logo
مدارس انگلستان

مدارس انگلستان

مدارس انگلستان، جزء محبوب‌ترین مقصدهای تحصیلی برای دانش‌آموزان بین‌المللی در سراسر جهان به شمار می‌آیند. آموزش در مدارس این کشور انگلیسی‌زبان، به دلیل وجود سیستم‌های آموزشی ساختاریافته و پیشرفته از استانداردهای بالایی برخوردار است. سطح کیفی آموزشی در مدارس انگلستان، به دانش‌آموزان در سطوح تحصیلی مختلف کمک می‌کند تا با توسعه و ارتقاء مهارت‌های خود، به خوبی برای تحصیل در مقطع آموزش عالی یا ورود به بازار کار آماده شوند.

با وجود بیش از صدها مدرسه روزانه و شبانه‌روزی در مناطق مختلف انگلستان، انتخاب مناسب‌ترین مدرسه برای ادامه تحصیل فرزندتان، کاری بسیار چالش‌برانگیز و سخت است. در نظر گرفتن همزمان فاکتورهای مختلفی مانند کیفیت آموزش در مدرسه، امکانات و فعالیت‌های فوق برنامه مدرسه، سیستم‌های آموزشی مدرسه، موقعیت مکانی، نرخ موفقیت مدرسه در ورود دانش‌آموزان به تحصیلات دانشگاهی و موارد متعدد دیگر و جمع‌آوری اطلاعات دقیق و درست در مورد این عوامل، برای خانواده‌ها بسیار دشوار و زمان‌بر است. بدیهی است که تصمیم نادرست در خصوص انتخاب مدرسه مناسب، گذشته از تحمیل هزینه مالی بسیار زیاد به خانواده‌ها، می‌تواند تاثیرات جبران‌ناپذیری در پیشرفت تحصیلی دانش‌آموز و آینده تحصیلی و شغلی وی داشته باشد.

روشن است که تحصیل در مدارس انگلستان، یک فرصت استثنایی و تجربه‌ای بی‌نظیر برای دانش‌آموزان است. با تحصیل در مدارس این کشور، علاوه بر رشد و پیشرفت تحصیلی، فرصت شناسایی و پرورش استعدادها و توانایی‌های بالقوه دانش‌آموزان و تبدیل آنها به مهارت‌های مورد نیاز برای زندگی در دنیای واقعی در اختیار آنها قرار می‌گیرد. همچنین، قرارگرفتن در محیط‌های چندفرهنگی مدارس این کشور، که دانش‌آموزانی از سراسر دنیا را در خود جای می‌دهند، فرصت ایجاد تعامل با فرهنگ‌های مختلف در یک جامعه کوچک به نام مدرسه را به آنها می‌دهد. استفاده مناسب از این فرصت، می‌تواند دانش‌آموزان را برای ورود به دنیای واقعی و بازار کار، به خوبی آماده کند.

موسسه Saman Study، تلاش نموده تا با ارائه اطلاعات کامل و دقیق در مورد انواع مختلف مدارس موجود در انگلستان و بیان وجوه تمایز آنها با یکدیگر و همچنین هزینه‌های تحصیلی در هر کدام از این مدارس، تا حدی مسیر تصمیم‌گیری برای والدین و دانش‌آموزان را هموار نماید.

هزینه تحصیل در مدارس انگلستان

دلایل تنوع هزینه در مدارس انگلستان چیست؟


در هنگام انتخاب مدرسه برای تحصیل فرزندتان در مدارس انگلستان، باید شهریه تحصیل و سایر هزینه‌های مدرسه را مد نظر قرار دهید. در نگاه اول ممکن است هزینه تحصیل در مدارس این کشور در مقایسه با سایر کشورها بالا به نظر برسد، ولی با در نظرگرفتن ویژگی‌هایی مانند کیفیت آموزش، کلاس‌های کم‌جمعیت، سطح بالای مراقبت و نظارت، کیفیت بالای غذا و اسکان، امکانات آموزشی و ورزشی فوق‌العاده و فعالیت‌های فوق برنامه پرتعداد و متنوع، همه‌چیز مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

در حال حاضر، حدودا 2.500 مدرسه خصوصی روزانه و شبانه‌روزی در انگلستان فعالیت می‌کنند. تنوع هزینه تحصیل در مدارس انگلستان، به عوامل مختلفی بستگی دارد. در واقع، نمی‌توانید بر اساس یک «لیست قیمت» در مورد بودجه‌بندی تحصیل فرزندتان در انگلستان تصمیم زودهنگام و مناسبی بگیرید. برای اینکه بتوانید ارزیابی خوبی از هزینه‌های بالقوه تحصیل فرزندتان در مدارس انگلستان داشته باشید، ابتدا باید ویژگی‌های آموزش و وضعیت مدرسه را مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار دهید. به طور کلی، شهریه تحصیل در انواع مدارس خصوصی انگلستان، برای دانش‌آموزان بین‌المللی سالانه بین 35.000 تا 55.000 پوند برآورد می‌شود.

در این بخش، به مروری بر عوامل تاثیرگذار در هزینه تحصیل در مدارس انگلستان می‌پردازیم:

نوع مدرسه در انگلستان

یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر روی محدوده شهریه مدارس انگلستان، نوع مدرسه است. به دلیل آنکه دانش‌آموزان ایرانی نمی‌توانند در مدارس دولتی انگلستان تحصیل کنند، از ارائه توضیح در مورد هزینه تحصیل در این مدارس صرف نظر می‌کنیم. هزینه تحصیل در مدارس شبانه‌روزی خصوصی انگلستان، بر اساس نوع مدرسه (استاندارد، برتر یا خاص) متفاوت است. مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان، گران‌ترین مدارس در این کشور هستند و بالاترین کیفیت آموزش را به دانش‌آموزان خود ارائه می‌دهند.

مدارس روزانه خصوصی در کشور انگلستان، در کنار ارائه خدمات آموزشی بسیار باکیفیت، فاقد امکانات اسکان برای دانش‌آموزان هستند و در صورت انتخاب این مدارس، باید هزینه‌هایی را برای سکونت فرزندتان با یک خانواده میزبان بریتانیایی (Homestay) در نظر بگیرید.

علاوه بر این، انگلیسی یا بین‌المللی‌بودن مدرسه نیز می‌تواند بر روی مبلغ شهریه تحصیل دانش‌آموزان تاثیر داشته باشد. مدارس بین‌المللی انگلستان، به دلیل گوناگونی ترکیب جمعیت دانش‌آموزان و کارکنان، خدمات متفاوتی در مقایسه با مدارس معمولی ارائه می‌دهند و از شهرت و جایگاه بهتری در میان انواع مدارس انگلستان برخوردارند.

موقعیت مکانی مدرسه در انگلستان

موقعیت مکانی مدرسه، در مقایسه با سایر عوامل تاثیرگذار مانند شهرت مدرسه، تاثیر نسبتا کمتری بر روی محدوده شهریه مدارس خصوصی دارد. همانطور که می‌دانید عبارت United Kingdom (UK)، به محدوده جغرافیایی اطلاق می‌شود که دربردارنده چهار کشور انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی است. در یک نگاه کلی، می‌توان گفت شهریه مدارس خصوصی در کشور انگلیس از سایر کشورهای قلمروی UK، بیشتر است. ایرلند شمالی، مدارس خصوصی ارزان‌تری دارد و شهریه تحصیل در یک مدرسه خصوصی در اسکاتلند از ایرلند شمالی بالاتر است. در کشور انگلیس نیز، شهریه مدارس خصوصی در شهرهایی مانند لندن، منچستر، آکسفورد، لیورپول و شهرهای بزرگ و توسعه‌یافته این کشور، در مقایسه با شهرهای کوچک‌تر، بیشتر است.

علاوه بر این، موقعیت قرارگرفتن مدرسه در یک شهر خاص (در حومه، مرکز شهر یا در مناطق روستایی) نیز بر هزینه تحصیل در آن مدرسه تاثیرگذار است. علاوه بر این، وسعت پردیس مدرسه که نشان‌دهنده امکانات و تسهیلات مدرسه است، هم بر روی هزینه تحصیل در آن تاثیر دارد.

مقطع تحصیلی در مدارس انگلستان

گروه سنی و مقطع تحصیلی یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر روی میزان شهریه مدارس خصوصی انگلستان است. در انگلستان، دانش‌آموزان تا پیش از سن 11 سالگی، در مدارس prep-school به تحصیل می‌پردازند و پس از پایان تحصیل در این مدارس و در صورت موفقیت در آزمون، وارد مقطع بعدی تحصیلی می‌شوند. prep-school ها مشابه مدارس ابتدایی هستند و دانش‌آموزان را برای ورود به مدارس متوسطه (برای دانش‌آموزان ایرانی، مدارس متوسطه خصوصی) آماده می‌کنند. با این تفاوت که دانش‌آموزان برای تحصیل در این مدارس، موظف به پرداخت شهریه هستند. هزینه تحصیل در پایه‌های ابتدایی تحصیل (مقطع ابتدایی) در مقایسه با پایه‌های بالاتر تحصیل (مقطع دبیرستان) کمتر است.

سیستم‌های آموزشی در مدارس انگلستان

مدارس دولتی و بسیاری از مدارس خصوصی انگلستان، سیستم آموزشی ملی انگلستان یا National Curriculum را به دانش‌آموزان خود ارائه می‌دهند و دانش‌آموزان پس از گذراندن دوره GCSE و موفقیت در آزمون‌های آن، وارد مقطع بعدی تحصیلی خود در این سیستم آموزشی که A-level نام دارد، می‌شوند. مدارک صادرشده در سیستم آموزشی سنتی انگلستان، از اعتبار بسیار خوبی برخوردار بوده و مورد قبول تمام دانشگاه‌های برتر دنیا هستند.

مدارس خصوصی در انتخاب سیستم آموزشی خود مستقل هستند و الزامی در ارائه سیستم آموزشی ملی انگلستان ندارند. به دلیل ماهیت بین‌المللی این مدارس و جمعیت دانش‌آموزی آنها، که ترکیبی از دانش‌آموزان انگلیسی و بین‌المللی است، سیستم‌های آموزشی بین‌المللی نیز در این مدارس ارائه می‌شوند. سیستم‌های آموزشی بین‌المللی مانند International Baccalaureate (IB) و Advanced Placement (AP) و یا US High School Diploma، از سیستم‌های آموزشی پرطرفدار و متداول در مدارس خصوصی روزانه یا شبانه‌روزی انگلستان هستند. شایستگی مدارس خصوصی بر اساس فرآیندهای ارزشیابی منظمی که توسط سازمان‌های مشخصی انجام می‌شود، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بنابراین، هرچه استانداردهای آموزشی و کیفیت خدمات و امکانات آموزشی در یک مدرسه روزانه یا شبانه‌روزی خصوصی بیشتر باشد، این مدرسه شانس بیشتری برای کسب مجوز ارائه سیستم‌های آموزشی جدید خواهد داشت. به عبارت دیگر، مدرسه‌ای که قابلیت ارائه سیستم‌های آموزشی متنوع را دارد، از امکانات و تسهیلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بسیاری برخوردار بوده و در نتیجه هزینه تحصیل در اینگونه مدارس بیشتر خواهد بود.

امکانات و فعالیت‌های فوق برنامه در مدارس انگلستان

با پیشرفت صنعت آموزش در جهان، نگاه مسئولین و والدین دانش‌آموزان به آموزش کودکان و نوجوانان در سنین پیش از دانشگاه کاملا دگرگون شده است. مدرسه دیگر صرفا جایی برای سوادآموزی نیست. دانش‌آموز از ابتدای روز تا پایان حضور در مدرسه، علاوه بر یادگیری موضوعات درسی، می‌تواند فرصت کشف استعدادها و علایق جدید، غلبه بر نقاط ضعف و شناسایی نقاط قوت خود را نیز به دست آورد. این دستاوردهای بزرگ و ارزشمند، از طریق شرکت در فعالیت‌های فوق برنامه و خارج از کلاس درس حاصل می‌شوند.

