مدارس امارات
هزینه تحصیل در مدارس امارات
- شهریه پیشدبستانیهای امارات از ۳۱.۰۰۰ تا ۸۵.۰۰۰ درهم امارات
- شهریه مدارس ابتدایی امارات از ۳۶.۰۰۰ تا ۹۱.۰۰۰ درهم امارات
- شهریه متوسطه اول امارات (پایه ۷ تا ۹) از ۳۶.۰۰۰ تا ۱۱۵.۰۰۰ درهم امارات
- شهریه متوسطه دوم (پایه ۱۰ تا ۱۲) از ۴۸.۰۰۰ تا ۱۳۰.۰۰۰ درهم امارات
مقایسه هزینه تحصیل در مدارس امارات دبی
امارات بهعنوان یک قطب پرطرفدار و محبوب برای خارجیهایی است که از سراسر جهان برای کار در امارات زندگی میکنند. امارات یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس و جزء نزدیکترین کشورها به ایران است و گزینه مناسبی از نظر جغرافیا و مسافت برای ادامه تحصیل دانشآموزان ایرانی است.
در این مقاله، اطلاعات کاملی در مورد هزینه تحصیل در مدارس امارات، شهریه مدارس مختلف امارات در پایههای مختلف، انواع مدارس و شرایط اخذ پذیرش از مدارس خصوصی، روزانه و شبانهروزی بینالمللی در امارات ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
کشور امارات متحده عربی، پس از یک سرمایهگذاری و جهش بزرگ توانست بهعنوان یکی از بزرگترین قطبهای اقتصادی و تجاری، به یکی از مقصدهای جذاب برای تاجران و سرمایهگذاران بینالمللی تبدیل شود. یکی از مهمترین اقدامات، فراهمسازی امکان راهاندازی و تاسیس مدارس بینالمللی در امارتهای مختلف این کشور، بهخصوص دوبی و ابوظبی است. در حال حاضر، مدارس بینالمللی مختلفی تحت نظارت معتبرترین مدارس سوئیس، آمریکا، انگلستان و … در این شهرها در حال فعالیت هستند.
امارات، دارای بیشترین تعداد مدارس بینالمللی (بالغ بر 500 مدرسه) در بین کشورهای حوزه خلیج فارس است. در طول 15 سال گذشته، نزدیک به 1 میلیون نفر در مدارس امارات در حال تحصیل بوده اند. در حال حاضر، بیش از 2.7 میلیون دانشآموز از سراسر جهان در مدارس این کشور مشغول به تحصیل هستند.
کشور امارات، بهدلیل فاصله جغرافیایی کم، شرایط آبوهوایی و فرهنگ نسبتا مشابه با ایران، همواره مورد توجه خانوادههای ایرانی برای سفرهای توریستی، مهاجرت تحصیلی و کاری بوده است. خانوادههای ایرانی با انتخاب مدارس بینالمللی آمریکایی، سوئیسی، انگلیسی و … در دبی، میتوانند مسیر ادامه تحصیل فرزندان خود در کشورهای آمریکا، سوئیس، انگلستان و … را هموار کنند.
تفاوت هزینهها در مدارس دبی و ابوظبی
– سن و سابقه و امکانات مدرسه
– نسبت تعداد دانشآموز به معلم در کلاس درس
– سابقه، تجربه و ملیت کارکنان مدارس
– شناختهشده بودن مدرسه
– اپلیکیشنفی
برای تنوع شهریه در مدارس امارات، دلایل متفاوتی وجود دارد. در اغلب موارد، تفاوت شهریه در مدارس دبی را به سن مدرسه ارتباط داد. مدارس جدید و تازهتاسیس، غالبا شهریه بیشتری از دانشآموزان دریافت میکنند. دلیل اصلی این موضوع، استفاده مدارس تازهتاسیس از جدیدترین و مدرنترین امکانات و تسهیلات و مبلغ اجاره مدارس است. در مقابل، مدارس قدیمیتر چون با شهریه پایینتری کار خود را آغاز کرده اند، توسط قانونگذاران مدارس امارات در مورد میزان مجاز افزایش سالانه شهریه دارای محدودیت هستند.
تفاوت دیگر نسبت دانشآموز به معلم در کلاس درس است؛ جمعیت کلاسها در مدارس مختلف امارات بین 15 تا 35 دانشآموز (و حتی بیشتر) متغیر است. همچنین، تعداد موضوعات درسی که هر دانشآموز میتواند بر اساس سیستم آموزشی مدرسه انتخاب کند، میتواند بر روی شهریه تحصیل تاثیرگذار باشد. تنوع گزینهها هم حق انتخاب بیشتری به دانشآموز و خانواده میدهد و هم نیازمند استخدام تعداد آموزگار بیشتری است. بنابراین، تعدد گزینهها منجر به افزایش شهریه یک مدرسه در مقایسه با مدارس معمولی میشود.
عامل موثر بعدی در شهریه مدارس امارات گستردگی فهرست فعالیتهای فوق برنامه است. در مدارس امارات بهویژه در شهرهای دوبی و ابوظبی که مهاجر و دانشآموز بینالمللی بیشتری دارند؛ تاکید زیادی بر روی آموزش همهجانبه دانشآموز وجود دارد. مدارس با سرمایهگذاری در بخشهای مختلف و فراهمساختن زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه فعالیتهای فوق برنامه خود، شرایطی را فراهم میکنند تا دانشآموزان بتوانند بر اساس علایق و نقاط قوت خود، در زمینههای گوناگونی رشد کنند.
سابقه و ملیت کارکنان مدارس نیز میتواند بر روی افزایش شهریه تحصیل دانشآموزان تاثیر داشته باشد. هرچه سابقه و تجربه کاری کارکنان و آموزگاران یک مدرسه، در حوزه آموزش کودکان و نوجوانان، بیشتر باشد میزان حقوق دریافتی آنان نیز بیشتر میشود. علاوه بر این، برخی از ملیتها دستمزدهای بیشتری نسبت به سایر کشورها دریافت میکنند. موضوع دیگری که میتواند شهریه یک مدرسه تا حد چشمگیری افزایش دهد، شناختهشده بودن مدرسه است. مدارسی که بهعنوان یک برند یا نام شناختهشده در حوزه آموزش در مدارس، در دبی فعالیت میکنند، غالبا شهریه بیشتری از دانشآموزان خود دریافت میکنند. نقطه مقابل اینگونه مدارس، گروه مدارس بومی امارات هستند؛ یعنی مدارس معتبری که علیرغم ارائه آموزش باکیفیت، شهریه پایینتری از دانشآموزان خود دریافت میکنند. یا مدارس زیرمجموعه برندهای معتبر جهانی که یک شعبه در شهرهای مهاجرپذیر امارات، یعنی دبی و ابوظبی افتتاح کرده اند. مانند مدرسه Kent College دبی و مدرسه Repton دبی و مدرسه NLCS دبی.
هزینه مدارس امارات شامل چه مواردی میشود؟
هزینه پرداختی به مدارس امارات شامل چه مواردی میشود؟
هزینه تحصیل در مدارس شبانهروزی امارات عمدتا دربرگیرنده شهریه، اسکان و وعدههای غذایی و فعالیتهای فوق برنامه میشود. ولی در اغلب مدارس روزانه دبی و امارات، هزینه فقط شامل شهریه تحصیل دانشآموزان است و خدمات رایگان مربوط به وعده ناهار در مدرسه ارائه نمیشود. در واقع، دانشآموز باید وعده غذایی را از رستوران یا کافهتریای مدرسه خریداری کند. به جز موارد ذکرشده، آیتمهای دیگری نیز در حین اپلای، ثبت نام و تحصیل دانشآموز در مدارس امارات وجود دارند که در اینجا بهطور خلاصه به آنها اشاره میکنیم:
اپلیکیشنفی مبلغی است که خانواده در ابتدای فرآیند اپلای برای دریافت پذیرش از مدارس دوبی و امارات باید پرداخت کند. هزینه بررسی درخواست پذیرش یا Application Fee اولین هزینه اجباری در پروسه پذیرش است و در صورت عدم پرداخت، پرونده متقاضی توسط مدرسه بررسی نمیشود. لازم به ذکر است در صورت انصراف خانواده از بررسی پرونده و اپلای در یک مدرسه یا حتی منفیبودن نتیجه بررسی و عدم ارائه پذیرش، این مبلغ غیر قابل بازگشت و اصطلاحا Non-Refundable است. مبلغ غیر قابل بازگشت دیگر، هزینه ثبت نام دانشآموز در مدرسه یا همان Registration Fee است که در صورت انصراف متقاضی از تحصیل در مدرسه، به خانواده بازپرداخت نمیشود.
