-
مساحت۲۴۲٬۴۹۵ کیلومتر مربع
-
واحد پولپوند استرلینگ
-
جمعیت۶۷٬315٬363
-
پایتختلندن
-
زبان ملیانگلیسی
کشور انگلستان
کشور پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی بهعنوان پادشاهی متحد، UK، بریتانیا و حتی انگلستان شناخته میشود. کشور انگلستان در شمال غرب اروپا قرار گرفته و از کشورهای انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی (که در بخش شمال شرقی جزیره ایرلند قرار گرفته) تشکیل شده است. این کشور فقط با جمهوری ایرلند دارای مرز خشکی است.
کشور انگلستان از اعضای سابق اتحادیه اروپا به شمار میآید که در 30 ژانویه سال 2020 از اتحادیه اروپا خارج شد (برگزیت). این کشور همچنین تصمیم گرفته تا از اتحادیه پولی اروپایی نیز خارج شود. واحد پول این کشور پوند استرلینگ است.
کشور انگلستان از طریق کانال انگلیس از اروپا جدا میشود. این مجموعه جزیرهها در جنوب شرقی ایرلند، غرب نروژ و دانمارک، بین دریای شمال در شرق و اقیانوس اطلس شمالی در غرب واقع شده است. انگلستان دارای مرز دریایی مشترک با بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، هلند، نروژ و جزایر فارو (متعلق به کشور دانمارک) است.
انگلستان با مساحت 242495 کیلومتر مربع، کشوری کوچک به شمار میآید. این کشور تقریبا نصف اسپانیا و کمی کوچکتر از ایالت اورگان در کشور آمریکا است.
جمعیت کشور انگلستان تقریبا 67 میلیون نفر گزارش شده و پایتخت و بزرگترین شهر آن لندن است. زبان مردم کشور انگلستان، انگلیسی بریتانیایی و نیز ولزی، گویشهای گیلیک ایرلندی و گیلیک اسکاتلندی است.
اقتصاد کشور انگلستان
انگلستان، یک مرکز مالی و قدرت تجاری برتر محسوب میشود و بعد از آلمان و فرانسه، سومین اقتصاد بزرگ در اروپا به شمار میآید. کشاورزی در این کشور کاملا مکانیزه و در تطابق کامل با استانداردهای اروپایی است و در حدود 60 درصد مواد غذایی مورد نیاز را با بکارگیری کمتر از 2 درصد نیروی کار تولید میکند. انگلستان دارای منابع وسیعی از ذغال سنگ، گاز طبیعی و نفت است، ولی ذخایر نفت و گاز این کشور رو به کاهش است. انگلستان از سال 2005، همه منابع انرژی خود را از خارج از کشور وارد کرده است.
خدمات گوناگون، به ویژه خدمات تجاری، بانکی و بیمه در رشد تولید ناخالص ملی (GDP) انگلستان نقش پررنگی دارند. همچنین، طی سالهای اخیر از اهمیت تولید کاسته شده و فقط 10 درصد از رشد اقتصادی این کشور را به صنایع تولیدی اختصاص دارد.
در سال 2008، بحران مالی جهانی، به دلیل اهمیت بخش مالی انگلستان، به اقتصاد این کشور ضربه سختی وارد کرد. افت قیمت مسکن، میزان بالای بدهی مصرفکننده و بحران اقتصادی جهانی مشکلات اقتصادی انگلستان را پیچیدهتر کرد و در نیمه دوم سال 2008، این کشور را در رکود اقتصادی قرار داد. پس از آن دولت گوردون براون (از حزب کارگر) اقداماتی برای رونق اقتصادی انجام داد که منجر به تثبیت بازارهای مالی گردید. در سال 2010، دولت ائتلافی (بین حزب محافظهکار و حزب لیبرال دموکرات) و به رهبری دیوید کامرون، در مواجهه با کسری بودجه و سطوح بالای بدهی، یک طرح ریاضت اقتصادی را آغاز کرد که در طول دولت محافظهکار ادامه یافت.
با این حال، کسری بودجه انگلستان، باز هم یکی از بالاترین میزانها در بین کشورهای گروه هفت بود که برابر با 3.6 درصد از تولید ناخالص ملی در سال 2017 بود. انگلستان متعهد به پایینآوردن مالیات شرکتی از 20 درصد تا 17 درصد در سال 2020 شد. در پایان سال 2017، هزینه سربار بدهی انگلستان به میزان 90.34 درصد تولید ناخالص ملی گزارش شده بود.