ارائه فهرست متنوعی از فعالیت‌های فوق برنامه در یک مدرسه، مستلزم برخورداری از امکانات و زیرساخت‌هایی است که تمامی جنبه‌های رشد شخصیتی، فردی، احساسی، ورزشی، آکادمیک، هنری و … در دانش‌آموزان را در برگیرد. در سراسر جهان، مدارس بزرگ با پردیس‌های وسیع، غالبا تمامی امکانات ورزشی، هنری و تحصیلی را در فضای اختصاصی مدرسه به دانش‌آموزان ارائه می‌دهند و این ویژگی، ضرورت جابجایی دانش‌آموزان بین مکان‌های مختلف برای انجام فعالیت‌های فوق برنامه را از بین می‌برد.

بدیهی است امکاناتی که یک مدرسه برای ارائه سیستم‌های آموزشی متنوع و فعالیت‌های فوق برنامه متعدد، فراهم می‌آورد تأثیر مستقیمی بر روی میزان شهریه دریافتی آن مدرسه دارد. مدارسی که دارای پردیس‌های بزرگ بوده و امکانات مورد نیاز برای ارائه طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های فوق برنامه را در پردیس مدرسه ایجاد نموده اند، هزینه‌های بیشتری را دریافت می‌کنند. به عنوان مثال، مدرسه ACS International School در منطقه کوبهام در نزدیکی لندن و یا مدرسه Queen Ethelburga’s در شهر یورک (در نزدیکی منچستر)، از مدارسی هستند که امکانات بسیار وسیعی برای فعالیت‌های فوق برنامه دارند و شهریه سالانه تحصیل در این مدارس نیز قابل توجه است.

پس از بررسی عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه تحصیل در مدارس انگلستان، به بررسی شهریه و هزینه‌های سالانه تحصیل در این مدارس می‌پردازیم.

  • مدارس روزانه خصوصی انگلستان – هزینه تحصیل در مدارس روزانه خصوصی انگلستان، در بازه 4.500 تا 10.000 پوند در سال قرار دارد. این مبلغ، صرفا شهریه مدرسه بوده و سایر هزینه‌های دانش‌آموز مانند اسکان و تغذیه را پوشش نمی‌دهد.
  • مدارس شبانه‌روزی استاندارد انگلستان – هزینه سالانه تحصیل در مدارس استاندارد انگلستان، معمولا بین 35.000 تا 45.000 پوند برآورد می‌شود. مبلغ شهریه در مدارس شبانه‌روزی انگلیس، در برگیرنده تمام هزینه‌های دانش‌آموز در یک سال تحصیلی (مانند شهریه، اسکان شبانه‌روزی، تغذیه، بیمه سلامت و …) است.
  • مدارس شبانه‌روزی برتر و خاص انگلستان – این مدارس، جزء گران‌ترین مدارس در کشور انگلستان شناخته می‌شوند. هزینه تحصیل در مدارس شبانه‌روزی برتر انگلستان بین 45.000 تا 60.000 پوند در سال برآورد می‌شود. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، امکانات فوق‌العاده، تنوع فعالیت‌های فوق برنامه، کیفیت خدمات آموزشی و رسیدگی تحصیلی به دانش‌آموز و موارد متعدد دیگر، بعضی از دلایل بالاتربودن شهریه این مدارس در مقایسه با مدارس شبانه‌روزی استاندارد است.

لازم به ذکر است هزینه‌هایی که در اینجا ذکر کردیم، عموما مربوط به سال تحصیلی 24-2023 هستند و پیشنهاد می‌کنیم پس از تصمیم‌گیری نهایی در مورد منطقه یا مدرسه مورد نظر برای تحصیل فرزندتان در انگلستان، هزینه دقیق را از کارشناسان ما بپرسید.

هزینه پرداختی به مدارس انگلستان چه مواردی را پوشش می‌دهد؟


شهریه مدارس انگلستان چه مواردی را پوشش می دهد؟

سوال در مورد اینکه مبلغ دریافت‌شده توسط مدرسه، چه هزینه‌هایی را پوشش می‌دهد، پس از سوال در مورد میزان شهریه مدرسه، از پرتکرارترین سوالات خانواده‌ها است. به عبارت دیگر، برای خانواده‌ها بسیار مهم است که بدانند به غیر از هزینه پرداخت‌شده به عنوان شهریه، چه هزینه‌های دیگری را باید در طول زمان تحصیل فرزندشان به مدرسه پرداخت کنند. شناخت خانواده‌ها در مورد انواع مدارس انگلیس، گام نخست در پاسخ به این سوال است. هزینه دریافت‌شده توسط مدارس روزانه خصوصی و مدارس شبانه‌روزی خصوصی انگلستان، هر یک اقلام مختلفی را پوشش می‌دهند. عمده هزینه تحصیل در مدارس انگلستان، شامل مواردی مانند شهریه مدرسه (Tuition)، هزینه ناهار (در مدارس روزانه)، یا کل وعده‌های غذایی (در مدارس شبانه‌روزی) و هزینه اسکان (در مدارس شبانه‌روزی) است. علاوه بر این، هزینه برخی فعالیت‌های فوق برنامه که از ابتدا در برنامه آموزشی مدرسه گنجانده شده اند، نیز در مجموع شهریه تحصیل در مدرسه در نظر گرفته می‌شوند.

پس از صدور پذیرش اولیه برای یک متقاضی، مدرسه فاکتوری صادر می‌کند که در آن، تمام هزینه‌های دانش‌آموز در سال تحصیلی پیش رو درج شده است. این هزینه‌ها، موارد متعددی را شامل می‌شوند که برخی از آنها عبارتند از:

  • هزینه درخواست پذیرش (Application Fee)
  • ثبت نام دانش‌آموزان جدید (Registration /Administration Fee). این مبلغ، فقط یک بار و در هنگام ثبت نام دانش‌آموزان جدید در مدرسه دریافت می‌گردد.
  • شهریه (Tuition Fee)
  • اسکان و خوابگاه (Accommodation Fee) برای مدارس شبانه‌روزی
  • فعالیت‌های فوق برنامه (Extra-Curricular Activities)
  • لباس فرم مدرسه (Uniform) – شامل لباس فرم عادی مدرسه و لباس ورزشی دانش‌آموز
  • بیمه سلامت دانش‌آموزان بین‌المللی (Health Insurance)
  • کلاس‌های خصوصی با آموزگاران مدرسه (در صورت درخواست متقاضی)
  • کتب و جزوات آموزشی (Books)
  • هزینه بعضی از فعالیت‌های فوق برنامه (به صورت آموزشی انفرادی یا خارج از پردیس مدرسه)
  • هزینه برگزاری آزمون‌های پایان سال تحصیلی (Exams Fee)
  • خدماتی مانند استقبال فرودگاهی (Pick-up Services)، استفاده از اتوبوس مدرسه و تجهیزات کمک آموزشی (Technology Fee)
  • گاردین (Guardian) – بر طبق قوانین کشور انگلستان، تمامی دانش‌آموزان خارجی زیر 18 ساله که قصد اقامت بیش از سه ماه در این کشور را دارند، باید یک گاردین مقیم در انگلستان داشته باشد.
  • بیعانه یا Deposit – این مبلغ در پایان دوره تحصیل فرزندتان در مدرسه و پس از کسر تمامی هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده، خسارات احتمالی و سایر هزینه‌های خاص، به شما بازگردانده خواهد شد.
  • تعیین محل اسکان (Homestay Placement Fee) عمدتا برای مدارس روزانه

علاوه بر موارد فوق که بخش عمده و اصلی هزینه تحصیل در مدارس انگلستان را شامل می‌شود، هر مدرسه لیستی با عنوان هزینه‌های اختیاری (Optional) نیز دارد. خانواده‌ها متناسب با نیاز فرزندشان، از این خدمات استفاده نموده و هزینه آن را نیز به صورت جداگانه پرداخت می‌کنند. مانند کلاس‌های خصوصی زبان برای تقویت سطح زبان دانش‌آموز و یا کلاس خصوصی آموزش یک ساز موسیقی و یا یک ورزش خاص.

  • هزینه تحصیل در مدارس روزانه خصوصی انگلستان: در مدارس روزانه انگلیس، هزینه‌هایی که در فاکتور مدرسه وجود دارد، شامل مواردی مانند هزینه درخواست پذیرش، ثبت نام، شهریه، بیمه، یونیفرم، کتب آموزشی، گاردین و موارد مشابه می‌شود. با این حال، هر مدرسه بر اساس سیاست مالی خود، برخی از اقلام هزینه‌ای را به طور جداگانه از خانواده‌ها دریافت می‌کنند.
  • هزینه تحصیل در مدارس شبانه‌روزی خصوصی انگلستان: این هزینه، غالبا دربرگیرنده تمامی هزینه‌های یک سال تحصیلی نظیر شهریه مدرسه، هزینه اسکان دانش‌آموز در خوابگاه مدرسه، تمامی وعده‌های غذایی، هزینه فعالیت‌های فوق برنامه مدرسه و بیمه سلامت دانش‌آموز می‌شود. مواردی مانند فعالیت‌های فوق برنامه اختیاری، کلاس‌های آموزش خصوصی موسیقی، تجهیزات الکترونیکی مانند لپ‌تاپ، کتاب‌های درسی، استقبال فرودگاهی و لباس فرم مدرسه (یونیفرم) ممکن است در مبلغ کل شهریه بعضی از مدارس شبانه‌روزی گنجانده نشده باشد.

توجه داشته باشید که مواردی مانند هزینه درخواست پذیرش (Application Fee)، هزینه ثبت نام دانش‌آموز در مدرسه (Registration Fee) و هزینه‌های خدمات اداری مدرسه (Administration/School Fee)، غیر قابل برگشت یا Non-Refundable هستند و در صورت انصراف دانش‌آموز از تحصیل در مدرسه، به خانواده عودت داده نخواهند شد.

دریافت بورسیه تحصیلی (تحصیل رایگان) در انگلستان چه شرایطی دارد؟


اسکالرشیپ و بورسیه تحصیلی در مدارس انگلستان

همانطور که گفتیم ارائه خدمات آموزشی در مدارس دولتی انگلستان، رایگان است و بخش قابل توجهی از دانش‌آموزان انگلیسی، تحصیل در مقاطع ابتدایی و متوسطه خود را در این مدارس پی می‌گیرند. دانش‌آموزان بین‌المللی از لحاظ قانونی، اجازه استفاده از آموزش رایگان در مدارس دولتی انگلستان را ندارند و بنابراین، از گزینه‌های مدارس خصوصی روزانه یا شبانه‌روزی این کشور استفاده می‌کنند.

اما شهریه تحصیل در مدارس خصوصی انگلستان، در مقایسه با تحصیل در مدارس سایر کشورهای پرطرفدار، بالاتر است. هرچند، با بررسی امکانات و استانداردهای آموزشی بسیار عالی در این مدارس، هزینه تحصیل کاملا منطقی و مقرون‌بصرفه به نظر می‌رسد. شاید سوالی که در اینجا ذهن شما را مشغول کرده است این باشد که آیا راهی برای کاهش هزینه‌های تحصیل فرزندتان در مدارس انگلستان وجود دارد؟

بیشتر مدارس خصوصی انگلستان، اعم از مدارس سنتی یا بین‌المللی، برای حمایت از دانش‌آموزان مستعد و واجد شرایط انگلیسی و بین‌المللی، اقدام به ارائه اسکالرشیپ می‌کنند. نباید انتظار داشته باشید که اسکالرشیپ تمام هزینه‌های تحصیل فرزندتان در مدرسه را پوشش دهد. بیشتر اسکالرشیپ‌ها در مدارس انگلستان، بین 5 تا 10 درصد و در موارد بسیار خاص تا 50 درصد از هزینه شهریه مدرسه را پوشش می‌دهد. بر اساس گزارش کمیسیون مدارس مستقل انگلستان (ISC) که بیش از 1.300 مدرسه را در زیرمجموعه خود دارد، تا سپتامبر 2022، در مجموع به 59.000 دانش‌آموز و به میزان متوسط 3.380 پوند در سال برای هر دانش‌آموز، اسکالرشیپ تعلق گرفته است.

