-
مساحت
9,984,670 کیلومتر مربع -
واحد پول
دلار کانادا -
جمعیت
38,143,159 -
پایتخت
اتاوا -
زبان ملی
انگلیسی
کشور کانادا
کانادا، کشوری زیبا در شمالیترین بخش قاره آمریکای شمالی است. کشور کانادا، از 10 استان و سه قلمروی مجزا تشکیل شده و از شرق به اقیانوس اطلس، از غرب به اقیانوس آرام و از شمال به اقیانوس منجمد شمالی میرسد. کشور کانادا، با مساحتی نزدیک به ده میلیون کیلومتر مربع، دومین کشور پهناور در سراسر جهان به شمار میآید و مرز جنوبیاش با کشور آمریکا، طولانیترین مرز خشکی در سراسر دنیا است. کانادا دارای مرز دریایی مشترک با گرینلند (قلمروی خودگردان کشور دانمارک) و سنپیر و میکلون (Saint Pierre and Miquelon – قلمروی جزیرهای کوچک متعلق به کشور فرانسه) است.
کشور کانادا به منطقههای جغرافیایی گوناگونی تقسیم شده است و این سرزمین دارای چشماندازهای طبیعی متنوع و بسیار زیبایی است. بزرگترین ناحیه جغرافیایی این کشور، که سپر کانادا (Canadian Shield) نام دارد، نیمی از کشور و مرکز خلیج هادسون را در بر میگیرد. ناحیه جنوبی کشور کانادا، با بخش غیر کوهستانی پوشیده شده و دارای مرز مشترک با دریاچههای بزرگی مانند دریاچه میشیگان، دریاچه سوپریور، دریاچه ایری و دریاچه انتاریو، است.
کشور کانادا، در شاخص توسعه انسانی سازمان ملل، دارای رتبه سیزدهم جهان در سال 2019 است. همچنین، بر اساس گزارش رضایت جهانی سازمان ملل که در همین سال منتشر گردید، کانادا در جایگاه یازدهم در میان کشورهای جهان قرار گرفت. جمعیت کانادا در سال 2020، حدود 38 میلیون نفر برآورد شده است. پایتخت ملی کشور کانادا، شهر اتاوا و بزرگترین شهر آن تورنتو است. انگلیسی و فرانسه، دو زبان رسمی در کشور کانادا محسوب میشوند. این کشور با مساحت 9,984,670 کیلومتر مربع، دومین کشور بزرگ در نیمکره غربی به شمار میآید. به طوری که کمی بزرگتر از کشور آمریکا و 18 برابر کشور فرانسه در قاره اروپا است.
کشور کانادا در سالهای گذشته به دلایل متعددی به یکی از مقاصد اصلی تحصیلی در دنیا تبدیل شده و هر ساله صدها هزار دانشآموز و دانشجو را برای شروع تحصیل به سمت خود جذب میکند. وجود یک نظام آموزشی سازمانیافته و منسجم، کیفیت بالای مؤسسات آموزشی (دانشگاهها، کالجها و مدارس) این کشور، امکانات وسیع و بینظیر آموزشی، جامعهای چندفرهنگی و امن، هزینههای زندگی نسبتا پایین و سیاستهای مهاجرپذیری متعدد، در تبدیلشدن کانادا به یک مقصد تحصیلی جذاب نقش اساسی داشته است.
موسسه Saman Study، با داشتن سالها تجریه و برخورداری از نیروی مجرب و توانمند، با بسیاری از موسسات آموزشی معتبر کانادا (شامل مدارس، کالجها و دانشگاههای کانادا) همکاری داشته و هر ساله، تعداد بسیار زیادی دانشآموز و دانشجو را جهت تحصیل به بهترین و با کیفیتترین مدارس و دانشگاههای کانادا اعزام مینماید. جهت کسب اطلاعات تفصیلی در مورد سیستم آموزشی کانادا، اقتصاد، آبوهوا، بخشهای مختلف کانادا، فرهنگ، تاریخچه و موارد دیگر، مطالب ارائهشده در ادامه این صفحه را مطالعه نمایید و برای دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد مدارس کانادا و دانشگاههای کانادا، به لینکهای مربوطه مراجعه نمایید.
سیستم آموزشی کشور کانادا چگونه است؟
از دیدگاه دولت کانادا، آموزش و پرورش از اولویت ویژهای برخوردار است. در این کشور یک سیستم آموزشی عمومی دولتی اجرا میشود که توسط دولتهای محلی، استانی و فدرال اداره و تأمین سرمایه میشود. سیستم آموزش عمومی و برنامههای آموزشی آن، توسط هر استان مورد بازبینی قرار میگیرد. در نتیجه، برخی تفاوتهای جزئی در سیستمهای آموزشی هر یک از استانها مشاهده میشود (مانند نوع برنامه ارائهشده، حداکثر و حداقل سن مجاز، و غیره)، ولی شباهتهای میان این سیستمهای آموزشی خیلی پررنگتر و گستردهتر است.
آموزش و پرورش در مدارس کانادا به چهار مرحله تقسیمبندی میشود: پیشدبستانی یا آموزش اوایل دوران کودکی، آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه (دبیرستان) و آموزش دانشگاهی که شامل برنامههای آموزشی کالج، دانشگاه و مدارس فنی و حرفهای میشود.
سن اجباری تحصیل در همه استانهای کانادا 16 سال است، بهجز استانهای انتاریو و نیوبرانزویک که سن اجباری تحصیل در آنها 18 سال تعیین شده است. کانادا در هر سال تحصیلی بهطور کلی 190 روز مدرسه دارد، که بعد از روز کار (Labor Day) در ماه سپتامبر آغاز میشود و تا پایان ماه ژوئن (معمولا آخرین جمعه ماه) ادامه پیدا میکند. در استان کبک، روز آخر مدرسه قبل از 24 ژوئن است که در این استان تعطیل رسمی است.
از دیدگاه دستاوردهای تحصیلی، تقریبا 90 درصد کاناداییها حداقل یک دیپلم دبیرستان دارند و یک هفتم افراد، دارای یک مدرک دانشگاهی هستند. نسبت فارغالتحصیلان دبیرستان به افراد بدون دیپلم با سرعت زیادی در حال تغییر است. بخش عمده آن به دلیل تحولات بازار کار و نیاز به افراد دارای دیپلم دبیرستان و بعضا مدرک دانشگاه است.
ساختار آموزشی در کانادا
سیستم آموزش و پرورش کانادا از چهار سطح آموزشی کلی تشکیل شده است: پیشدبستانی، دبستان، دبیرستان و کالج/ دانشگاه.
آموزش پیشدبستانی در کانادا
برنامه آموزشی پیشدبستانی در کانادا – که مخصوص کودکان (4 تا 5 سال) است و پیش از آغاز مدرسه ابتدایی در سن 6 سالگی اتفاق میافتد - توسط مدرسههای عمومی، خصوصی و فدرال و مدارس ویژه افراد دارای مشکلات بینایی و شنوایی ارائه میگردد.
آموزش ابتدایی در کانادا
آموزش ابتدایی برای تمامی کودکان در کانادا اجباری است و معمولا بین 6 تا 7 سالگی در پایه اول آغاز میشود. دانش آموزان، شش سال در دوره ابتدایی تحصیل میکنند - پایه اول تا ششم – که معمولا بصورت زیر تقسیمبندی میشود:
-
-
- پایه اول (6 تا 7 سال)
- پایه دوم (7 تا 8 سال)
- پایه سوم (8 تا 9 سال)
- پایه چهارم (9 تا 10 سال)
- پایه پنجم (10 تا 11 سال)
- پایه ششم (11 تا 12 سال)
-
آموزش دوره متوسطه در کانادا
آموزش متوسطه در کانادا از دو سطح متمایز تشکیل شده است: راهنمایی (متوسطه) و دبیرستان.
