌روزی خصوصی آلمان چیست؟


ویژگی‌های مدارس شبانه‌روزی خصوصی آلمان چیست؟

ویژگی‌های مدارس شبانه‌روزی خصوصی آلمان چیست؟

مدارس شبانه‌روزی خصوصی و بین‌المللی در آلمان، از استانداردهای بالای آموزشی برخوردار بوده و جزء مدارس باسابقه در حوزه آموزش هستند. آموزش یکی از ارکان اصلی جامعه در کشور آلمان است. استانداردهای بالای آموزشی، این کشور را به یکی از بهترین مکان‌ها برای تحصیل در سطوح و مقاطع گوناگون تبدیل کرده است. مدارس شبانه‌روزی در آلمان، که با نام Internats نیز شناخته می‌شوند، فرصت کسب یک تجربه آموزشی منحصربه‌فرد در محیطی بین‌المللی را در اختیار دانش‌آموزان خود قرار می‌دهند. این مدارس، امکانات اسکان شبانه‌روزی ویژه‌ای را برای دانش‌آموزان فراهم می‌کنند تا بتوانند در آن، به زندگی و تحصیل بپردازند و در عین حال، بر روی ارتقاء ویژگی‌های شخصیتی در کنار دستاوردهای آموزشی خود تمرکز کنند.

یکی از بزرگترین مزایای تحصیل در مدارس شبانه‌روزی خصوصی آلمان، فرصت یادگیری و تسلط به زبان آلمانی و آشنایی با فرهنگ این کشور است. اغلب مدارس شبانه‌روزی، برنامه‌های جامعی برای یادگیری زبان ارائه می‌دهند و دانش‌آموزان می‌توانند مهارت‌های زبانی خود را، به صورت روزانه با همکلاسی‌ها و آموزگاران تمرین کنند.

تحصیل در مدارس یا کالج‌های شبانه‌روزی خصوصی آلمان، تصمیم بسیار ارزشمندی است و از نظر سرمایه‌گذاری برای دستیابی به آینده تحصیلی مناسب، بسیار ارزشمند است. مدارس شبانه‌روزی خصوصی آلمان، اغلب دارای پردیس‌های مجهز و بزرگ، موقعیت مکانی مناسب، امکانات آموزشی پیشرفته، تجهیزات آزمایشگاهی مدرن و امکانات بسیار وسیع برای ارائه فعالیت‌های فوق برنامه متنوع دارند. این فعالیت‌ها بر روی رشد و ارتقاء مهارت‌های تحصیلی، ورزشی، هنری و فردی دانش‌آموزان تمرکز دارند. محیط آموزشی گرم، آرام و دوستانه مدارس شبانه‌روزی آلمان، امکان غلبه دانش‌آموزان خارجی بر مشکلات و موانع زبانی را از طریق قرارگرفتن در یک محیط چندفرهنگی فراهم می‌سازند و فرصت ایجاد روابط دوستی جدید و مشارکت در فعالیت‌های تفریحی و سرگرم‌کننده را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

مدرک‌های ارائه‌شده توسط مدارس خصوصی و بین‌المللی شبانه‌روزی آلمان، در سراسر دنیا از اعتبار بالایی برخوردار بوده و مورد تایید کمیته‌های پذیرش موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌ها هستند. فارغ‌التحصیلان مدارس خصوصی شبانه‌روزی در آلمان، شانس بسیار زیادی برای ورود به بهترین دانشگاه‌های جهان و تبدیل‌شدن به متخصصینی شایسته و کاردان دارند.

ویژگی‌های مدارس شبانه‌روزی دولتی آلمان


مدارس شبانه‌روزی دولتی آلمان

مدارس شبانه‌روزی دولتی آلمان چه ویژگی‌هایی دارند؟

اغلب مدارس دولتی در کشور آلمان، به صورت روزانه فعالیت می‌کنند و امکاناتی برای اسکان دانش‌آموزان در اختیار ندارند. ولی، در بعضی از شهرها و ایالت‌های آلمان، بر اساس نیاز خانواده‌ها و دانش‌آموزان، ممکن است امکان اسکان پاره‌وقت یا تمام‌وقت برای دانش‌آموزان متقاضی فراهم شود.