رشد اقتصاد انگلستان همزمان با همهپرسی در مورد خروج از اتحادیه اروپا در ژوئن 2016 شروع به کاهش کرد. کاهش پایدار بهای پوند انگلستان منجر به افزایش قیمت تولیدکننده و مصرفکننده شد و بدون افزایش معناداری در صادرات، باعث بالارفتن هزینه مصرفکننده گردید. انگلستان، از طریق عضویت در بازار مشترک، رابطه تجاری عمیقی با سایر اعضای اتحادیه اروپا دارد. ناظران اقتصادی در مورد پیامدهای خروج انگلستان از اتحادیه اروپا و به خطر افتادن جایگاه این کشور بهعنوان مرکز خدمات مالی اروپایی، هشدارهایی داده اند.
ترزا می، نخست وزیر وقت بریتانیا، در جستجوی رابطه تجاری «عمیق و ویژه» جدیدی با اعضای اتحادیه بود. با این حال، اقتصاددانان در مورد توانایی انگلستان در تامین منافع اعضای اتحادیه اروپا، بدون رعایت الزامات و تعهدات، تردید دارند.
آب و هوای کشور انگلستان
کشور انگلستان، با زمستانهای سرد، تابستان مرطوب و بارش زیاد در طول سال، دارای اقلیم اقیانوسی در عرض جغرافیایی میانی است. مهمترین عواملی که اقلیم این کشور را تغییر میدهند عرض جغرافیایی شمالی، آبهای گرم احاطهشده با گلفاستریم و نزدیکی به اقیانوس اطلس هستند.
آبوهوای انگلستان با دمای زمستانی پایینتر از صفر درجه سانتیگراد و دمای تابستانی کمتر از 30 درجه سانتیگراد معمولا معتدل به شمار میآید. معمولا در انگلستان، گرمترین ماه سال جولای است. در بخش شمالی این کشور، دمای هوا در مقایسه با جنوب کشور پایینتر است. سردترین مکان کشور، شمال شرق انگلستان است که در طول سال نسبتا خشک است. بخش جنوبی انگلستان با زمستانهای معتدل و سواحل جنوبی آفتابی، بهترین آبوهوا را در مقایسه با سایر نقاط کشور دارد. در غرب، بیشترین بارندگی را مخصوصا در ارتفاعات اسکاتلند و اسنودونیا شاهد هستید.
اسکاتلند ابریترین و سردترین هوا را در طول سال دارد. در ژانویه، میانگین دمای هوا منفی 0.2 درجه سانتیگراد است. ژانویه با میانگین بارندگی 170.5 میلیمتر، مرطوبترین ماه سال نیز به شمار میآید. ایرلند شمالی گرمتر است و در مقایسه با اسکاتلند، بارندگی کمتری در طول سال دارد. بیشترین بارندگی در ژانویه اتفاق میافتاد. ولز در مقایسه با اسکاتلند آب و هوای گرمتری دارد. آفتابیترین ماه در ولز، با میانگین 186.8 ساعت، ماه می است.
سردترین نواحی کوهستانهای شمال انگلیس و ولز و نواحی محلی اسکاتلند، با متوسط دمای 3.6- تا 2.3 درجه سانتیگراد هستند. مناطق ساحلی، به خصوص در غرب و جنوب، زمستانهای معتدل با میانگین دمای 5 تا 8.7 درجه سانتیگراد را تجربه میکنند. شمال انگلیس و اسکاتلند، با متوسط دمای 12.2 تا 14.8 درجه سانتیگراد، خنکترین تابستان را دارند. جنوب غرب انگلیس و ولز با دمای بین 14.9 تا 15.4 درجه سانتیگراد گرمترین تابستان را در سراسر انگلستان دارند.
توریسم و گردشگری در کشور انگلستان
قلمروی بریتانیا که از کشورهای انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شده از گذشته یکی از پرطرفدارترین مقصدهای گردشگری در اروپا بوده است. جذابیت این کشور با چشماندازهای گوناگون و میراث غنی فرهنگیاش ارتباط تنگاتنگی دارد. بهترین مکانها برای بازدید در انگلستان شامل اماکن و قلعههای زیبای حفاظتشده، گالریهای هنری و موزههای برتر و شناختهشده در جهان میشود.
یکی از نکات خوشایند در مورد سپریکردن تعطیلات در کشور انگلستان، سهولت گشتوگذار در این کشور جذاب و متنوع است. به دلیل اندازه کوچک این کشور (کشور انگلستان تقریبا هماندازه ایالت تگزاس آمریکا است)، میتوانید در شهرهایی مانند لندن یا لیورپول ساکن شوید و بهسادگی، با قطار، اتوبوس یا کشتی از سایر نواحی دیدن کنید.