-
- مقطع راهنمایی (متوسطه)
دانش آموزان پس از پایان موفقیتآمیز سال آخر دبستان، یا پایه ششم، به مقطع راهنمایی یا متوسطه وارد میشوند. مدرسه راهنمایی یک مقطع تحصیلی دو ساله است که به دو پایه زیر تقسیمبندی میشود:
-
-
- پایه هفتم (12 تا 13 سال)
- پایه هشتم (13 تا 14 سال)
-
-
- مقطع دبیرستان
پس از پایان پایه هشتم، دانشآموزان وارد مقطع دبیرستان میشوند که یک دوره چهار ساله با تقسیمبندیهای زیر است:
-
-
- پایه نهم (14 تا 15 سال)
- پایه دهم (15 تا 16 سال)
- پایه یازدهم (16 تا 17 سال)
- پایه دوازدهم (17 تا 18 سال)
-
آموزش عالی
-
- کالج و دانشگاه
پس از اتمام دبیرستان (Secondary V در استان کبک)، دانشآموزان میتوانند به انتخاب خود، وارد کالج یا دانشگاه شوند. در کانادا، واژه کالج معمولا به کالج منطقهای، مدرسه فنی، علمی کاربردی یا هنرهای کاربردی اطلاق میگردد. این مدارس، نوعی از موسسات آموزش عالی هستند که به فارغالتحصیلان خود گواهینامه یا دیپلم فنی-حرفهای، و یا مدرک کاردانی اعطا میکنند.
دانشگاه در کانادا، یک موسسه آموزش عالی یا پژوهشی است که در رشتههای مختلف مدرک دانشگاهی صادر میکند. دانشگاه، یک موسسه آموزشی با رشتههای تحصیلی برای مقطعهای کارشناسی و تحصیلات تکمیلی است. ساختار مدرک در دانشگاههای کانادا بصورت زیر است:
-
-
- کارشناسی: مقطع کارشناسی رشتههای علوم انسانی (BA) و کارشناسی رشتههای علوم پایه و مهندسی (BS) معمولا برای دانشجویان تماموقت، سه، چهار یا پنج سال به طول میانجامد. (با توجه به استان و کلاسهای موجود متفاوت است)
- کارشناسی ارشد: مقطع کارشناسی ارشد رشتههای علوم انسانی (MA) و کارشناسی ارشد رشتههای علوم پایه و مهندسی (MS) معمولا دو سال طول میکشد.
- دکترا: دکترا یا PhD یک دوره تخصصی تحصیلات تکمیلی است که معمولا بین سه تا 6 سال به طول میانجامد.
دانشجویان دانشگاه همچنین میتوانند مدرکهای تخصصی پیشرفته متعددی در رشتههایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و حقوق دریافت نمایند.
-
-
- مدارس فنی - حرفهای و کارآموزی
علاوه بر کالجهای منطقهای، که برنامههای آموزشی فنی و حرفهای ارائه میدهند، دانشآموزان میتوانند تجارت و حرفه مورد نظر خود را در مدارس فنی و حرفهای که در سراسر کانادا وجود دارد بیاموزند، یا از یک برنامه کارآموزی استفاده نمایند.
چرا تحصیل در کشور کانادا
کاناداییها اهمیت زیادی به یادگیری میدهند و توانسته اند یک سیستم آموزشی درجه یک با استانداردهای بالا بهوجود آورند. این کشور، در مقایسه با میانگین سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، سرمایهگذاری بیشتری بر روی آموزش داشته است (بهعنوان درصدی از تولید ناخالص ملی یا GDP) و دومین کشور برتر در بین کشورهای صنعتی گروه هشت (G-8) به شمار میآید.
نوجوانان کانادایی بهطور مداوم در آزمونهای بینالمللی خواندن، علوم و ریاضیات جایگاههای برتر جهانی را به خود اختصاص میدهند که نشاندهنده کیفیت شگفتآور مدارس کانادا است. مدرک یا دیپلم کانادایی در محافل بازرگانی، دولتی و آکادمیک سراسر جهان دارای اعتبار بالایی هستند. در ادامه به ارائه دلایل اصلی انتخاب کانادا به عنوان مقصد تحصیلی، میپردازیم.
- یکی از بهترین نقاط جهان برای زندگی: بر اساس اعلام سازمان ملل (UN) و واحد اطلاعات اکونومیست، کانادا از سال 1994 یکی از ده مکان برتر برای زندگی در سراسر جهان به شمار میآید. در پژوهش انجامشده توسط سازمان ملل، کانادا بهویژه به دلیل دسترسی بالا به تحصیل، امید به زندگی بالا (به واسطه سیستم بهداشت و سلامت عمومی) و نرخ پایین جرم و خشونت، توانسته است جایگاه خوبی به خود اختصاص دهد. بهعلاوه، بزرگترین شهرهای کانادا، مانند ونکوور، تورنتو و مونترال، به واسطه امنیت و پاکیزگی و نیز فعالیتهای فرهنگی و سبکهای جذاب زندگی که در آنها جریان دارد، شهرهایی در کلاس جهانی برای کار و زندگی محسوب میشوند.
- استانداردهای بالای زندگی: کاناداییها از بالاترین سطح استانداردهای زندگی نسبت به سایر کشورهای جهان بهره میبرند. تقریبا 70 درصد کاناداییها مالک خانه هستند، درصد بالایی از آنها صاحب کالاهای بادوام مانند اتومبیل شخصی، یخچال، ماشین لباسشویی، تلویزیون، تلفن و رادیو هستند. کشور کانادا همچنین یک سیستم بهداشت و سلامت و شبکه امنیت اجتماعی فراگیر دارد.
فعالیتهای هنری، رسانه و سرگرمی به خوبی در کانادا توسعه یافته اند. سیستم بسیار پیچیده پخش برنامه رادیویی-تلویزیونی در کانادا، شامل بیش از 1.900 ایستگاه رادیویی بر روی موجهای AM و FM و 1.387 ایستگاه تلویزیونی مخصوص تامین برنامههای آموزشی و سرگرمی برای مخاطبان دیداری و شنیداری میشود. فعالیتهای فرهنگی زیادی نیز در این کشور جریان دارد که شامل موزه، گالری هنری، تئاتر زنده، کنسرت و پرفورمنسهای موسیقی و رقص میشود. - محیط پذیرا: کانادا از قدیم کشور مقصد مهاجران بوده و یک سیاست ترویج تنوع چندفرهنگی را دنبال میکند. در این فضای پر جنب و جوش، دیدگاههای متفاوت مورد احترام قرار میگیرند و افراد به یادگیری در کنار یکدیگر تشویق میشوند. تقریبا از همه گروههای قومی جهان در کانادا حضور دارند. در نتیجه، بیشترین تعداد غذاهای قومی و فعالیتهای تفریحی مرتبط با یک فرهنگ خاص در کانادا یافت میشود. همچنین، کلابها، انجمنها و کلابهای غیر رسمی که بیانگر پیشزمینههای قومی بسیاری هستند، در این کشور به وفور در دسترس هستند. مشاوران دانشآموزان بینالمللی در مدارس میتوانند برای برقراری ارتباط با این گروه ها به دانشآموزان کمک کنند.
همه مراکز مهم شهری دارای مرکز خرید، رستوران، تئاتر، گالری هنری و موزههای فراوانی هستند. شهرهای کانادایی دارای پارک، باغ و سواحل عمومی زیادی هستند. همچنین امکانات تفریح و سرگرمی در این شهرها به وفور یافت میشود. - محیط زیست زیبا: کاناداییها اهمیت زیادی به محیط زیست طبیعیشان میدهند. در حال حاضر، 42 پارک ملی و پارک ملی حفاظتشده در کانادا وجود دارد. پارکهای ملی در همه استانها و قلمروهای کانادا وجود دارند و برخی از آنها در فهرست میراث فرهنگی UNESCO به ثبت رسیده اند. هر استان و قلمرو دارای مناطقی بهعنوان پارکهای استانی، منطقه حیات وحش، مناطق حفاظتشده طبیعی و زیستمحیطی هستند. بیش از 2000 منطقه حفاظتشده ویژه در سراسر کانادا وجود دارد.
