-
مساحت
357,022 کیلومتر مربع -
واحد پول
یورو -
جمعیت
84,105,328 -
پایتخت
برلین -
زبان ملی
آلمانی
کشور آلمان
کشور آلمان چشماندازها، شهرها و ساختار فرهنگی بسیار متنوع و شگفتانگیزی دارد. اقتصاد آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ در سراسر جهان به شمار میآید. بسیاری از اختراعات نوین بشر در این کشور رخ داده است. علم و پژوهش سابقه دیرینهای در این کشور دارد و از ارزش زیادی برخوردار است. دانشگاه های کشور آلمان، هر ساله میزبان دانشجویان نخبهای از سراسر جهان است که این کشور را بعنوان مقصد تحصیلی خود در خارج از کشور انتخاب کرده اند. حدودا 13 درصد ساکنان کشور آلمان، از سایر نقاط جهان وارد این کشور شده اند. آلمان کشوری چندملیتی و در بردارنده افراد با عقاید و رفتارهای متنوع است.
کشور آلمان در قلب اروپا قرار گرفته است و پرجمعیتترین کشور اتحادیه اروپا قلمداد میشود. بیش از 83 میلیون نفر در این کشور زندگی میکنند. کشور آلمان یکی از اعضای اصلی اتحادیه اروپا به شمار میآید و در تلاش برای برقراری یکپارچگی بیشتر بین سایر کشورهای اتحادیه اروپا است. آلمان بعنوان یکی از کشورهای سازمان ملل متحد (UN)، به حفاظت از صلح جهانی، تطابق با قوانین بینالمللی، صیانت از حقوق بشر و حفظ و پیشبرد همکاریهای بینالمللی، مطابق با منشور سازمان ملل متعهد است.
آلمان چشماندازهای متنوع و دلربایی دارد. جنگلهای انبوه و قلعههای قرون وسطایی در کوهستانهای پر فرازونشیب مرکز آلمان قرار گرفته اند. دشتهای جنوب این کشور، رشته کوههای آلپ با دریاچههای درخشانش را در خود جای داده اند.
تقریبا نیمی از ساکنین آلمان در 80 شهر با جمعیت بیش از 100 هزار نفر زندگی میکنند. بزرگترین شهرهای آلمان عبارتند از: برلین (3.6 میلیون نفر)، هامبورگ (1.8 میلیون نفر) و مونیخ (1.5 میلیون نفر). از شهرهای بزرگ و پرازدحام گرفته تا شهرهای کوچک و آرامتر، در سرتاسر این کشور میتوانید نمادهای متعددی که نشان از قدمت تاریخی این شهرهاست، مشاهده کنید.
مرکز شهرهای تاریخی، توسط دیوارهای شهر که قدمتشان به قرون وسطی میرسد، به خوبی حفاظت شده و در برخی محلهها، از دیدن خانههای نیمهچوبی یا بلوارهای طویل و ویلاهای مجلل و بزرگ در دو طرف آن، که در طول دوره Gründerzeit (دورهای در قرون نوزدهم مربوط به توسعه صنعتی آلمان) ساخته شده اند، شگفتزده خواهید شد.
سیستم آموزشی کشور آلمان چگونه است؟
سیستم آموزشی آلمان مطابق با قوانین و مقررات قانون اساسی این کشور (Grundgesetz) اداره می شود. وزارتخانه های آموزش و پرورش، امور فرهنگی و علوم دولت فدرال مسئول اصلی تدوین دستورالعمل های سیاست گذاری آموزشی، علمی و هنری، و نیز تنظیم قوانین و مقررات اداری مرتبط با این حوزه هستند.
وزارتخانه، در راستای نظارت بر فعالیت کلی مؤسسات، سازمان ها و بنیادهای آموزشی، همکاری نزدیکی با مقامات ایالتی آلمان دارد.
مسئولیت امور آموزشی در آلمان، میان ایالت ها و دولت فدرال (که نقش کوچکی در این حوزه دارد) تقسیم می شود. اگرچه، این همکاری در برخی بخش های آموزشی نزدیک تر و منجر به ایجاد «Gemeinschaftsaufgaben» (یا وظایف اشتراکی) می شود.
از طرف دیگر، هر دولت ایالتی در قلمروی مربوط به خود، قدرت قانون گذاری گسترده ای در بخش آموزش مدارس، تحصیلات دانشگاهی، بزرگسالان و ادامه تحصیل دارد (مگر آنکه قانون اساسی به دولت فدرال چنین قدرتی را داده باشد).
ساختار آموزشی کشور آلمان به چه صورت است؟
ساختار آموزشی کشور آلمان به 4 سطح گوناگون تقسیم بندی می شود.
آموزش پیش دبستانی
آموزش مقدماتی (پیش دبستانی) در مدارس آلمان، جزء آموزش های اختیاری در دولت فدرال و شامل آموزش دانش آموزان کمتر از شش سال می شود. نظارت بر آموزش پیش دبستانی در کشور آلمان عمدتا بر عهده اداره رفاه جوانان دولت «Landesjugendämter» است. این اداره مسئول صدور گواهینامه برای مؤسسات مراقبت و آموزش پیش دبستانی است.
آموزش پیش دبستانی در آلمان معمولا در مراکز خصوصی روزانه ارائه می شود و مؤسسات تاسیس شده توسط مقامات محلی نقش کمرنگی در این حوزه ایفا می کنند. آموزش پیش دبستانی توسط مهد کودک (Kinderkrippen)، مراکز تربیت کودک، کودکستان و مراکز مراقبت روزانه ارائه می شود.