در بعضی از مدارس دولتی آلمان، تعدادی از خانواده‌ها بنا به دلایلی مانند سفرهای طولانی و پرتعداد و عدم حضور والدین در روزهای هفته در منزل و عدم امکان پیگیری و نظارت بر تحصیل دانش‌آموز، ترجیح می‌دهند فرزندشان در مدرسه‌ای تحصیل کند که امکان اسکان چندروز در هفته یا بیشتر را داشته باشد.

در مدارس دولتی آلمان، غالبا سیستم آموزشی سنتی آلمان یا Abitur به دانش‌آموزان ارائه می‌شود که مدرک مناسبی برای ادامه تحصیل در موسسات آموزش عالی این کشور و بسیاری از کشورهای دیگر است. بنابراین، در این مدارس غالبا سیستم‌های آموزشی بین‌المللی ارائه نمی‌شود. علاوه بر این، زبان اصلی آموزش در مدارس شبانه‌روزی دولتی، آلمانی است و متقاضیان تحصیل در مدارس دولتی، باید دانش مناسبی در زمینه زبان آلمانی داشته باشند.

مدارس شبانه‌روزی دولتی، برای تسهیل یادگیری زبان آلمانی و سرعت‌بخشیدن به فرآیند تطبیق و سازگاری دانش‌آموزان خارجی و غیر آلمانی‌زبان با محیط آموزشی و زندگی جدیدشان، دوره‌های آموزشی ویژه‌ای را سازماندهی و برگزار می‌کنند. با این حال، جمعیت دانش‌آموزان آلمانی در این مدارس، به شکل چشمگیری از دانش‌آموزان غیر بومی و خارجی بیشتر است.

ویژگی‌های مدارس روزانه خصوصی آلمان


مدارس روزانه خصوصی آلمان چه ویژگی‌هایی دارند؟

مدارس روزانه خصوصی آلمان چه ویژگی‌هایی دارند؟

مدارس خصوصی در آلمان، به دو صورت روزانه و شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند. مدارس روزانه خصوصی آلمان، از دیدگاه سیستم‌های آموزشی، کیفیت خدمات آموزشی، جمعیت کلاس‌ها، سطح دانش آموزگاران و سایر فاکتورهای تعیین‌کننده کیفیت و عملکرد یک مدرسه تفاوت چندانی با مدارس شبانه‌روزی خصوصی آلمان ندارند. تفاوت اصلی در زمان شروع روز مدرسه و حضور دانش‌آموزان در فضای آموزشی مدرسه است.

مدارس خصوصی آلمان، در ایالت‌های مختلف ممکن است ساعات آغاز و پایان متفاوتی داشته باشند. در اغلب مدارس روزانه خصوصی آلمان، روز تحصیلی مدرسه از ساعت 8 تا 8:30 شروع می‌شود و حوالی 15 به پایان می‌رسد. در مدارس روزانه خصوصی، امکاناتی برای اسکان شبانه‌روزی پاره‌وقت و تمام‌وقت دانش‌آموزان وجود ندارد و در صورتی که یکی از این مدارس را برای تحصیل فرزندتان در آلمان انتخاب کنید، باید گزینه‌هایی مانند اسکان با خانواده میزبان آلمانی (Homestay) را برای سکونت وی در نظر بگیرید.

مدارس روزانه خصوصی مانند مدارس شبانه‌روزی خصوصی آلمان، علاوه بر سیستم آموزشی German Abitur که سیستم آموزشی سنتی و ملی آلمان است، سیستم‌های آموزشی بین‌المللی را نیز در اختیار دانش‌آموزان خود قرار می‌دهند. بنابراین، دانش‌آموزان علاوه بر زبان آلمانی، فرصت ارتقاء دانش زبان خود در تعدادی از زبان‌های خارجی، مانند انگلیسی، فرانسوی و … را به دست می‌آورند.

علاوه بر موارد فوق، کلاس‌های درس کم‌جمعیت و اختصاص بیش از یک معلم به هر کلاس درس، از ویژگی‌های بسیار شاخص مدارس خصوصی – چه روزانه و چه شبانه‌روزی – در آلمان است. کلاس‌های درس در مدارس خصوصی آلمان، معمولا با تعداد دانش‌آموز خیلی کم برگزار می‌شود و هر معلم، به همکاری 1 یا 2 مربی، وظیفه آموزش و نظارت بر نحوه عملکرد و یادگیری شاگردان خود را بر عهده دارند.