از لندن، پایتخت انگلستان، میتوان با یک سفر 90 دقیقهای با قطار به شهر زیبای سالزبری سفر کرد، یا با اتوبوس یا تورهای موجود در شهر، از استونهنج، که شناختهشدهترین جاذبه توریستی شهر به شمار میآید، بازدید کرد. برای گشتوگذار بین شهرهای ادینبورگ و گلاسکو در اسکاتلند، یک سفر یک ساعته با قطار شما را به قلب هر یک از این دو شهر میرساند.
- برج لندن: برج لندن دیدنیترین مکان و یکی از مشهورترین قلعههای جهان است که جواهرات سلطنتی پادشاهی انگلستان را در خود جای داده است. هزار سال پیش، این مکان بهعنوان یک اقامتگاه سلطنتی و زندان ساخته شد که داستانهای جالبی درون دیوارهایش رخ داده است.
- کلیسای وستمینستر: دومین جاذبه توریستی و یکی از دیدنیترین مکانها در شهر لندن، کلیسای وستمینستر است. مراسم ازدواج سلطنتی شاهزاده ویلیام و کاترین میدلتون در سال 2011 در این مکان برگزار شد.
- باغهای گیاهشناسی پادشاهی کیو: یکی از شناختهشدهترین باغهای گیاهشناسی در جهان، باغ کیو است. میلیونها گیاه نایاب و عجیب در این باغ وجود دارد.
- کلیسای جامع سنت پل: کلیسای جامع سنت پل رویدادهای زیادی را در تاریخ انگلستان شاهد بوده است، از قبیل مراسم خاکسپاری وینستون چرچیل و ازدواج پرنس چارلز و پرنسس دایانا.
- باغ وحش چستر: باغ وحش چستر، خانه بزرگترین اورانگوتان اروپاست و بیشتر گونههای پروانه با زیستگاه باغ وحش در اروپا، در این باغ وحش زندگی میکنند. نه تنها 11 هزار جانور در این باغ وحش زندگی میکنند، بلکه باغهایی در مساحت 110 جریب را نیز در خود جای داده است.
- قایقهای تفریحی کروز در ویندرمیر، بونس: دریاچه ویندرمر یکی از محبوبترین مقصدهای گردشگری در کامبریا، درون پارک ملی لیکدیستریکت قرار گرفته است. این دریاچه آرام و وحشی که با کوهستانهای مهآلود احاطه شده است، بزرگترین دریاچه طبیعی بریتانیا به شمار میآید.
- باغ وحش و پارک موضوعی فلامینگو، یورکشر: سرزمین فلامینگو، با باغ وحش، شهربازی، سرگرمیهای زنده و تنوع گستردهای از رستورانها، مکان مناسبی برای همه افراد خانواده با همه سلیقههاست. بیش از 140 گونه جانوری، از قبیل پاندای قرمز و پنگوئن در این باغ وحش زندگی میکنند.
- استونهنج: این مکان یکی از مشهورترین مکانهای دیدنی در بریتانیا و از آثار ثبتشده در میراث فرهنگی یونسکو است. قدمت این بنا به 3000 سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد و تاریخدانان کماکان از شیوه جابجایی سنگهای عظیم این بنا حیرتزده اند. هر یک از سنگها وزنی بالغ بر 50 تن دارد و احتمالا 600 نفر برای جابجایی هر یک از آنها دخیل بوده اند.
- باغ وحش لندن: بیش از 12 هزار جانور در باغ وحش لندن زندگی میکنند، از جمله ببر، شیر، گوریل و بالغ بر 100 پنگوئن. این باغ وحش در مجاورت پارک سرسبز ریجنت لندن قرار گرفته و بیشتر بهخاطر محوطههای اسرارآمیز شیرهایش شهرت دارد.
- پارک موضوعی مانور درایتون: این پارک موضوعی با مساحت 280 جریبی، دارای 5 ترن هوایی، 7 سرزمین موضوعی، شهربازی با وسایل بازی گوناگون برای همه اعضای خانواده است. این پارک در حاشیه بیرمنگام قرار گرفته است.
نواحی مختلف انگلیس
کشور انگلیس به 9 ناحیه جغرافیایی تقسیم میشود که عبارتند از لندن، شمال شرق، شمال غرب، یورکشر، میدلندز شرقی، میدلندز غربی، جنوب شرق، شرق انگلیس و جنوب غرب. هر یک از این مناطق دارای لهجه، سنتها و ویژگیهای مختص به خود هستند.