بنابراین، هزینه تحصیل فرزندتان در انگلستان، صرفا به عواملی که در بخش‌های قبل گفتیم بستگی ندارد. بلکه عملکرد او در زمینه‌های مختلف نیز می‌تواند در مبلغ نهایی شهریه تحصیل او تاثیرگذار باشد. نکته‌ای که باید در اینجا به آن توجه کرد این است که عملکرد مناسب صرفا مربوط به توانمندی‌های تحصیلی نمی‌شود. مثلا ممکن است فرزندتان در یک زمینه ورزشی، هنری، موسیقی یا سایر فعالیت‌ها، دارای استعداد ویژه‌ای باشد. در اینصورت می‌تواند از اسکالرشیپ‌های مختص به خود بهره‌مند شود. برای اختصاص اسکالرشیپ تحصیلی، دانش‌آموزان تازه‌وارد از جنبه تحصیلی و توانمندی‌های غیر تحصیلی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. در رقابت میان دانش‌آموزان، افرادی که توانمندی بیشتری نسبت به سایرین دارند و یا استعداد ویژه‌ای در یک زمینه خاص دارند، توسط کمیته انتخاب مدرسه برای دریافت اسکالرشیپ برگزیده خواهند شد.

علاوه بر اسکالرشیپ‌های مدرسه، در دو حالت ممکن است مشمول دریافت تخفیف یا کاهش چنددرصدی در مبلغ کل شهریه تحصیل فرزندتان شوید: حالت اول زمانی است که بیش از یک فرزندتان قصد تحصیل در یک مدرسه را داشته باشند. در اینصورت، پس از پرداخت کامل شهریه فرزند اول، شهریه فرزند(ان) بعدی مشمول تخفیفی با عنوان Siblings Discount خواهد شد. علاوه بر این، در صورتی که تصمیم داشته باشید کل مبلغ شهریه را به صورت یک‌جا (و نه در سه قسط به صورت ترمی) پرداخت کنید، مدرسه مبلغی را از شهریه فرزندتان کسر خواهد کرد. بنابراین، می‌توان چنین بیان نمود که امکان تحصیل رایگان در مدارس انگلستان برای دانش‌آموزان بین‌المللی وجود ندارد و تنها بر اساس صلاحیت و شایستگی دانش‌آموزان، امکان اقدام برای دریافت اسکالرشیپ در بعضی از مدارس انگلستان وجود دارد.

مدارس انگلستان چگونه هزینه‌های خود را دریافت می‌کنند؟


روش پرداخت شهریه در مدارس انگلستان

پرداخت شهریه، یکی از چالشی‌ترین اقدامات پس از دریافت پذیرش از مدارس بین‌المللی در کشورهای دیگر است. بعد از اینکه مدرسه برای فرزندتان نامه پذیرش صادر کرد، باید مقدمات پرداخت هزینه‌های تحصیل بر اساس فاکتور ارسالی مدرسه را فراهم کنید. مدارس گوناگون در کشور انگلستان، از قوانین و مقررات خاص خود برای پرداخت شهریه پیروی می‌کنند. بنابراین، نمی‌توان یک روال یا روش مشترک پرداخت شهریه برای تمامی آنان در نظر گرفت.

خانواده‌های ایرانی به دلیل پیچیدگی‌های فرآیند دریافت ویزای تحصیلی از کشور انگلستان، باید در هنگام اقدام برای دریافت ویزا و جلب نظر سفارت در خصوص عزم جدی برای تحصیل در مدارس این کشور، نسبت به واریز کامل شهریه سال اول اقدام کنند. البته ضرورت این موضوع، صرفا برای سال اول تحصیل دانش‌آموز و به منظور ایجاد اطمینان بیشتر در فرآیند اخذ ویزای دانش‌آموزی انگلستان است. برای سال‌های بعدی تحصیلی دانش‌آموز، می‌توانید پرداخت هزینه به مدرسه را به صورت ترم به ترم انجام دهید و یا هر نوع توافقی دیگری با مدرسه داشته باشید.

مدارس بین‌المللی انگلستان، برای سهولت فرآیند پرداخت شهریه خانواده‌های غیر انگلیسی، اقدام به ارائه پلتفرم‌های آنلاین پرداخت نموده اند که شرایط پرداخت امن و سریع شهریه را برای افراد خارج از کشور انگلستان فراهم می‌کند. در سال‌های اخیر و با اعمال تحریم‌های مالی علیه سیستم بانکی کشور، محدودیت خانواده‌های ایرانی برای استفاده از پلتفرم‌های آنلاین پرداخت شهریه بیشتر شده است. ما در موسسه Saman Study، با هدف برطرف‌کردن موانع و کاهش چالش‌های تحصیل دانش‌آموزان در خارج از کشور، بستری امن و مطمئن را برای انتقال وجه شهریه به مدارس سراسر دنیا فراهم کرده ایم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این بخش از خدمات تکمیلی موسسه، به قسمت حواله‌های ارزی مراجعه کنید.

انواع مدارس انگلستان

در انگلستان چند نوع مدرسه برای تحصیل وجود دارد؟


مدارس در انگلستان، بر اساس فاکتورهای متفاوت، دسته‌بندی‌های گوناگونی دارند. بعضی از این فاکتورها عبارتند از: جنسیت دانش‌آموزان، شیوه اداره مدرسه، مقطع تحصیلی، شرایط اسکان دانش‌آموزان و سیستم‌های آموزشی مدرسه.

  • مدارس دخترانه انگلستان، مدارس پسرانه انگلستان، مدارس مختلط انگلستان

مدارس انگلستان، متناسب با جنسیت دانش‌آموزان به سه دسته مدارس دخترانه، مدارس پسرانه و یا مدارس مختلط (دخترانه-پسرانه) تقسیم می‌شوند. مدارس تک‌جنسیتی در انگلستان، مزایای زیادی برای دانش‌آموزان دارند. در این مدارس، فرزندتان می‌تواند در یک محیط راحت، جامع و سالم تحصیل کند. در مدارس صرفا دخترانه یا صرفا پسرانه، دانش‌آموزان بر روی رشد شخصیتی و ارتقاء دستاوردهای تحصیلی خود در یک فضای امن و آرام متمرکز می‌شوند. مدارس تک‌جنسیتی انگلستان که عمدتا جزء مدارس بسیار معتبر و شناخته‌شده شبانه‌روزی و خاص انگلستان هستند، از امکانات بسیار زیادی برخوردار بوده و فرصت‌های تحصیلی جذابی را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند.

منتقدان مدارس تک‌جنسیتی بر این باور هستند که فضای این مدارس مصنوعی بوده و مانع رشد مهارت‌های اجتماعی دانش‌آموزان می‌شوند. آنها بر این باورند که در این مدارس، دانش‌آموزان به خوبی آماده ورود به زندگی در دنیای واقعی نمی‌شوند. بنابراین، تعداد بسیار زیادی مدرسه مختلط دخترانه-پسرانه در انگلستان وجود دارد. این مدارس، از سطح آموزشی بسیار بالایی برخوردار هستند و فارغ‌التحصیلان آنها در بهترین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دنیا به ادامه تحصیل می‌پردازند. در انگلستان، عمده مدارس از نوع مختلط (دخترانه-پسرانه) هستند.

  • مدارس دولتی/ خصوصی انگلستان

شیوه اداره و تامین بودجه در مدارس انگلستان، باعث ایجاد دسته‌بندی مهم دیگری با عنوان مدارس دولتی و مدارس خصوصی در این کشور می‌شود. مدارس دولتی انگلستان، مانند سایر مدارس دولتی در جهان، بر اساس قوانین، مقررات و بودجه‌بندی دولتی اداره می‌شوند و اجازه دریافت شهریه از دانش‌آموزان خود را ندارند. تقریبا 97 درصد دانش‌آموزان در انگلستان، در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند. مقررات ثبت نام در این مدارس با مدارس خصوصی کاملا متفاوت است و دانش‌آموزان خارجی حق تحصیل در این مدارس را ندارند. در مقابل، مدارس خصوصی انگلستان به دلیل عدم دریافت بودجه از دولت، برای تامین هزینه‌های خود، از دانش‌آموزان شهریه دریافت می‌کنند. علاوه بر آن، در تدوین برنامه آموزشی خود ملزم به پیروی از قوانین دولت و اتخاذ یک سیستم آموزشی خاص نیستند، اما به طور منظم توسط سازمان‌ها و نهادهای مربوطه مورد ارزیابی و اعتبارسنجی سالانه قرار می‌گیرند.

  • مدارس ابتدایی، متوسطه و کالج در انگلستان

آموزش ابتدایی در سیستم آموزشی مدارس انگلستان، از سن 5 سالگی آغاز می‌شود و تا 11 سالگی ادامه پیدا می‌کند. مقطع ابتدایی در انگلستان، دربرگیرنده دو Key Stage یک و دو است. دانش‌آموزان در این مقطع، دانش ابتدایی در مورد موضوعات مختلفی مانند زبان انگلیسی، ریاضی، تربیت بدنی، علوم و جغرافیا و … را به دست می‌آورند و برای ورود به سطح بعدی تحصیل خود آماده می‌شوند.

در مقطع متوسطه، دانش‌آموزان 11 تا 16 ساله وارد دومین فاز در سیستم آموزشی مدارس انگلستان می‌شوند. این مقطع دربرگیرنده دو Key Stage سه و چهار است. مقطع متوسطه، به عنوان یکی از مراحل اجباری و مهم تحصیل کودکان در انگلستان شناخته می‌شود. دانش‌آموزان باید در آزمون‌های GCSE یا گواهینامه عمومی آموزش متوسطه (General Certificate for Secondary Education) شرکت کنند تا بتوانند وارد مرحله بعدی تحصیل خود شوند. آموزش ابتدایی و متوسطه در انگلستان اجباری است و دانش‌آموزان بعد از 16 سالگی، می‌توانند در مورد ادامه تحصیل آکادمیک یا یادگیری یک حرفه و ورود به بازار کار تصمیم‌گیری کنند.

در انگلستان، دانش‌آموزانی که قصد ادامه تحصیل و دریافت مدرک A-level یا BTEC و سایر گواهینامه‌های مورد نیاز برای ورود به دانشگاه را دارند، می‌توانند تحصیل خود را در مدارس یا کالج‌های مربوطه ادامه دهند. علاوه بر این، امکان تحصیل در مسیرهای شغلی و حرفه‌ای گوناگون برای دانش‌آموزان بالای 16 ساله فراهم است. در کالج‌های انگلستان، علاوه بر سیستم آموزشی A-level یا سیستم‌های آموزشی بین‌المللی مانند IB، امکان تحصیل در دوره‌های تخصصی فاندیشن نیز برای دانش‌آموزان فراهم است.

  • مدارس روزانه/ شبانه‌روزی انگلستان

مدرسه روزانه، مرکز آموزشی است که در آن دانش‌آموزان پس از اتمام ساعات آموزشی روزانه، به خانه خود باز می‌گردند. مدارس روزانه انگلستان، صرفا مسئولیت آموزش دانش‌آموزان در طول ساعات حضور آنها در مدرسه (شامل آموزش‌های آکادمیک و فعالیت‌های فوق برنامه مدرسه)، را بر عهده دارند. مدارس روزانه در انگلستان می‌توانند از هر دو نوع دولتی یا خصوصی باشند. فعالیت مدارس روزانه در انگلیس، معمولا بین ساعات 8 تا 9 صبح شروع شده و در ساعات 15 تا 16 به پایان می‌رسد. در مقابل، مدارس شبانه‌روزی علاوه بر ارائه آموزش، مسئولیت تامین محل سکونت، تغذیه و امنیت دانش‌آموزان در تمام طول ساعات روز را بر عهده دارند. فعالیت‌های فوق برنامه مدرسه، در ساعات پایانی روز به دانش‌آموزان ساکن در خوابگاه مدرسه ارائه می‌گردد و بدین ترتیب دانش‌آموزان زمان بیشتری برای بهره‌مندی از امکانات فوق برنامه مدرسه و رشد و پرورش استعدادهای خود در اختیار دارند.