ارزش های اساسی که آموزش پیش دبستانی به دنبال توسعه آن در بین کودکان است عبارتند از: ارتقاء مهارت های کار گروهی، در کنار بهبود سطح مشارکت کودکان در فعالیت های زندگی روزمره.
آموزش ابتدایی
مقطع دبستان (Grundschule) در آلمان، برای تمامی کودکان اجباری است. در این مقطع تحصیلی، کلاس های مهارتی ترکیبی از سن شش سال تا پایان پایه چهارم (یا ششم در بلین و راندنبورگ) ارائه می شود.
دو سیستم آموزش ابتدایی در آلمان وجود دارد. سیستم آموزش پیش دبستانی 5 روز در هفته، که در آن 188 روز مدرسه در طول یک سال تحصیلی وجود دارد؛ و سیستم آموزش پیش دبستانی 6 روز در هفته، با 208 روز مدرسه در سال تحصیلی، که شامل آموزش در دو روز شنبه در هر ماه می شود.
اهداف اصلی آموزش ابتدایی آلمان، توسعه توانایی ها و مهارت های اساسی و قابلیت های کلیدی در بین کودکان است.
موضوعاتی که در دبستان های آلمان تدریس می شوند عبارتند از: زبان آلمانی، ریاضیات، مطالعات عمومی، زبان خارجی، هنر، طراحی پارچه/ صنایع دستی، موسیقی، ورزش و دین/ اخلاق. همچنین، آموزش های بین فرهنگی، MINT (ریاضیات، فناوری اطلاعات، علوم طبیعی، تکنولوژی)، رسانه، سلامت، زیبایی شناسی موسیقی، توسعه پایدار و آموزش ارزش ها.
آموزش متوسطه
آموزش متوسطه در آلمان بعد از اتمام دبستان شروع می شود و به دو سطح متوسطه اول «Sekundarstufe I» و متوسطه دوم «Sekundarstufe II» تفکیک می شود.
آموزش متوسطه اول، برای کودکان 10 تا 15-16 سال در پایه پنجم/ششم تا نهم/دهم فراهم می شود. دروس این سطح، ساختاری عمومی دارند و به منظور آماده سازی دانش آموز برای سطح بعدی آموزش متوسطه طراحی شده اند.
آموزش متوسطه دوم، برای دانش آموزان 15-16 سال تا 18 سالی فراهم شده که دوره متوسطه اول را با موفقیت به اتمام رسانده اند و با هدف کسب آمادگی لازم جهت قبولی در دانشگاه یا کسب مهارت های فنی و حرفه ای وارد این مقطع می شوند. در این مقطع تحصیلی، تمامی دوره های متوسطه اول که پایه و اساس دانش کودکان را می سازد، تکمیل می شود.
هدف اصلی آموزش متوسطه اول در آلمان آموزش بنیادین، پرورش تخصص های فردی و شناسایی توانایی های فردی در بین کودکان است.
آموزش عالی
سیستم آموزش عالی در آلمان تنوع زیادی دارد. صدها دانشگاه، کالج، آکادمی فنی-حرفه ای، کالج موسیقی و هنر و ... در آلمان وجود دارد. اصطلاح فراگیر برای تمامی این مؤسسات آموزشی در زبان آلمانی «Hochschule» است. مؤسسات آموزش عالی در آلمان معمولا با سرمایه دولتی، کلیسا یا بخش خصوصی راه اندازی می شوند. در کالج های خصوصی، معمولا باید شهریه پرداخت کنید. یافتن مناسب ترین دانشگاه در آلمان کار ساده ای نیست. در اینجا مرور مختصری بر انواع گوناگون مؤسسات آموزش عالی موجود در آلمان خواهیم داشت.
دانشگاه
دانشگاه ها، مؤسسات آموزشی-علمی هستند که بر روی آموزش تئوری تمرکز دارند. بنابراین دانشگاه ها عموما، و در مقایسه با مثلا دانشگاه های علمی-کاربردی (Fachhochschulen) یا دانشگاه های آموزش دوگانه (Berufsakademien)، کمتر به آموزش عملی می پردازند. در دانشگاه های آلمان، می توان در همه رشته ها به تحصیل پرداخت: اصولا، دانشکده های زبان شناسی و علوم فرهنگی، حقوق، علوم طبیعی، پزشکی، کشاورزی و جنگلداری، اقتصاد، علوم اجتماعی، علوم تغذیه و مهندسی در تمامی دانشگاه ها وجود دارد. زبان شناسی و علوم فرهنگی بطور خاص فقط در دانشگاه ها تدریس می شوند. دانشجویان دانشگاه، در کنار رشته اصلی شان، می توانند یک رشته دیگر به دلخواه خود برای تحصیل انتخاب کنند.
دانشگاه علوم کاربردی یا علمی-کاربردی
دانسگاه علوم کاربردی در آلمان «Fachhochschule» یا «Hochschule» نامیده می شوند. این دانشگاه ها تمرکز بیشتری بر روی کاربردپذیری دارند. در این نوع از دانشگاه ها، ترم های عملی یا کارورزی برای دانشجویان بیشتر رشته ها طراحی شده است. علاوه بر این، آموزش در این دانشگاه ها سازمان یافته تر است: کلاس های درس در مقایسه با دانشگاه ها کوچک تر هستند و جمعیت دانشجویان نیز کمتر است. در یک دانشگاه علوم کاربردی، می توان در رشته های گوناگونی تحصیل کرد، ولی زبانشناسی و مطالعات فرهنگی غالبا در بین رشته های ارائه شده نیستند. برای تحصیل در دانشگاه علوم کاربردی، داشتن مدرک «Fachhochschulreif» (شایستگی حرفه ای ملی یا مدرک ورود به دوره آموزش شغلی) کافی است. بعد از Abitur، در آلمان «Fachhochschulreife» دومین مدرک فراغت از تحصیل در مقطع دبیرستان محسوب می شود.