دانشآموزانی که برای تحصیل وارد کانادا میشوند، شاهد یکی از زیباترین محیطهای طبیعی در سراسر جهان خواهند بود. کانادا جغرافیای متنوعی نیز دارد و طبیعت گوناگونی را میتوان در این کشور تجربه کرد: از خط ساحلی زیبا در بریتیش کلمبیا، کوهستانهای باشکوه راکی در آلبرتا و چمنزارهای پهناور گرفته تا «کشور قند افرا» در گریتلیکس و سنتلورنس (Great Lakes and St. Lawrence) و تپههای ناهموار و سواحل چشمنواز در استانهای حاشیه اقیانوس اطلس. - یک محیط امن برای تحصیل: کانادا یک کشور نسبتا امن، آرام و قانونمند به شمار میآید. نرخ جرم و خشونت به مدت ده سال متوالی (از سال 1993 تا 2003) روند کاهشی داشته است. بر خلاف همسایه جنوبیاش آمریکا، سلاح گرم در این کشور بسیار تحت کنترل و غالبا غیر مجاز است.
دانشجویان بینالمللی که وارد کانادا میشوند، باید همان اقدامات احتیاطی و امنیتی عقل سلیم که در سایر نقاط جهان رعایت میکنند را در کانادا نیز رعایت نمایند. دانشجویان میتوانند با مرکز آموزش کانادا (Canada Education Center) برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد امنیت شخصی در تماس باشند یا در بدو ورود به کانادا، در یک جلسه آشنایی با نکات امنیتی در موسسه آموزشیشان شرکت کنند. - کشوری با تکنولوژی پیشرفته: با مشارکت و حضور دانشمندان، پژوهشگران و کارآفرینان زبده و بااستعداد، کانادا به یک محیط مهیج برای تجارت و یادگیری تبدیل شده است. این کشور در فناوری اطلاعات و کامپیوتر یک رهبر بینالمللی محسوب میشود و در بخشهایی مانند مخابرات، حملونقل و مهندسی و به ویژه هوافضا، حملونقل شهری، میکروالکترونیک، تجهیزات درمانی، نرمافزار پیشرفته، هیدروالکتریک و انرژی هستهای، لیزر و الکترونیک نور، بیوتکنولوژی، فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی، نقشهبرداری و صنایع اقیانوسی و زیستمحیطی شهرت خوبی دارد.
نکته برتر در مورد صنعت مخابرات کانادا دربرگیرنده کابل Teleglobe's CANTAT 3 است که در نوع خود اولین در جهان محسوب میشود و از انتقال چندرسانهای فرااقیانوسی با سرعت و ظرفیت بالا پشتیبانی میکند. شرکت خدمات تلفن Stentor Alliance، در راستای تامین جدیدترین تکنولوژی پهنباند برای 80 درصد خانههای کانادا، مبلغی بالغ بر 8 میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است. کانادا همچنین جزء اولین کشورهایی بود که لزوم اتصال مدارس و کتابخانهها به اینترنت را تشخیص داد و از برنامه SchoolNet این کشور در سراسر جهان الگوبرداری میشود. صنعت SchoolNet کانادا، این کشور را به اولین کشور جهان در برقراری اتصال مدارس و کتابخانه ها به بزرگراه اطلاعات تبدیل کرده است. - کشور دوزبانه: کانادا یک کشور دوزبانه محسوب میشود که دارای دو زبان رسمی است، انگلیسی و فرانسوی. بخش عمدهای از ساکنین فرانسویزبان کانادا (75 درصد) در استان کبک زندگی میکنند که در شرق کشور واقع شده است. ولی جمعیت فرانسویزبان کانادا در سراسر کشور پراکنده شده اند. طبق سرشماری سال 2021، فرانسه زبان مادری 81 درصد جمعیت کبک است و 83 درصد از ساکنین این استان در خانه به این زبان صحبت میکنند.
برآورد میشود 1 میلیارد نفر در جهان به زبان انگلیسی و 250 میلیون نفر به زبان فرانسه صحبت میکنند. بهعنوان یک کشور دوزبانه، کانادا برنامههای منحصربهفرد آموزش انگلیسی بهعنوان زبان دوم (ESL) و فرانسوی بهعنوان زبان دوم (FSL) برای دانشجویانی که تمایل دارند یکی از این دو زبان یا هردوشان را یاد بگیرند، ارائه میدهد.
اقتصاد کانادا
مطابق با جدیدترین آمارهای موجود، کشور کانادا دهمین اقتصاد بزرگ جهان را دارد. با جمعیت 35 میلیون نفری، دستیابی به این عنوان کار کوچکی محسوب نمیشود. بهعنوان یکی از کشورهای گروه هشت (G8)، کانادا از دیدگاه تولید ناخالص ملی یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار میآید. هرچند، در طول سی سال گذشته یک تکقطبی ثروت (اختلاف طبقاتی) در این کشور بهوجود آمده است، که دارای بیشترین رشد برای دهک بالای جامعه بوده است. با این حال، درآمد و قدرت خرید کاناداییهای با درآمد پایین، از اوایل دهه 1970 میلادی کاهش داشته است.
تاثیر اقتصادی نفت و گاز (بخش انرژی) بر روی اقتصاد کشور کانادا
کانادا یکی از معدود صادرکنندگان در جهان است که مستقیما با منابع انرژی سروکار دارد. این کشور یکی از بزرگترین صنایع نفت و گاز در جهان را دارد، با فرآوردههایی که با استفاده از تکنولوژیهای مختلف استخراج میشوند؛ مثلا، ماسههای نفتی آتاباسکا در آلبرتای کانادا، بعد از عربستان سعودی، کانادا دومین ذخیره بزرگ نفت در جهان را دارد. با این حال، به دلیل تاثیرات زیستمحیطی مخرب و عظیم استخراج نفت، توسعه و استخراج آنها موضوع بسیار بحثبرانگیزی بوده است.
محصولات کشاورزی و اقتصاد کانادا
بیش از یک قرن، کانادا یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات کشاورزی بوده است. همانطور که پیشتر هم گفتیم، بزرگترین بازار کشاورزی در این کشور بر روی تولید گندم و سایر غلات تمرکز دارد. چمنزارهای کانادا، به ویژه ساسکاچوان، بهعنوان قطب صنعت گندم در نظر گرفته میشود. به استثنای چند مورد، مزارع کوچک در این نواحی، با مراکز کشاورزی و صنایع وابسته بزرگی جایگزین شده اند که هزاران نیروی کار کانادایی را به استخدام خود درآورده اند.
استخراج معدن و اقتصاد کانادا
دومین کشور پهناور جهان، در صنعت معدن غول محسوب میشود. افراد کمی (از جمله کاناداییها) میدانند که حدودا 75 درصد شرکتهای استخراج معدن در جهان کانادایی هستند. از بزرگترین و سودآورترین شرکتهای استخراج معدن جهان که در کانادا کار میکنند یا در این کشور تاسیس شده اند، عبارتند از: Teck Cominco، Barrick Gold، Agrium, Suncor، PotashCorp، Cameco و Lundin Mining. علیرغم سرمایهای که این شرکتها وارد کانادا کرده اند، بیشتر آنها به دلیل تاثیر بر سلامت جامعه و محیط زیست در کانادا و کشورهای خارجی، مورد انتقاد گروههای حقوق بشری (مانند Mining Watch) در این کشور قرار گرفته اند.
بانکداری و اقتصاد کانادا
از سالها پیش تاکنون، موفقترین تجارت در کانادا از دیدگاه سرعت رشد، بانکها بوده اند که از یک امتیاز انحصاری بهره میبرند. پنج بانک بزرگ در کشور کانادا عبارتند از: رویال بانک کانادا (RBC)، تورنتو-دومینیون بانک (TD-Canada Trust)، بانک نووا اسکوشیا (ScotiaBank)، بانک مونترال (BMO) و بانک امپریال کانادا (CIBC).
در طول بحران مالی در جهان در سال های 2008 و 2009، بانکهای کانادا در مقایسه با سایر کشورهای گروه هشت عملکرد بهتری داشته اند. برخی این موضوع را به این واقعیت مرتبط میدانند که این بانکها تابع قوانین سختگیرانه دولت کانادا هستند و بنابراین، از سرمایهگذاریهای پرریسک، که باعث نابودی کامل موسسات مالی بزرگ زیادی در آمریکا شده است، منع شده اند.