در این بخش با موقعیت جغرافیایی هر یک از این نواحی، به همراه جاذبهها و مکانهای دیدنی هر یک آشنا میشوید.
شمال شرق
منطقه شمال شرق انگلیس، با زیباییهای طبیعی ساحلی، میراث صنعتی و تاریخی (شامل خرابههای روم) و بیشترین تعداد قلعه در انگلیس، جاذبههای توریستی زیادی را در اختیار گردشگران قرار میدهد.
این منطقه دربرگیرنده شهرستانهای نورث آمبرلند، تاین و ور، دورام و شهرهای بزرگ نیوکاسل، ساندرلند و دورام میشود.
شمال غرب
ناحیه شمال غرب انگلیس، دارای میراث موسیقی درخشان (شامل یکی از شناختهشدهترین گروه های موسیقی) و نواحی زیبای طبیعی فراوانی است و خانه بهترین باشگاههای فوتبال جهان به شمار میآید.
شهرستانهای کامبرا، لانکاشِر، مرزیساید، چِشر و منچستر بزرگ؛ و شهرهای لیورپول، بلک پول، چستر و منچستر نیز در این ناحیه قرار گرفته اند.
یورکشر
یورکشر بزرگترین شهرستان انگلیس است و به خاطر چشماندازهای زیبا، شهرهای تاریخی، پودینگ یورکشر و گردهماییهای ادبی شهرت خوبی دارد.
شهرهای اصلی یورکشر شامل یورک، لیدز و شفیلد میشود.
میدلندز شرقی
این ناحیه یکی از زیباترین مناطق انگلیس را اشغال کرده است و دربرگیرنده پارک ملی پیک دیستریکت و داربیشر دیلز میشود.
شهرستانهای داربیشر، ناتینگهامشر، لسترشر، نورثهمپتونشر، راتلند و بخشهای از لینکلنشر ناحیه میدلندز شرقی را تشکیل میدهند. شهرهای مهم این ناحیه داربی، ناتینگهام، لستر و لینکلن هستند.
میدلندز غربی
این ناحیه به واسطه سنتهای صنعتی و مهندسیاش، بهعنوان «کارگاه جهان» شناخته میشود.
این ناحیه شامل شهرستانهای واریکشر، استافوردشر، شروپشر، ووسترشر و هرفوردشر میشود.
شهرهای بزرگ ناحیه میدلندز غربی عبارتند از: بیرمنگام، کاونتری، استوک-آن-ترنت و ولورهامپتون.
جنوب شرق
پرجمعیتترین ناحیه در کشور انگلیس، ناحیه جنوب شرق است و گزینههای سفر روزانه زیادی از لندن فراهم میسازد.
این ناحیه شامل شهرستانهای ساسکس شرقی، همپشر، ساری، کنت، آکسفوردشر، بارکشر و باکینگهامشر میشود.
شهرهای مهم برایتون، کنتربری، وینچستر، پورتسموث و چیچستر هستند.
جنوب غرب
ناحیه جنوب غرب انگلیس زادگاه مجموعههای تلویزیونی دکتر مارتین و بودارک، چای کرنیش، روستاهای عجیب و جالب و خط ساحلی زیبا و خیرهکننده است.
این ناحیه از شهرستانهای دوون، کورنوال، دورست، سامرست، ویلشر و گلاسترشر تشکیل شده است.
شهرهای مهم این ناحیه: بریستول و باث هستند.
شرق انگلیس
این ناحیه مسطحترین منطقه در کشور انگلیس است و بهخاطر مردابها، سنتهای کشاورزی، ماهیگیری و راههای آبیاش در جهان شهرت دارد. این ناحیه را با نام تاریخیاش، «آنجیلای شرقی» نیز میشناسند.
شهرستانهای این ناحیه عبارتند از: اسکس، کمبریجشر، نورفک، سافک، بدفوردشر و هرتفوردشر.
شهرهای مهم این ناحیه کمبریج، نوریچ، باری سنت ادموندز، ایپسویچ و کُلچستر هستند.
لندن
پایتخت کشور انگلیس جمعیت 8 میلیون نفری را در خود جای داده است.
هر ساله جمعیتی بالغ بر 30 میلیون نفر، برای بازدید از جاذبههایی مانند برج لندن و موزه بریتانیا وارد این شهر میشوند.