  • مدارس انگلستان بر اساس گرایش‌های تحصیلی و سیستم‌های آموزشی

    • مدارس ارائه‌کننده سیستم آموزشی International Baccalaureate در انگلستان (یا UK IB Schools)

در حال حاضر، در مجموع 139 مدرسه IB یا IB World School در کشور انگلستان وجود دارد که همگی آموزش‌های خود را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند. از این میان، 91 مدرسه برنامه دیپلم IB یا IB Diploma را به دانش‌آموزان خود ارائه می‌دهند. تنها 5 مدرسه در کشور انگلستان، امکان تحصیل در هر سه برنامه سیستم آموزشی IB، شامل PYP یا برنامه سال‌های ابتدایی، MYP یا برنامه سال‌های میانی و DP یا برنامه دیپلم را فراهم کرده اند.

    • مدارس مذهبی انگلستان (UK Faith Schools)

مدارس مذهبی انگلستان موظف به ارائه سیستم آموزشی ملی انگلستان هستند، ولی می‌توانند در مورد مطالعات مذهبی خود مستقل عمل کنند. این مدارس ممکن است معیارهای پذیرش و سیاست‌های استخدامی متفاوتی نسبت به مدارس دولتی داشته باشند، ولی همه دانش‌آموزان می‌توانند برای تحصیل در این مدارس اپلای کنند.

    • مدارس خاص انگلستان (UK Special Schools)

مدارس خاص در انگلستان، مشابه مدارس استثنائی در ایران هستند و در یکی از حوزه‌های ارتباط و تعامل، شناخت و یادگیری، سلامت اجتماعی، احساسی و ذهنی، نیازهای فیزیکی و حسی به دانش‌آموزان بالای 11 ساله آموزش‌های تخصصی ارائه می‌دهند. این مدارس، می‌توانند در یکی از حوزه‌های فوق به صورت تخصصی‌تر خدمات آموزشی خود را ارائه دهند؛ به عنوان مثال برای اختلالات طیف اوتیسم، اختلال بینایی یا نیازهای گفتاری، زبانی و ارتباطی (SLCN).

    • مدارس آزاد انگلستان (UK Free Schools)

مدارس آزاد انگلستان، بودجه خود را از دولت دریافت می‌کنند ولی توسط گروه‌هایی مانند خیریه‌ها، دانشگاه‌ها، مدارس مستقل، گروه‌های اجتماعی و اعتقادی، آموزگاران، والدین و کسب‌وکارها اداره می‌شوند. این مدارس موظف به ارائه سیستم آموزشی ملی انگلستان نیستند. انواع مدارس آزاد شامل دو دسته کالج‌های فنی دانشگاه (University technical colleges) و مدارس استودیو (Studio schools) می‌شود. کالج‌های فنی دانشگاهی در موضوعاتی مانند مهندسی و ساخت، آموزش‌های خود را به صورت تخصصی همراه با مهارت‌های کسب‌وکار و استفاده از IT ارائه می‌دهد. مدارس استودیو، مدارسی کوچک با جمعیت حدودا 300 دانش‌آموز هستند و آموزش‌های خود را مبتنی بر پروژه‌های گوناگون و کار در موقعیت‌های واقعی ارائه می‌دهند.

    • آکادمی‌های انگلستان (UK Academies)

آکادمی‌ها در انگلستان بودجه خود را به طور مستقیم از دولت دریافت می‌کنند و توسط هیئت امنای آکادمی اداره می‌شوند. آکادمی‌ها نیز موظف به پیروی از سیستم آموزشی ملی انگلستان نیستند و آزادی عمل بیشتری در ارائه برنامه آموزشی خود دارند. این مدارس فاقد شهریه هستند و زمان ترم‌های تحصیلی را خود انتخاب می‌کنند. هیئت امنای آکادمی از شرکت‌های غیر انتفاعی تشکیل می‌شود. بعضی از آکادمی‌ها دارای اسپانسر از میان کسب‌وکارها، دانشگاه‌ها، سایر مدارس، گروه‌های مذهبی و اعتقادی و گروه‌های داوطلب در انگلستان هستند.

ویژگی‌های مدارس شبانه‌روزی استاندارد در انگلستان چیست؟


مدارس شبانه روزی استاندارد انگلستان

جمعیت دانش‌آموزان در مدارس شبانه‌روزی استاندارد انگلستان، ترکیب متنوعی از دانش‌آموزان بریتانیایی و دانش‌آموزان بین‌المللی از کشورهای مختلف جهان است. دانش‌آموزان بین‌المللی بخش قابل توجهی از جمعیت دانش‌آموزی را شکل می‌دهند و زبان آموزش در این مدارس، انگلیسی است.

مدارس شبانه‌روزی استاندارد انگلستان، از کیفیت آموزشی مطلوبی برخوردارند و غالبا سیستم‌های آموزشی ملی انگلستان (شامل GCSE و A-level) را به دانش‌آموزان ارائه می‌دهند. با این‌حال، در برخی از مدارس شبانه‌روزی کیفیت آموزش با مدارس برتر نیز برابری می‌کند و تعدد امکانات و تسهیلات رفاهی و آموزشی دانش‌آموزان در حال ارتقاء و بهبود است.

مدارس شبانه‌روزی استاندارد انگلستان، به طور منظم و سالانه توسط سازمان‌هایی که مسئول ارزیابی کیفیت و اعتبارسنجی مدارس هستند، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند. این سازمان‌ها، عملکرد مدارس و امکانات آنها را بر اساس معیارهای مشخصی ارزیابی می‌کنند و در گزارش سالانه خود، علاوه بر بیان سطح مدرسه، پیشنهاداتی برای بهبود خدمات آنها نیز ارائه می‌دهند. بر این اساس، مدارس فرصت بهبود امکانات و ارتقاء سطح آموزشی خود در سال آینده را به دست می‌آورند.

مدارس شبانه‌روزی برتر در انگلستان چه ویژگی‌هایی دارند؟


ویژگی های مدارس شبانه‌روزی برتر انگلستان

مدارس شبانه‌روزی برتر انگلستان، در مقایسه با مدارس استاندارد، از سطح بالاتری برخوردارند. این مدارس دارای امکانات بسیار زیادی هستند و معمولا در فضاهایی گسترده با تنوع امکانات ورزشی، علمی، آموزشی و رفاهی بالا قرار گرفته اند.

کلاس‌های درس در مدارس شبانه‌روزی برتر انگلستان، معمولا در مقایسه با مدارس استاندارد، جمعیت کمتری دارد و آموزگاران تمرکز و فرصت بیشتری برای رسیدگی انفرادی و آموزش تک‌تک دانش‌آموزان دارند. این مدارس ممکن است در پذیرش دانش‌آموزان خارجی دارای محدودیت باشند و به طور کلی می‌توان گفت تعداد دانش‌آموزان بومی این مدارس، تا حد قابل توجهی از خارجی‌ها بیشتر است. مدارس شبانه‌روزی برتر انگلستان، در پذیرش دانش‌آموز جدید سختگیری بیشتری دارند و بر اساس معیارها و آزمون‌های ورودی خاص، سطح دانش و صلاحیت متقاضیان را بررسی می‌کنند.

مدارس شبانه‌روزی برتر انگلستان، به دلیل کیفیت آموزشی برتر خود، علاوه بر ارائه سیستم آموزشی ملی انگلستان، می‌توانند سیستم‌های آموزشی بین‌المللی مانند IB یا دوره‌های پیشرفته سیستم آموزشی آمریکایی، یعنی AP را در بعضی دروس خاص به دانش‌آموزان ارائه دهند.

مدارس شبانه‌روزی خاص در انگلستان چه ویژگی‌هایی دارند؟


مدارس شبانه روزی خاص در انگلستان

مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان، شناخته‌شده‌ترین، معتبرترین و مهم‌ترین مدارس در کشور انگلستان هستند و از شهرت بسیار خوبی در حوزه آموزش دانش‌آموزان در پایه‌های مختلف برخوردارند. در طول تاریخ، افراد بسیار سرشناس و مهمی از این مدارس فارغ‌التحصیل شده‌اند. بسیاری از نخست وزیران، وزیران و اعضای کابینه در دولت‌های مختلف انگلستان و افراد تاثیرگذار در پیشرفت علوم و صنایع گوناگون عمدتا در مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان تحصیل کرده اند.

مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان، عموما دارای قدمتی طولانی (مثلا 600-700 سال) هستند و به عنوان مدارس شبانه‌روزی سنتی انگلستان (UK Traditional Boarding School) نیز شناخته می‌شوند. مدارس شبانه‌روزی سنتی، به لحاظ قدمت ساختمان‌ها، جزء بناهای تاریخی انگلستان محسوب می‌شوند. هر ساله، مسئولین مدارس شبانه‌روزی سنتی انگلستان (یا مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان) اقدام به بازسازی زیرساخت‌ها و ساختمان‌ها یا افزودن بناهای جدید به این مدارس می‌کنند.

اکثر مدارس تک‌جنسیتی کشور انگلستان، یا به عبارتی مدارس صرفا دخترانه یا صرفا پسرانه، جزء مدارس شبانه‌روزی خاص به شمار می‌آیند. نکته شایان توجه دیگر در مورد جمعیت دانش‌آموزی مدارس خاص انگلستان، نسبت تعداد دانش‌آموزان انگلیسی (British) و دانش‌آموزان خارجی در آنهاست. می‌توان گفت حداقل 90 درصد جمعیت دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان را بریتانیایی‌ها تشکیل می‌دهند. این افراد عمدتا شامل دو گروه می‌شوند:

– افرادی که اصالت بریتانیایی دارند؛ یعنی اهل یکی از چهار کشور انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی هستند.

– نسل دوم یا سوم مهاجرانی که سال‌ها پیش به انگلستان مهاجرت کرده اند و به لحاظ فرهنگی و زبانی، انگلیسی محسوب می‌شوند و دارای پاسپورت انگلیسی هستند.

به طور کلی می‌توان گفت تعداد دانش‌آموزان بین‌المللی در مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان بسیار کم است و این مدارس، در پذیرش دانش‌آموزان خارجی محدودیت‌های بسیاری دارند. به عنوان مثال، ممکن است ظرفیت پذیرش سالانه دانش‌آموزان ایرانی در یک مدرسه شبانه‌روزی خاص، حداکثر 1 یا 2 نفر باشد.

علاوه بر این، دریافت پذیرش از مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان بسیار دشوار است و شرایط سختگیرانه‌ای برای ورود به این مدارس وجود دارد. آزمون ورودی مدارس، بر اساس پایه تحصیلی، پیرامون موضوعات مختلفی مانند ریاضیات، شیمی یا فیزیک برگزار می‌شود و عمدتا، حضور دانش‌آموز در مدرسه برای شرکت در آزمون ورودی الزامی است. بدین معنا که اگر فرزندتان متقاضی تحصیل در یکی از مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان است، باید پس از دریافت ویزای کوتاه‌مدت انگلستان، برای شرکت در آزمون وارد این کشور شود.

یکی دیگر از تفاوت‌های مدارس شبانه‌روزی خاص با سایر انواع مدارس شبانه‌روزی انگلستان، این است که در فرآیند پذیرش، ممکن است چندین جلسه مصاحبه با دانش‌آموز برگزار شود. در واقع، به دلیل فرآیند پیچیده و سختگیرانه مدرسه برای ارزیابی دانش‌آموزان، زمان نسبتا طولانی و زیادی برای تصمیم‌گیری در مورد شایستگی دانش‌آموز برای دریافت پذیرش و آغاز تحصیل در این مدارس صرف می‌شود.

معدل و سطح دانش زبان انگلیسی دانش‌آموز هم در مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان تاثیر بسزایی دارد. دانش‌آموزان با معدل خوب و سطح زبان بالا، شانس بیشتری برای دریافت پذیرش از این مدرسه‌ها دارند.

تفاوت دیگر مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان با سایر انواع مدارس در این کشور، این است که دانش‌آموزان باید حداقل سه پایه آخر دوران تحصیلی خود را در این مدارس تحصیل کنند. این مدارس غالبا برای پایه 11 پذیرش نمی‌دهند و دانش‌آموزان دبیرستانی، می‌توانند از پایه 10 تحصیل خود را آغاز کنند. شایان ذکر است اعتبار مدارس شبانه‌روزی خاص انگلستان به قدری بالاست که شانس موفقیت فارغ‌التحصیلان این مدارس را در دانشگاه‌هایی مانند آکسفورد و کمبریج در انگلستان و سایر موسسات آموزش عالی برتر در سراسر جهان بالا خواهد برد.