بخش خدمات در کشور کانادا
بر طبق اعلام اکونومیست، بخش خدمات در کانادا مسئول تامین 75 درصد از شغل تمامی کاناداییها است، با این حال، بخش بزرگی از این مشاغل در بخش خردهفروشی هستند و در استانداردهای کانادایی جزء گروه با دستمزد پایین دستهبندی میشوند. دومین دستهبندی بزرگ مشاغل خدماتی در کانادا در بخش تجاری است. این گروه، خدماتی مانند خدمات بخش املاک، ارتباطات و مالی را در بر میگیرد. کارکنان بخش سلامت و آموزش سومین گروه مشاغل خدماتی را در کانادا تشکیل میدهند و کارکنان بخش تکنولوژیهای پیشرفته در زمینههایی مانند مخابرات، مهندسی و فناوری اطلاعات چهارمین گروه از مشاغل خدماتی بزرگ در کانادا را در بر میگیرند.
آب و هوای کانادا
کشور کانادا، به دلیل گستردگی جغرافیایی زیاد، شرایط آب و هوایی متنوعی دارد. اقیانوس در حال حاضر نقش مهمی ایفا میکند، و با آبهای گرم گلفاستریم (جریان اقیانوسی گرم و قوی که در اقیانوس اطلس جریان دارد و به دو بخش شمالی، به سوی شمال اروپا و بخش جنوبی، به سمت غرب آفریقا تقسیم میشود) و جریان آلاسکا (جریان اقیانوسی گرم با جهت جنوب غربی در امتداد ساحل بریتیش کلمبیا و آلاسکا) بر روی اقلیم این کشور تاثیر میگذارد.
بادهای غربی، که از دریا به سمت خشکی میوزند، جریان غالب هوا در منطقه اقیانوسی هستند و باعث ایجاد زمستان و تابستان معتدل و بارشهای شدید در سواحل بریتیش کلمبیا میشوند. دور از دریا و به سمت مرکز کشور، دریاچههای بزرگ یا گریتلیکس، آب و هوا را در انتاریوی جنوبی و کبک تعدیل میکنند. در شرق کشور، جریان لابرادور سرد در طول ساحل نیوفاندلند و لابرادور، با گلفاستریم برخورد میکند، که باعث سردشدن هوا و تولید مکرر مه میشود.
دو سوم شمالی این کشور، با زمستانهای خیلی سرد و تابستان خنک و کوتاه، آب و هوایی شبیه به بخش شمالی اسکاندیناوی دارد. مناطق جنوبی-مرکزی این سرزمین دارای آب و هوای معمول قارهای – با زمستانهای خیلی سرد، تابستانهای گرم و بارش نسبتا کم هستند. انتاریوی جنوبی و کبک، تابستان گرم و مرطوب و زمستانهای سرد و برفی دارند، شبیه بخشهای میانه غربی آمریکا. بجز ساحل غربی، تمامی مناطق کانادا دارای یک فصل زمستان با دمای میانگین پایینتر از انجماد و پوشش برفی مداوم هستند.
دمای هوا در کشور کانادا
در زمستان، مناطقی با بیشترین فاصله از آبهای آزاد، سردترین دما را دارند. همچنین در سرزمینهای داخلی در شمال، زمستانها بسیار سرد هستند. پایینترین دمای ثبتشده در کانادا، 81- درجه فارنهایت (63- درجه سانتیگراد) در روستای اسنَگ، یوکان در سال 1947 بوده است. اگرچه، بخشهای دورتر از آبهای آزاد گرمترین تابستان ها را دارند. بالاترین دمای ثبتشده 113 درجه فارنهایت (45 درجه سانتیگراد) در میدال و یلو گِریس (هر دو در ساسکاچوان) در سال 1937 بوده است.
از این رو، ساحل غربی ونکوور در ژانویه دارای میانگین دمای 37 درجه فارنهایت (3 درجه سانتیگراد) و میانگین دمای بین 64 درجه فارنهایت (18 درجه سانتیگراد) در ماه جولای است. در شهر رجاینا از استان ساسکاچوان (در بخشهای داخلی کشور)، میانگین دمای هوا بین منفی یک تا 67 درجه فارنهایت (منفی 18 تا 19 درجه سانتیگراد) متغیر است. همچنین، تغییرات روزانه دما در مناطق ساحلی نسبت به مکانهای داخلی و دور از دریا، کمتر است.
توریسم و گردشگری کشور کانادا
کانادا کشوری وسیع با مقصدهای گردشگری متنوع و گوناگون است. هر مقصدی را که برای تحصیل در کانادا انتخاب نمایید، در طول سال فعالیتهای فرهنگی، اوقات فراغت و ... گوناگونی در انتظار شما خواهد بود. میتوانید از موزهها و فستیوالهای فصلی زیادی نیز در این کشور لذت ببرید. کانادا همچنین دارای منظرهها و چشماندازهای طبیعی زیادی است. از این رو، فعالیتهای طبیعتگردی مانند اسکی، دوچرخهسواری، کوهپیمایی، کمپینگ و غیره در این کشور بسیار محبوب و پرطرفدار است.
در هنگام تحصیل در کانادا، فرصت کاوش در سبک زندگی کانادایی در اختیار شما قرار میگیرد. در زمانهای فراغت از تحصیل میتوانید طی یک سفر یکروزه، سفرهای کوتاه آخر هفته یا سفرهای طولانیتر با مقصدهای گردشگری منحصربهفرد این کشور آشنا شوید. در اینجا، به معرفی جاذبههای طبیعی کشور کانادا با فاصله دو ساعت از مراکز شهری بزرگ میپردازیم.
آبشارها
شناختهشدهترین جاذبه طبیعی کانادا، یعنی آبشار نیاگارا، با شهر تورنتو کمتر از دو ساعت رانندگی فاصله دارد. اگر یک بار از آبشار نیاگارا بازدید کنید، احتمالا باز هم تمایل به سفر به این مکان دیدنی را خواهید داشت. تصور کنید: صدای ریزش آب در هنگام نزدیکشدن به آبشار، رطوبتی که هنگام تماشای جریان شدید سفید و آبی آب در ارتفاع 50 متری بر روی پوست شما مینشیند و قدرت عظیمی که در سراسر بدنتان حس میکنید.
بیشتر مردم از بازدید آبشاری با ارتفاع 1.5 برابری آبشار نیاگارا، در فاصله 30 دقیقهای از شهر کبک شگفتزده میشوند. آبشار مونمورانسی با ارتفاع 83 متر، هم از داخل شهر قابل تماشا است و هم از نزدیک در پارک آبشار مونمورانسی. و در آخر، آبشار زیبای شانون، که با ونکوور کمتر از یک ساعت رانندگی فاصله دارد.
شفقهای قطب شمال
بهترین تجربیات تماشای شفقهای قطبی در کانادا فراهم شده است. برای دیدن شفق قطبی غالبا نیازی به خروج از شهر نیست. برای تماشای رقص نورهای قرمز، آبی، سبز و زرد در آسمان شب، فقط کافی است از پنجره هتل محل اقامتتان در شهر یلونایف (Yellowknife) به آسمان نگاه کنید. شهر وایتهورس (Whitehorse)، مرکز قلمروی یوکان، نیز مکانی شگفتانگیز برای تماشای این جاذبه طبیعی است. در فاصله بیست دقیقهای از شهر، کمی آنطرفتر از نورهای شهری، میتوانید پیش از خوابیدن در یک چادر کاوشگری، از تماشای شفقهای قطبی لذت ببرید.
اگر سفر به قلمروهای کانادا برای شما ممکن نیست، شفقهای قطبی در ادمونتون، منطقه حفاظتشده آسمان تاریک تُرانس بارنز (Torrance Barrens) در نزدیکی شمال تورنتو و حتی در پارک ملی جزیره پرنس ادوارد به فاصله یکساعتی شمال شهر شارلوتتاون نیز قابل مشاهده هستند.
سایر عجایب طبیعی
هر ساله، علاقمندان رشتههای اسکی و اسنوبورد بیشماری برای تجربه یکی از بهترین مناطق برفی در جهان از کوهستان ویستلر (Whistler) بازدید میکنند. در فصل تابستان، این کوهستانها به یک مقصد دوچرخهسواری و کوهپیمایی ویژه در سطح جهانی تبدیل میگردند. با وجود دریاچهها و رودهای حیرتآور، سفر 90 دقیقهای مردم به این روستا در شمال ونکوور برای غرقشدن در طبیعت دور از ذهن نیست.