سایر موارد متداول در جدول هزینههای مدرسه عبارتند از: لباس فرم مدرسه یا Uniform، بیمه سلامت دانشآموز یا Health Insurance، کتابهای درسی و آزمونهای مدرسه (Books & examination fees)، ترانسفر فرودگاهی یا Airport transfer و غیره. لازم به ذکر است بعضی هزینهها مانند سفرهای اختیاری مدرسه، لباس فرم دوم، کلاسهای آموزشی خصوصی (در حوزههای آکادمیک، هنری، ورزشی و …) یا کلاسهای آموزش زبان انگلیسی ESL/EAL و … در فاکتور مدرسه قید نمیشوند و خانوادهها در صورت تمایل به استفاده فرزندشان از اینگونه خدمات و امکانات، باید هزینه آنها را بهصورت مجزا پرداخت کنند.
علاوه بر این، مبلغی با عنوان پیشپرداخت یا deposit نیز در آغاز تحصیل دانشآموز در مدرسه از خانواده دریافت میشود که، در پایان تحصیل دانشآموز و پس از کسر هزینههای غیر قابل پیشبینی، به خانواده برگشت داده خواهد شد.
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی (تحصیل رایگان) در مدارس امارات
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی از مدارس امارات
در حال حاضر، بیش از 30 مدرسه در کشور امارات، به ویژه شهرهای دوبی و ابوظبی، به دانشآموزان خود بورسیه یا اسکالرشیپ تحصیلی ارائه میدهند. همزمان با افزایش تمایل خانوادههای خارجی برای اقامت در این کشور و روند رو به رشد تقاضای دانشآموزان بینالمللی در مدارس امارات، مدارس بیشتری اقدام به ارائه اسکالرشیپ کرده اند.
اگر فرزندتان دارای استعداد تحصیلی خاصی است، یا استعداد و توانمندی ویژهای در زمینههای تکنولوژی، ورزش یا هنر دارد، میتواند برای دریافت اسکالرشیپ اپلای کند. در بیشتر موارد، اسکالرشیپ تحصیلی در مدارس دبی، شامل کاهش در شهریه تحصیل و پشتیبانی و حمایت ویژه برای توسعه و ارتقاء استعدادهای دانشآموزان واجد شرایط است.
برای مثال، برنامه اعطای اسکالرشیپ در مدرسه Repton دبی، در سه زمینه ارائه میشود: تحصیلی یا آکادمیک، موسیقی، ورزش. اسکالرشیپهای مدرسه رپتون دوبی، به دانشآموزان سالهای 5 تا 8؛ و دانشآموزان مشغول به تحصیل در سیستم آموزشی IB در سال 12 تحصیل ارائه میشود. در طول پروسه اپلای برای دریافت پذیرش، والدین باید شواهد مورد نیاز برای اثبات توانمندی تحصیلی، موسیقایی و ورزشی فرزند خود را به مدرس ارائه دهند. این شواهد میتوانند موفقیت و اجرا در رقابتهای ورزشی و کنسرتها باشد.
همچنین، مدرسه سوئیسی Swiss International School Dubai یا SISD، اسکالرشیپهایی را بر اساس شرایط تحصیلی به دانشآموزان فعلی و متقاضیان جدید مدرسه ارائه میدهد. در مدرسه SISD دبی، اسکالرشیپ آکادمیک برای دانشآموزان پایه 11 ارائه میشود. دانشآموزان مستعد در رشتههای مختلف ورزشی میتوانند از پایه نهم به بعد برای دریافت اسکالرشیپ ورزشی اپلای کنند. اسکالرشیپ شبانهروزی، در کنار این دو اسکالرشیپ به دانشآموزان متقاضی واجد شرایط تعلق میگیرد. این اسکالرشیپها، پس از انجام آزمون و ارزیابیهای مدرسه و یک جلسه با رئیس بخش مربوطه به دانشآموزان موفق اختصاص مییابد.
روشهای پرداخت شهریه مدارس امارات
مدارس امارات چگونه هزینههای خود را دریافت میکنند؟
تحصیل در مدارس امارات، بهویژه در شهرهایی مانند دبی و ابوظبی، چشمانداز جدیدی را برای آینده کودکان و نوجوانان ترسیم میکند. فرصت ادامه تحصیل در بهترین مدارس بینالمللی منطقه، دریافت دیپلمهای بینالمللی معتبر و افزایش دریافت پذیرش از برترین دانشگاههای جهان، تنها بعضی از مزایایی است که فرزندتان با مهاجرت تحصیلی به این کشور جوان و توسعهیافته بهدست میآورد.
پرداخت شهریه در مدارس بینالمللی تابع قوانین و سیاستهای این مدارس است و در مدارس مختلف، میتوانید بر اساس طرحها و زمانبندیهای گوناگونی شهریه تحصیل فرزندتان را پرداخت کنید. اما یکی از بزرگترین چالشهای خانواده ایرانی، روش پرداخت شهریه تحصیل فرزندشان در مدارس خارج از کشور است. در مدارس دبی و ابوظبی نیز، بهدلیل تحریمهای بینالمللی بر علیه سیستم بانکی کشور، امکان پرداخت مستقیم شهریه به حساب مدرسه وجود ندارد. در حقیقت، خانوادههای ایرانی باید به دنبال مسیرهای دیگری برای انتقال وجه شهریه به مدرسه مورد نظر باشند. این مسیرها میتواند ریسک کلاهبرداری و تحمیل خسارت مالی به خانواده را بالا ببرد. علاوه بر این، در مواقع خاص، ممکن است امکان بازگشت مستقیم وجه شهریه به حساب خانواده فراهم نباشد.
انواع مدارس امارات
انواع مدرسه در امارات
1. انواع مدارس امارات بر اساس نحوه اداره و تامین بودجه
2. انواع مدارس امارات بر اساس مقطع تحصیلی و گروه سنی دانشآموزان
3. انواع مدارس امارات بر اساس رویکردها و سیستمهای آموزشی
4. انواع مدارس امارات بر اساس شرایط اسکان دانشآموزان
5. انواع مدارس امارات بر اساس جنسیت دانشآموزان
- مدارس دولتی و خصوصی در امارات
مدارس در کشور امارات، بر اساس روش اداره و تامین سرمایه، به دو نوع مدارس دولتی و مدارس خصوصی دستهبندی میشوند. مدارس دولتی امارات، تحت نظارت مستقیم نهادهای دولتی فعالیت میکنند و سیستم آموزشی ملی این کشور را به دانشآموزان ارائه میدهند. در مقابل، مدارس خصوصی امارات، با تامین سرمایه از منابع غیر دولتی، اختیارات بیشتری در زمینه انتخاب و ارائه سیستمهای آموزشی دارند. تحصیل در مدارس دولتی امارات، برای شهروندان این کشور رایگان است و مدارس خصوصی، به دلیل عدم دریافت حمایت مالی از سوی دولت، برای تامین هزینههای خود از دانشآموزان شهریه دریافت میکنند.
مدارس دولتی در سه ترم فعالیت میکنند؛ ولی مدارس خصوصی این کشور غالبا از مدل دو ترمی استفاده میکنند. در هر دو مدل، مدارس دارای تعطیلات زمستانی در دسامبر، تعطیلات بهاره در اواخر مارس و تعطیلات تابستانی در ماههای گرم سال هستند.
بازه مجاز شهریه مدارس خصوصی در امارات، توسط نهادهای آموزشی مربوطه اعلام میشود. بدین صورت که مدارس بر اساس رتبهبندی عملکرد، میتوانند سالانه تا سقف مشخصی شهریه خود را افزایش دهند.
تفاوت دیگر بین مدارس دولتی و خصوصی در امارات این است که آموزش در مدارس دولتی امارات، به زبان عربی است. هرچند بر اساس قانون وزارت آموزش امارات، در مدارس غیر دولتی نیز دانشآموزان باید از پایه 1 تا 10 (سال 2 تا 11) زبان عربی را بهعنوان یکی از دروس اجباری در سیستم آموزشی خود، بیاموزند. لازم به ذکر است دانشآموزان برای دریافت دیپلم دبیرستان امارات، باید در سال 12 و 13 (پایه 11 و 12) نیز درس زبان عربی را بگذرانند.
- مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه امارات
تحصیل در مقطع ابتدایی در مدارس امارات از سن 6 سالگی آغاز میشود و همه دانشآموزان اماراتی باید در مدرسه ثبت نام کنند. آموزش ابتدایی در کشور امارات پایههای 1 تا 5 را در برمیگیرد و کودکان گروه سنی 6 تا 11 ساله در مدارس ابتدایی این کشور تحصیل میکنند. در مدارس ابتدایی امارات، موضوعاتی مانند ریاضی، علوم، زبان انگلیسی و زبان عربی و علوم اجتماعی به دانشآموزان تدریس میشود. در کشور امارات، دانشآموزان از یکشنبه تا پنجشنبه به مدرسه میروند.