دانشگاه آموزش دوگانه
«Berufsakademien» یا دانشگاه های دوگانه یا دانشگاه های آموزش حرفه ای، مختص دانشجویانی هستند که قصد دریافت دو مدرک را دارند. در طول تحصیل در یک دوره دوگانه، دانشجو در یک شرکت یا کارخانه بصورت عملی آموزش داده می شود و همزمان در یک دانشگاه نیز به تحصیل می پردازند. بدین معنا که سال تحصیلی دانشجویان به دو مرحله نظری و عملی تقسیم می شود. در طول مرحله عملی، دانشجو در شرکت مربوطه حضور دارد – و در طول مرحله تئوری، در «Berufsakademie» به تحصیل می پردازد. معمولا تحصیل در دانشگاه دوگانه در ماه های سپتامبر/اکتبر آغاز می شود.
کالج هنر و موسیقی
تحصیل در رشته های موسیقی، هنر، فیلم، هنرهای نمایشی و تئاتر مستلزم حضور در یک کالج هنر و موسیقی، کالج فیلم و تلویزیون یا یک کالج تئاتر و هنرهای نمایشی است. برای ورود به این کالج ها، معمولا باید در یک آزمون ورودی شرکت کنید. برای ورود به بیشتر کالج های موسیقی و هنر، دیپلم دبیرستان یا «Abitur» مورد نیاز است. با این حال، این کالج ها برای دانشجویان مستعد، استثنائاتی قائل می شوند. در برخی از کالج های هنر و موسیقی، اصولا نیازی به داشتن دیپلم دبیرستان نیست.
کالج مدیریت عمومی
کالج مدیریت عمومی («Fachhochschulen für öffentliche Verwaltung» یا «Verwaltungsfachhochschulen») توسط دولت و ایالت های فدرال اداره می شود. هدف اصلی این کالج ها، پرورش کارمندان اداری برای مدیریت مالی، خدمات پلیس و سایر قسمت های بخش عمومی است. آموزش تئوری در کالج مدیریت عمومی انجام می شود و آموزش عملی در ادارات دولتی مرتبط. دانشجویان کالج مدیریت عمومی، در طول آموزش دستمزد دریافت می کنند و بنابراین نمی توانند برای BAföG (کمک هزینه تحصیلی در آلمان) اقدام نمایند. بخاطر داشته باشید که شما نمی توانید بطور مستقیم برای کالج مدیریت عمومی اقدام نمایید. بلکه باید به سازمان یا اداره ای که قرار است برای آنها کار کنید (مثلا پلیس) مراجعه نمایید. سپس، اداره مربوطه تصمیم می گیرد که آیا می توانید در یک کالج مدیریت عمومی به تحصیل بپردازید یا نه.
پنج دلیل برای تحصیل در کشور آلمان
آلمان چهارمین مقصد تحصیلی پرطرفدار برای دانشجویان بین المللی در سراسر جهان به شمار می آید. بیش از سیزده درصد دانشجویان دانشگاه های کشور آلمان در سال 2018 از سایر کشورها وارد آلمان شده اند، دقیقا مانند شما! آلمان مکانی جذاب برای تحصیل است و مدرک دانشگاه های آلمان نزد کارفرمایان در سرتاسر دنیا اعتبار خوبی دارد.
1. کیفیت برتر دانشگاه ها
دانشگاه های آلمان از کیفیت آموزشی و پژوهشی بالایی برخوردارند و در بین بهترین های جهان قرار دارند. پس از اتمام تحصیل در دانشگاه های آلمان، یک مدرک با اعتبار بین المللی دریافت خواهید نمود که آینده خوبی در بازار کار جهانی برای شما فراهم می سازد.
2. تنوع
تنوع دوره های آموزشی ارائه شده در دانشگاه های آلمان بسیار زیاد است و به دانشجویان فرصت انتخاب رشته های مورد علاقه شان را می دهد. طیف وسیعی از برنامه های آموزشی بین المللی و برنامه های بین رشته ای به دانشجو امکان دریافت آموزش تخصصی در حوزه دلخواهش را می دهد.
زیبایی و تنوع کشور آلمان را کشف کنید! در هنگام فراغت از تحصیل، 1001 راه برای آشنایی بیشتر با کشور میزبان وجود دارد. مثلا، می توانید به یک موزه، سینما یا تئاتر بروید، در کنار ساحل قدم بزنید، در یک دریاچه شنا کنید، در کوهستان های اطراف به کوهپیمایی بپردازید یا از قلعه های قدیمی دیدن کنید.
3. طراحی شده بصورت کاربردی
دانشگاه های آلمان برنامه های آموزشی فوق العاده ای را برای دانشجویان فراهم می سازند. دانشگاه های علوم کاربردی نیز گزینه های عملی متنوع و جذابی در اختیار دانشجویان می گذارند. دانشگاه های زیادی در آلمان با کارخانه ها و شرکت ها همکاری می کنند. بیشتر برنامه های آموزشی دانشگاه های آلمان، ترکیبی از دوره تئوری و عملی است. این موضوع به تسهیل فرآیند شغلی شما کمک بزرگی خواهد کرد.
4. شکوفایی استعدادها
در کشور آلمان، می توانید از تمامی پتانسیل های خود استفاده کنید. در این کشور می توانید توانایی های فکری و مهارتهای شخصیتان را آزادانه توسعه دهید و از بالاترین حد توانمندی تان بهره مند شوید. اگر به دنبال دستیابی به اهداف بزرگی هستید، عزم راسخ، انگیزه و تعهد، درهای زیادی به روی شما باز می کند – هم در طول تحصیل و هم پس از آن.