حقایق جالب درباره کشور انگلستان
- چای محبوبترین نوشیدنی در بین بریتانیاییها به شمار میآید. گفته میشود مردم انگلستان روزانه 165 میلیون فنجان چای مینوشند. نکته جالب اینجاست که مصرف چای در کل آمریکا، 20 برابر کمتر از این مقدار است.
- اولین تمبر پستی در انگلستان به وجود آمد. این تمبر در سال 1840 و با تصویری از ملکه ویکتوریا طراحی شده بود.
- در آگوست 1896، انگلستان و سلطاننشین زنگبار در حدود 40 دقیقه با یکدیگر جنگیدند و بدین ترتیب کوتاهترین جنگ تاریخ رخ داد. فقط یک ملوان بریتانیایی در این جنگ زخمی شد، ولی تلفات زنگبار به 500 نفر رسید.
- رستورانهای هندی در بریتانیا بسیار متداول هستند. تعداد رستورانهای هندی در لندن از تعداد رستورانهای مراکز شهری عمده کشور هندوستان، مانند دهلی نو و بمبئی بیشتر است.
- دانشمندان گونه منحصربهفردی از پشه را در متروی لندن پیدا کرده اند که مستقل از سایر انواع پشه، تکامل یافته است.
- به مدت بیش از 300 سال، از سال 1066 تا 1362، زبان رسمی کشور انگلستان فرانسوی بوده است.
- انگلستان دارای 15 پارک ملی است. ولی این پارکها فقط 8 درصد سرزمین بریتانیا را پوشش میدهند.
- گفته میشود افعی تنها مار سمی در انگلستان است.
- اولین برگه جریمه سرعت غیر مجاز در انگلستان، در سال 1896 برای فردی صادر شد که با سرعت 8 مایل در ساعت در منطقهای با محدوده سرعت مجاز 2 مایل در حال رانندگی بود.
- تعداد انگلیسیزبانان آمریکا، هندوستان، پاکستان، نیجریه و فیلیپین از تعداد انگلیسیزبانان بریتانیا بیشتر است.
- تعداد سطلهای زباله در شهر لندن بسیار کم است. پس از حملات تروریستی متعدد در این شهر و استفاده از سطلهای زباله برای بمبگذاری، مقامات اقدام به جمعآوری سطلهای زباله کردند.
- در طول قرن شانزدهم، پادشاه انگلستان برای افراد دارای ریش مالیات وضع کرد.
- شکسپیر تقریبا سه هزار واژه به زبان انگلیسی اضافه کرد.
- کشتن قو در انگلستان جرم است و مجازاتی معادل 6 ماه حبس یا 5 هزار پوند جریمه نقدی در بر دارد.
- بیش از 30 مکان در دنیا به نام بیرمنگام وجود دارد. بهعلاوه، مکانهایی در کره ماه وجود دارند که به نام بیرمنگام شناخته میشوند.
فرهنگ، سنتها و میراث انگلستان
ساختار اجتماعی بریتانیا، نقش فرهنگی بزرگی در تاریخچه فرهنگ بریتانیا ایفا کرده است. در واقع، تاریخ این کشور، فرهنگ مردم ولز، اسکاتلند، ایرلند شمالی و انگلیس، هر یک سنتها و نمادهای حفاظتشده مختص خود را دارند.
بریتانیا بهعنوان یک کشور پروتستان تأسیس شد. سایر مذهبهای موجود در این کشور عبارتند از بودا، اسلام، هندو، یهودیت، کاتولیک رومی و سیک. انگلیسی، زبان رسمی در این کشور است، سایر زبانهای موجود در این کشور عبارتند از: کُرنیش، فرانسوی، ایرلندی، گیلیک، اسکاتلندی؛ آلمانی، ولزی، زبان اشاره بریتانیایی و غیره.
ورزش ملی این کشور فوتبال است که اولین بار در انگلیس ایجاد شد. سایر ورزشهای مهم که در این کشور به وجود آمده اند عبارتند از بدمینتون، بیلیارد، بوکس، کِرلینگ، کریکت، هاکی روی چمن، گلف، تنیس، راگبی، اسنوکر و اسکواش.