مقطع راهنمایی یا Preparatory Stage در مدارس امارات به پایههای 7 تا 9 اختصاص دارد و دانشآموزان رده سنی 12 تا 14ساله را برای ورود به مقطع بعدی آماده میکند. نوجوانان در امارات، از سن 15سالگی تحصیل خود را در مقطع متوسطه یا دبیرستان آغاز میکنند و با پایان تحصیل در پایه 12 در سن 18سالگی آماده ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل در مقطع آموزش عالی میشوند.
سیستم نمرهدهی در مدارس امارات کمی با یکدیگر تفاوت دارد ولی بهطور کلی، سیستم استاندارد نمرهدهی در این کشور از مدل آمریکایی پیروی میکند:
-
-
- نمره A – بین 91 تا 100 درصد
- نمره B – بین 80 تا 89 درصد
- نمره C – بین 70 تا 79 درصد
- نمره D – بین 60 تا 69 درصد
- نمره F – بین 0 تا 59 درصد
-
- مدارس امارات بر اساس سیستم آموزشی
امارات متحده عربی، بهعنوان یک کشور جوان با سرعت توسعه و پیشرفت بالا، گامهای بزرگی در عرصه آموزش برداشته است. در اواسط قرن گذشته، تنها تعداد کمی مدرسه و آن هم صرفا در مناطق شهری فعالیت میکردند. در اواسط دهه 1970 میلادی، نرخ باسوادی بزرگسالان در امارات، 54 درصد در بین زنان و 31 درصد در میان مردان بوده است. در حال حاضر، نرخ باسوادی در میان هر دو جنس تقریبا 95 درصد است.
آموزش در مدرسه یکی از اولویتهای اصلی حکومت امارات به شمار میآید و افزایش چشمگیر میزان باسوادی افراد جامعه، اثباتکننده این ادعاست. اما در کنار افزایش تعداد مدارس دولتی برای اماراتیها، همگام با توسعههای اقتصادی و تجاری و فراهمشدن بسترهای مناسب برای ورود خارجیها به این کشور، تقاضا برای تاسیس مدارس خصوصی و بینالمللی بالا رفت. تا سال 2001، فرزندان خارجیها نمیتوانستند در مدارس دولتی در امارات مشغول به تحصیل شوند. بنابراین، تعداد مدارس بینالمللی با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد. کیفیت آموزش در اغلب مدارس بینالمللی امارات، مطابق با بالاترین استانداردهای آموزشی است. امارات متحده عربی، یکی از کشورهای دارای بالاترین میزان مدارس بینالمللی در سطح جهان است.
اغلب مدارس بینالمللی امارات، از ویژگی rolling admissions برخوردارند، بدین معنا که در طول سال تحصیلی، و در صورت خالیبودن ظرفیت، دانشآموزان جدید را پذیرش میکنند. با این حال، ظرفیت پذیرش در مدارس ابتدایی محدودتر است و بنابراین، برای ثبت نام فرزندتان در مدرسه دلخواه، باید زودتر اقدام کنید.
در مدارس اماراتی، سیستم آموزشی سنتی این کشور ارائه میشود. آموزش در این مدارس نیز به زبان عربی است. ولی در مدارس بینالمللی، به دلیل ماهیت جهانیبودن و نرخ بالای دانشآموزان متقاضی تحصیل در سیستمهای آموزشی بینالمللی، آموزش به زبان انگلیسی ارائه میشود. سیستمهای آموزشی کشورهای آمریکا، انگلستان، سوئیس و فرانسه بعضی از محبوبترین و پرطرفدارترین سیستمهای آموزشی بینالمللی در مدارس امارات هستند. ولی با این حال، دانشآموزان باید زبان عربی را به عنوان یک زبان خارجی اجباری بیاموزند.
در بیشتر مدارس بومی، آموزش دختران و پسران در مدارس جداگانه ارائه میشود. ولی مدارس بینالمللی محدودیتی در خصوص جنسیت دانشآموزان ندارند.
- مدارس روزانه و شبانهروزی امارات
مدارس امارات در دو حالت روزانه و شبانهروزی فعالیت میکنند. مدارس روزانه امارات، صرفا به ارائه آموزش میپردازند و پس از پایان ساعت فعالیت آموزشی خود، مسئولیتی در قبال دانشآموز ندارند. اغلب خانوادههای خارجی مقیم امارات، مدارس خصوصی روزانه را برای تحصیل فرزندشان انتخاب میکنند.
در مقابل، حوزه فعالیت و مسئولیتهای مدارس شبانهروزی امارات فراتر از ارائه خدمات آموزشی در طول روز است. این مدارس برای کل ساعات روز و روزهای هفته دانشآموزان برنامهریزی میکنند. تامین مکانی برای زندگی و ارائه وعدههای غذایی روزانه دانشآموزان، بخشی از وظایف و مسئولیتهای مدارس شبانهروزی امارات به شمار میآید.
- مدارس دخترانه، پسرانه و مختلط امارات
در کشور امارات، بهعنوان یک کشور مسلمان، توجه زیادی به آموزش جداگانه دختران و پسران میشود. بخش قابل توجهی از مدارس دولتی امارات، دارای تفکیک جنسیتی هستند و اگر تمایل دارید فرزندتان در یک مدرسه عادی (با ترکیب دانشآموزی مختلط) تحصیل کند، باید به جای مدرسه دولتی، یکی از مدارس خصوصی یا بینالمللی این کشور را انتخاب کنید.
در مدارس تکجنسیتی امارات، تمرکز ویژهای بر روی ارائه خدمات آموزشی متناسب با جنسیت دانشآموزان وجود دارد. مثلا، دانشآموزان در مدارس دخترانه امارات، در سیستم آموزشی ارائهشده صرفا آموزشهای متناسب با جنسیت خود را دریافت میکنند. در مدارس پسرانه نیز، کودکان و نوجوانان در فضای آموزشی جدا از دختران همسن خود به تحصیل میپردازند. در واقع، در این مدارس رویکردی همهجانبه به آموزش دانشآموزان وجود ندارد و موارد آموزشی با نگاه اختصاصی و ویژه جنسیت تدوین و ارائه میشود.
ویژگیهای مدارس شبانهروزی خصوصی امارات
مدارس شبانهروزی خصوصی امارات چه ویژگیهایی دارند؟
دانشآموزان و خانوادهها در امارات، مدارس شبانهروزی خصوصی این کشور را عمدتا بهدلیل فضای آموزشی چالشی آنها انتخاب میکنند. در مدارس شبانهروزی خصوصی امارات، انگیزه و اشتیاق دانشآموزان برای تحصیل و یادگیری به روشهای متفاوتی از سایر مدارس برانگیخته میشود. در مدارس شبانهروزی، دانشآموزان در یک دنیای آموزشی قرار میگیرند که یادگیری در مرکز همه فعالیتهاست. میانگین جمعیت کلاسهای درس در مدارس شبانهروزی خصوصی امارات، تقریبا 12 نفر است. در کلاس درس، دانشآموز به تفکر و اشتراکگذاری عقاید و دیدگاههای خود ترغیب میشود. آنها در فرآیند یادگیری مشارکت فعال دارند. در اغلب مدارس شبانهروزی امارات، آموزگاران در پردیس مدرسه سکونت دارند و میتوانند در پایان روز، به دانشآموزان کمک و پشتیبانی لازم را ارائه دهند.
ویژگیهای مدارس روزانه خصوصی امارات
مدارس روزانه خصوصی امارات چه ویژگیهایی دارند؟
در کشور امارات، بیش از 500 مدرسه بینالمللی وجود دارد که مسئول آموزش بیش از 400 هزار دانشآموز اماراتی و خارجی هستند. بخش قابل توجهی از این مدارس در شهرهای دبی و ابوظبی قرار گرفته اند؛ شهرهایی که بیشترین تعداد اتباع خارجی را دارند. تقریبا همه مدارس بینالمللی امارات از نوع روزانه هستند و فقط تعداد کمی از آنها، امکانات اسکان شبانهروزی برای دانشآموزان دارند.
در مدارس روزانه خصوصی امارات، سیستمهای آموزشی متنوعی در اختیار دانشآموزان قرار میگیرند. سیستم آموزشی در مدارس روزانه خصوصی امارات، خواستهها و اولویتهای دانشآموزان را بهخوبی در نظر میگیرد و به آنها در کشف و شناخت بهتر استعدادها و علایقشان کمک میکند.