5. کشوری امن
آلمان در مقایسه با سایر کشورهای جهان، امنیت بالایی دارد. در شهرها یا حومه، روز یا شب، می توانید آزادانه تردد کنید. آلمان دارای ثبات اقتصادی و سیاسی بالایی است که این کشور را به مکانی ایده آل برای تحصیل تبدیل کرده است.
اقتصاد کشور آلمان
آلمان بزرگترین اقتصاد در اتحادیه اروپاست و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان بعد از ایالات متحده آمریکا، چین و ژاپن محسوب می شود. اقتصاد آلمان، به واسطه شبکه رقابتی و جهانی اش، تمرکز و ابتکار زیادی در حوزه صادرات دارد. در بخش های پرفروش، مانند ساخت ماشین، مهندسی مکانیک و ساخت و تولید، صنایع شیمیایی و فناوری پزشکی، صادرات بیش از نیمی از کل فروش را به خود اختصاص داده است. در سال 2018، فقط چین و آمریکا صادرات بیشتری داشته اند. مهم ترین شریکان تجاری آلمان عبارتند از کشورهای اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا و چین. در سال 2018، آلمان 104.8 میلیارد یورو در بخش تحقیق و توسعه (R&D) سرمایه گذاری کرده است. گرایش های عظیم مرتبط با دیجیتالی شدن (اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، بلاکچین، امنیت سایبری، سیستم های هوشمند، تجارت الکترونیک) چالش های مهمی ایجاد کرده است. ولی در عین حال، فرصت هایی نیز برای فضای استارت آپی خلاق و در حال رشد آلمان ایجاد کرده اند.
تولید ناخالص ملی
اقتصاد آلمان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا است (از دیدگاه برابری قدرت خرید یا PPP). تولید ناخالص ملی آلمان برابر با 3.86 تریلیون دلار آمریکا، با نرخ رشد واقعی تقریبا معادل %1.6 در سال است. سرانه تولید ناخالص ملی آلمان معادل 45900 دلار آمریکاست که با میانگین جهانی فاصله زیادی دارد.
درآمد و هزینه
آلمان 20 میلیارد دلار مازاد بودجه دارد که معادل 0.4 درصد تولید ناخالص ملی این کشور است. مجموع بدهی های دولت آلمان برابر با 69.8 درصد از تولید ناخالص ملی (در سال 2020) است و نرخ تورم سالانه این کشور در سطح 2.3 درصد (در سال 2021) کنترل شده است. پیش بینی می شود صادرات آلمان سالانه 4 درصد رشد داشته باشد و آلمان را به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کند. بر همین اساس، آلمان دارای تراز حساب جاری مثبت 287.5 میلیارد دلاری است.
بزرگترین صنایع کشور آلمان
این کشور اقتصاد خدماتی قدرتمند با بخش تولیدی قوی دارد. از این رو، بزرگترین صنایع در بخش اشتغال آلمان عبارتند از تولید و تجارت خرده فروشی. سایر صنایع مرتبط شامل مددکاری اجتماعی و خدمات درمانی، ساخت و ساز، خدمات تخصصی علمی و فنی، مؤسسات اجتماعی و خدمات غذا و اسکان می شوند.
نیروی کار و بیکاری در کشور آلمان
کشور آلمان نیروی کار متخصص و قدرتمندی دارد. بر طبق گزارش سالانه اقتصادی که توسط دولت فدرال تهیه شده است، تعداد افراد شاغل در سال 2021، برابر با 44.5 میلیون نفر بوده است. نرخ بیکاری در این کشور در سال 2021 برابر با 3.7 درصد است. در آگوست سال 2020، ایالت بایرن کمترین نرخ بیکاری را داشته است (4.1 درصد)، در حالیکه ایالت برمن با 12 درصد، دارای بالاترین نرخ بیکاری در کشور آلمان بوده است.
درآمد خانوار و فقر در آلمان
کشور آلمان در برابری سطح درآمد، بالاتر از میانگین جهانی قرار گرفته است. متوسط درآمد خانوار در این کشور برابر با 31252 دلار آمریکا و حداقل دستمزد ماهانه، معادل 1665 دلار آمریکا گزارش شده است. درآمد 10 درصد از جمعیت آلمان، برابر با 3.6 درصد درآمد کلی است و 24 درصد درآمد کلی، در اختیار 10 درصد از جمعیت این کشور است.
آب و هوای کشور آلمان
آب و هوای آلمان دارای چهار فصل متمایز و البته غیر قابل پیش بینی است. این کشور دارای منطقه آب و هوایی معتدل یا خنک با بادهای غربی مرطوب است. بطور کلی، تابستان ها گرم، زمستان ها سرد و فصل های بهار و پاییز در این کشور دارای بهترین و مناسب ترین آب و هوا هستند.
در اینجا به مروری بر چهار فصل سال در آلمان می پردازیم تا بتوانید برای فصل های مختلف سال در این کشور آماده باشید.
بهار در کشور آلمان
در این فصل، دما از 40 تا 70 درجه فارنهایت متغیر است، شکوفه های گیلاس و طولانی شدن روز بر خلق و خوی آدم تاثیر مثبت می گذارد. گل های صورتی اغلب در شهرهای بُن و برلین به چشم می خورند، ولی در سایر نقاط کشور نیز وجود دارند. همچنین فستیوال های بهاره بیشماری نیز در این دوره از سال برگزار می شوند. در بهار یکی از بزرگترین فستیوال ها در شهر اشتوتگارت آلمان برگزار می شود، ولی تقریبا در همه شهرهای آلمان فستیوال هایی همراه با موسیقی زنده و سوارکاری برگزار می شود.