در قرن بیستم، رمان انگلیس گسترده بیشتری پیدا کرد و شاهد پیشرفت چشمگیری توسط نویسندگان مهاجر بود. تاکنون، شکل برجسته ادبیات انگلیس کماکان ادامه یافته است. برخی از رماننویسهای مشهور انگلستان عبارتند از: آرتور کانن دُویل، سی. اس. لوئیس، دی. اچ. لارنس، جرج اورول، ایان فلمینگ، جی. کی. رولینگ، جی. آر. آر. تالکین، مری شلی، سلمان رشدی و ویرجینیا وولف. نویسندگان سرشناس عبارتند از: الکساندر پوپ، آلفرد تنیسون، دیلن تامس، الیزابت برت براونینگ، جان میلتون، فیلیپ لارکین، رودیارد کیپلینگ، تی. اس. الیوت و تد هیوز.
انگلستان دارای پوشش ملی نیست. در انگلیس، نمادهای ملی شامل یونیفرمهای ارتشی مانند Beefeater است که پوشش مخصوص گارد ملکه است. دامن اسکاتلندی و کلاه تام اوشانتر، لباس ملی اسکاتلند محسوب میشوند.
سبکهای موسیقی در انگلستان شامل موسیقی راک (گروههای راک عبارتند از بیتلز، بلک سبث، دورن دورن و رولینگ استونز و غیره)، موسیقی رقص الکترونیک (تریپ هاپ، اسید هاوس، درام و باس) و موسیقی کلاسیک (یکی از مهمترین مراکز این سبک موسیقی در لندن قرار دارد) میشود. موزیسینهای زنده انگلستان عبارتند از: اندرو لوید وبر، دیوید آرنولد، هریسون بیرتویستل، جیمز مکمیلان، جان روتر، جان تاونر و الیور نوسن.
اعتقادات مذهبی و معنوی در کشور انگلستان
مردم انگلستان در انتخاب دین و داشتن عقاید مذهبی آزاد هستند. مذهب اصلی در بین مردم انگلستان مسیحیت است. سایر مذاهب در این کشور عبارتند از: بهائیت، بودا (حدودا 50 هزار نفر)، هندو (500 هزار نفر)، یهودی (300 هزار نفر) اسلام (1.5 میلیون نفر)، سیک (بیشتر از 400 هزار نفر) و زرتشتی. در سرشماری سال 2001، تقریبا 23 درصد جمعیت این کشور اعلام کردند که به هیچ دین و مذهبی اعتقاد ندارند.
کلیسای پرسبیتری (در اسکاتلند) و کلیسای انگلیکان (در انگلیس) هر دو کلیساهای پروتستان هستند و کلیساهای جامع رسمی در انگلستان به شمار میآیند. در جمهوری ایرلند، کلیسای کاتولیک، کلیسای رسمی است و تقریبا 400 هزار کاتولیک در ایرلند شمالی دارد.
برخی از کلیساها، مساجد و معبدهای مهم در انگلستان عبارتند از: کلیسای جامع وست مینستر (کاتولیک رومی)، مرکز وستمینستر (متدیست)، کلیسای وستمینستر (کلیسای انگلیس)، کلیسای جامع سنت دیوید (کلیسایی در ولز)، معبد نیسدن (هندو)، کلیسای متروپلیتن تبرنکل (باپتیست)، گوردوارا سری گورو سینگ سبا (سیک)، مسجد فنزبری پارک (اسلامی)، کریتی کرک (کلیسای اسکاتلند)، برامپتون اوراتوری (کلیسای کاتولیک رومی)، مسجد مرکزی بیرمنگام (اسلامی) و کنیسه بویس مارکز (یهودی).
مذهب در برنامه آموزشی، موضوعی اجباری است. تقریبا 30 درصد از 24 مدرسه دولتی در انگلستان، مدارس مذهبی هستند. مدارس دولتی مسیحی غالبا از فرقههای کاتولیک رومی یا کلیسایی هستند. همچنین دو مدرسه مذهبی سیک، 7 مدرسه اسلامی و 36 مدرسه یهودی نیز در این کشور وجود دارد.
تاریخ کشور انگلستان: قرن بیستم (دو جنگ جهانی)
فرزندان متعدد ملکه ویکتوریا با خانوادههای سلطنتی اروپایی زیادی ازدواج کردند، وصلت بین این پادشاهان منجر به رویداد جنگ جهانی اول (1914 تا 1914) شد. پس از ترور آرشیدوک فرانتس فردیناند - ولیعهد امپراتوری اتریشی در سارایوو، اتریش بر علیه صربستان اعلام جنگ کرد و با کشورهای فرانسه، روسیه و انگلستان متحد شد. جنگ جهانی اول نه میلیون کشته در سراسر اروپا به جای گذاشت (شامل نزدیک به یک میلیون بریتانیایی) و اقتصاد و وضعیت مالی بیشتر کشورهای درگیر جنگ را ویران کرد. امپراتوریهای آلمان، اتریش و روسیه به همراه امپراتوری عثمانی همگی سقوط کردند و نقشه اروپای مرکزی و شرقی دستخوش تغییرات گستردهای شد.