ویژگی‌های مدارس روزانه خصوصی انگلستان چیست؟


ویژگی های مدارس روزانه خصوصی انگلستان

مدارس خصوصی انگلستان که به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های مدارس مستقل نیز می‌توان از آنها نام برد، از حمایت مالی دولتی استفاده نمی‌کنند. بنابراین، دانش‌آموزان برای تحصیل در این مدارس ملزم به پرداخت شهریه هستند. شهریه مدارس خصوصی انگلستان برای دانش‌آموزانی که در حال تحصیل در این مدارس هستند، غالبا سه بار در سال، به صورت قسط‌های ترمی پرداخت می‌شود.

شهریه تحصیل در دبیرستان‌های روزانه خصوصی انگلستان، بین 4.000 تا 8.000 پوند در هر ترم و برای دانش‌آموزان شبانه‌روزی در حدود 15.000 پوند در هر ترم تحصیلی است. اما این ارقام، ممکن است از مدرسه‌ای به مدرسه دیگر و همچنین از منطقه‌ای به منطقه دیگر، تفاوت داشته باشد. به دلیل اینکه مدارس خصوصی انگلستان، شهریه دریافت می‌کنند، بنابراین توانایی ارائه امکانات و تسهیلات متنوع‌تر و باکیفیت‌تری را دارند. همچنین فهرست فعالیت‌های فوق برنامه در این مدارس از تنوع بیشتری برخوردار است.

سیستم آموزشی در مدارس خصوصی انگلستان، الزاما از سیستم آموزشی ملی این کشور پیروی نمی‌کند. همه مدارس خصوصی انگلستان به طور منظم مورد ارزیابی و اعتبارسنجی سازمان‌های معتبری مانند OFSTED یا ISI (Independent Schools Inspectorate) قرار می‌گیرند. مدارس خصوصی الزاما بر اساس معیارهای آکادمیک به متقاضیان جدید پذیرش نمی‌دهند. اما بهترین مدارس خصوصی در انگلستان، به صورت کاملا گزینشی و بر اساس ارزیابی صلاحیت‌های آموزشی افراد اقدام به ارائه پذیرش می‌کنند. در این مدارس، رقابت برای دریافت پذیرش بسیار بالاست.

مدارس روزانه خصوصی انگلستان، فاقد امکانات اسکان هستند و دانش‌آموزان امکان اسکان در مدرسه را ندارند. دانش‌آموزان بین‌المللی متقاضی تحصیل در اینگونه مدارس، می‌توانند از گزینه اسکان با خانواده میزبان بریتانیایی یا Homestay استفاده کنند. معمولا مدارس روزانه یا خود شبکه‌ای از خانواده‌های انگلیسی، که می‌توانند پذیرای دانش‌آموزان باشند، را دارند و به خانواده‌ها پیشنهاد می‌دهند و یا با شرکت‌هایی که اینگونه خدمات را ارائه می‌دهند، همکاری می‌کنند. در این صورت، یک خانواده واجد شرایط بریتانیایی مسئولیت اسکان و تامین نیازهای اولیه فرزندتان را به مدت یک سال تحصیلی (که غالبا 10 ماه است) بر عهده می‌گیرد. خانواده‌های میزبان (Host Families)، از میان خانواده‌های دارای اصالت انگلیسی و بر اساس معیارهای سختگیرانه و خاصی انتخاب می‌شوند.

آیا تحصیل در مدارس دولتی انگلستان امکان‌پذیر است؟


تحصیل در مدارس دولتی انگلستان

مدارس دولتی انگلستان، بودجه خود را از دولت دریافت می‌کنند و به آموزش رایگان کودکان 3 تا 18 ساله بریتانیایی اختصاص یافته اند. بر اساس آمار اعلام‌شده، تقریبا 93 درصد از دانش‌آموزان انگلیسی در مدارس دولتی انگلستان تحصیل می‌کنند. بودجه آموزشی مدارس دولتی انگلستان از محل مالیات‌های ملی و محلی تامین می‌شود. بنابراین، این مدارس از دانش‌آموزان شهریه دریافت نمی‌کنند. با این حال، ممکن است مدارس دولتی برای استفاده دانش‌آموز از فعالیت‌های فوق برنامه، مانند کلاس شنا یا سفرهای علمی و تفریحی، از والدین هزینه دریافت کند. لازم به ذکر است این هزینه‌ها داوطلبانه و اختیاری هستند.

تحصیل در مدارس دولتی انگلستان، برای فرزندان افرادی امکان‌پذیر است که دارای پاسپورت بریتانیایی یا شهروندی این کشور هستند و یا یک اجازه کار معتبر در این کشور دارند. به عبارت دیگر، برای ثبت نام در مدارس دولتی انگلستان، دانش‌آموز و خانواده وی باید در انگلستان ساکن باشند. در غیر اینصورت، فقط ثبت نام در مدارس مستقل یا خصوصی انگلستان برای فرزندان این افراد امکان‌پذیر است.

بر اساس قوانین مربوط به اداره مهاجرت انگلستان، کودکان و نوجوانان خارجی که برای تحصیل در مدارس انگلستان، قصد اخذ ویزای تحصیلی انگلستان و ورود به این کشور را دارند، باید صرفا در مدارس مستقل (Independent Schools)، مدارس خصوصی (Private Schools)، کالج‌های Sixth-form و به طور کلی، در مدارسی ثبت نام کنند که اجازه صدور نامه تاییدیه پذیرش برای تحصیل (Confirmation of Acceptance for Studies (CAS)) را دارند. لازم به ذکر است که تمام مدارسی که در انگلستان فعالیت می‌کنند، اجازه صدور این نامه را نداشته و در نتیجه، با پذیرش این مدارس امکان اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی انگلستان وجود ندارد. مدارس دولتی انگلیس از این نوع مدارس هستند.

بنابراین، دانش‌آموزان بین‌المللی اجازه تحصیل در مدارس دولتی انگلستان را ندارند و صرفا افرادی دارای پاسپورت بریتانیایی یا پاسپورت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا می‌توانند فرزندان خود را در این مدارس ثبت نام کنند.

پذیرش از مدارس انگلستان

فرآیند گرفتن پذیرش از مدارس انگلستان چگونه است؟


در انگلستان مدارس بسیار زیادی وجود دارد که تعدادی از آنها جزء بهترین مدارس دنیا هستند. برای ثبت نام فرزندتان در مدارس انگلستان، باید تحقیقات جامع و وسیعی در مورد این مدارس انجام دهید تا مدرسه‌ای را انتخاب کنید که مطابق با نیازها و استعدادهای وی بوده و بتواند مسیر رشد و شکوفایی او را هموار سازد. خانواده‌ها برای انتخاب مدرسه مناسب با سوالات متعددی مواجه هستند: مدرسه تک‌جنسیتی (دخترانه یا پسرانه) را انتخاب کنم یا فرزندم را در مدارس مختلط ثبت نام کنم؟ چه سنی مناسب‌ترین سن برای آغاز تحصیل فرزندم در مدارس انگلستان است؟ چه نوع مدرسه‌ای را انتخاب کنم؟ چه تعداد دانش‌آموز در بخش شبانه‌روزی مدرسه حضور دارند؟ مدارس چه کمکی به شکوفایی توانمندی‌های تحصیلی و غیر تحصیلی فرزندم می‌کنند؟ کدام مدرسه امکانات بهتری دارد؟ مدرسه چه امکاناتی برای ارتقاء سطح زبان انگلیسی فرزندم دارد؟ اینها و موارد متعدد دیگر، تنها بخشی از سوالات و نگرانی‌های خانواده‌ها هستند. آگاهی از پاسخ این سوالات، کمک شایانی در مسیر انتخاب درست مدرسه، به خانواده‌ها خواهد نمود.

تیم مشاوران خبره موسسه Saman Study، با تکیه بر سالها تجربه و انجام ده‌ها پرونده موفق در زمینه ثبت نام دانش‌آموزان ایرانی در بهترین مدارس و دبیرستان‌های انگلیس، می‌کوشد تا با ارائه بهترین و مناسب‌ترین پیشنهادات، شرایط لازم برای موفقیت تحصیلی فرزندتان شما را فراهم کند.

به دلیل تنوع مدارس موجود در انگلستان، دریافت پذیرش و ورود به مدارس خصوصی انگلستان نیز فرآیندهای گوناگون و بعضا متفاوتی دارد. بعضی از مدارس در پذیرش دانش‌آموزان جدید، مخصوصا دانش‌آموزان بین‌المللی، به صورت کاملا گزینشی عمل می‌کنند. بدین صورت که پیش از تصمیم‌گیری در مورد پذیرش دانش‌آموزان جدید و صدور نامه پذیرش، از طریق برگزاری آزمون یا مصاحبه با دانش‌آموز و والدین، به بررسی سطح دانش و آمادگی او برای ورود به مدرسه می‌پردازند.

در مقابل، بعضی از مدارس با هدف فراهم‌کردن فرصت بهره‌مندی از خدمات و امکانات آموزشی باکیفیت برای طیف وسیع‌تری از دانش‌آموزان، فرآیند اعطای پذیرش در مدرسه خود را ساده‌تر کرده اند. در این مدارس، دانش‌آموزان جدید، صرفا با بررسی کارنامه سال‌های تحصیلی پیشین و در صورت خالی‌بودن ظرفیت مدرسه، شانس دریافت پذیرش و آغاز تحصیل را به دست می‌آورند.

در بعضی از مدارس انگلستان، مانند مدارس شبانه‌روزی خاص، ارائه مدرک زبان انگلیسی (مانند IELTS) حائز اهمیت است و سطح زبان انگلیسی دانش‌آموزان، تاثیر زیادی در پذیرش یا عدم پذیرش آنها دارد. بنابراین، آشنایی با انواع مدارس در انگلستان و اشراف کامل بر تفاوت‌های پذیرش در هر یک از آنها، یکی از پیش‌نیازهای اولیه موفقیت در مهاجرت تحصیلی دانش‌آموزان به انگلستان به شمار می‌آید. به طور کلی، مراحل اصلی اخذ پذیرش از مدارس انگلستان، عبارتند از:

– مشاوره: اولین گام، بررسی وضعیت تحصیلی، علایق و اهداف تحصیلی و شغلی دانش‌آموز است. انتخاب مدرسه مناسب برای تحصیل فرزندتان، علاوه بر موارد ذکرشده، به شرایط مالی و اولویت‌های خانواده نیز بستگی دارد. با دریافت این اطلاعات از خانواده، مشاوران موسسه می‌توانند از میان انبوهی از مدارس موجود، تعدادی را که بیشتر با شرایط دانش‌آموز و خانواده وی همخوانی دارند، انتخاب نمایند.

– ارائه گزینه‌های مناسب و انتخاب مدرسه: پس از بررسی و ارزیابی کامل وضعیت دانش‌آموز و شرایط والدین، فهرستی از مناسب‌ترین مدارس انگلستان، در اختیار خانواده قرار می‌گیرد. در این مرحله، به شما اطلاعات کاملی در مورد کیفیت آموزش، امکانات، شرایط پذیرش و تحصیل دانش‌آموزان بین‌المللی در مدارس منتخب، شانس موفقیت فارغ‌التحصیلان هر مدرسه در مقطع آموزش عالی و … ارائه و به تمامی سوالات خانواده‌ها پاسخ داده می‌شود. با استفاده از این اطلاعات، می‌توانید در مورد گزینه‌های مطلوب خود به نتیجه نهایی برسید و یک یا دو مدرسه را برای اخذ پذیرش انتخاب نمایید.