لباس و تجهیزات مناسب فصل: فصل بهار معمولا با شک و تردید فرا می رسد. بنابراین برای رویارویی با آخرین دانه های برف در ماه مارس بوت ضد لغزش، شال گردن، کلاه، دستکش و یک ژاکت گرم همراه خود بیاورید. با این حال، ممکن است با روزهای گرم هم سورپرایز شوید، بنابراین پوشیدن لایه اضافی بر روی تیشرت، برای سهولت کم کردن لباس در هنگام گرم شدن هوا، و همراه داشتن عینک آفتابی شدیدا توصیه می شود.
تابستان در کشور آلمان
مردم کشور آلمان مشتاقانه در انتظار رسیدن تابستان، تعطیلی برخی از کسب و کارها، فستیوال های بی وقفه و هوای گرم آن هستند. در برخی از روزهای فصل تابستان، ممکن است دمای هوا تا 100 درجه فارنهایت بالا رود. ولی بیشتر روزها معمولا دمایی در حدود 70 درجه فارنهایت، با بارش احتمالی و رعدوبرق دارند. معمولا در جنوب آلمان هوا گرم تر است. ناحیه پالاتن در جنوب غربی کشور دارای اقلیم مدیترانه ای است و میوه هایی مانند انجیر، لیمو و کیوی در این ناحیه می رویند. شما می توانید در این فصل، در فستیوال «کارناوال فرهنگ های برلین» شرکت کنید و از فعالیت های محبوب تابستانی مانند شنا لذت ببرید.
لباس و تجهیزات مناسب فصل: با اینکه دمای هوا در تابستان معمولا معتدل گزارش شده است، ولی گاهی ممکن است گرمای هوا شدیدتر شود و در برخی مکان ها امکانات تهویه مطبوع فراهم نباشد. شلوارک و دامن تابستانی، تیشرت، کلاه آفتابگیر، صندل یا کفش مناسب فصل تان را فراموش نکنید. لباس شنای خود را، برای استفاده در بهترین استخرهای شنا در آلمان و سواحل زیبای این کشور، نیز به همراه بیاورید (یا می توانید مانند افراد محلی، از لباس مخصوص شنا صرفنظر کنید). توجه داشته باشید که ممکن است وضعیت هوا به سرعت تغییر کند، بنابراین همراه داشتن چتر و یک سوئیشرت سبک منطقی به نظر می رسد.
پاییز در کشور آلمان
هوای گرم غالبا تا سپتامبر ادامه پیدا می کند. ولی در اکتبر معمولا کاهش دمای هوا تا 50 درجه فارنهایت در آلمان دور از انتظار نیست. ولی هیچکدام از اینها در برگزاری بزرگترین رویداد سال، اکتبرفست، خللی ایجاد نخواهد کرد. این فستیوال در اواخر سپتامبر آغاز می شود و صرفنظر از هوای آفتابی یا بارانی، تا اکتبر به طول می انجامد. تماشای برگ های رنگارنگ پاییزی چشم اندازی دلنشین را بوجود می آورند. ولی در نوامبر هوا سردتر می شود و احتمالا بارش زودهنگام برف پاییزی پیش از آغاز رسمی زمستان را شاهد خواهید بود.
لباس و تجهیزات مناسب فصل: سردترشدن هوا به معنی بازگشت به شلوار و آستین های بلندتر، و احتمالا همراه داشتن یک شال و ژاکت است. کفش هایی همراه خود بیاورید که در روزهای بارانی و پیاده روی های طولانی قابل استفاده باشند.
زمستان در کشور آلمان
دمای هوا در فصل زمستان آلمان کاهش زیادی پیدا می کند، با این حال بیشتر روزها دمایی بین 25 تا 40 درجه فارنهایت را تجربه خواهید کرد. هوای سرد و بارش برف در مکان هایی مانند کوهستان آلپ برای ورزش های زمستانی مانند اسکی و پاتیناژ (اسکیت روی یخ) بسیار مناسب هستند. اگرچه در برخی از سال ها بارش برف کاهش چشمگیری می یابد یا به صفر می رسد. علیرغم سردی هوا در این فصل، مردم آلمان گرمای زیادی در بازارهای مناسبتی کریسمس و سنت های محبوب کریسمس تجربه می کنند.
لباس و تجهیزات مناسب فصل: همراه داشتن تجهیزات مناسب زمستان، شامل ژاکت ضخیم، کلاه، شال، دستکش، جوراب شلواری و شلوار بلند ضروری است. همچنین می توانید با بوت های مقاوم در برابر لغزش، خود را برای یخبندان آماده کنید.
توریسم و گردشگری در کشور آلمان
لذت از تاریخ، فرهنگ و زیبایی های طبیعی، به اختصار تعطیلات در آلمان را توصیف می کنند. با وجود شهرهای کوچک و بزرگ تاریخی، در کنار جنگل ها و کوهستان های فراوان کشور آلمان، انتخاب مکانی منحصربفرد برای استراحت و تفریح، تصمیم پیچیده ای برای گردشگران و توریست ها نخواهد بود.
علاقمندان به تماشای امکان دیدنی یا هنر باید به کلان شهرهایی مانند مونیخ، فرانکفورت یا هامبورگ سفر کنند. ولی اگر به فعالیت های تفریحی علاقمند هستید، بازدید از مکان هایی مانند باوارین آلپ، جنگل سیاه یا دره راین مناسب خواهد بود.