کوههای راکی بدون شک یکی از جاذبههای طبیعی کانادا محسوب میشوند که در فاصله کوتاه 90 دقیقه رانندگی از کَلگَری قرار گرفته اند. این سفر کوتاه شما را به پارک ملی بینظیر بَنف (Banff) میرساند که یخچالهای طبیعی، جنگلها، رودخانهها، درهها و البته کوههای زیادی را در خود جای داده که با اندازه و زیبایی حیرتانگیزشان شما را تحت تاثیر قرار خواهند داد. در این پارک میتوانید دریاچه زیبای لیک لوئیز (Lake Louise) را مشاهده کنید که با آبهای فیروزهایرنگ خیره کنندهاش، درست در مقابل یخچال طبیعی ویکتوریا قرار گرفته است.
پس از آن، دریاچه زیبای مورین (Moraine Lake) است که مکانی ایدهآل برای عکاسی، پیادهروی و قایقسواری به شمار میآید.
بخشهای مختلف کشور کانادا
کشور کانادا به ده استان و سه قلمرو تقسیم میشود که هر یک دولت خود را دارند. قانون اساسی کانادا به این استانها اختیار تصمیمگیری پیرامون آموزش و پرورش را میدهد. قلمروها، تحت قوانین فدرالی که آنها را به وجود آورده است، دارای اختیارات تفویضی قابل توجهی هستند. همچنین، استانها و قلمروها مسئول تنظیم و وضع استانداردهای آموزشی برای موسسات آموزشی تحت تابعیت خود هستند.
صرف نظر از شهر و استانی که برای تحصیل انتخاب کنید، میتوانید مطمئن باشید که برنامه آموزشی و مدرک، گواهی یا دیپلمی که دریافت میکنید، استاندارد و کیفیت آموزشی را نشان میدهد که در سراسر جهان معتبر است.
در این بخش، در مورد زندگی و تحصیل در هر استان و قلمرو اطلاعات بیشتری ارائه میشود:
آلبرتا
آلبرتا در بخش غربی کانادا قرار گرفته و به موارد زیر معروف است:
- تابش آفتاب
- کوهستانها
- فضاهای آزاد
- جنگلها
- هوای پاک
مردم آلبرتا از فرهنگهای گوناگون با پیشینههای مختلفی وارد این منطقه شده اند. آنها در تلاش برای ساختن اقتصادی قدرتمند و جوامع امن هستند. آلبرتا دارای:
- استانداردهای بالای زندگی
- رویدادهای فرهنگی در سرتاسر استان
- سیستم آموزشی و درمانی عالی
و تنوع اقتصادی و تجارت نوآورانهای است که این استان را به مکانی ایدهآل برای زندگی و کار تبدیل کرده است.
بریتیش کلمبیا
کاناداییها و مردم سایر نقاط جهان، بریتیش کلمبیا را بخاطر منظرههای زیبا و ماجراجوییهای طبیعی آن دوست دارند. این استان در ساحل غربی کانادا، بین اقیانوس آرام و کوهستانهای راکی قرار گرفته است.
بریتیش کلمبیا اقتصاد در حال رشدی دارد. بین سالهای 2011 تا 2021، بیش از یک میلیون شغل در این استان وجود داشت.
منیتوبا
منیتوبا بین انتاریو و ساسکاچوان قرار گرفته است. تعداد افرادی که از سراسر جهان در حال تغییر مکان به منیتوبا هستند، رو به افزایش است. شما به همراه خانوادهتان، از زندگی آرام در منیتوبا لذت خواهید برد.
تمامی مهاجرین برای اقامت در شهرهای این استان با آغوش باز پذیرفته میشوند. در این استان از تمامی امکاناتی که یک استان باید داشته باشد، بهرهمند خواهید شد. از قبیل:
- کمک به مهاجرانی که میخواهند:
- شغل خوبی پیدا کنند،
- کسبوکار جدیدی راه اندازی نمایند،
- زندگی جدیدی را در منیتوبا شروع کنند.
- یک اقتصاد قدرتمند با فرصتهای شغلی فراوان
- بیش از 200 زبان در بخشهای مختلف این استان استفاده میشود (انگلیسی، زبان رسمی استان منیتوبا است)
نیوبرانزویک
نیوبرانزویک یکی از چهار استان سواحل اقیانوس اطلس است. این استان با کبک و نووا اسکوشیا و نیز ایالات متحده آمریکا مرز مشترک دارد. سفر از نیوبرانزویک به بیشتر شهرهای بزرگ آمریکای شمالی ساده است، از قبیل:
- تورنتو، کانادا
- مونترال، کانادا
- بوستون، ایالات متحده آمریکا
- نیویورک، ایالات متحده آمریکا
نیوبرانزویک از مهاجران با آغوش باز استقبال میکند و به مهارتها و تجربیاتی که به این استان وارد میکنند، اهمیت ویژهای میدهند. این استان به شما امکانات زیر را ارائه میدهد:
- شغلهای خوب
- هزینه پایین زندگی
- خدمات آموزشی و درمانی عالی
شما میتوانید به همراه خانوادهتان در یک شهر کوچک یا بزرگ زندگی کنید و کماکان از طبیعت زیبایی که در نزدیکی شما قرار دارد لذت ببرید. جاذبههای طبیعی این استان عبارتند از:
- دریاچهها
- رودخانهها
- فضاهای طبیعی بیرون شهر
نیوفاندلند و لابرادور
نیوفاندلند و لابرادور، شرقیترین استان کانادا محسوب میشود. این استان، یکی از چهار استان آتلانتیک (سواحل اقیانوس اطلس) کانادا به شمار میآید. این استان از دو بخش تشکیل شده است:
- نیوفاندلند، جزیرهای در اقیانوس اطلس
- لابرادور یا سرزمین اصلی کانادا
استان نیوفاندلند و لابرادور، به دلایل زیر یکی از بهترین مکانهای جهان برای زندگی، تحصیل و کار است:
- تاریخ و فرهنگ
- امکانات رفاهی و حملونقل مدرن
- شهرت جهانی بعنوان مکانی دوستانه برای زندگی
- نرخ پایین جرم و جنایت (یکی از مکانهای دارای پایینترین نرخ جنایت در آمریکای شمالی)
- منظرههای زیبا، هوای پاک، آب شیرین طبیعی و فضای باز وسیع
این استان یکی از امنترین و پذیراترین مکانهای جهان برای زندگی و کار به شمار میآید. مردمان این استان بسیار سختکوش هستند، ولی در عین حال از بودن در کنار خانواده و جامعه خود نیز لذت میبرند. در طول سال، رویدادهای اجتماعی زیادی در سراسر این استان جشن گرفته میشود، از قبیل:
- غذا
- آداب و رسوم سنتی
- موسیقی و هنر
قلمروهای شمال غرب
قلمروهای شمال غرب به واسطه صنایع مرتبط با منابع طبیعی، آینده خوبی دارد. جمعیت کوچک 43 هزار نفری این قلمرو در 33 اجتماع در سراسر قلمروی شمال غرب زندگی میکنند و از امکانات زیر لذت میبرند:
- فضای باز گسترده
- خدمات دولتی عالی
- فرصتهای شغلی و اقتصادی مناسب برای اشتغال و راهاندازی کسبوکار
افرادی که به تازگی وارد این قلمرو شده اند، احتمالا «به قلمروی شمال غرب خوش آمدید» را به زبانهای گوناگونی خواهند شنید. دولت در این قلمرو، 11 زبان را به رسمیت میشناسد که اغلب آنها توسط افراد بومی استفاده میشوند.
نووا اسکوشیا
نووا اسکوشیا در ساحل شرقی کانادا قرار گرفته است. این استان یکی از چهار استان کانادای آتلانتیک و بخشی از ناحیه دریایی (ساحل آتلانتیک شرقی) محسوب میشود. در این استان و با کیفیت بالای زندگی در آن میتوانید:
- تحصیلات خوبی داشته باشید و از فرصتهای شغلی مناسبی برخوردار گردید،
- از خدمات ارتباطی و تکنولوژیها بهرهمند شوید،
- بین کار، خانواده و سایر مسئولیتهایتان تعادل ایجاد کنید.