در این مدارس، دانشآموزان میتوانند بر اساس سیستمهای آموزشی آمریکایی، بریتانیایی، سوئیسی و غیره به تحصیل بپردازند. کشورهای مانند ژاپن، هند، فیلیپین و ایران نیز بهدلیل تعداد زیادی شهروندان ساکن امارات، اقدام به تاسیس مدارس خصوصی کرده اند که سیستم آموزشی سنتی کشور خود را در اختیار دانشآموزان قرار میدهند.
مدارس روزانه خصوصی امارات، آموزش باکیفیت و استانداردی را برای دانشآموزان فراهم میکنند. دانشآموزان پیرامون موضوعات درسی متنوعی تحصیل میکنند و بر اساس سیستم آموزشی انتخابی، فرصت یادگیری زبانهایی غیر از انگلیسی و عربی را نیز به دست میآورند. زبان آموزش در اغلب این مدارس انگلیسی است. تعدادی از مدارس خصوصی امارات، آموزش جداگانهای برای دختران و پسران فراهم میکنند و اصطلاحا تکجنسیتی هستند.
شرایط تحصیل در مدارس دولتی امارات
آیا تحصیل در مدارس دولتی امارات امکانپذیر است؟
تا اواسط قرن پیش، آموزش در کشور امارات رونق چندانی نداشته و تنها تعداد محدودی مدرسه، در نواحی شهری فعالیت میکردند. فرصت تحصیل برای دانشآموزان دارای محدودیت بوده و نرخ باسوادی در میان بزرگسالان پایین بوده است. اما همزمان با شکوفایی و جهش اقتصادی در این کشور و ورود تعداد زیادی از اتباع خارجی برای کسبوکار و تجارت، تغییراتی در قوانین آموزشی امارات بهوجود آمد.
از حدود دو دهه پیش و در سال 2001 میلادی، دانشآموزان خارجی نیز میتوانند با پرداخت شهریه و دریافت پذیرش در مدارس دولتی امارات تحصیل کنند. در اغلب مدارس دولتی ابتدایی و همه مدارس مقطع متوسطه این کشور، آموزش دختران و پسران در فضایی جداگانه ارائه میشود. حتی زنگ تفریح دختران و پسران نیز با یکدیگر تفاوت دارد. به عبارت دیگر، فرزندان خانوادههای خارجی در مدارس دولتی امارات باید بر اساس جنسیت، در مدرسه دولتی دخترانه یا مدرسه دولتی پسرانه ثبت نام کنند.
موضوع دیگری که خانوادههای خارجی باید در هنگام اپلای برای مدارس دولتی امارات در نظر داشته باشند، زبان آموزش در مدارس دولتی امارات است. زبان آموزش در همه موضوعات درسی در مدارس دولتی امارات، عربی است. علاوه بر این، مدارس دولتی امارات از سیستم آموزشی ملی این کشور پیروی میکنند که بهطور کامل توسط وزارت آموزش این کشور (MOE) مورد نظارت و تایید قرار میگیرد. زبان انگلیسی در مدارس دولتی امارات، بهعنوان زبان خارجی دوم آموزش داده میشود. در آموزش زبان انگلیسی در مدارس دولتی امارات، تاکید اصلی بر روی گرامر و درک مطلب است.
قوانین مدارس امارات
قوانین مدارس امارات
مدارس امارات در راستای ایجاد و حفظ یک محیط یادگیری امن، سازمانیافته و مشارکتپذیر اقدام به تعیین قوانین و مقرراتی کرده اند که اصول و مرزهای رفتاری خاصی برای دانشآموزان و کارکنان مدرسه در حوزههای مختلف مشخص میکنند. مدارس در امارات و دبی متعهد هستند فرهنگی را در محیط یادگیری دانشآموزان بهوجود آورند که از یادگیری مطلوب و رفاه همه افراد عضو جامعه پشتیبانی حمایت میکند.
قوانین و مقررات در کشور امارات در مورد ارسال جملات و مطالب منفی درباره افراد، کسبوکارها و حکومت بسیار سختگیرانه است. قرارداد والدین-مدرسه که توسط KHDA نوشته و منتشر میشود و والدین ملزم به امضا و رعایت آن هستند، شامل بند زیر میشود:
مدرسه هیچگونه افترا یا آسیب عمدی از طریق انجمنها و فرومهای رسانههای اجتماعی را تحمل نخواهد کرد. مدرسه باید خط مشی و سیاست روشن و واضحی در مورد استفاده از رسانههای اجتماعی و/یا انجمنها توسط والدین و دانشآموزان داشته باشد. این سیاست باید حداقل شامل موارد زیر باشد:
- والدین و دانشآموزان در همه پایههای تحصیلی که هر شکلی از فرومهای شبکههای اجتماعی را استفاده میکنند، باید همواره با احترام در مورد همه دانشآموزان و کارکنان مدرسه صحبت کنند.
- والدین و دانشآموزان نباید اطلاعات محرمانه را فاش کنند، یا باعث آسیب یا ایجاد تهدید برای افراد عضو مدرسه شوند.
شواهدی از تخلف عمدی و تاییدشده از هر یک از قوانین فوق، میتواند منجر به جریمههایی شامل تعلیق از مدرسه شود.
علاوه بر این، مدارس امارات توجه و تاکید زیادی بر روی ایجاد یک محیط آموزشی امن و حمایتگر برای دانشآموزان و کارکنان خود دارند. این مدارس، مقررات سختگیرانه و بازدارنده بسیاری در خصوص رفتارهای قلدرمآبانه و قلدری مجازی (Cyberbullying) وضع کرده اند که هدف آنها، پیشگیری از رفتارهای آزاردهنده و زورگویانه در بین دانشآموزان، چه در محیط مدرسه و چه در فضای مجازی، است.
بر اساس مقررات مدرسه، کارکنان موظفند با اشراف بر روی دستورالعملهای مربوطه، حمایت و پشتیبانی کامل را از دانشآموز قربانی آزار و اذیت به عمل آورند و موارد را به مدیران مدرسه گزارش دهند. همچنین، اگر دانشآموزی حس کند قربانی رفتارهای قلدرمآبانه شده یا شاهد چنین رفتارهایی علیه دیگران بوده، باید موضوع را با یکی از کارکنان مدرسه در میان گذارد، تا اقدامات لازم در این خصوص انجام پذیرد.
در هنگام ثبت نام در مدرسه، خانواده و دانشآموزان باید از مفاد دقیق قوانین مدرسه مطلع شوند و پس از امضای آن، در رعایت همه بندهای آن کوشا باشند. هرگونه سرپیچی از قوانین مدرسه میتواند منجر به جریمههایی در سطوح مختلف شود که در شدیدترین حالت آن، به اخراج دانشآموز از مدرسه میانجامد. تنبیهات و جریمههای مدارس امارات عمدتا شامل سطوح زیر میشود:
- اخطار شفاهی
- اخطار کتبی
- محرومیت از زمان بازی
- اطلاع به خانواده
- درج در چارت رفتاری پرونده دانشآموز
- ارجاع به اداره امور دانشآموزان، معاون یا مدیر مدرسه
- محرومیت از بازدیدها و فعالیتهای آموزشی و غیر آموزشی مدرسه
- تعلیق از حضور در کلاس درس
لباس فرم مدارس امارات
لباس فرم در مدارس امارات
دانشآموزان در مدارس امارات ملزم به پوشیدن لباس فرم هستند. همه مدارس دولتی امارات و دبی، از یک لباس فرم یکپارچه برای پوشش دانشآموزان پیروی میکنند. ظاهر یکسان باعث تقویت حس برابری و عدالت بین دانشآموزان، بدون توجه به پیشینه و وضعیت اجتماعی آنها میشود و هویت ملی و فرهنگی امارات متحده عربی را نمایان میسازد.
به تازگی، سازمان مدارس امارات (Emirates Schools Establishment – ESE) اقدام به طراحی و معرفی یک لباس فرم یکپارچه برای دانشآموزان کودکستان تا پایه 12 کرده است که برای همه سنین و متناسب با پایههای تحصیلی در اختیار آنان قرار میگیرد. لباس فرم جدید مدارس دولتی امارات، محیط آموزشی مبتنی بر برابری و تعامل مثبت بین دانشآموزان را فراهم میکند.
لباس فرم مدارس دولتی امارات باید توسط همه دانشآموزان و بهشیوه صحیح تعیینشده توسط مدرسه پوشیده شود. در کشور امارات، رنگ، سبک و اندازه موی دانشآموزان باید بر اساس هنجارهای اجتماعیِ قابل قبول باشد. در صورتی که هر یک از دانشآموزان از پوشیدن لباس فرم سر باز زند یا از ظاهر پیشنهادی مدرسه پیروی نکند، برای اقدامات بیشتر به خانواده اطلاع داده میشود.