ویژگی‌های مدارس روزانه دولتی آلمان


ویژگی‌های مدارس روزانه دولتی آلمان چیست؟

ویژگی‌های مدارس روزانه دولتی آلمان چیست؟

مدارس روزانه دولتی در آلمان، از کیفیت آموزشی و اعتبار قابل قبولی برخوردار هستند. اغلب خانواده‌های آلمانی، ترجیح می‌دهند کودکان و نوجوانان خود را در این مدارس ثبت نام کنند. زیرا، در کنار رایگان‌بودن تحصیل در این مدارس، کیفیت و تطابق عملکرد مدرسه با استانداردهای بالای آموزشی، توسط موسسات دولتی و غیر دولتی نظارت بر خدمات آموزشی، تضمین و تایید شده است.

فعالیت‌های فوق برنامه در مدارس روزانه دولتی آلمان، در مقایسه با مدارس خصوصی، دارای محدودیت‌های بیشتری است. این محدودیت‌ها عمدتا به دلیل حضور پاره‌وقت دانش‌آموزان در مدرسه و کم‌بودن منابع مالی و زیرساختی در این مدارس است. بنابراین، در این مدارس صرفا بر روی ارائه خدمات آموزشی و تحصیلی تمرکز می‌شود و فرصت چندانی برای ارتقاء مهارت‌های فردی دانش‌آموزان وجود ندارد.

به دلیل استقبال خانواده‌های آلمانی از مدارس روزانه دولتی این کشور، معمولا جمعیت کلاس‌های درس در این مدارس زیاد است، دقیقا مانند مدارس دولتی در ایران و بقیه کشورها! بنابراین، فرصت آموزش متمرکز و رسیدگی انفرادی به وضعیت تحصیلی هر دانش‌آموز، غالبا در این مدارس فراهم نمی‌شود. علاوه بر اینها، آموزش در این مدارس صرفا به زبان آلمانی است و آن دسته از خانواده‌های آلمانی، که تمایل دارند فرزندشان یک یا دو زبان خارجی دیگر را نیز بیاموزد، مدارس خصوصی را به مدارس دولتی ترجیح می‌دهند. در پایان ذکر مجدد این مطلب حائز اهمیت است که مدارس روزانه دولتی آلمان برای افرادی مناسب است که به دلایلی مانند کار یا تحصیل والدین خود، در آلمان حضور دارند. دانش‌آموزان ایرانی که قصد اخذ ویزای تحصیلی و ورود به آلمان دارند، امکان اخذ پذیرش از این مدارس را ندارند و باید یکی از انواع مدارس روزانه خصوصی یا شبانه‌روزی را انتخاب کنند.

قوانین مدارس آلمان


قوانین مدارس آلمان

قوانین مدارس آلمان

مدارس آلمان، با هدف افزایش امنیت و ارتقاء کیفیت فضای آموزشی و کمک به داشتن یک تجربه آموزشی به‌یادماندنی برای دانش‌آموزان خود، عمدتا اقدام به وضع قوانین و مقرراتی می‌کنند که در جنبه‌های گوناگون تحصیل دانش‌آموز تاثیرگذار است. دستیابی به اهداف آموزشی مدارس، نیازمند مشارکت فعالانه دانش‌آموزان در فرآیند آموزش و محیط آموزشی مدرسه است.

قوانین مدارس در آلمان، شامل آموزگاران و والدین دانش‌آموز نیز می‌شود. والدین موظف هستند از حضور منظم فرزندشان و فراهم‌ساختن امکانات آموزشی مناسب برای او اطمینان حاصل کنند. همچنین، باید شیوه رفتار محترمانه در فضای مدرسه، با همکلاسی‌ها، آموزگاران و سایر کارکنان مدرسه را به او بیاموزند.

مسئولیت ثبت نام دانش‌آموز و تهیه مدارک مورد نیاز بر عهده والدین است. تا زمانی که شهریه مدرسه به طور کامل پرداخت نگردد، ثبت نام دانش‌آموز غیر قطعی و مشروط محسوب می‌شود و والدین وظیفه دارند در مورد پرداخت شهریه اقدامات لازم را انجام دهند.
در هنگام ثبت نام دانش‌آموز، والدین از قوانین و مقررات مدرسه آگاهی پیدا می‌کنند و با امضای قرارداد ثبت نام، این قوانین را نیز می‌پذیرند و موظف به رعایت آنها هستند. قوانین و مقررات مدرسه از طریق وبسایت در اختیار والدین قرار می‌گیرد و آنها می‌توانند پیش از امضا، از مفاد آن اطلاع کامل پیدا کنند.