نووا اسکوشیا با محیطی امن و آزاد و فرصتهایی برای ایجاد آیندهای بهتر پذیرای شما خواهد بود.
نوناووَت
نوناووت در زبان اینوکتیتوت به معنی «سرزمین ما» است. این ناحیه از سال 1999 بعنوان یک قلمروی جدا در نظر گرفته میشود ولی بیش از صد سال است که بخشی از کشور کانادا است. منابع طبیعی فراوان نوناووت، فرصتهای شغلی زیادی در زمینههای گوناگون ایجاد کرده است، که عبارتند از:
- معدن
- تکنولوژی
- توسعه اقتصادی
نوناووت جمعیتی بالغ بر 33.300 نفر دارد که در 25 اجتماع زندگی میکنند. این قلمرو، کمترین جمعیت را بین تمامی استانها و قلمروهای کانادا دارد.
اینوئیتها (اسکیموهای بومی کانادا) بیش از هزار سال است که در منطقه نوناووت زندگی میکنند و امروزه 85 درصد جمعیت نوناووت را تشکیل میدهند. دانش و ارزشهای سنتی اینوئیتها، بخش مهمی از زندگی در این قلمرو به شمار میآیند.
انتاریو
استان انتاریو از انرژی و استعدادی که مهاجران همراه با خود به اینجا میآورند، با آغوش گرم استقبال میکند و در عوض، رفاه و کیفیت بالای زندگی را برای ساکنین فراهم میسازد.
در استان انتاریو صنایع و مشاغل گوناگونی وجود دارد. مهاجران در این استان میتوانند با توجه به اقتصاد قدرتمند انتاریو، در زمینههای گوناگونی مشغول به کار شوند. از قبیل:
- مالی
- گردشگری
- صنایع تولیدی
- هنر و دانش
در طول سالیان متمادی، مهاجرین سختکوش از فرهنگهای گوناگون نقش بزرگی در تبدیلشدن این استان به یک سرزمین چندفرهنگی سرشار از فرصتها داشته اند. جمعیت 12 میلیونی این استان شامل مردمانی از 200 کشور جهان میشود که به 130 زبان سخن میگویند.
جزیره پرنس ادوارد
جزیره پرنس ادوارد کوچکترین استان کشور کانادا محسوب میشود. این استان در ساحل شرقی قرار گرفته و یکی از چهار استان آتلانتیک کانادا است.
جزیره پرنس ادوارد جامعهای پر جنب و جوش با اقتصاد در حال رشد است. ویژگیهای اقتصادی این استان، ترکیبی از منابع سنتی مانند کشاورزی، ماهیگیری و گردشگری است. این صنایع در سالهای اخیر دستخوش تغییراتی شده اند و بهصورت مدرن و امروزی در آمده اند. حتی صنایع جدیدی در این استان آغاز به فعالیت و رشد کرده اند، که عبارتند از:
- هوافضا
- بیوساینس (زیست دانش)
- انرژی تجدیدپذیر
- فناوری اطلاعات
- توسعه بازیهای ویدئویی
مردم جزیره پرنس ادوارد رفتاری بسیار گرم و دوستانه دارند. در این استان میتوانید همراه با خانوادهتان، از زندگی در محیطی طبیعی و آرام لذت ببرید. دلایل نقل مکان افراد به جزیره پرنس ادوارد عبارتند از:
- تجربه زندگی در یک شهر کوچک
- ترافیک جادهای سبک و سفرهای شغلی کوتاه
- نرخ پایین جرم و جنایت
- سیستم آموزشی عالی
- هزینه پایین زندگی در مقایسه با بیشتر مناطق کانادا
کبک
کبک یک استان فرانسویزبان در شمال شرق کشور کانادا است و در بین ده استان این کشور، بزرگترین استان به شمار میآید. بیشتر جمعیت کبک در بخشهای جنوبی استان سکونت دارند. اقتصاد قدرتمند استان کبک بر پایه:
- نیروی کار متخصص
- منابع طبیعی
- و توانایی تطابق با تغییرات اقتصادی بنا نهاده شده است.
آب یکی از مهمترین منابع طبیعی استان کبک است. این استان بیش از یک میلیون دریاچه و رودخانه دارد. رودخانه سنت لورن، یکی از طولانیترین رودهای جهان است و تا 1200 کیلومتر در کبک جریان دارد.
هر ساله بین 30 هزار تا 50 هزار مهاجر وارد استان کبک میشوند. دولت استانی، بر اساس توافق کبک-کانادا، مسئول امور مرتبط با مهاجرت به این استان است.
ساسکاچوان
اقتصاد متنوع، منابع طبیعی فراوان، هزینههای پایین زندگی و کیفیت بالای زندگی، استان ساسکاچوان را به گزینهای ایدهآل برای کار، زندگی، تشکیل خانواده و سرمایهگذاری تبدیل کرده است.
منظرههای دیدنی زیبا و وسیع این استان در کنار مردمانی خونگرم، دوستانه و خوشبرخورد این استان را به محیطی دلنشین برای زندگی تبدیل کرده است. ساسکاچوان، با هدف افزایش جمعیت در آینده، کماکان به جذب مهاجر از سراسر جهان برای زندگی در جوامع گوناگونش میپردازد.
یوکان
قلمروی یوکان در شمال شرق کانادا قرار گرفته است و با استان بریتیش کلمبیا، قلمروهای شمال شرق و آلاسکا دارای مرز مشترک است.
بیشتر جمعیت 34.157 نفری یوکان در شهر وایتهورس (مرکز این قلمرو) سکونت دارند. یوکان مکانی ایدهآل برای کار، زندگی و تفریح است. هر ساله مهاجران زیادی با ورود به یوکان از فرصتهای فراوانی در این منطقه بهرهمند میگردند. برخی از آنها عبارتند از:
- مردم خونگرم و صمیمی
- نیاز به نیروی کار متخصص و تحصیلکرده
- سیستم حملونقل بهروز
- فعالیتهای طبیعتگردی در چهار فصل سال
- پایینترین نرخ بیکاری در کانادا
- اقتصاد قدرتمند مبتنی بر منابع طبیعی
- ارائه خدمات اینترنت پهنباند به همه جوامع
اطلاعات تکمیلی در مورد استانها و مناطق کانادا
نام استان/ منطقه | علامت اختصاری | مرکز استان | بزرگترین شهر | زبان | جمعیت | مساحت (کیلومتر مربع) |
Alberta | AB | ادمونتون | کَلگَری | انگلیسی | 4.436.258 | 661.848 |
British Columbia | BC | ویکتوریا | ونکوور | انگلیسی | 5.153.039 | 944.735 |
Manitoba | MB | وینِپیگ | انگلیسی | 1.380.935 | 647.797 | |
New Brunswick | NB | فِدِریکتون | مونکتون | انگلیسی، فرانسوی | 728.078 | 72.908 |
Newfoundland and Labrador | NL | سَنت جانز | انگلیسی | 520.438 | 405.212 | |
Nova Scotia | NS | هالیفَکس | انگلیسی | 979.449 | 55.284 | |
Ontario | ON | تورِنتو | انگلیسی | 14.775.211 | 1.079.395 | |
Prince Edward Island | PE | شارلوت تَون | انگلیسی | 159.819 | 5.660 | |
Quebec | QC | کبک سیتی | مونترال | فرانسوی | 8.575.944 | 1.542.056 |
Saskatchewan | SK | رِجاینا | سَسکَتون | انگلیسی | 1.178.832 | 651.036 |
Northwest Territories | NT | یِلونایف | انگلیسی، فرانسوی و زبانهای محلی | 45.136 | 1.346.106 | |
Nunavut | NU | ایکالویت | انگلیسی، فرانسوی و زبانهای محلی | 39.407 | 2.093.190 | |
Yukon | YT | وایت هورس | انگلیسی، فرانسوی | 42.192 | 482.443 |
حقایق جذاب درباره کشور کانادا
- دموکراسی پارلمانی فدرال و پادشاهی مشروطه
- دارای ده استان و سه قلمرو
- رئیس رسمی کشور کانادا، پادشاهی بریتانیا است که فرماندار کل را انتخاب میکند.