علاوه بر مدارس دولتی، مدارس خصوصی نیز باید یک لباس فرم داشته باشند که لوگوی مدرسه بر روی آن قابل مشاهده باشد. شکل و ساختار لباس فرم در مدارس خصوصی امارات با مدارس دولتی این کشور متفاوت است. لباس فرم در مدارس خصوصی و بینالمللی دبی و امارات، میتواند شامل یک تیشرت یا پلوشرت ساده سیاه/سفید باشد که لوگوی مدرسه بر روی آن نقش بسته است. بعضی مدارس نیز اقدام به ارائه یک پکیج کامل یونیفرم، شامل پیراهن و دامن، شلوارک و شلوار و … میکنند. در مدارس بریتانیایی امارات، لباس فرم از یک بلوز به همراه دامن یا شلوار برای دختران و پیراهن با شلوار برای دانشآموزان پسر تشکیل شده است که دارای لوگوی مدرسه هستند.
پذیرش از مدارس امارات
شرایط اخذ پذیرش از مدارس امارات
کشور امارات، بهویژه امارتهایی مانند دبی و ابوظبی که جمعیت خارجیها در آنها زیاد است، مدارس خصوصی زیادی را در خود جای داده اند. در حال حاضر، حدودا 216 مدرسه خصوصی در دبی در حال ارائه خدمات آموزشی بر اساس 17 سیستم آموزشی مختلف هستند. در امارت ابوظبی نیز، 247 مدرسه خصوصی از دانشآموزان اماراتی و خارجی ثبت نام میکنند. با اینکه تعداد مدارس در این دو امارت بسیار زیاد است، اما ظرفیت موسسات آموزشی پرتقاضا بهسرعت تکمیل میشود و اینگونه مدارس، اغلب دارای لیست انتظار هستند.
علیرغم حق انتخاب بیشتری که به دلیل بالابودن تعداد مدارس خصوصی امارات در اختیار خانوادهها قرار میگیرد، جستجو در فهرست متنوع مدارس و گرفتن یک تصمیم مناسب برای تحصیل در مدارس بینالمللی این کشور، فرآیندی چالشبرانگیز به شمار میآید. اگر در حال مهاجرت به امارات همراه با خانوادهتان هستید یا قصد دارید فرزندانتان را برای تحصیل به مدارس این کشور بفرستید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
تحصیل در محیط آموزشی ساختاریافته برای فرزندتان مناسبتر است یا ترجیح میدهید بر اساس برنامههای آموزشی منعطف آموزش ببیند؟ آیا اولویت شما مدرسهای است که صرفا بر روی علوم و ریاضی تمرکز دارد؟ یا آموزش موسیقی، هنرهای زیبا و ورزش را نیز برای رشد و توسعه شخصی فرزندتان لازم و ضروری میدانید؟ پاسخ به اینگونه پرسشها میتواند انتخاب مدرسه و رسیدن به تصمیم نهایی را برای خانواده آسانتر کند.
علاوه بر مسائل فوق، جمعیت کلاسهای درس، فهرست و تنوع فعالیتهای فوق برنامه، نسبت معلم به دانشآموز، تکالیف خانگی دانشآموز و شهریه مدرسه بعضی از موضوعات مهم دیگری هستند که در هنگام بررسی لیست مدارس خصوصی و بینالمللی امارات باید به آن توجه کنید.
یکی از مهمترین نکاتی که باید در هنگام بررسی و انتخاب مدرسه مناسب در امارات مورد توجه قرار دهید، رتبه مدرسه در ارزیابی عملکرد توسط نهادهای مربوطه است. برای بررسی نتایج ارزیابی مدارس دبی، وبسایت اداره توسعه دانش و منابع انسانی دبی (Knowledge and Human Development Authority – KHDA) و برای مدارس ابوظبی به وبسایت سازمان دانش و آموزش ابوظبی (Abu Dhabi Department of Education and Knowledge – ADEK) مراجعه کنید.
واضح است که تصمیمگیری بر اساس فاکتورهای عنوانشده در این بخش با در نظرگرفتن اولویتهای اقتصادی خانواده میتواند انتخاب مدرسه در امارات را به فرآیند پیچیدهتری تبدیل کند. هر چقدر در فهرست طولانی مدارس خصوصی و بینالمللی امارات بیشتر جستجو کنید، احتمالا از تنوع قوانین پذیرش، سیستمهای آموزشی، امکانات آموزشی و زیرساختهای غیر آموزشی، شهریههای مدارس و … بیشتر شگفتزده میشوید. علاوه بر این، به دلیل سرعت بالای تکمیل ظرفیت مدارس شناختهشده دوبی و ابوظبی، انتخاب سریع و درست مدرسه اهمیت بیشتری پیدا میکند. بنابراین، توصیه میشود برای انتخاب گزینه مناسب از بین بیش از 500 مدرسه در امارات و پیشگیری از مشکلات احتمالی در پروسه مهاجرت تحصیلی به امارات، از مشاوره کارشناسان حوزه اعزام دانشآموز بهرهمند شوید.
ما در موسسه اعزام دانشآموز سامان استادی، آمادگی کامل برای ارائه مشاوره تخصصی و بهروز پیرامون مدارس دبی و ابوظبی، شرایط اخذ پذیرش تحصیلی در هر یک از آنها و پیشنهاد مدرسه مناسب بر اساس ویژگیهای فرزندتان و شرایط و اولویتهای مالی خانواده را داریم.
بهترین زمان برای اخذ پذیرش از مدارس امارات
بهترین زمان پذیرش در مدارس امارات
از آنجایی که تعداد خارجیها در امارات از تعداد شهروندان اماراتی بیشتر است، تعداد مدارسی که از دانشآموزان بینالمللی ثبت نام کنند نیز بهطور چشمگیری زیاد است. تعداد زیادی از بهترین مدارس بینالمللی در منطقه خاورمیانه در کشور امارات قرار دارند. مدارس بینالمللی عمدتا از تقویم آموزشی غربی پیروی میکنند. کلاسهای درس در مدارس بینالمللی امارات در ماه سپتامبر آغاز میشوند. در پایان سال تقویمی، یک وقفه دوهفتهای برای تعطیلات سال نو وجود دارد و کلاسها در ژانویه از سر گرفته میشوند. سال تحصیلی در مدارس بینالمللی امارات در ماه ژوئن به پایان میرسد.
اغلب مدارس بینالمللی امارات، در صورت خالیبودن ظرفیت، در میانه سال تحصیلی نیز دانشآموزان جدید را پذیرش و ثبت نام میکنند. اما تحصیل و زندگی در شرایط جدید برای همه افراد، به خصوص کودکان و نوجوانان، تجربهای چالشانگیز است. روشن است که آشنایی با محیط و تطابق با وضعیت جدید زندگی نیازمند صرف زمان است. بنابراین، توصیه میشود برای سازگاری بهتر فرزندتان با شرایط تحصیل در مدرسه جدید، چند ماه پیش از شروع رسمی سال تحصیلی، برای اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس امارات اقدامات لازم را انجام دهید.
مراحل اخذ پذیرش از مدارس امارات
دریافت پذیرش از مدرسه، یکی از استرسآورترین تجربیاتی است که اغلب والدین با آن درگیر هستند. جستجو در فهرست طویل مدارس بینالمللی امارات و تصمیمگیری در مورد انتخاب مدرسه مناسب، یکی از موضوعاتی است که ممکن است در نگاه اول برای اغلب والدین ناممکن به نظر برسد. اما استفاده از مهارت و تخصص یک مشاوره تحصیلی در حوزه مهاجرت به خارج از کشور، میتواند تا حد زیادی موانع موجود در فرآیند تصمیمگیری را برطرف کند.
موسسه مهاجرتی سامان استادی، تجربههای موفقی در زمینه اخذ پذیرش و مهاجرت تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان به خارج از کشور داشته است. تیم باتجربه و کاردان مشاوران و کارشناسان پذیرش این موسسه، با اطلاعات بهروز و موثق، متقاضیان تحصیل در خارج از کشور را بهخوبی در پروسه مهم و حساس مهاجرت تحصیلی راهنمایی و هدایت میکنند. تسلط به شرایط تحصیل در خارج از کشور و بهرهمندی از ویژگی همکاری و ارتباط مستمر با موسسات آموزشی معتبر خارج از کشور، سامان استادی را به نقطه اتکا مناسبی برای خانوادهها تبدیل کرده است.