– آماده‌سازی مدارک مورد نیاز برای اپلای: اولین گام در فاز عملی اپلای برای دریافت پذیرش تحصیلی از مدارس خصوصی انگلستان، تهیه، ترجمه و ارسال مدارک تحصیلی مورد نیاز برای اپلای در مدرسه است. تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شوند و در زمان مقرر، به مدرسه ارائه گردند. ارائه کامل و صحیح مدارک مورد نیاز برای پذیرش، نقش مهمی در نتیجه پرونده تحصیلی فرزندتان دارد. معمولا، بسیاری از مدارس برای بررسی پرونده تحصیلی متقاضی، مدارک مشابهی را درخواست می‌کنند. برخی از این مدارک عبارتند از: کارنامه (ریز نمرات) سه سال تحصیلی آخر، شناسنامه یا پاسپورت، عکس، گواهینامه‌ها یا مدارکی دال بر فعالیت‌های غیر تحصیلی دانش‌آموز و سوابق واکسیناسیون وی.

– اپلای برای دریافت پذیرش از مدرسه: در گام بعدی، مدارک ترجمه‌شده باید همراه با فرم تکمیل‌شده درخواست پذیرش یا Application Form به مدرسه ارائه گردد. در این مرحله، لازم است تا هزینه‌ای تحت عنوان اپلیکیشن فی برای بررسی پرونده دانش‌آموز به مدرسه پرداخت کنید. این مبلغ، صرف نظر از نتیجه پرونده و ارائه یا عدم ارائه پذیرش به دانش‌آموز، توسط مدرسه بازپرداخت نخواهد شد. پس از بررسی اولیه و در صورت مثبت‌بودن نظر مدرسه در مورد پرونده فرزندتان، ممکن است یک آزمون کتبی و/ یا مصاحبه آنلاین برای بررسی دقیق‌تر سطح علمی و سطح زبان دانش‌آموز انجام شود. موسسه Saman Study هماهنگی لازم جهت فراهم‌آوردن شرایط مناسب برای انجام آزمون کتبی و برگزاری جلسه مصاحبه دانش‌آموز و والدین با مدرسه را به عمل می‌آورد. هدف مدرسه از انجام مصاحبه آنلاین، علاوه بر کسب آگاهی در مورد میزان تسلط دانش‌آموز بر زبان انگلیسی، آشنایی با شخصیت، علایق، توانمندی‌ها و ارزش‌های وی و تا حدودی اطمینان از تطابق‌داشتن شرایط خانواده با مدرسه است. موسسه Saman Study، با توجه به سابقه طولانی در اخذ پذیرش از مدارس بین‌المللی، به خوبی دانش‌آموزان را برای انجام این آزمون آماده نموده و به آنها کمک می‌کند تا جلسه مصاحبه را با موفقیت سپری نمایند. اگر نتیجه ارزیابی مدرسه مثبت باشد و صلاحیت دانش‌آموز برای ورود به مدرسه از طرف کمیته پذیرش مدرسه تایید شود، مدرسه با صدور نامه پذیرش اولیه (Offer Letter)، موافقت خود را اعلام می‌دارد. در این نامه، فهرست هزینه‌های دانش‌آموز در سال تحصیلی پیش رو با جزئیات کامل ذکر شده و زمان مشخصی برای پرداخت این هزینه‌ها تعیین شده است. پس از پرداخت شهریه و سایر هزینه‌های ضروری، مدرسه مدرک بسیار مهمی به نام Confirmation of Acceptance for Studies (CAS) را صادر می‌کند. این نامه حاوی اطلاعات بسیار مهمی است و یکی از مدارک اصلی اقدام برای ویزای تحصیلی انگلستان است.

– پرداخت هزینه‌های تحصیل دانش‌آموز به مدرسه: همانطور که گفته شد، بعد از صدور پذیرش اولیه، باید هزینه‌های اعلام‌شده توسط مدرسه، پرداخت شود. واریز شهریه سال اول تحصیل فرزندتان در مدارس انگلستان، تاثیر زیادی بر روی پذیرش یا عدم پذیرش درخواست ویزای تحصیلی ایشان خواهد داشت. در زمان تعیین‌شده توسط مدرسه، این هزینه باید به حساب مدرسه پرداخت شود.

برای گرفتن پذیرش از مدارس انگلستان از چه زمانی اقدام کنیم؟


زمان مناسب برای اپلای در مدارس انگلستان

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های مدارس انگلستان با سایر کشورهای جهان، ساختار سال تحصیلی در آنهاست. سال تحصیلی در مدارس انگلستان، از سه ترم تشکیل شده است: ترم پاییز، ترم بهار و ترم تابستان. ترم اول تحصیلی مدارس، در اوایل سپتامبر آغاز می‌شود و تا اواسط دسامبر ادامه پیدا می‌کند. بعد از دو یا سه هفته وقفه (برای تعطیلات کریسمس)، ترم دوم سال تحصیلی در اوایل ژانویه آغاز می‌شود و در اواخر مارس یا اوایل آوریل به پایان می‌رسد. ترم سوم سال تحصیلی مدارس انگلستان نیز، در اواسط یا اواخر آوریل شروع می‌شود و معمولا در اواخر ژوئن (June) به اتمام می‌رسد. در نتیجه، در مدارس انگلستان امکان اخذ پذیرش در دو یا حتی سه نوبت در سال وجود دارد. البته این موضوع، به میزان زیادی به نوع مدرسه بستگی دارد و نمی‌توان یک قانون کلی برای تمام مدارس بیان کرد.

به طور کلی، زمان مناسب شروع فرآیند ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس انگلستان، بستگی بسیار زیادی به نوع مدرسه و قوانین داخلی آن دارد. برای مثال، ظرفیت مدارس برتر انگلستان، به دلیل اینکه متقاضیان بسیار زیادی برای ثبت نام دارند، بسیار زود تکمیل می‌شود و معمولا برای شروع تحصیل در سپتامبر هر سال (حدودا شهریور ماه)، در دیرترین حالت ممکن باید از اکتبر و نوامبر (حدودا مهر و آبان) سال قبل، فرآیند ثبت نام را آغاز نمود. در مدارس خاص انگلستان که از معتبرترین و بهترین مدارس این کشور هستند، لازم است از دو یا حتی سه سال قبل از ورود به پایه مورد نظر، درخواست خود را ارائه دهید. ولی در مورد مدارس استاندارد، شرایط کمی راحت‌تر بوده و برای آغاز تحصیل در سپتامبر هر سال در این مدارس، از ماه‌های اکتبر و نوامبر تا ماه‌های می (May) و ژوئن (June)، یعنی اردیبهشت و خرداد، هم می‌توان اقدام نمود. برخی از مدارس، تاریخ‌ها و زمان‌های مشخصی را به عنوان مهلت ارائه درخواست ثبت نام در نظر می‌گیرند و برخی مدارس دیگر مانند ACS International Schools، در تمام طول سال تحصیلی، به شرط داشتن ظرفیت، درخواست‌ها را بررسی می‌کنند. با این حال، به دلیل پیچیدگی‌های فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس و دبیرستان‌های انگلستان، همیشه توصیه می‌شود در اولین زمان ممکن، برای بررسی مدارس و انتخاب گزینه نهایی، اقدامات لازم توسط خانواده صورت پذیرد. بنابراین، بهتر است شرایط پذیرش در هر مدرسه را به صورت دقیق بررسی نمایید.

سوال مهم دیگر والدین، سن مناسب فرزندشان برای ثبت نام در مدارس انگلستان است. به طور کلی باید گفت که پذیرش دانش‌آموزان بین‌المللی در مدارس خصوصی انگلستان، عملا از سن 4 سالگی امکان‌پذیر است. ولی غالبا در این سنین، گزینه‌ای در بین مدارس شبانه‌روزی وجود ندارد. در سیستم آموزشی سنتی انگلستان، پایه‌های تحصیلی 10 و 12 از پایه‌های تحصیلی بسیار مهم به شمار می‌آیند. پایه تحصیلی 10، شروع دوره تحصیلی دو ساله GCSE و پایه 12، شروع دوره تحصیلی دو ساله A-Level است و از پایه‌های تحصیلی مهم برای شروع تحصیل محسوب می‌شوند. البته، برخی از مدارس برای پایه تحصیلی 11 نیز، در سیستم آموزشی سنتی انگلستان، دانش‌آموز می‌پذیرند. بنابراین، اگر قصد دارید فرزندتان را برای ادامه تحصیل به یکی از مدارسی که سیستم آموزشی ملی انگلستان را ارائه می‌دهند، بفرستید، باید به نکات فوق توجه نمایید. برای فرزند شما، بهترین پایه‌های تحصیلی برای شروع، پایه‌های 10 و 12 (سنین 14 یا 16 سال) است.

البته، مدارس انگلیس، سیستم‌های آموزشی بین‌المللی نظیر IB، AP و یا US High School Diploma را نیز ارائه می‌دهند. هر کدام از این سیستم‌های آموزشی، شرایط و الزامات خاص خود را دارند. برای ثبت نام فرزندتان در مدارسی که این سیستم‌های آموزشی را دارند، باید پایه تحصیلی مناسب را با دقت بسیار انتخاب نمایید. برای مثال، در سیستم آموزشی IB، دو سال آخر تحصیل (پایه‌های 11 و 12)، که دانش‌آموز دیپلم IB را دریافت می‌کند، دو سال پیوسته هستند. مدارسی که این سیستم آموزشی را دارند، معمولا دانش‌آموز را تنها برای پایه 12 تحصیلی نمی‌پذیرند و او باید دو پایه آخر تحصیلی را در مدرسه حضور داشته باشد.

برای اخذ پذیرش از مدارس انگلستان از کجا شروع کنم؟


فرآیند دریافت پذیرش از مدارس انگلستان

انتخاب مدرسه مناسب در کشور انگلستان، یکی از چالش‌هایی است که خانواده‌ها در آغاز فرآیند مهاجرت تحصیلی فرزندان‌شان به این کشور، با آن مواجه می‌شوند. در انگلستان، بیش از 2.000 مدرسه مستقل و خصوصی وجود دارد که دانش‌آموزان بین‌المللی از لحاظ قانونی، مجاز به تحصیل در آنها هستند. انتخاب از میان سیستم‌های آموزشی بریتانیایی و بین‌المللی (مانند IB یا AP) با در نظرگرفتن ویژگی‌های متفاوت و متنوع مدارس در هر بخش و منطقه از انگلستان، تصمیمی گیج‌کننده و بسیار دشوار است. خانواده‌ها می‌توانند در سایت‌های مختلف، لیست مدارس انگلستان و همچنین اطلاعات بسیار زیادی در مورد آنها بیابند. ولی برای یک انتخاب صحیح، باید در مورد شخصیت و ماهیت این مدارس نیز اطلاعات کاملی داشته باشند تا بتوانند تشخیص دهند که آیا این مدرسه برای فرزند آنها مناسب است یا خیر؟

بهترین راه برای دوری از اشتباه و طی‌کردن مطلوب مسیر پیچیده مهاجرت تحصیلی، استفاده از تخصص و دانش یک مشاور تحصیلی مناسب است که با اشراف کامل بر ساختار آموزشی و فهرست متنوع مدارس کشور انگلستان، بتواند در انتخاب بهترین گزینه و اتخاذ بهترین تصمیم، به شما یاری رساند. وجود یک مشاور امین و دلسوز در کنار خانواده‌ها، که شناخت کاملی از سیستم‌های آموزشی و مدارس انگلستان دارد، به آنها کمک می‌کند تا بر اساس توانایی‌های تحصیلی دانش‌آموز، سطح زبان انگلیسی، شخصیت و علاقمندی‌های او، از میان صدها گزینه موجود، مدرسه مناسب را برگزینند. پس از انتخاب مدرسه و اخذ پذیرش تحصیلی، در فرآیند اخذ ویزای تحصیلی انگلستان نیز همراهی مشاور آگاه به جزئیات اخذ این نوع ویزا، می‌تواند راه را برای خانواده‌ها هموار نموده و با ارائه اطلاعات دقیق و درست، شرایط اخذ ویزای تحصیلی انگلستان را تسهیل نماید. ما در موسسه Saman Study، با سالها تجربه در حوزه مهاجرت تحصیلی و انجام پرونده‌های بیشمار موفق اعزام دانش‌آموز و دانشجو به کشور انگلستان و سایر کشورهای مهاجرپذیر، در تلاش هستیم تا به متقاضیان خود بهترین مسیر مهاجرتی را پیشنهاد دهیم.