مطابق با قوانین حضور و غیاب در مدارس آلمان، دانش‌آموزان موظف هستن با آمادگی کامل و به موقع در کلاس درس حضور پیدا کنند. مشارکت فعال در کلاس و انجام تکالیف کلاسی و همراه‌داشتن وسایل آموزشی مورد نیاز، از وظایف دانش‌آموزان در مدرسه به شمار می‌‌آید.

حضور در سفرهای آموزشی مدرسه، که با برنامه درسی دانش‌آموزان ارتباط مستقیم دارد، اجباری است. در صورتی که دانش‌آموز بخواهد در سفرهای کلاسی غیر مرتبط با درس شرکت نکند، خانواده وظیفه دارد به صورت کتبی و در زمان مقرر به مدرسه اطلاع‌رسانی کند. در اینصورت، دانش‌آموز در یک کلاس درس همراه به گروه دیگری از دانش‌آموزان حضور پیدا می‌کند.

در شرایطی که دانش‌آموز بنا به بیماری یا سایر دلایل غیر قابل پیش‌بینی قادر به حضور در کلاس درس نباشد، والدین باید پیش از شروع کلاس درس، مدرسه را در جریان قرار دهند و دلیل و تعداد روزهای احتمالی غیبت دانش‌آموز را به اطلاع مدرسه برسانند. غیبت‌های غیر موجه می‌توانند منجر به برخورد انضباطی شوند.

احترام به قوانین مدارس در آلمان، در فضاها و ساختمان‌های مربوط به مدرسه الزامی است. دانش‌آموزانی که از مقررات مدرسه سرپیچی کنند، معمولا با عکس‌العمل‌هایی در سطوح مختلف از مدرسه مواجه می‌شوند. برخی از آنها عبارتند از: دریافت اخطار از معلم یا مسئولین مدرسه، محرومیت از حضور در مدرسه/ کلاس درس، اطلاع به خانواده، مداخله مدیر مدرسه و موارد دیگر. تخطی مکرر از بعضی قوانین، حتی می‌تواند منجر به گزارش به پلیس و در نهایت اخراج دائمی از مدرسه شود.

لباس فرم در مدارس آلمان


لباس فرم در مدارس آلمان

لباس فرم در مدارس آلمان

در کشور آلمان، رویکرد خاصی در مورد اجباری‌بودن لباس فرم در مدارس وجود ندارد. به طور کلی می‌توان گفت مدارس در کشور آلمان، اعم از دولتی یا خصوصی، در قوانین و مقررات خود چیزی به عنوان لباس فرم تعیین نکرده‌اند. در قرن شانزدهم، دانش‌آموزان (به ویژه در مقطع متوسطه)، مشمول قوانین و مقرراتی می‌شدند که آنها را موظف به پوشیدن لباس‌هایی ساده و نه چندان مطابق مد روز می‌کردند.

به تدریج، کت آبی تبدیل به یک نماد برای دانش‌آموزان دبیرستانی تبدیل شد؛ ولی به مرور در نیمه دوم قرن هجدهم، استفاده از این پوشش نیز منسوخ شد. در سال‌های بعد از آن، لباس فرم تنها در مدارس کلیسایی و مدارس شبانه‌روزی خصوصی کاربرد داشت و سایر مدارس و موسسات آموزشی در آلمان، علاقه‌ای به تعیین لباس فرم برای دانش‌آموزان خود نداشتند.

در سال‌های اخیر، لباس فرم در مدارس آلمان به موضوع بحث‌برانگیزی تبدیل شده است، اما بنا به دلایل تاریخی و سیاسی، به جای واژه یونیفرم (uniform) ترجیح می‌دهند از واژه «لباس مدرسه» (Schulkleidung) استفاده کنند. لباس مدرسه در ابتدا در تعداد کمی از مدارس آلمان (در سال‌های 2000 تا 2005) ارائه شد که شامل مجموعه‌ای از پیراهن، ژاکت و موارد مشابه می‌شد که تا حدی با مد روز سازگاری داشتند.