- رئیس دولت شخص نخست وزیر است
- پایتخت: اتاوا
- بزرگترین شهر: تورنتو
- زبانهای رسمی: انگلیسی و فرانسوی (فرانسوی بیشتر در استان کبک استفاده میشود)
- مذهب رسمی: مسیحیت
- پول رایج: یک دلار کانادا، معادل 100 سنت
- مساحت خشکی تقریبا 3,855,100 مایل مربع – دومین کشور بزرگ جهان
- صادرات: تجهیزات و ماشینآلات، محصولات اتومبیلسازی، مواد معدنی مانند روی، اورانیوم، طلا، نیکل، و مهمتر از همه، فلزات و پلاستیک، فرآوردههای چوبی، محصولات کشاورزی و ماهیگیری، فرآوردههای انرژی.
- کبک بزرگترین تأمینکننده شیره درخت افرا است (یکسوم تولید جهانی)، 80 درصد شیره درخت افرا در کانادا تولید میشود.
- محبوبترین ورزشها: هاکی روی یخ، لاکراس، کرلینگ و فوتبال کانادایی
- منطقه زمانی: بین UTC-3.5 و UTC-8 متفاوت است، در ماههای تابستانی به UTC-2.5 و UTC-7 تغییر میکند.
- دامنه اینترنت: .ca
- پیششماره بینالمللی: +1
فرهنگ کانادا
فرهنگ کانادا، مانند هر کشور دیگری در جهان، محصولی از تاریخ، جغرافیا و نظام سیاسی آن کشور است. کانادا بهعنوان یک کشور مهاجرپذیر، با موجهای مهاجرتی شکل گرفته است که با هم برای ایجاد ترکیبی خوشایند و دلنشین از آداب و رسوم، آیینها، سنتها و غذاها در هم آمیخته اند. این ویژگیهای فرهنگی باعث رشد اجتماعی-فرهنگی در این کشور شده است. برای درک عمیقتر کانادا و فرهنگی که این کشور را تعریف میکند، در اینجا با بارزترین مشخصههای فرهنگی در کانادا، شامل زبان، مذهب و هنر آشنا میشویم.
زبان رسمی کشور کانادا
کانادا یک کشور دوزبانه است، هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی در این کشور زبان رسمی محسوب میشوند. در امور حقوقی و دولتی، زبان انگلیسی در همه استانها بهجز کبک در اولویت قرار دارد، نسخه انگلیسی همه قوانین و اساسنامهها بهعنوان حکم نهایی در تفسیر مسائل مورد مناقشه ملاک قرار میگیرد. بیست سال پیش، فقط 60 درصد جمعیت کانادا زبان انگلیسی را بهعنوان زبان اول یا زبان مادری خود اعلام کرده بودند، افرادی که زبان فرانسوی را زبان مادری خود اعلام کرده بودند در حدود 25 درصد گزارش شده بود. امروزه اعداد و ارقام درصد بالاتری از انگلیسیزبانان (و درصد پایینتری از فرانسویزبانان) در کشور را نشان میدهد که عمدتا به دلیل ورود آمریکاییها به خاک کانادا و اقامت در این کشور است.
علاوه بر دو زبان رسمی، زبانهای اقلیتی دیگری نیز در این کشور وجود دارد. بعد از اسپانیایی (با 750 هزار نفر سخنگو)، رایجترین زبانهای اقلیت در کانادا ایتالیایی (661 هزار نفر)، آلمانی (622.650 نفر)، چینی (472.080 نفر)، پنجابی (456.090 نفر)، کانتونیایی یا همان چینی سنتی (434.720 نفر)، عربی (365 هزار نفر)، تاگالوگ (324.120 نفر) و هندی (299.600 نفر) هستند. علاوه بر این، زبانهای بومی دیگری نیز در کانادا وجود دارد که توسط بخش کوچکی از جمعیت استفادهکننده از زبانهای غیر رسمی مورد استفاده قرار میگیرد.
مذهب در کانادا
بر طبق جدیدترین اطلاعات آماری، 67 درصد جمعیت کانادا، خود را مسیحی (38 درصد کاتولیک و 29 درصد پروتستان) معرفی کرده اند. فرقههای رایج پروتستان در کشور کانادا به ترتیب عبارتند از: کلیسای متحد کانادا، کلیسای انگلیکان کانادا، باپتیست، لوتری و مسیحیت مشایخی.
افراد بدون دین دومین گروه جمعیتی بزرگ در کانادا را تشکیل میدهند که 24 درصد کل جمعیت این کشور به شمار میآید. این افراد شامل آگنوستیکها (افراد بدون دین) و آتئیستها (افراد بیاعتقاد به وجود خدا یا یک قدرت برتر) میشوند. به دلیل تنوع جمعیتی بالا در کانادا، چندین مذهب اقلیتی دیگر نیز در این کشور وجود دارد که مناسک آن توسط بخش کوچک و البته قابل توجهی از جمعیت انجام میشود. به ترتیب رواج، این مذهبها عبارتند از: اسلام، آیین هندو، سیک، آئین بودا و یهودیت.
هنر در کشور کانادا
بیشتر هنرمندان در کانادا، مانند آمریکا و کشورهای غربی، استقلال مالی دارند و تنها اقلیت کوچکی از آنها تمام درآمدشان را از فعالیتهای هنری به دست میآورند. با این حال، چندین برنامه با تامین بودجه از محل درآمدهای مالیاتی در همه سطوح دولت کانادا وجود دارد که برای پشتیبانی از هنر و فراهمساختن کمک مالی برای تمامی هنرمندان طراحی شده است. جوایز فرماندار کل هر ساله به هنرمندان، نویسندگان، موزیسینها و سایر هنرمندان اعطا میشود. همچنین یک گالری هنر ملی فدرال در این کشور وجود دارد و بیشتر استانها یک گالری بزرگ دارند که از محل درآمدهای مالیاتی تاسیس شده و معمولا در مرکز استان قرار دارد.
تاریخچه کشور کانادا
اولین ساکنین کانادا افراد بومی بودند که هزاران سال قبل، از آسیا و از مسیر پل زمینی بین سیبری و آلاسکا وارد این سرزمین شدند.
کاوشگرانی از فرانسه و انگلستان، شامل جان کابوت (دریانورد دربار هنری هفتم)، ژاک کارتیه، ساموئل دو شامپلن و هنری هادسون در سال 1947 وارد خاک کانادا شدند. اسکان دائمی توسط این دو کشور در اوایل دهه 1600 میلادی آغاز گردید.
در تاریخ یک جولای 1867، این کشور، با اتحاد چهار استان انتاریو، کبک، نووا اسکوشیا و نیوبرانزویک و شکلگیری قلمروی کانادا، به وجود آمد. سر جان آلکساندر مکدانلد اولین نخست وزیر این کشور لقب گرفت. بقیه استانها و قلمروها در سالهای بعد به کانادا ملحق گردیدند.
در سال 1885، آخرین میخ راه آهن کانادا-پسیفیک بر زمین کوبیده شد. تکمیل راه آهن ملی، که از چشماندازهای گوناگون کانادا عبور میکرد، رویای اتصال سواحل غربی و سواحی شرقی این کشور جوان را تحقق بخشید.
تا جنگ جهانی دوم، بیشتر مهاجران از جزایر بریتانیا و اروپای شرقی وارد کانادا میشدند. از سال 1945، با افزایش تعداد مهاجران از جنوب اروپا، آسیا، آمریکای جنوبی و جزایر کارائیب، با بیشترین تعداد مهاجران از نواحی آسیا-اقیانوسیه، آرایش فرهنگی کانادا ارتقا پیدا کرد.
امروزه، این کشور از ده استان و سه قلمرو تشکیل شده و جمعیت غالب در بیشتر آنها، کاناداییهایی هستند که میتوانند اصل و نسب خود را در هر جایی در جهان پیدا کنند. طبق آماری که جدیدا منتشر شده، بیش از یازده میلیون کانادایی یا 42 درصد کل جمعیت، خاستگاه قومی غیر از بریتانیا یا فرانسه را اعلام کرده اند.