بناهای قدیمی مانند کلیساهای جامع قدیمی و کاخ های بزرگ در سرتاسر کشور آلمان به چشم می خورند. در شهرهای کوچک و روستاها – که بعضا بافت قدیمی قرون وسطایی شهر را دست نخورده حفظ کرده اند – سنت های چندصدساله شامل فستیوال ها، نمایشگاه ها و بازارهای سنتی کریسمس تا امروز تداوم پیدا کرده اند. پایتخت و قلب فرهنگی کشور آلمان، شهر برلین است که موزه ها و گالری های هنری زیادی را در خود جای داده است. همچنین، علاقمندان به طبیعت نیز می تونند از امکانات بیشمار این کشور برای طبیعت گردی و لذت بردن از چشم اندازهای زیبای طبیعی بهره مند شوند.
دروازه براندنبورگ برلین
دروازه براندنبورگ اولین بنای سبک معماری نئوکلاسیک در شهر برلین است که در سال 1791 به دستور فردریک ویلهلم دوم و با الگوبرداری از بنای آکروپولیس آتن ساخته شده است. شش ستون عظیم در هر طرف این بنا، پنج گذرگاه تحسین برانگیز را ایجاد کرده اند که گذرگاه میانی برای عبور کالسکه های سلطنتی و باقی گذرگاه ها برای عبور و مرور مردم عادی بود. جالب است بدانید ساختار باشکوه این بنای دیدنی که در طول جنگ جهانی دوم آسیب زیادی دید، سالها بخشی از دیوار مشهور برلین نیز بوده است.
کلیسای جامع کلن
ساختمان مرتفع کلیسای جامع کلن (کلیسای جامع سنت پیتر و مریم مقدس) در کرانه رود راین قرار گرفته است و بدون شک یکی از تحسین برانگیزترین مکان های دیدنی شهر کلن محسوب می شود. ساخت این شاهکار معماری گوتیک، که یکی از بلندترین کلیساهای جامع در قاره اروپا است در سال 1248 آغاز شد و جاه طلبانه ترین پروژه ساختمانی قرون وسطی بود.
بر فراز محراب این کلیسا، مقبره سه پادشاه (مغهای مقدس) قرار گرفته، یک اثر از جنس طلا مربوط به قرن دوازدهم که توسط نیکلاس از وردون جهت نگهداری از هدایا و یادگاری های سه پادشاه از شهر میلان ساخته شده است. چشم انداز پانوراما از برج های جنوبی و پنجره های رنگی قرن 12 و 13 در مقبره سه پادشاه از دیگر نکات قابل توجه کلیسای جامع کلن است.
جنگل سیاه
تپه های مملو از درختان انبوه جنگل سیاه یکی از پربازدیدترین مناطق مرتفع در اروپا به شمار می آید. این جنگل در جنوب غربی آلمان قرار گرفته است. جنگل سیاه از شمال به منطقه پفرزهایم و از جنوب به راین هایرن می رسد که بهشت کوهنوردان است. این جنگل از غرب و با عبور از شیب تند دره های سرسبز به رود راین می رسد و با شیب آرام تری در شرق به دره های نکار و دانوب منتهی می شود. محبوب ترین مکان های جنگل سیاه عبارتند از قدیمی ترین پیست اسکی آلمان در توتتناو، امکانات باشکوه آبگرم بادن بادن و اقامتگاه تفریحی زیبای باد لیبنزل. همچنین راه آهن و موزه فضای باز جنگل سیاه از دیگر جاذبه های توریستی این مکان به شمار می آیند.
آخرین قلعه افسانه ای: نویشوانشتاین
شهر قدیمی فوزن بین رشتهکوه های آمرگو و آلگو قرار گرفته و مکانی ایده آل برای ورزش های زمستانی و بازدید از قلعه نویشوانشتاین است. این قلعه یکی از شناخته شده ترین قلعه های سلطنتی اروپاست که به دستور لودویگ دوم، پادشاه باواریا ساخته شد. والت دیزنی از این کاخ مجلل برای ساخت قلعه های معروف پارک تفریحی دیزنی لند الهام گرفته است.
مینیاتور واندرلند و بندر تاریخی هامبورگ
در قلب بندر تاریخی هامبورگ، مینیاتور واندرلند (سرزمین عجایب مینیاتوری) قرار گرفته که بزرگترین مدل راه آهن در جهان است. این مینیاتور بزرگ، با 12 هزار متر مسیر، شامل بخش هایی مختص به آمریکا، انگلستان و اسکاندیناوی (و هامبورگ) می شود و 890 قطار، بیش از 300 هزار چراغ و 200 هزار شمایل انسانی را در خود جای داده است. فرودگاه های مینیاتوری (با هواپیماهایی که واقعا پرواز می کنند)، شهرهای شلوغ، چشم اندازهای روستایی زیبا و بندرهای پر رفت و آمد از دیگر جاذبه های این مکان دیدنی هستند.
بندر هامبورگ با مساحت 100 کیلومتر مربع، یکی از بزرگترین بندرگاه های کشتی های تفریحی در جهان است و بعنوان گذرگاه آلمان شناخته می شود که بهتر است با قایق در آن به گشت و گذار بپردازید. پس از عبور از مسیر پیاده روی جذاب تفرجگاه بندرگاهی، ناحیه تاریخی شهرک انباری هامبورگ با انبارهای آجری بلندش به چشم می خورد.