بعد از جنگ جهانی اول، حزب کارگر در بریتانیا تأسیس شد. تظاهرات عمومی در سال 1926 و بدترشدن وضعیت اقتصادی منجر به تغییرات سیاسی بنیادین در این کشور شد که یکی از این تغییرات، دریافت حق رأی توسط زنان در سال 1928 است.
در سال 1936، ادوارد چهارم (1894 تا 1972) به سلطنت رسید ولی در همان سال، پس از ازدواج با والیس سیمپسون، که یک زن آمریکایی با سابقه دو طلاق بود، از سلطنت کنارهگیری کرد. پس از او برادرش، جرج ششم (1895 تا 1952) بهطور غیر منتظره و پس از رسوایی به بارآمده، پادشاه انگلستان شد.
با افزایش قدرت و سلطهجویی هیتلر، تهدیدهای آلمان نازی جدیتر میشد. در نهایت، پس از تجاوز آلمان به خاک لهستان در سال 1939، بریتانیا و فرانسه وادار به اعلام جنگ علیه آلمان شدند که آغازگر جنگ جهانی دوم بود. وینستون چرچیل محبوب و کاریزماتیک (1847 تا 1965)، نخست وزیر زمان جنگ در سال 1940 بود و سخنرانیهایش انگلستان را به جنگ علیه تهاجم آلمان ترغیب میکرد. او در یکی از حماسیترین سخنرانیهایش پیش از نبرد بریتانیا (1940)، مردم بریتانیا را اینگونه مورد خطاب قرار داد: «ما باید از جزیرهمان، با هر هزینهای دفاع کنیم. ما باید در سواحل بجنگیم، ما باید بر روی خشکی بجنگیم، ما باید در میادین و خیابانها بجنگیم، ما باید در تپهها بجنگیم، ما هرگز نباید تسلیم شویم». و بریتانیا واقعا تسلیم نشد.
پس از جنگ جهانی دوم، بریتانیا ورشکسته و ویران شده بود. امپراتوری بریتانیا ذره ذره قدرت خود را از دست میداد، ابتدا با اعطای استقلال به هندوستان و پاکستان در سال 1947 و پس از آن به مستعمرههای آسیایی، آفریقایی و جزایر کارائیب در دهههای 1950 و 1960. اغلب این مستعمرههای سابق بریتانیا، تشکیلدهنده کشورهای مشترکالمنافع بریتانیا بودند که امروزه بهعنوان کشورهای مشترکالمنافع شناخته میشوند. 53 کشور اکنون عضو کشورهای مشترکالمنافع هستند، که دربرگیرنده جمعیت 1.8 میلیارد نفری (در حدود 30 درصد جمعیت جهان) و حدود 25 درصد مساحت جهان میشود.
در سال 1952، الیزابت دوم، ملکه فعلی بریتانیا، در سن 26 سالگی به سلطنت رسید. دهه 1960 شاهد ظهور سبکهای پاپ و راک موسیقی، با گروههای مشهوری همچون بیتلز، پینک فلوید و آغاز دوره درخشان رولینگ استون بود، همچنین خردهفرهنگ هیپی شروع به توسعه کرد.
دهه 1970، با بحران نفت و فروپاشی صنعت بریتانیا همزمان بود. مارگارت تاچر نخستوزیر محافظهکار وقت بریتانیا (متولد 1925)، در انتخابات 1979 پیروز شد و تا 1990 در راس قدرت باقی ماند. در کنار سایر دستاوردهایش، راه آهن را به بخش خصوص واگذار کرد و کارخانههای ناکارآمد را تعطیل نمود. ولی او همچنین با کاهش امنیت اجتماعی، باعث افزایش فاصله بین ثروتمندان و فقرا شد. روشهای مارگارت تاچر بهقدری خشن بودند که در انگلستان به او لقب «زن آهنین» را دادند.
تاچر در حزبش با جان میجر به موفقیت رسید ولی در سال 1997، با انتصاب تونی بلر (متولد 1953)، حزب «کارگر جدید» دوباره به قدرت بازگشت. سیاستهای لیبرال بلر و پشتیبانی بیشائبه از رئیس جمهور نومحافظهکار آمریکا، جرج دبلیو بوش (بخصوص در حمله به عراق در سال 2003)، چپگرایان زیادی را ناامید کرد که بلر را بهعنوان یک راستگرا با لباس مبدل میدانستند.