بنابراین، در مدارس دولتی آلمان دانش‌آموزان موظف به پوشیدن لباس فرم نیستند و مدارس ترجیح می‌دهند به هویت شخصی و انتخاب‌ها و اولویت‌های کودکان و نوجوانان (و خانواده‌ها) احترام بگذارند. در بعضی از مدارس ممکن است صرفا دستورالعمل‌هایی برای انتخاب نوع پوشش تعیین شود. این دستورالعمل‌ها، با تاکید بر حق آزادی پوشش، تلاش می‌کنند تمرکز دانش‌آموزان را بر روی مسائل آموزشی افزایش دهند.

تعدادی از مدارس خصوصی و بین‌المللی در آلمان نیز قوانین خاصی برای پوشش دانش‌آموزان دارند که در شدیدترین حالت آن شامل لباس فرم و در انعطاف‌پذیرترین شکل، به صورت Dressing Code به دانش‌آموزان ابلاغ می‌شود. لازم به ذکر است که رعایت قوانین پوششی، مانند سایر مقررات و قوانین مدرسه الزامی است و در صورت سرپیچی هر یک دانش‌آموزان، مطابق با قوانین با آنها برخورد می‌شود.

پذیرش از مدارس آلمان

شرایط پذیرش از مدارس آلمان


بعد از آشنایی با بازه شهریه‌ها و انواع مدارس آلمان، اپلای برای دریافت پذیرش از مدارس این کشور اروپایی اولین مرحله عملی برای شروع فرآیند مهاجرت تحصیلی دانش‌آموز به آلمان است. انتخاب نوع مناسب مدرسه، پایه تحصیلی و انتخاب سیستم آموزشی متناسب با علایق و توانمندی‌های فرزندتان، شاید در نگاه اول کار ساده‌ای به نظر برسد. با این حال، عوامل متعددی باعث شده که مرحله اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس آلمان، به یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین مراحل مهاجرت تحصیلی فرزند تبدیل شود. در حقیقت، انتخاب سیستم آموزشی و پایه تحصیلی مناسب در یک مدرسه آلمانی، می‌تواند شانس دریافت پذیرش از آن مدرسه را برای فرزندتان بالا ببرد. در مقابل، یک اشتباه کوچک، مثلا اپلای برای پایه تحصیلی نامناسب، می‌تواند بزرگترین لطمه را به سرنوشت پرونده فرزندتان در مسیر دریافت پذیرش تحصیلی وارد کند.

واضح است که تسلط کامل و شناخت انواع مدارس در آلمان و تفاوت‌های آنها، آشنایی با سیستم‌های آموزشی ملی و بین‌المللی این کشور، توانایی انتخاب بهترین مدرسه برای هر متقاضی با در نظر گرفتن سوابق تحصیلی وی و پشتوانه مالی خانواده، در کنار آشنایی با مقررات و ضوابط دریافت پذیرش از مدارس آلمان، اطلاع از زمان مناسب برای اپلای و موارد متعدد دیگر، می‌تواند چالش‌ها و پیچیدگی‌های موجود در مسیر مهاجرت تحصیلی برای دانش‌آموزان را کاهش دهد. با این حال، نمی‌توان انتظار داشت که خانواده‌ای که برای اولین بار قصد اقدام برای اخذ پذیرش از مدارس آلمان را برای فرزند خود دارد، این اطلاعات را داشته باشد و بر جزئیات ذکرشده، اشراف کاملی داشته باشد. در واقع، شاید شما به عنوان پدر یا مادر متقاضی، نتوانید با تکیه بر اطلاعات شخصی خود یا جستجو در اینترنت، بر روی همه جنبه‌های این مسیر پرپیچ‌وخم اشراف پیدا کنید. در اینجا، کمک‌گرفتن از یک مشاور کاربلد و باتجربه در زمینه مهاجرت تحصیلی می‌تواند کمک زیادی در رفع ابهامات و کاهش ریسک‌های احتمالی در پرونده تحصیلی فرزندتان داشته باشد.