فرآیند استفاده از خدمات مهاجرت تحصیلی موسسه مهاجرتی سامان اِستادی به صورت زیر است:
- دریافت مشاوره تحصیلی – در اولین گام و طی برگزاری جلسههای ارزیابی و مشاوره، وضعیت تحصیلی متقاضی با درنظرگرفتن پارامترهای مختلف بررسی میشود. آشنایی دقیق با شرایط دانشآموز و خانواده، میتواند به مشاوران کمک زیادی در تشخیص مدارس مناسب بر اساس سیستمهای آموزشی، مبلغ شهریه یا حتی موقعیت مکانی مدرسه کند. ارزیابی ویژگیهای اختصاصی هر یک از متقاضیان و انتخاب مدارس مناسب بر اساس آن، میتواند فهرست انبوه مدارس بینالمللی امارات را محدودتر و انتخاب مدرسه مناسب در دبی و ابوظبی را آسانتر کند.
- انتخاب مدرسه برای اپلای – فرآیند انتخاب مدرسه بر اساس عواملی مانند اولویتهای تحصیلی، تناسب سیستم آموزشی با توانمندیها و علایق دانشآموز، وضعیت اقتصادی و اولویتهای مالی خانواده و حتی اهداف شغلی دانشآموز در آینده از اهمیت زیادی برخوردار است. مشاوران ما با درنظرگرفتن فاکتورهای مرتبط، فهرست کوتاهی از مدارس مناسب برای تحصیل فرزندتان در امارات را در اختیار شما قرار میدهند. این فهرست همراه با اطلاعات جزئیتر در مورد سیستم آموزشی مدارس، تعداد دانشآموزانی خارجی، فهرست فعالیتهای فوق برنامه، درصد قبولی فارغالتحصیل هر مدرسه در دانشگاه و … به خانواده ارائه میشود. در نهایت، پس از تصمیمگیری خانواده و انتخاب دو یا سه مدرسه، وارد مرحله بعدی از فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس امارات میشویم.
- آمادهسازی مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی – در اینجا وارد فاز اجرایی اخذ پذیرش میشویم؛ یعنی آمادهسازی مدارک لازم برای اپلای. اغلب مدارس بینالمللی امارات مدارک مشابهی برای شروع فرآیند پذیرش دارند. توجه داشته باشید مدارک لازم برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس دبی و ابوظبی باید به زبان انگلیسی ترجمه شوند. در این مرحله، خانواده باید بر اساس لیست مدارکی که توسط مدرسه تعیین میشود، اقدام به تهیه، آمادهسازی و ترجمه آنها در زمان مشخصشده نماید. ارائه مدارک بهصورت کامل و سریع، نقش مهمی در موفقیت پرونده پذیرش تحصیلی متقاضیان دارد.
- اقدام برای اخذ پذیرش از مدارس امارات – پس از آمادهسازی مدارک، فرآیند اپلای برای مدارس انتخابی خانواده آغاز میشود. در این مرحله، کارشناس مسئول پرونده اخذ پذیرش تحصیلی فرزندتان، مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش را همراه با فرم تکمیلشده درخواست پذیرش به مدرسه ارسال میکند. نکتهای که باید در اینجا به آن توجه کنید این است که مدارک ارسالی توسط متقاضیان در صورتی بررسی و ارزیابی میشوند که مبلغ مشخصی تحت عنوان «اپلیکیشن فی» به حساب مدرسه واریز گردد. پس از واریز اپلیکیشن فی، تیم پذیرش مدرسه پرونده تکتک متقاضیان را مورد بررسی دقیق قرار میدهد تا در مورد شرایط و صلاحیت دانشآموز به نتیجه نهایی برسد. در پروسه تصمیمگیری برای اعطای پذیرش یا رد درخواست متقاضی، مدارس امارات غالبا آزمونهای تعیین سطح یا آزمونهای ورودی مخصوص به خود را در نظر میگیرند. علاوه بر این، برگزاری یک جلسه مصاحبه حضوری یا آنلاین با دانشآموز و خانواده او دور از ذهن نیست.
- پرداخت هزینههای تحصیل – پس از انجام بررسیهای لازم و در صورت مثبتبودن ارزیابی مدرسه از پرونده دانشآموز، یک نامه تحت عنوان Offer Letter برای دانشآموز صادر میشود که بهمنزله پذیرش اولیه یا مشروط در مدرسه است. در نامه پذیرش اولیه، فهرست هزینههایی که باید برای یک سال تحصیل دانشآموز پرداخت شود، در اختیار خانواده قرار میگیرد. در صورت پرداخت هزینههای ذکرشده، نامه پذیرش قطعی یا Letter of Acceptance صادر میگردد. متقاضی تنها با در اختیارداشتن این نامه، میتواند برای دریافت ویزای تحصیلی امارات اقدام کند.
مدارک و شرایط پذیرش در مدارس بینالمللی مختلف امارات با یکدیگر تفاوتهایی دارند. ولی بهطور کلی، مدارک زیر برای آغاز فرآیند پذیرش فرزندتان در هر یک مدارس دوبی یا ابوظبی مورد نیاز است:
- فرم تکمیلشده درخواست پذیرش یا اپلیکیشن فرم
- پرداخت هزینه ثبت نام (حدودا 136 دلار آمریکا). این مبلغ غیر قابل برگشت است.
- کارت شناسایی امارات برای دانشآموز و والدین او (Emirates ID)
- گواهی تولد دانشآموز
- گواهی پایان تحصیل از مدرسه قبلی
- کارنامه تحصیلی دو سال آخر
سیستمهای آموزشی مدارس امارات
سیستم آموزشی سنتی امارات
در کشور امارات، وزارت آموزش (MOE) مسئول نظارت بر آموزش در سطح فدرال است. آموزش در کشور امارات شامل کودکستان تا پایه 12 (K-12) و مقطع آموزش عالی میشود. علاوه بر وزارت آموزش، سازمانهای محلی نیز در هر یک از امارات مسئولیت نظارت بر موسسات آموزشی در امارتهای مربوط به خود را دارند.
تحصیل در مدرسه در کشور امارات برای کودکان از سن 6 تا 18 سالگی اجباری است. این قانون در مورد کودکان اتباع خارجی نیز صدق میکند. مدارس دولتی در امارات برای شهروندان اماراتی رایگان هستند، ولی فرزندان خارجیها برای تحصیل در مدارس دولتی و خصوصی باید شهریه پرداخت کنند.
آموزش در مدارس دولتی امارات به زبان عربی انجام میشود ولی در عین حال، تاکید و تمرکز زیادی بر روی آموزش زبان انگلیسی وجود دارد. علاوه بر این، از زبان انگلیسی برای آموزش دروس فنی و علمی استفاده میشود. از سال 2017 میلادی، موضوعات درسی اصلی بیشتری در مدارس امارات به زبان انگلیسی تدریس میشوند. این موضوع به تقویت مهارت و سطح دانش زبان انگلیسی دانشآموزان منجر میشود. در مدارس دولتی و خصوصی امارات، دانشآموزان موظف به پوشیدن لباس فرم هستند.
سیستم آموزش در مدارس امارات شامل 4 سطح میشود:
- کودکستان (KG1 و KG2) برای دانشآموزان 4 تا 5 ساله
- دبستان (پایههای 1 تا 6) برای دانشآموزان 6 تا 11 ساله
- راهنمایی (پایههای 7 تا 9) برای دانشآموزان 12 تا 14 ساله
- دبیرستان یا متوسطه (پایههای 9 تا 12) برای دانشآموزان 15 تا 17 ساله
تا پیش از سال 2015، کشور امارات دانشآموزان مدارس را ملزم به انتخاب یکی از گروههای موضوعات درسی علمی یا ادبی کرده بود. در حال حاضر، یک سیستم متشکل از چهار گروه موضوعات درسی در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد:
موضوعات درسی عمومی: همه دانشآموزان در مدارس امارات تحصیل خود را در این گروه از رشتهها و موضوعات درسی آغاز میکنند. این گروه شامل مجموعه متعادلی از آموزشهای هنری، ریاضیات و کورسهای علمی است. پس از پایان تحصیل در این دروس، تحصیل دانشآموزان با ورود به گروه رشتههای بعدی، تمرکز و تاکید بیشتری بر روی ریاضیات و علوم مختلف پیدا میکند.
موضوعات درسی حرفهای: این گروه از موضوعات درسی، بهعنوان موضوعات درسی شغلی یا حرفهای نیز شناخته میشود. این دروس، از پایه 9 به دانشآموزان ارائه میگردد. دانشآموزان پس از پایان تحصیل در مقطع 12، دیپلم کاربردی دبیرستان را دریافت میکنند که معادل دیپلم فنی دبیرستان است.
موضوعات درسی پیشرفته: تنها تفاوت این گروه از دروس با موضوعات درسی عمومی، تاکید و تمرکز بر روی ریاضیات و علوم است.