ایالت های مختلف کشور آلمان
ایالت برمن
برمن کوچکترین ایالت در بین 16 ایالت فدرال کشور آلمان محسوب می شود. این ایالت از دو بخش مجزا تشکیل شده است: پایتخت ایالت، شهر برمن (Stadtgemeinde Bremen) و شهر برمرهافن (Stadt Bremerhaven). برِمن (به آلمانی: Freie Hansestadt Bremen) از طریق تجارت دریایی مرسوم در آن دوره، بویژه تجارت قهوه از اهمیت ویژه ای برخوردار گشت. این شهر در شمال غرب آلمان در امتداد رود Weser و در حدود 60 کیلومتری جنوب دهانه رود در دریای شمال قرار گرفته است.
ایالت بادن-وورتمبرگ
ایالت بادن-وورتمبرگ در جنوب غربی آلمان و شرق راین بالا قرار گرفته و سومین ایالت فدرال از لحاظ مساحت و جمعیت به شمار می آید.
سرزمین فعلی ایالت بادن-وورتمبرگ از ترکیب ایالت های تاریخی بادن، هوهنتسولرن و وورتمبروگ تشکیل شده است. ایالت بادن-وورتمبرگ تنها ایالت فدرال است که بر اساس یک رفراندوم (در دسامبر 1951) پدید آمده است.
ایالت بادن-وورتمبرگ به چهار ناحیه اداری (Regierungsbezirke) تقسیم می شود: فرایبورگ، کارلسروهه، اشتوتگارت و توبینگن.
این ایالت دارای مرزهای بین المللی با سوئیس در جنوب و فرانسه در غرب است. همچنین در شمال شرق با ایالت آلمانی راینلاند-فالتس، هسن در شمال و بایرن در شرق دارای مرز مشترک است.
ایالت مکلنبورگ-فورپومرن
ایالت مکلنبورگ-فورپومرن کم جمعیت ترین ایالت آلمان است و در منتهی الیه شمال شرق این کشور قرار گرفته و بعد از 1990 بعنوان یکی از ایالات جدید آلمان در نظر گرفته می شود. این ایالت با دریای بالتیک (به آلمانی: Ostsee) در شمال، ایالت های اشلسویگ-هولشتاین در غرب، نیدرزاکسن در جنوب غرب، براندنبورگ در جنوب و کشور لهستان در شرق مرز مشترک دارد.
ایالت زاکسن
ایالت آزاد زاکسن در میانه شرق آلمان قرار گرفته و شرقی ترین ایالت این کشور محسوب می شود.
این ایالت (از شرق و در جهت ساعتگرد) دارای مرز بین المللی با کشورهای لهستان و جمهوری چک ور مرز درون کشوری با ایالت های فدرال بایرن، تورینکن، زاکسن-آنهالت و براندنبورگ است.
ایالت بایرن
ایالت آزاد بایرن (به آلمانی: Freistaat Bayern) بخش جنوب شرقی آلمان را به خود اختصاص داده است. به لحاظ جغرافیایی، بایرن بزرگترین ایالت فدرال آلمان محسوب می شود.
ایالت بایرن دارای مرز بین المللی با اتریش، جمهوری چک و سوئیس (در ول دریاچه کنستانس) است. ایالت های فدرال مجاور بایرن عبارتند از: بادن-وورتمبرگ، هسن، تورینگن و زاکسن.
چشم انداز ایالت بایرن از چهار ناحیه عمده تشکیل شده است:
کوهستان باوارین با کوه تسوگاشپیتزه (مرترفع ترین کوه در آلمان با ارتفاع 2862 متر در جنوب)؛ کوهپایه های کوهستانی که بعنوان Bavarian Alpine Foreland شناخته می شوند و دریاچه های زیادی دارند؛ کوهستان های مرکزی بایرن شرقی، یک ناحیه جنگلی کم ارتفاع که اولین پارک ملی آلمان (پارک ملی جنگل بایرن) را در خود جای داده است و در غرب، فلات های شوابن و فرانکونی آلب و (ژورا).
ایالت هامبورگ
هامبورگ در محل تلاقی رود البه با رودخانه های الستر و بیله، در 50 کیلومتری جنوب شرقی مدخل این رود به دریای شمال قرار گرفته است. این شهر ایالتی در شمال با اشلسویگ-هولشتاین و نیدرزاکسن در جنوب مرز مشترک دارد. هامبورگ بزرگترین و مهم ترین بندر آلمان به شمار می آید.
ایالت نوردراین-وستفالن
سرزمین نوردراین-وستفالن در طول بازسازی اروپا بعد از جنگ جهانی دوم پدید آمد و در میانه بخش غربی آلمان قرار گرفته است. این ایالت با بیش از 18 میلیون نفر جمعیت، بعنوان پرجمعیت ترین ایالت فدرال آلمان شناخته می شود. ایالت نوردراین-وستفالن با کشورهای بلژیک و هلند در غرب دارای مرز بین المللی است. همچنین، با ایالت های نیدرزاکسن در شمال، هسن در جنوب شرق و راینلاند-فالتس در جنوب مرز مشترک دارد.
ایالت زاکسن-آنهالت
ایالت زاکسن-آنهالت در میانه کشور آلمان (Mitteldeutschland) واقع شده است.
این ایالت با براندنبورگ در شرق، زاکسن در جنوب شرق، ترینگن در جنوب غرب و نیدرزاکسن در غرب مرز مشترک دارد.
ایالت برلین
شهر ایالتی برلین در دشت اروپای شمالی و در امتداد رودخانه اشپری در شرق آلمان قرار گرفته است. این شهر در مرکز منطقه کلانشهری برلین/براندنبورگ قرار دارد.
برلین - پایتخت کشور آلمان (از سال 1990)، مساحتی بالغ بر 892 کیلومتر مربع دارد و یا جمعیت 3.4 ملیون نفری، بزرگ ترین شهر کشور محسوب می شود.