به طور کلی، مراحل زیر، گام‌های اصلی در فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس روزانه و شبانه‌روزی آلمان است:

  • دریافت مشاوره برای انتخاب مدرسه در آلمان. یک مشاور خوب و حرفه‌ای، می‌تواند ضمن بررسی دقیق سوابق تحصیلی فرزندتان و با در نظر گرفتن اولویت‌های مالی خانواده، فهرست طولانی و متنوع مدارس آلمان را به گزینه‌های مناسب و اختصاصی برای شما تبدیل کند و انتخاب مدرسه را سهولت بخشد.
  • انتخاب مدرسه در آلمان. پس از بررسی گزینه‌های پیشنهادی توسط مشاور و انتخاب تعدادی مدرسه توسط خانواده، اطلاعات کاملی در مورد شرایط پذیرش در هر یک از آنها، امکانات، کیفیت آموزش و نرخ قبولی فارغ‌التحصیلان مدارس در دانشگاه‌های معتبر به خانواده ارائه می‌شود. در نهایت با تصمیم خانواده و انتخاب یک تا 3 مدرسه توسط ایشان، فرآیند اقدام برای دریافت پذیرش عملا شروع می‌شود.
  • آماده‌سازی و ترجمه مدارک برای اخذ پذیرش از مدارس آلمان. ممکن است هر یک از مدارس انتخاب‌شده در مرحله قبل، بنا به سیاست‌های داخلی خود، پیش‌نیازها و مدارک مختلفی را برای بررسی پرونده تحصیلی متقاضیان تعیین کنند. ولی به طور کلی، مدارک هویتی مانند پاسپورت، گواهی تولد، عکس متقاضی و مدارک تحصیلی مانند ریز نمرات و کارنامه سال‌های تحصیلی پیشین (تا دو یا سه سال) جزء موارد الزامی و یکسان در همه مدارس هستند. توجه داشته باشید کلیه مدارکی که برای دریافت پذیرش به مدارس آلمان ارسال می‌کنید، باید به زبان آلمانی ترجمه شده باشند. ولی در بعضی موارد، مدارس ممکن است ترجمه مدارک به زبان انگلیسی را نیز بپذیرند.
  • ارسال مدارک و ثبت درخواست پذیرش. در این مرحله، لازم است ابتدا فرم درخواست پذیرش یا اپلیکیشن فرم (Application Form) که توسط هر مدرسه، به صورت اختصاصی ارائه می‌شود، تکمیل گردد. سپس، این فرم همراه با مدارک ترجمه‌شده دانش‌آموز به واحد پذیرش مدرسه ارسال می‌گردد. مدارس بین‌المللی آلمان، برای بررسی پرونده‌های دانش‌آموزان مبلغی را تحت عنوان Application Fee دریافت می‌کنند. این مبلغ، در صورت رد درخواست پذیرش یا انصراف دانش‌آموز از ادامه فرآیند، غیر قابل برگشت است. پس از دریافت این مبلغ، مدرسه پرونده تحصیلی دانش‌آموز را مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت نیاز، اقدام به برگزاری یک جلسه آزمون آنلاین و مصاحبه با دانش‌آموز/ و خانواده می‌کند. در صورت مثبت‌بودن نظر مدرسه در خصوص متقاضی، یک نامه پذیرش اولیه با نام Offer Letter صادر می‌شود. همراه با این نامه، یک فاکتور حاوی جزئیات دقیق هزینه‌های تحصیل یک سال دانش‌آموز در مدرسه، زمان و روش پرداخت شهریه به خانواده ارائه می‌گردد.
  • پرداخت شهریه مدرسه در آلمان. پس از دریافت نامه پذیرش اولیه و فهرست هزینه‌ها، خانواده باید در اولین زمان ممکن برای پرداخت شهریه اقدامات لازم را انجام دهد. ذکر این نکته در اینجا ضروری است که بدون داشتن نامه پذیرش قطعی (Admission Letter) نمی‌توانید در سفارت آلمان، درخواستی برای دریافت ویزای تحصیلی فرزندتان ارائه دهید. همچنین، پرداخت کامل و به‌موقع شهریه سال اول تحصیل دانش‌آموز، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی نتیجه پرونده ویزای تحصیلی آلمان داشته باشد.