موضوعات درسی نخبگان (برنامه پیشرفته علمی): این برنامه درسی مخصوص دانشآموزان نخبه طراحی شده است. دانشآموزان برگزیده میتوانند از پایه شش تا پایان پایه 12 بر اساس این برنامه تحصیل کنند. این برنامه درسی بر روی ریاضیات و علوم تمرکز دارد و مهارتهای تحلیل، استدلال و حل مسئله را در دانشآموزان تقویت میکند.
سیستمهای آموزشی بینالمللی مدارس امارات
سیستمهای آموزشی بینالمللی مدارس امارات
مدارس خصوصی و بینالمللی امارات از مجموعه گستردهای از سیستمهای آموزشی از سراسر جهان استفاده میکنند. سیستمهای آموزشی بینالمللی در مدارس دبی و ابوظبی شامل سیستمهای آموزشی کشورهای انگلستان، آمریکا، سوئیس، ژاپن و هندوستان و سیستمهای آموزشی بینالمللی معتبری همچون IB میشود. بنابراین، روشهای تدریس بین تمرکز بر روی بهذهنسپردن طوطیوار مطالب و امتحانهای هفتگی با هدف اندازهگیری سطح پیشرفت و تعیین نمره تا آزمونهای موقعیتی و روشهای آموزش کمتر سختگیرانه متفاوت است.
لازم به ذکر است بر خلاف مدارس دولتی که آموزش را به زبان عربی ارائه میدهند، آموزش در مدارس بینالمللی به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و … انجام میپذیرد. در ادامه این بخش، به معرفی مختصر تعدادی از سیستمهای آموزشی بینالمللی در مدارس خصوصی امارات میپردازیم:
– سیستم آموزشی بریتانیایی در مدارس امارات: سیستم آموزشی ملی یا سنتی انگلستان، در اغلب مدارس خصوصی و بینالمللی دبی و ابوظبی به دانشآموزان ارائه میشود. سیستم آموزشی ملی انگلستان یا UK’s National Curriculum برای سالهای مختلف تحصیل کودکان و نوجوانان، برنامههای تحصیلی متنوعی در نظر گرفته است. در سیستم آموزشی مدارس انگلستان، دانشآموزان دبیرستان بر اساس دو دوره آموزشی GCSE و A-level آموزش خواهند دید.
دوره آموزشی GCSE برای دانشآموزان سالهای 10 و 11 تحصیل است. در این دو سال، دانشآموزان علاوه بر دروس اجباری (زبان انگلیسی، ریاضی، علوم و …) میتوانند بر اساس علایق و توانمندیهای خود تعدادی دروس اختیاری را نیز در برنامه تحصیلی خود بگنجانند. در مقاله معرفی دوره آموزشی GCSE، به جزئیات بیشتری در مورد این سیستم آموزشی بریتانیایی پرداخته ایم.
دوره آموزشی A-level مخصوص دانشآموزان دو سال پایانی تحصیل در مقطع پیش از دانشگاه در مدارس انگلستان است. دانشآموزان در سالهای 12 و 13 تحصیل خود، آموزشهای متمرکزتری پیرامون موضوعات درسی ارائهشده در دو سال گذشته (GCSE) دریافت میکنند. نکته قابل توجه در مورد موضوعات درسی در این دوره دو ساله، این است که انتخاب موضوعات درسی باید بر اساس اهداف تحصیلی دانشآموز برای ادامه تحصیل در دانشگاه انجام شود. در پایان این دوره دو ساله، دانشآموزان باید در آزمونهای مرتبط شرکت کنند. نمرات کسبشده در این آزمونها در فرآیند دریافت پذیرش از دانشگاه تاثیر بسیاری دارند. در مقاله دوره آموزشی A-level اطلاعات دقیقی در مورد این برنامه تحصیلی ارائه کرده ایم.
– سیستم آموزشی آمریکایی در مدارس امارات: مدارس بینالمللی و خصوصی آمریکایی زیادی در شهرهای دوبی و ابوظبی در حال فعالیت هستند. این مدارس، سیستم آموزشی آمریکایی را به دانشآموزان خود ارائه میدهند که شامل دروس اصلی مانند زبان انگلیسی، ریاضیات، علوم و مطالعات اجتماعی میشود. دانشآموزان پس از پایان موفقیتآمیز تحصیل در این مدارس، گواهینامه دیپلم دبیرستان آمریکایی (US High School Diploma) را دریافت میکنند.
در مدارس آمریکایی دبی و ابوظبی، علاوه بر سیستم آموزشی آمریکایی که منجر به دریافت دیپلم دبیرستان آمریکایی میشود، تحصیل بر اساس سیستم آموزشی Advanced Placement یا AP نیز برای دانشآموزان وجود دارد. در این سیستم آموزشی، دانشآموزان میتوانند در مقطع دبیرستان مطابق با استانداردهای کالج و دانشگاه تحصیل کنند. دورههای پیشرفته AP در موضوعات درسی خاص، دانشآموز را برای تحصیل تخصصیتر در مقطع آموزش عالی آماده میکنند و نمرات کسبشده در این دروس، معیار قابل توجهی در پذیرش از دانشگاه به شمار میآید.
– سیستم آموزشی IB در مدارس امارات: سیستم آموزشی International Baccalaureate یا IB، اولین بار حدودا 50 سال پیش در شهر ژنو کشور سوئیس به صنعت آموزش معرفی گردید. در این سیستم آموزشی معتبر و مدرن، تاکید و تمرکز زیادی بر روی ایجاد و تقویت مهارتهایی مانند تفکر خلاق، روحیه پرسشگری، ریسکپذیری و … وجود دارد. در این سیستم آموزشی استقلال بیشتری در فرآیند یادگیری خود دارند و میتوانند موضوعات درسی را بر اساس علایق، نقاط قوت و اهداف تحصیلی در دانشگاه انتخاب کنند.
سیستم آموزشی بینالمللی IB دارای 4 برنامه آموزشی است که هر یک برای گروه سنی و اهداف خاصی طراحی شده اند.
-
- برنامه سالهای ابتدایی (Primary Years Programme – PYP)
- برنامه سالهای میانی (Middle Years Programme – MYP)
- برنامه دیپلم (Diploma Programme – DP)
- برنامه شغلی (Career-related Programme – CP)
– سایر سیستمهای آموزشی بینالمللی در مدارس امارات: مدارس خصوصی و بینالمللی در کشور امارات، علاوه بر مواردی که در این بخش معرفی کردیم، در برگیرنده تعدادی مدرسه از سایر کشورها هستند که سیستم آموزشی ملی و سنتی کشور مربوطه را ارائه میدهند. این مدارس عمدتا مربوط به کشورهایی هستند که دارای بیشترین تعداد مهاجرین و افرادی اند که برای کار یا راهاندازی کسبوکار و تجارت وارد کشور امارات، بهویژه شهرهای دبی و ابوظبی میشوند. سیستمهای آموزشی ملی کشورهای هند (CBSE و CISCE)، استرالیا (Australian Curriculum)، آلمان (German Abitur)، فرانسه (French Baccalaureate)، ایران و … در مدارس خصوصی امارات در اختیار دانشآموزان قرار میگیرند. بخش قابل توجهی از جمعیت دانشآموزی این مدارس را شهروندان کشورهای مربوطه تشکیل میدهند، اما اتباع سایر کشورها نیز میتوانند در این مدارس به تحصیل بپردازند.
کتابهای درسی مدارس امارات
کتابهای درسی مدارس امارات
کتابهای درسی در همه مدارس دولتی و خصوصی امارات و دبی باید به تایید وزارت آموزش این کشور برسند. مطابق با دستورالعمل وزارت آموزش امارات (MOE)، مدارس خصوصی باید کتابهای درسی خود را از فهرست منتشرشده و مورد تایید این سازمان انتخاب کند. محتویات فهرست کتابهای درسی، باید مطابق با فرهنگ و بر اساس ارزشها و خط مشی امارات متحده عربی تهیه شده باشد.
مدارس بینالمللی و خارجی که سیستم آموزشی ملی کشور خود را به دانشآموزان ارائه میدهند، باید از تناسب محتوای آموزشی کتابها با پایه تحصیلی دانشآموزان و سازگاری و تطابق آن با دستورالعملهای آموزشی و ارزشها و فرهنگ امارات اطمینان حاصل کنند.
بر اساس قانون، در همه سیستمهای آموزشی مدارس این کشور، باید از دستورالعملهای وزارت آموزش امارات در ارائه خدمات آموزشی در موضوعات درسی زبان عربی، آموزش اسلام و مطالعات اجتماعی پیروی شود. مدارس امارات فقط باید از کتابهای مورد تایید MOE برای دروس ذکرشده استفاده کنند.