در موسسه Saman Study، مشاوران ما از مراحل ابتدایی فرآیند اخذ پذیرش تا مراحل نهایی اخذ ویزا و ورود دانش‌آموز به مدرسه و آغاز تحصیل، همراه و در کنار خانواده‌ها هستند. در طول این زمان، همواره تلاش داریم تا با ارائه اطلاعات دقیق و درست، مسیر تصمیم‌گیری و انتخاب را برای خانواده‌ها تسهیل نموده، به سوالات آنها پاسخ دهیم و نگرانی‌های آنها را برطرف کنیم. موسسه Saman Study، با بیش از 100 مدرسه در انگلستان همکاری نزدیک داشته و با توجه به شناخت کاملی که در مورد این مدارس دارد، می‌تواند راهنمای مناسبی برای مهاجرت تحصیلی فرزندان شما در مقطع پیش از دانشگاه به کشور انگلستان باشد.

سیستم‌های آموزشی مدارس انگلستان

ضرورت شناخت سیستم آموزشی مدارس انگلستان چیست؟


هدف اصلی آموزش، آماده‌کردن افراد برای زندگی بهتر و مجهزساختن آنها به دانش و مهارت‌هایی است که برای ایفای نقش موثر در یک جامعه پررونق و توسعه‌یافته نیاز دارند. نظام آموزشی، باید جوانانی فهیم و باانگیزه برای ورود به بازار کار یا تحصیلات دانشگاهی تربیت کند که بتوانند تصمیمات آگاهانه و درست در مسائل زندگی روزمره، تحصیل یا کار خود اتخاذ کنند. در سطح ملی نیز، سیستم آموزشی باید توانایی تأمین نیروی کار مورد نیاز صنایع و بخش‌های مختلف اقتصادی را داشته باشد. یک سیستم آموزشی پویا و منطبق با نیازهای واقعی جامعه، باید قابلیت پاسخ‌گویی به تمام نیازهای آموزشی جامعه خود را در سطوح مختلف داشته باشد. توانایی‌ها و استعدادهای متنوع و گوناگون دانش‌آموزان و لزوم رشد و پرورش آنها در ابعاد تحصیلی، اجتماعی و شخصیتی، ضرورت وجود یک سیستم آموزشی پاسخ‌گو به تمام این نیازها را بیش از پیش نمایان می‌کند.

سیستم آموزش در انگلستان یکی از باسابقه‌ترین و پیشرفته‌ترین سیستم‌های آموزشی دنیا است و بسیاری از مدارس و دانشگاه‌های شناخته‌شده در سراسر دنیا را در خود جای داده است. در نظام آموزشی انگلستان، سعی شده است که برای رشد و شکوفایی هر طیفی از استعدادها و توانایی‌های مخاطبینش، برنامه خاص و ویژه‌ای داشته باشد. به همین دلیل است که در سطوح تحصیلی پیش از دانشگاه، انواع مختلفی از مدارس که در بخش انواع مدارس انگلستان توضیح داده شد و همچنین سیستم‌های آموزشی ملی و بین‌المللی متنوع، در این نظام آموزشی وجود دارد. در مقام تصمیم‌گیری برای انتخاب مدرسه مناسب برای تحصیل فرزندتان در انگلستان، شما با تعداد بسیار زیادی از مدارس و سیستم‌های آموزشی مواجه هستید. برای اخذ تصمیم درست، باید به شناخت و آگاهی درستی از آنها برسید تا بتوانید مدرسه‌ای انتخاب کنید که مطابق با علایق، توانمندی‌ها، استعدادها و چشم‌انداز آینده تحصیلی و کاری فرزندتان باشد. در این بخش، تلاش شده تا اطلاعات مفیدی در مورد ساختار و انواع سیستم‌های آموزشی مدارس انگلستان ارائه شود.

سیستم آموزشی سنتی در مدارس انگلستان


سیستم آموزشی سنتی در مدارس انگلستان

همانطور که قبلا نیز گفته شد، پادشاهی انگلستان از چهار کشور انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی تشکیل شده است. در میان این کشورها، سیستم آموزشی اسکاتلند با سه کشور دیگر تفاوت‌های بیشتری دارد که در انتهای این بخش، به معرفی اجمالی سیستم آموزشی مدارس اسکاتلند نیز پرداخته خواهد شد.

سیستم آموزشی سنتی انگلستان که از دیرباز در تمام مدارس دولتی و تعداد بسیار زیادی از مدارس خصوصی (اعم از روزانه یا شبانه‌روزی) این کشور تدریس می‌شود، با عنوان سیستم آموزشی ملی انگلستان یا UK National Curriculum شناخته می‌شود. این سیستم آموزشی به چهار مرحله (یا بخش یا سطح (Key Stage)) تقسیم‌بندی می‌شود. آموزش اجباری در انگلستان از سن 5 سالگی آغاز شده و تا 16 سالگی ادامه دارد. در این سن دانش‌آموزان تصمیم می‌گیرند که آیا مسیر تحصیلات دانشگاهی را برای آینده خود برگزینند یا با یادگیری یک حرفه و مهارت وارد بازار کار شوند. در پایان هر یک از این مراحل اصلی، عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان به طور جدی مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد تا صلاحیت آنها برای ورود به مرحله بعدی تعیین شود. مراحل اصلی سیستم آموزشی سنتی انگلستان عبارتند از:

  • مرحله اصلی 1: دانش‌آموزان 5 تا 7 ساله
  • مرحله اصلی 2: دانش‌آموزان 7 تا 11 ساله
  • مرحله اصلی 3: دانش‌آموزان 11 تا 14 ساله
  • مرحله اصلی 4: دانش‌آموزان 14 تا 16 ساله

در مدارس ابتدایی انگلستان (UK Primary Schools)، دانش‌آموزان از سن 5 تا 11 سالگی، دو مرحله اصلی 1 و 2 را به پایان می‌رسانند. آموزش ابتدایی در مدارس انگلستان دربرگیرنده سال‌های Reception (مخصوص کودکان 4 تا 5 ساله) و سال‌های 1 تا 6 تحصیل است. در سال 6، آزمون SAT برای پایان مرحله اصلی 2 انجام می‌شود.

آموزش متوسطه (دبیرستان) در انگلستان، مراحل اصلی 3 و 4 را شامل می‌شود و دانش‌آموزان سنین 11 تا 16 ساله، در مقطع دبیرستان در انگلستان تحصیل می‌کنند. دوره دبیرستان در انگلیس، با پایه‌های تحصیلی 7 و 8 آغاز می‌شود. دروسی مانند زبان انگلیسی، ریاضیات، علوم، علوم انسانی و یک زبان مدرن در این مقطع به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود. علاوه بر این، فهرستی شامل دروس اختیاری (هنر، موسیقی، نمایش، زبان لاتین، علوم ورزشی، تکنولوژی طراحی، علوم کامپیوتر) در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و می‌توانند بر اساس علاقمندی خود چند درس اختیاری را نیز برای تحصیل در این دو سال انتخاب کنند.

سال 9، یکی از مهم‌ترین سال‌های تحصیلی در سیستم آموزشی مدارس انگلستان به شمار می‌آید. در این سال، اکثر دانش‌آموزان از مدرسه Junior School (معادل مدرسه راهنمایی در ایران) وارد Senior School (دبیرستان) می‌شوند. در این سال، پایه خوبی برای ورود به سیستم آموزشی GCSE در دانش‌آموزان شکل می‌گیرد.

دوره تحصیلی GCSE در مدارس انگلستان

در دو سال آخر مقطع متوسطه (سال 10 و 11) دانش‌آموزان برای آزمون‌های General Certificate of Secondary Education (GCSE) آماده می‌شوند. در سیستم آموزشی مدارس انگلستان، دانش‌آموزان در دوره آموزشی GCSE، بین 9 تا 12 موضوع درسی را می‌آموزند. از این میان، بعضی از دروس اجباری هستند؛ مانند انگلیسی، ریاضی، دو یا سه درس از مجموعه دروس علوم (Science)، تاریخ یا جغرافیا، یک زبان مدرن و غیره). بعضی از دروس نیز از ماهیت اختیاری برخوردارند و دانش‌‎آموزان بر اساس توانمندی‌ها و اولویت‌های خود از میان آنها چند درس را انتخاب می‌کنند. در پایان برنامه دو ساله GCSE، دانش‌آموزان در آزمون‌های مربوطه شرکت می‌کنند و در صورت موفقیت و کسب نتایج مطلوب، گواهینامه GCSE را به دست می‌آورند. موضوعات انتخابی در سیستم آموزشی، تاثیر زیادی در ادامه تحصیل دانش‌آموز در سیستم‌های آموزشی A-level یا IB و پس از آن، ورود به دانشگاه و انتخاب شغل آینده او دارند.

پس از اتمام دوره GCSE و دریافت مدرک تحصیلی آن، دانش‌آموزان در مورد آینده تحصیلی و کاری خود تصمیم می‌گیرند. اگر فردی علاقمند به تحصیلات دانشگاهی باشد، معمولا وارد دوره‌های تحصیلی پیش‌دانشگاهی می‌شود؛ در غیر اینصورت، تحصیل را رها کرده و وارد بازار کار می‌شود.

دوره تحصیلی A-level در مدارس انگلستان

در سیستم آموزش مدارس انگلستان، دانش‌آموزان پس از سن 16 سالگی می‌توانند در یک برنامه آموزشی دو ساله تحت عنوان A-level تحصیل کنند و با شرکت در آزمون‌های سطح پیشرفته (Advanced level examination)، صلاحیت ورود به مقطع آموزش عالی در انگلستان را به دست آورند. در این سیستم آموزشی، غالبا دانش‌آموزان در 3 یا 4 موضوع مرتبط به رشته تحصیلی دانشگاهی دلخواه خود تحصیل می‌کنند. آزمون‌های A-level به صورت سراسری و دولتی در کشور برگزار می‌شوند و بنابراین، در دانشگاه‌های انگلستان و سایر موسسات آموزشی در سراسر دنیا دارای اعتبار بسیار بالایی هستند.

در پایان سال 13، پس از شرکت در آزمون‌های مربوط به هر موضوع درسی و در صورت موفقیت در کسب نتایج مطلوب، دانش‌آموزان گواهینامه تحصیلی A-level خود را دریافت می‌کنند.

سیستم آموزشی مدارس اسکاتلند

همانگونه که پیشتر بیان شد، سیستم آموزشی کشور اسکاتلند تا حدودی با سیستم آموزشی سه کشور انگلیس، ولز و ایرلند شمالی متفاوت است. در این بخش، تلاش می‌کنیم به اختصار به نکات اصلی این تمایزها اشاره کنیم. آموزش ابتدایی در کشور اسکاتلند، 7 سال به طول می‌انجامد. دانش‌آموزان در گروه سنی 5 تا 12 ساله، در مقطع ابتدایی مدارس اسکاتلند به تحصیل می‌پردازند. پس از آن، دانش‌آموزان 12 تا 16 ساله، وارد آموزش متوسطه اول می‌شوند که 4 سال طول می‌کشد.

در کشور اسکاتلند، دانش‌آموزان پس از 11 سال آموزش اجباری در مقطع ابتدایی و متوسطه، به منظور اخذ گواهینامه پایان دوره آموزش متوسطه اسکاتلند، در آزمون‌های مربوطه شرکت می‌کنند. این گواهینامه با عنوان Scottish Certificate of Education یا SCE و SCE Standard Grade شناخته می‌شود. این آزمون در سطح استاندارد یا متوسط برگزار می‌شود. در سال‌های اخیر، گواهی Scottish Qualifications Certificate یا SQC به عنوان جایگزین مدرک SCE ارائه شده است. دو مدرک SCE و SQC معادل دیپلم دبیرستان هستند.

بعد از SCE Standard Grade، دانش‌آموزان طی یک دوره یک یا دو ساله، با گذراندن آموزش‌های اختصاصی، برای ورود به آموزش عالی، بازار کار یا آموزش فنی-حرفه‌ای آماده می‌شوند. پس از پایان این دوره، گواهی SCE Higher Grade یا SCE Advanced Higher Grade با فارغ‌التحصیلان اعطا می‌شود.