پیشینه کشور کانادا
کانادا، کشوری پهناور با منابع طبیعی بسیار غنی است. این کشور در سال 1867، با حفظ پیوندها با پادشاهی بریتانیا، دارای حکومت خودگردان شد. کشور کانادا در سال 1982 میلادی، به طور کامل از گذشته استعماری خود جدا شد و عالیترین قانون این کشور، یعنی لایحه آمریکای شمالی بریتانیا (که به لایحه قانون اساسی 1867 تغییر نام داد) متعلق به قلمروی پارلمانی بریتانیا، را به قانونگذاری فدرال و استانی کانادا تغییر داد.
کشور کانادا از دیدگاه اقتصادی و تکنولوژی همگام با کشور ایالات متحده آمریکا توسعه یافته است. این کشور با چالشهای سیاسی برآوردهساختن تقاضای عمومی برای بهبود وضعیت برابری در بهرهمندی از خدمات بهداشت و سلامت، تحصیل، خدمات اجتماعی و رقابت اقتصادی و پاسخگویی به دغدغههای ویژه استان فرانسویزبان کبک روبرو بود. این کشور، با پایبندی و تعهد به حفظ محیط زیست، به دنبال توسعه منابع گوناگون انرژی خود است.
کانادا، در شاخص توسعه انسانی سازمان ملل، دارای رتبه سیزدهم جهان در سال 2019 است. همچنین، بر اساس گزارش سال رضایت جهانی سازمان ملل که در همین سال منتشر گردید، کانادا در جایگاه یازدهم جهان قرار گرفت.
هزینه زندگی در کشور کانادا
با هزینه زندگی مناسب و دورههای آموزشی کوتاهمدت بیشمار، کانادا یکی از مقصدهای محبوب تحصیل برای بیشتر دانشجویان بینالمللی محسوب میشود. بر اساس پژوهش انجامشده توسط دفتر آموزش بینالمللی کانادا (CBIE) در سال 2018، سه دلیل که تعداد زیادی دانشجو را برای تحصیل به کانادا جذب کرده عبارتند از: شهرت کانادا به کشوری امن (78 درصد)، جامعه به دور از تبعیض (79 درصد) و سیستم آموزشی باکیفیت (82 درصد).
دانشجویان بینالمللی در سراسر جهان، غالبا در مورد شهریه و هزینههای مازادی که در طول دوره تحصیل متحمل میشوند، نگرانیهای جدی دارند. در هنگام برنامهریزی برای تحصیل در یک کشور خارجی، باید هزینههای زندگی، بیمه پزشکی و هزینه سکونت را نیز در بودجه مالی خود بگنجانید. دانشجویان بینالمللی باید اطمینان دولت کانادا را، از داشتن سرمایه کافی برای تامین نیازهای مالی تحصیل و زندگی در کانادا، جلب نمایند.
هزینههای اصلی تحصیل و زندگی در کشور کانادا
میانگین ماهانه هزینه زندگی در کانادا برای دانشجویان بینالمللی غالبا بین 600 تا 800 دلار کانادا، برای غذا و سایر هزینههای روزانه، بهجز هزینه سکونت خواهد بود.
برای مثال، صبحانه یا شام در یک رستوران بین 10 تا 15 دلار کانادا برای هر نفر هزینه در بر دارد. در بخش تفریح و سرگرمی، هزینه بلیت سینما بهطور میانگین 12.25 دلار کانادا خواهد بود.
کمترین هزینه زندگی در کانادا بهعنوان یک دانشجوی بینالمللی، به محبوبیت شهر، سبک زندگی و هزینه بستگی دارد. هرچه شهر بزرگتر باشد، هزینههای زندگی نیز بیشتر میشود. مثلا در انتاریو، هزینه زندگی به مراتب بیشتر است.
هزینه سکونت در کانادا
بیشتر دانشجویان بینالمللی در اولین سال تحصیلشان در کانادا، با یک هماتاقی در خوابگاههای داخل دانشگاه ساکن میشوند و از لاندری، آشپزخانه و سایر فضاهای عمومی بهصورت اشتراکی با سایر دانشجویان استفاده میکنند.
هزینه زندگی در کانادا برای سکونت خارج از خوابگاههای دانشگاه، بین 3.000 تا 7.500 دلار کانادا در سال متفاوت خواهد بود و به مکانی که برای تحصیل انتخاب کنید بستگی دارد.
- دانشگاه تورنتو، که بیش از 20 هزار دانشجو را در خود جای داده است، هزینه سکونت یک دانشجوی بینالمللی را بین 1.080 تا 2.982 دلار کانادا در ماه برآورد کرده است.
- دانشگاه مونترال، هزینه ماهانه 550 دلار برای سکونت در خوابگاههای دانشگاه را برای دانشجویان بینالمللی تخمین زده است. بهعلاوه، شهر مونترال اخیرا بهعنوان پنجمین شهر برتر تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی در جهان انتخاب شده است.
دانشجویان بلافاصله پس از اتمام سال اول دانشگاه و با خوگرفتن به این کشور و مردمش، تمایل به زندگی در جایی غیر از خوابگاههای دانشگاه پیدا میکنند؛ که غالبا بهصورت اجاره اشتراکی آپارتمان یا خانه با دوستان برای صرفهجویی در هزینه محل سکونت است.
اجاره بها در شهرهای گوناگون، متفاوت است. شهرهای بزرگتر مانند ونکوور، تورنتو و کلگری گرانترین شهرها برای زندگی به شمار میآیند. بنابراین، دانشجویان بینالمللی برای سکونت خارج از خوابگاه، مبلغی بین 750 تا 2.200 دلار کانادا در ماه نیاز خواهند داشت.
برای سکونت راحت در کانادا امکانات زیادی برای دانشجویان بینالمللی فراهم شده است. از اقامت با خانوادههای کانادایی گرفته تا سکونت در آپارتمانهای اجارهای دانشگاه، دانشجویان بینالمللی میتوانند گزینهای با بیشترین تطابق و سازگاری با سبک زندگی دلخواهشان را انتخاب کنند.
هزینههای حملونقل عمومی در کانادا
دانشجویانی که در نزدیکی محل تحصیلشان زندگی میکنند، معمولا بهصورت پیاده به دانشگاه میروند. ولی در شهرهایی مانند ونکوور، مونترال و تورنتو، دانشجویان برای جابجایی غالبا از مترو و اتوبوس استفاده میکنند.
هزینه ماهانه قطار بین 80 تا 110 دلار کاناداست. ولی دانشجویان میتوانند با ارائه کارت شناسایی معتبر، از تخفیف برخوردار شوند.
هزینه بیمه سلامت در کشور کانادا
همه دانشجویان بینالمللی در سرتاسر دنیا، ملزم به تهیه بیمه سلامت هستند. میزان پوشش خدمات پزشکی برای دانشجویان بینالمللی در شهرهای گوناگون کانادا متفاوت است.
دو دستهبندی متمایز پوششدهی خدمات پزشکی در کانادا عبارتند از: «خدمات درمانی استانی» و «بیمه درمانی خصوصی».
- سیستم «خدمات درمانی استانی» شامل خدمات پیشگیرانه و اورژانسی اصلی است. همه دانشجویان بینالمللی کانادا که دارای ویزای دانشجویی هستند، واجد شرایط دسترسی به سیستم «خدمات درمانی استانی» و بهرهمندی از خدمات پزشکی در مواقع ضروری خواهند بود.
- دانشجویان بینالمللی همچنین میتوانند از بیمه خدمات درمانی خصوصی استفاده کنند که مزایای بیشتری نسبت به سیستم خدمات درمانی استانی دارد. خدمات مشمول بیمه درمان خصوصی عبارتند از: اتاق خصوصی در بیمارستان، خدمات آمبولانس، هزینههای دندانپزشکی و داروهای تجویزی. هزینه بیمه درمان خصوصی در کانادا، بهطور میانگین بین 600 تا 1.000 دلار کانادا برآورد شده است.