زمان مناسب برای گرفتن پذیرش از مدارس آلمان


برای گرفتن پذیرش از مدارس آلمان از چه زمانی اقدام کنیم؟

برای گرفتن پذیرش از مدارس آلمان از چه زمانی اقدام کنیم؟

فرآیند پذیرش از مدارس دولتی، خصوصی و بین‌المللی آلمان، ددلاین یا مهلت‌های قانونی متنوعی دارد. برای این مدارس، درخواست پذیرش باید پیش از زمان مشخص‌شده توسط مدرسه، ارسال شود. با این حال، اغلب مدارس معمولا تقاضاهای جدید را در طول سال تحصیلی هم مورد بررسی قرار می‌دهند، مگر آنکه ظرفیت خالی برای پذیرش دانش‌آموز در میانه سال نداشته باشند. اما هر چقدر درخواست پذیرش خود را زودتر به مدرسه ارائه دهید، فرصت کافی برای بررسی دقیق شرایط و نیازهای آموزشی و شخصی فرزندتان توسط مدرسه فراهم می‌شود. علاوه بر این، در مدارسی که تعداد درخواست‌های بین‌المللی بالا باشد، فرآیند دریافت پذیرش ماهیتی رقابتی به خود می‌گیرد. بنابراین، هر چقدر زودتر درخواست خود برای تحصیل فرزندتان در آن مدرسه را ارائه دهید، شانس بررسی سریع‌تر و دریافت نتیجه مطلوب را بالاتر می‌برید.

در کنار تاریخ‌ها و ددلاین‌ها، یک محدودیت زمانی دیگر هم وجود دارد: سن و پایه تحصیلی دانش‌آموز! در سیستم‌های آموزشی سنتی و بین‌المللی مختلف که در مدارس آلمان ارائه می‌شود، محدودیت‌هایی برای اپلای وجود دارد. برای مثال، اگر فرزندتان قصد تحصیل به زبان آلمانی در سیستم آموزشی German Abitur را داشته باشد، باید از پایه 10 تحصیل خود را در مدرسه آغاز کند. بدین معنا که، دیپلم Abitur تنها در صورتی برای دانش‌آموز صادر می‌شود که سه پایه پایانی (10 و 11 و 12) را در یک مدرسه به پایان رسانده باشد. یا، در سیستم آموزشی بین‌المللی IB، متقاضی باید برای دریافت دیپلم IB Diploma، دو پایه آخر دبیرستان (11 و 12) را به صورت پیوسته در یک مدرسه تحصیل کند.

مراحل اخذ پذیرش از مدارس آلمان


برای اخذ پذیرش از مدارس آلمان از کجا شروع کنم؟

برای اخذ پذیرش از مدارس آلمان از کجا شروع کنم؟

تصمیم‌گیری در مورد انتخاب و ثبت نام در یک مدرسه مناسب برای فرزندتان، مسئله حساسی است. همانطور که قبلا بیان شد، مدارس متنوعی (اعم از دولتی و خصوصی) در آلمان وجود دارند که هر کدام دارای شرایط و ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند. در زمان تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب یک مدرسه، خانواده‌ها با حجم انبوهی از اطلاعات روبرو هستند که علاوه بر بررسی و تحلیل این اطلاعات، باید از صحت و سقم آنها نیز اطلاع دقیق یابند. برای تصمیم‌گیری صحیح در این مورد، باید آشنایی کافی با سیستم‌های آموزشی مختلف موجود در مدارس آلمان داشته باشید، انواع مدارس در آلمان را بشناسید و ویژگی‌ها و شرایط تحصیل در آنها را بدانید، از سوابق مدارس موفق در آلمان آگاهی داشته باشید، با شرایط اخذ پذیرش در این مدارس آشنا باشید و بتوانید این موارد را به دقت در مورد مدارس مختلف بررسی کنید.

به منظور اجتناب از بروز مشکل در این فرآیند که می‌تواند تبعات مالی بسیاری داشته باشد و تأثیر جبران‌ناپذیری بر آینده تحصیلی فرزندتان بگذارد، بدیهی است که باید از همراهی مشاورانی که اشراف و آگاهی بسیاری در این موضوع دارند، بهره ببرید. مشاوران بادانش و متعهدی که با صبر و بردباری بسیار، اطلاعات کامل و جامعی در مورد تحصیل در مدارس آلمان در اختیار شما قرار می‌دهند و شما را در انتخاب مسیر مناسب یاری می‌کنند. چنین افرادی، به دلیل اطلاعات کاملی که در مورد سیستم آموزشی مدارس آلمان دارند و انواع مدارس فعال در این کشور را می‌شناسند، به راحتی می‌توانند نوع مدرسه مناسب برای دانش‌آموز را تشخیص داده و چندین مدرسه که تطابق بیشتری با شرایط تحصیلی دانش‌آموز و مالی خانواده وی دارند را معرفی نمایند.