برای مثال، در مدارس IB کشور امارات، کتابهای زیر برای آموزش دروس شیمی، زیستشناسی و اقتصاد از کتابهای زیر استفاده میشود:
- Chemistry for the IB Diploma Second Edition
- IB Biology Course Book: Oxford IB Diploma Programme: For the IB Diploma
- Economics Study Guide: Oxford IB Diploma Programme
برای دروس منتخب سیستم آموزشی Advanced Placement مدارس امارات، غالبا از کتابهای ناشر Barron’s استفاده میشود:
- Barron’s AP Statistics برای درس آمار
- AP Human Geography برای جغرافیای انسانی
- Barron’s AP Physics 1 and 2 with CD-ROM برای درس فیزیک
مدارسی که سیستم آموزشی ملی انگلستان (A-level) را به دانشآموزان خود ارائه میدهند، غالبا محتوای آموزشی را از کتابهای منتشرشده توسط موسسه Letts تامین میکنند:
- Edexcel A-Level Physics Student Book 1 برای درسی فیزیک
- Edexcel Psychology for A-Level Book 1 برای درس روانشناسی
- Edexcel International A-Level Chemistry Student Book برای درس شیمی
زبان آموزش در مدارس امارات
زبان آموزش در مدارس امارات
مدارس دولتی در کشور امارات از سیستم آموزشی استاندارد و ملی این کشور پیروی میکنند. زبان آموزش برای همه موضوعات درسی در این مدارس عربی است. زبان انگلیسی در مدارس دولتی امارات بهعنوان زبان دوم آموزش داده میشود و برای آموزش در موضوعات درسی علمی به کار میرود.
مدارس خصوصی و بینالمللی امارات و دبی از سیستمهای آموزشی متنوعی استفاده میکنند که شامل مواردی همچون سیستم آموزشی IB، سیستم آموزشی تاییدشده وزارت آموزش امارات، سیستمهای آموزشی بریتانیایی، آمریکایی، فرانسوی، آلمانی و بسیاری دیگر میشود. در مدارس خصوصی دبی، آموزش زبان عربی به دانشآموزان (بهعنوان زبان خارجی دوم) اجباری است.
در بعضی از مدارس خصوصی امارات، برنامههای ویژهای برای حمایت از آن دسته از دانشآموزان ارائه میشود که زبان مادریشان انگلیسی نیست یا برای بار اول میخواهند به زبان انگلیسی تحصیل کنند. سطح برنامههای EAL، بر اساس نظر معلم و نتیجه ارزیابی ورودی زبان انگلیسی دانشآموز طراحی و ارائه میشوند. در سیستم آموزشی بعضی از مدارس خصوصی و بینالمللی امارات، مانند مدرسه Raffles دبی، دو برنامه درسی Arabic A و Arabic B، بهترتیب برای آموزش دانشآموزان عربزبان و غیر عربزبان به کار میروند. در برنامه Arabic B دانشآموزان بر اساس سال تحصیل، در گروههای مبتدی، متوسط و پیشرفته دستهبندی میشوند و آموزشهای مرتبط با گروه سنی و پایه تحصیل خود را دریافت میکنند.
در مدرسه رافلز، دانشآموزان با ورود به سال 3 تحصیل، میتوانند یکی از زبانهای فرانسوی، اسپانیایی یا مندرین را بهعنوان یک زبان خارجی دیگر بیاموزند. گزینههای اختیاری زبان خارجی تا پایان سال 9 ادامه پیدا میکنند، پس از آن و با آغاز دوره تحصیلی iGCSE، گزینههای زبان بر اساس موضوعات درسی تعیین میشوند.
علاوه بر اینها، بسیاری از مدارس خصوصی و بینالمللی در امارات برنامههایی برای تقویت زبان مادری دانشآموزان خود دارند. مثلا، مدرسه Greenfield دبی، با جمعیت دانشآموزی مشتمل بر افرادی از 80 کشور با بیش از 50 زبان مادری گوناگون، اقدام به ارائه برنامه Mother Tongue Programme کرده است. این مدرسه بر روی درک و گرامیداشت فرهنگ و تاریخ زادگاه دانشآموزانش تاکید زیادی دارد. از طریق این برنامه، دانشآموزان میتوانند با فرهنگ و تاریخ سایر کشورها آشنا شوند و ارزشها، دیدگاهها و سنتهای مختلف را با ذهنی باز بپذیرند. در این مدرسه، برنامه زبان مادری در پایههای مختلف تحصیلی به زبانهای فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی، هندی، اردو، روسی، پرتغالی، سوئدی، دانمارکی، ترکی، مندرین و بسیاری زبان دیگر بر اساس تقاضا ارائه میشود.
اعتبار مدارک مدارس امارات
اعتبار مدارک مدارس امارات
قانونگذاری در حوزه آموزش در کشور امارات متحده عربی توسط مراجع و سازمانهای مختلفی انجام میشود. در سطح فدرال، وزارت آموزش (MOE) این کشور قوانین و استانداردهای مربوط به پذیرش، شرایط فارغالتحصیلی و سیستم آموزشی و برنامه درسی را تبیین و تدوین میکند. در هر یک از امارتها، به ویژه امارتهای بزرگ مانند ابوظبی و دبی، سازمانهایی مانند دپارتمان دانش و آموزش ابوظبی (ADEK) و سازمان توسعه انسانی و آموزشی دبی (KHDA) مسئولیت قانونگذاری و نظارت بر عملکرد موسسات آموزشی را بر عهده دارند.
از این رو، ممکن است تفاوتهای چشمگیری در حوزه آموزش بین امارتهای مختلف این کشور وجود داشته باشد. مدارس خصوصی در ابوظبی و دبی تحت نظارت ADEK و KHDA فعالیت میکنند و وزارت آموزش این کشور نقشی در ارزیابی و نظارت بر این مدارس ندارد. در حقیقت، با اینکه مدارس خصوصی امارات از دستورالعملهای تنظیمشده توسط وزارت آموزش (MOE) پیروی میکنند، ولی تحت نظارت مستقیم دولت قرار ندارند.
– Dubai’s Knowledge and Human Development Authority – KHDA
– Middle States Association of Colleges and Schools – MSA CESS
– Abu Dhabi Department of Education and Knowledge – ADEK
– New England Association of Schools and Colleges – NEASC
– Educational Collaborative for International Schools – ECIS
– Near East South Asia Council of Overseas Schools – NESA
– Middle States Association of Colleges & Schools – MSA
– Council of British International Schools – COBIS
– International Baccalaureate Organization – IBO
– Swiss Group of International Schools – SGIS
– Council of International Schools – CIS
– Ministry of Education – MOE
– College Board
سلام وقت بخیر.برای تحصیل در دبیرستانهای خصوصی دبی چه سطح زبانی نیاز است؟
سلام. روزتون بخیر. مدارس امارات عمدتا سطح آیلتس یا تافل خاصی رو مشخص نمیکنند. در واقع سطح زبان متقاضی توی جلسه مصاحبه و آزمونهایی که قبل از پذیرش برگزار میشه مورد ارزیابی و سنجش قرار میگیره. دانشآموزهایی که برای سالهای آخر دبیرستان اپلای میکنن باید سطح زبان خیلی خوبی داشته باشن ولی برای سالهای پایینتر، توانایی برقراری ارتباط کافیه. موفق باشید.
وقت بخیر هزینه این مدارس چطوره؟ و آیا مدارس بین المللی برای پذیرش سخت گیر هستن؟
سلام روز بخیر. هزینه مدارس دبی و امارات در مقایسه با مدارس کانادا یا اروپا پایینتره. پروسه پذیرش در مدارس بینالمللی امارات عمدتا شامل تست هوش یا آزمون تعیین سطح ورودی میشه و بسته به سطح آمادگی دانشآموز، غالبا اخذ پذیرش از این مدارس کار پیچیده و دشواری نیست. موفق باشید.
سلام.وقت بخیر. من میخوام پسرم قبل از مشمول سربازی بشه از ایران خارج بشه و بفرستمش دبی...البته خودم باهاش برم واسه زندگی.. پسرم باید چه شرایطی داشته باشه واسه درس خوندن در مقطع دبیرستان؟؟آیا قبل از پذیرش در دبیرستان باید به کالج بره یا از ایران باید اقدام به یادگیری زبان کنه؟
سلام روز بخیر. خیر نیازی به حضور در کالج نیست. سطح زبان انگلیسی بستگی به اولویتهای مدرسه داره، ولی مهارتهای زبانیش باید در سطحی باشه که به زبان انگلیسی بتونه دوره تحصیلش رو بگذرونه. اگر خودتون هم دبی تشریف داشته باشید، شرایط قطعا بهتره. برای بررسی وضعیت تحصیلی فرزندتون، لطفا فرم ارزیابی دانشآموز رو تکمیل کنید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند. موفق باشید.