با این وجود، بلر مخالفان زیادی را با هوش و مهارتهای برجستهاش بهعنوان یک سخنران و مذاکرهکننده تحت تاثیر قرار داده بود.
امروزه، اقتصاد انگستان تا حد زیادی بر روی خدمات متکی است و مانند سایر کشورها، در فرآیند آغاز بازسازی بعد از بحران اقتصادی جهان سال 2008 قرار دارد. صنایع مهم در این کشور عبارتند از سفر، آموزش، خودروسازی و گردشگری.
هزینههای زندگی دانشجویی در انگلستان
زندگی بهعنوان یک دانشجوی بینالمللی در انگلستان ارزان نیست.
ولی هزینه کلی زندگی شما عمدتا به شهر محل زندگیتان بستگی دارد. در شهر محبوب لندن، هزینه ماهانه زندگی بیشتر از 1500 یورو (1280 پوند) میشود. در شهرهای کوچکتر، میتوان با بودجهای در حدود 700 تا 1200 یورو (597 تا 1023 پوند) زندگی کرد.
واحد پول کشور انگلستان پوند استرلینگ (GBP) است. در زمان نوشتن این مقاله، 4.27 پوند معادل 5 یورو است.
هزینه سکونت دانشجویی در کشور انگلستان
بیشتر دانشگاههای انگلستان دارای خوابگاه دانشجویی هستند. این فضاهای اقامتی مزایای زیادی دارند و هزینه خدمات رفاهی نیز در هزینه کلی آنها گنجانده شده است. خوابگاههای دانشجویی در بین دانشجویان سال اول طرفداران زیادی دارد.
بعد از پایان اولین سال تحصیلی، بیشتر دانشجویان اقدام به اجاره یک فضای خصوصی، تنها یا به صورت مشترک با بقیه میکنند. این گزینه بسیار گرانتر است، ولی حس زندگی در دنیای واقعی را برای دانشجو به وجود میآورد:
- آپارتمان یکخوابه خارج از مرکز شهر: 610 پوند در ماه
- آپارتمان یکخوابه در مرکز شهر: 740 پوند در ماه
- آپارتمان سهخوابه خارج از مرکز شهر: 975 پوند در ماه
- آپارتمان سهخوابه در مرکز شهر: 1255 پوند در ماه
خدمات رفاهی بهطور ماهانه مبلغی بین 90 تا 160 پوند را به هزینههای شما اضافه میکند.
هزینه مواد غذایی در انگلستان
دانشجویان معمولا بین 150 تا 250 پوند برای مواد غذایی و خواروبار هزینه میکنند. اما اگر غذا را در یک رستوران میل کنید یا سفارش دهید، این هزینه بهطور چشمگیری افزایش پیدا میکند. در اینجا به میانگین قیمت برخی از مواد غذایی در انگلستان اشاره می کنیم:
- یک قرص نان: 1 پوند
- یک لیتر شیر: 0.90 پوند
- 12 عدد تخم مرغ: 1.95 پوند
- یک کیلوگرم پنیر محلی: 5.60 پوند
- یک کیلوگرم سیب: 1.80 پوند
- یک کیلوگرم موز: 1.10 پوند
- یک وعده غذا در رستوران معمولی: 12 پوند
هزینه حملونقل در کشور انگلستان
برای تردد روزانه در انگلستان میتوانید از وسایل حملونقل عمومی گوناگونی استفاده کنید، که اکثر آنها برای دانشجویان و جوانان تخفیفهای خوبی ارائه میدهند. ممکن است این تخفیفها در هر منطقه یا شهر متفاوت باشد، ولی در اینجا به چند نمونه اشاره میکنیم:
- قطار: 30 درصد تخفیف برای دانشجویان تماموقتی که کارت جوانان به ارزش 30 پوند را خریداری کرده باشند.
- مترو در لندن: 30 درصد برای دانشجویان بالای 18 سال که کارت دانشجویی اویستر خریداری کرده باشند.
- اتوبوس: 1.50 تا 2.50 پوند برای بلیت یکطرفه.
سایر هزینهها در انگلستان
- تفریح و سرگرمی (سینما، کنسرت، تئاتر): 50 تا 100 پوند در ماه
- هزینه ویزای دانشجویی: 348 پوند
- بیمه سلامت مهاجران (که دسترسی به خدمات بهداشت و سلامت ملی انگلستان را فراهم میسازد): 470 پوند در سال