ما در موسسه Saman Study، در طول سال‌های گذشته تجربیات موفق بسیاری در حوزه اعزام دانش‌آموز و دانشجو به مدارس و دانشگاه‌های اروپا، به خصوص کشور آلمان، داشته ایم. کارشناسان باتجربه موسسه مهاجرتی سامان استادی در بخش آلمان، با بررسی دقیق پرونده‌ها و دریافت اطلاعات کامل در مورد شرایط تحصیلی دانش‌آموز، علایق، توانمندی‌ها و استعدادهای وی، همواره سعی دارند بهترین و مناسب‌ترین پیشنهادات را برای خانواده‌ها داشته باشند. در جلسات مشاوره، ضمن پاسخگویی به سوالات و ابهامات، مسیر پیش روی خانواده‌ها از مراحل ابتدایی اخذ پذیرش تا اخذ ویزا و ورود دانش‌آموز به مدرسه، به طور کامل تشریح شده به خانواده‌ها در انتخاب مدرسه مناسب کمک می‌شود. برای بهره‌مندی از خدمات تخصصی مشاوران ما، می‌توانید فرم ارزیابی را از طریق وب‌سایت موسسه تکمیل و ارسال کنید. موسسه اعزام دانش‌آموز سامان استادی، از اولین مرحله و انتخاب مدرسه، حتی پیش از آن و انتخاب مناسب‌ترین کشور و مقصد مهاجرت تحصیلی، تا مراحل پایانی و پرداخت شهریه و سفر دانش‌آموز به آلمان، در کنار متقاضی و خانواده است.

5/5 - (5 امتیاز)

4 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. فریدون نظامی 07 آبان 1402

    سلام من پسرم آلمان دانشگاه پذیرش گرفته میخوام دخترمم برای دبیرستان اونجا بفرستم. اگه نتونه آلمانی یاد بگیره‌ دیپورتش می‌کنن؟

    پاسخ دادن
      موسسه سامان اِستادی 07 آبان 1402

      سلام جناب نظامی عزیز، وقتتون بخیر. مدارس بین‌المللی آلمان به زبان انگلیسی آموزش می‌دن و مشکلی از این بابت وجود نداره. البته همه مدارس آموزش زبان آلمانی به دانش‌آموزهای بین‌المللی رو هم در برنامه آموزشی خودشون می‌گنجونن و قطعا فرزندتون با کیفیت و سرعت بهتری می‌تونه به زبان آلمانی هم مسلط بشه (مثلا مدرسه OWL که تا سطح C1 آموزش میده). برای شما و فرزندانتون آرزوی موفقیت داریم.

      پاسخ دادن
  2. فاطمع 07 اسفند 1402

    سلام ببخشید میشه چندتا از بهترین مدارس دولتی المان رو بگید و به نظرتون دولتی بهتره یا خصوصی؟

    پاسخ دادن
      موسسه سامان اِستادی 08 اسفند 1402

      سلام روز بخیر. مدارس آلمان اعم از خصوصی یا دولتی، شرایطشون متفاوته و هر کدوم بنا بر اولویت‌ها و شرایط تحصیلی دانش‌آموز می‌تونه مناسب باشه. بهتون توصیه می‌کنم فرم ارزیابی دانش‌آموز رو تکمیل کنید تا همکارانم با توجه به شرایط دانش‌آموز بهترین گزینه‌ها رو خدمتتون معرفی کنن. در مدارس دولتی غالبا سیستم آموزشی سنتی آلمان ارائه میشه و آموزش به زبان آلمانیه. در مدارس خصوصی سیستم‌های آموزشی بین‌المللی ارائه میشن و آموزش به زبان انگلیسیه. بنابراین، باز هم مناسب‌بودن یا نبودن یه مدرسه بستگی به شرایط خودتون داره. موفق باشید.

      پاسخ دادن

دیدگاهی بنویسید

در صورتی که شماره موبایل خود را وارد کنید پس از پاسخ کارشناسان از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست
نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Saman Study