آموزش فنی-حرفه‌ای در اسکاتلند منجر به دریافت مدرک Scottish Vocational Qualification یا SVQ می‌شود. این دوره‌ها، دانش و مهارت‌های مورد نیاز دانش‌آموز برای ورود به یک شغل خاص را به وی می‌آموزند. آموزش‌های حرفه‌ای، برای پاسخ به نیازهای گوناگون تمام دانش‌آموزان، در 5 سطح مختلف از لحاظ دشواری ارائه می‌شوند که دربرگیرنده سطوح تازه‌کار تا افراد متخصص و باتجربه است.

سیستم‌های آموزشی بین‌المللی در مدارس مستقل یا خصوصی انگلستان


سیستم های آموزشی بین المللی در مدارس انگلستان

کشور انگلستان، یکی از جذاب‌ترین مقاصد مهاجرت تحصیلی در سراسر دنیاست. در سال‌های اخیر، تعداد دانش‌آموزان متقاضی تحصیل در مدارس مستقل و خصوصی این کشور رشد چشمگیری داشته است. در سال 2022 میلادی، حدودا 25.000 دانش‌آموز بین‌المللی در مدارس انگلستان مشغول به تحصیل بوده اند که حدودا 4.6 درصد جمعیت دانش‌آموزان مدارس عضو شورای مدارس مستقل این کشور را تشکیل می‌دهند. از این میان، بیشترین تعداد مربوط به دانش‌آموزان اهل کشور هنگ کنگ بوده است.

همانطور که پیشتر گفتیم، مدارس خصوصی و مستقل انگلستان در انتخاب سیستم آموزشی خود آزاد هستند و الزاما موظف به ارائه سیستم آموزشی ملی انگلستان (UK National Curriculum) نیستند. همچنین، تعداد دانش‌آموزان بین‌المللی در مدارس خصوصی در مقایسه با مدارس دولتی بسیار بالاتر است. از این رو، مدارس خصوصی انگلستان اقدام به ارائه سیستم‌های آموزشی بین‌المللی و معتبری کرده اند که راه را برای ادامه تحصیل فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌های انگلستان و سایر کشورهای جهان باز می‌کند. سیستم‌های آموزشی بین‌المللی در مدارس انگلستان شامل سیستم آموزشی IB، سیستم آموزشی AP و سیستم آموزشی US High School Diploma می‌شود؛ که در اینجا، به معرفی کوتاه آنها می‌پردازیم:

سیستم آموزشی International Baccalaureate یا IB در مدارس انگلستان

سیستم آموزشی IB، یکی از شناخته‌شده‌ترین و معتبرترین سیستم‌های آموزشی دنیاست که در 5.000 مدرسه در انگلستان و سایر کشورهای جهان ارائه می‌شود. در این سیستم آموزشی ساختاریافته و هدفمند، دانش‌آموزان رده سنی 3 تا 18 ساله، امکان تحصیل دارند. مهم‌ترین اهداف سیستم آموزشی IB، توسعه روحیه کنجکاوی و پرسشگری در کودکان و نوجوانان و پرورش افرادی دانا، دارای اعتماد بنفس و مسئولیت‌پذیر است.

سیستم آموزشی IB، اولین بار توسط بنیاد IBO در کشور سوئیس، به صنعت جهانی آموزش معرفی و ارائه گردید. IB شامل 4 برنامه آموزشی می‌شود که هر یک، به صورت اختصاصی به آموزش دانش‌آموزان در گروه‌های سنی و سطوح آموزشی خاص می‌پردازند.

– برنامه سال‌های ابتدایی یا Primary Years Program (PYP)

– برنامه سال‌های میانی یا Middle Years Program (MYP)

– برنامه دیپلم یا Diploma Program (DP)

– برنامه شغلی یا Career-related Program (CP)

سیستم آموزشی IB، دانش‌آموزان را در مسیر صحیح تحصیلی هدایت می‌کند و باعث توسعه مهارت‌های آنها شده و اعتماد بنفس مورد نیاز برای موفقیت و ایجاد تغییرات ماندگار را به آنها می‌دهد. آموزگاران در این سیستم آموزشی، معماران و بنیانگذاران آموزش باکیفیت هستند و در کنار همکاران خود، در شغلی ارزشمند و رضایت‌بخش، در یک محیط آموزشی بسیار قدرتمند و حمایتگر فعالیت می‌کنند. مدرک صادرشده در سیستم آموزشی IB دارای اعتبار جهانی است و دانش‌آموزان در حین تحصیل در مدارس IB، به راحتی می‌توانند در سایر مدارس مشابه جابجا شوند. سیستم آموزشی IB، شامل گروهی از موضوعات درسی اجباری است که مورد قبول دانشگاه‌های زیادی در جهان است.

سیستم آموزشی Advanced Placement یا AP در مدارس انگلستان

سیستم آموزشی AP، یک سیستم آموزشی کاملا آمریکایی است که در دهه 50 میلادی توسط موسسه College Board در آمریکا توسعه یافت. هدف اصلی برنامه آموزشی AP، ارائه دروسی در سطح پیشرفته (در سطح دانشگاه) برای دانش‌آموزان دبیرستانی بوده است تا آنها را به خوبی برای ورود به کالج یا دانشگاه آماده کند. موسسه College Board، به عنوان پدیدآورنده این سیستم آموزشی، برنامه درسی و آزمون‌های آن را تدوین و برگزار می‌کند. بر اساس تعریف کالج بورد، دوره‌های AP دوره‌هایی جامع و سختگیرانه هستند که در موضوعات متنوع درسی در سطح کالج ارائه می‌شوند و به دانش‌آموزان فرصت گذراندن واحدهای درسی در سطح کالج یا دانشگاه را در مقطع دبیرستان می‌دهند. برنامه آموزشی AP، شامل 38 درس مختلف است که برخی از آنها عبارتند از: هنر، زیست‌شناسی، محاسبات، شیمی، علوم کامپیوتر، اقتصاد، زبان انگلیسی، محیط زیست، تاریخ اروپا، فیزیک، روانشناسی، آمار، ریاضی و دروس متعدد دیگر. دانش‌آموزان پایه‌های 10 تا 12 امکان انتخاب دروس خود در سطح پیشرفته را دارند و بسته به توانایی‌ها، اهداف و برنامه‌های تحصیلی آینده خود، می‌توانند یک، دو یا چندین درس خود را در سطح پیشرفته انتخاب کنند.

دوره‌های AP به دانش‌آموزان انعطاف‌پذیری لازم برای تغییر رشته، گرفتن مدرک دوم یا تحصیل در کشورهای دیگر را می‌دهند. در واقع با گذراندن دوره‌های AP در دبیرستان، زمان کمتری در کالج صرف گذراندن واحدهای مقدماتی می‌شود و دانشجو می‌تواند زودتر فارغ‌التحصیل شود یا دوره‌های دلخواه خود را بگذراند. نمره‌دهی AP از 1 تا 5 است و برای گذراندن موفقیت‌آمیز هر واحد، کسب نمره 3 و بالاتر الزامی است. گذراندن دوره‌های AP معمولا 8 ماه طول می‌کشند و اکثر دانش‌آموزان، در سال آخر دیپلم خود اقدام به گذراندن آنها می‌کنند.

سیستم آموزشی US High School Diploma در مدارس انگلستان

دیپلم دبیرستان آمریکا یا US High School Diploma گواهینامه استاندارد پایان تحصیلات دبیرستان در کشور آمریکاست. این سیستم آموزشی از برنامه درسی کاملا آمریکایی پیروی می‌کند که انعطاف‌پذیری بالا و موضوعات درسی متنوعی را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد. این گواهینامه معتبر پایان دبیرستان، درهای زیادی را در مقطع آموزش عالی به روی فارغ‌التحصیلان باز می‌کند و مسیر ورود به دانشگاه‌های قاره آمریکای شمالی را برای دارندگان هموار می‌سازد.

سیستم آموزشی US High School Diploma به دانش‌آموزان پایه‌های 9 تا 12 ارائه می‌شود. دانش‌آموزانی که سیستم آموزشی US High School Diploma را انتخاب کنند، می‌توانند با انتخاب از میان تعدادی دوره اجباری و اختیاری، برنامه درسی مخصوص به خود را ایجاد کنند. دوره‌های این سیستم آموزشی در سطوح مختلفی از دشواری ارائه می‌شود و دانش‌آموزان باید بر اساس سطح توانمندی و با توجه به علایق خود، اقدام به انتخاب دوره‌ها و موضوعات درسی مناسب نمایند. به طور کلی، می‌توان گفت تحصیل در سیستم آموزشی US High School Diploma مناسب افرادی است که به یادگیری موضوعات متنوعی علاقه دارند، تمایل به ادامه تحصیل در مقطع آموزش عالی در دانشگاه‌های آمریکا دارند و با داشتن آزادی عمل بیشتر در انتخاب دوره‌های تحصیلی در یک سیستم آموزشی منعطف، عملکرد تحصیلی‌شان ارتقاء پیدا می‌کند.

اعتبار مدارک مدارس انگلستان


اعتبار مدارک مدارس انگلستان

بر اساس قانون کشور انگلستان، عملکرد همه انواع مدارس اعم از دولتی، خصوصی یا مستقل، باید به طور منظم و سالانه مورد ارزیابی و بررسی دقیق سازمان‌های اعطاکننده اعتبارنامه قرار بگیرند. این قانون، تضمین‌کننده رعایت حداقل کیفیت آموزشی در همه مدارس انگلستان است.

در کشور انگلستان، علاوه بر سازمان‌های تحت نظارت دولت مانند شورای فرهنگی بریتانیا (یا بریتیش کنسول) یا OFSTED، تعداد زیادی از موسسات بازرسی و تایید اعتبار خصوصی نیز در حوزه‌هایی مانند مدارس مستقل، مدارس بین‌المللی یا مدارس شبانه‌روزی انگلستان، اقدام به انجام ارزیابی‌های منظم و سالانه بر عملکرد و استانداردهای آموزشی مدارس کرده اند. هر یک از این موسسات، علاوه بر سنجش و بررسی دقیق معیارهایی مانند کیفیت آموزش، کیفیت خدمات و امکانات، سطح دانش و مهارت کارکنان، سطح رفاه دانش‌آموزان و غیره، ویژگی‌هایی مانند خدمات آموزش زبان انگلیسی، امکانات اسکان شبانه‌روزی و موارد متعدد دیگر را نیز مورد بررسی قرار می‌دهند.

در وبسایت‌های موسسات ارزشیابی و تایید اعتبار مدارس انگلستان، اطلاعات به‌روز و کاملی در مورد مدارس تحت نظارت ارائه می‌شود و می‌توانید در هنگام بررسی و انتخاب مدرسه برای تحصیل فرزندتان، با استناد به گزارش‌های ارائه‌شده و اولویت‌های خود، بهترین تصمیم را در مورد محل تحصیل فرزندتان بگیرید. در پایان این بخش، به معرفی بعضی از سازمان‌های اعتبارسنجی مدارس و موسسات آموزشی انگلستان می‌پردازیم:

– Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills – OFSTED

– British Accreditation Council – BAC

– Accreditation Service for International Colleges – ASIC

– British Council

– Independent Schools Council – ISC

– British Association of Independent Schools with International Students – BAISIS

– Association for the Education and Guardianship of International Students – AEGIS

– Boarding Schools’ Association – BSA

– Pearson Education

– Independent Schools Association – ISA

– Independent Schools Inspectorate – ISI

– Independent Association of Prep Schools – IAPS

– Council of British International Schools – COBIS

– Headmasters’ and Headmistresses’ Conference – HMC

– Council of International Schools – CIS

– Office of Qualifications and Examinations Regulation – OFQUAL

– Council for the Curriculum, Examinations & Assessment – CCEA

– International Baccalaureate Organization – IBO

مدارس انگلستان
معیار های جستجو

معیار های جستجو

country
country
country
country
محدوده شهریه مدارس
از
£
پوند استرلینگ
تا
£
مرتب سازی
مرتب سازی بر اساس
همه کمترین شهریه بیشترین شهریه
نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Sanam Study