ایالت هسن
ایالات هسن در میانه غربی آلمان قرار گرفته و (از شمال غرب، بصورت ساعتگرد) با ایالت های نوردراین-وستفالن، نیدرزاکسن، تورینگن، بایرن، بادن-وورتمبرگ و راینلاند-فالتس همجوار است.
راینلاند-فالتس
این ایالت در بخش مرکزی جنوب غرب کشور قرار گرفته است. این ایالت دارای چشم اندازهای رودخانه ای ایده آل در یک کشور کوهستانی، شهرها و روستاهای تاریخی زیادی است.
ایالت راینلاند-فالتس دارای مرزهای بین المللی با کشورهای فرانسه، لوکزامبورگ و بلژیک است. همچنین با ایالت های نوردراین-وستفالن در شمال، هسن در شرق، بادن-وورتمبرگ در جنوب شرق همجوار است. راینلاند-فالتس ایالت زارلاند را احاطه کرده است.
ایالت اشلسویگ-هولشتاین
ایالت اشلسویگ-هولشتاین شمالی ترین ایالت آلمان است که عمدتا در بخش اصلی شبه جزیره یوتلاند بین دریای شمال در غرب و دریای بالتیک در شرق قرار گرفته است. این ایالت دارای مرز بین المللی با کشور دانمارک در شمال است. همچنین در داخل آلمان، با ایالت های مکلنبورگ-فورپومرن در جنوب شرق، نیدرزاکسن و هامبورگ در جنوب مرز مشترک دارد.
ایالت براندنبورگ
ایات مملو از جنگل براندنبورگ با دریاچه های بیشمارش، در شمال شرق آلمان قرار گرفته و با کشور لهستان در شرق، ایالت مکلنبورگ-فورپومرن در شمال، زاکسن در جنوب و زاکن-آنهالت در غرب همجوار است. این ایالت، ایالت برلین، بجز شهر برلین (شهر ایالت فدرال و پایتخت) را احاطه می کند.
مساحت این ایالت برابر با 29479 کیلومتر مربع و جمعیتش در حدود 2.55 میلیون نفر است.
ایالت نیدرزاکسن
در شمال غربی کشور آلمان، ایالت نیدرزاکسن قرار گرفته است که از لحاظ مساحت دومین ایالت بزرگ محسوب می شود. این ایالت (از شمال، ساعتگرد) با دریای شمال، ایالت فدرال اشلسویگ-هولشتاین، هامبورگ، مکلنبورگ-فورپومرن، براندنبورگ، زاکسن-آنهالت، تورینگن، هسن و نوردراین-وستفالن همجوار است. همچنین با پادشاهی هلند دارای مرز بین المللی مشترک است. ایالت فدرال برمن دو بخش احاطه شده (برمن و برمرهافن) در درون این ایالت دارد.
ایالت زارلاند
ایالت زارلاند که نامش برگرفته از رودخانه زار است، کوچک ترین و کم جمعیت ترین ایالت فدرال به شمار می آید و بعنوان شهر فدرال در نظر گرفته نمی شود. این ایالت با راینلاند-فالتس در شمال و شرق احاطه شده و در جنوب با کشور فرانسه و در غرب با کشور لوکزامبورگ داری مرز بین المللی است.
فستیوال فیلم شهر زاربروکن برای استعدادهای نوظهور آلمانیزبان همچون سکوی پرتابی به موفقیت های شغلی بوده است، فرانکا پونتنه و تیل شوایگر شاهد این مدعی هستند. این ایالت در طول 200 سال گذشته، هشت باز تغییر ملیت داده و تاثیرات فرانسه در آن کاملا مشهود است. استخراج معدن دیگر در این ایالت صنعت اصلی و عمده به شمار نمی آید و صنایع ماشین سازی و فولاد با فناوری اطلاعات برای جایگاه اول در رقابت هستند.
ایالت تورینگن
ایالت آزاد تورینگن در مرکز کشور آلمان قرار گرفته و (از شمال غرب بصورت ساعتگرد) با استان های نیدرزاکسن، زاکسن-آنهالت، زاکسن، بایرن و هسن همجوار است.
دانستنی های جالب و مهم در مورد کشور آلمان
ساختار حکومت و جمعیت کشور آلمان
جمهوری فدرال آلمان یک دموکراسی پارلمانی است، رئیس دولت فدرال، فرانک-والتر اشتاینمایر از سال 2017 رئیس جمهور آلمان بوده است. آنگلا مرکل نیز از سال 2005 صدر اعظم آلمان محسوب می شود. در بوندستاگ (پارلمان مرکزی آلمان فدرال)، 709 نماینده در حال حاضر نماینده 83 میلیون شهروند این کشور هستند. در بوندسرات (شورای فدرال یا مجلس دوم)، 69 نماینده از 16 ایالت فدرال یا Länder حضور دارند.
شهرها و کشور آلمان
پایتخت آلمان شهر 3.7 میلیون نفری برلین است. برلین همچنین بزرگترین شهر کشور است و همزمان یک ایالت فدرال نیز به شمار می آید. ایالت برلین از لحاظ مساحت، سومین ایالت کوچک این کشور است، ولی از نظر جمعیت، هشتمین ایالت آلمان محسوب می شود. آلمان دارای 44054 جامعه محلی است، که کوچک ترین واحد کشوری با مدیریت خاص خود هستند. 2061 از این واحدها، شهرها محسوب می شوند که معمولا باید بیش از 2000 ساکن داشته باشند. گاهی بنا به دلایل تاریخی، برخی استثنائات نیز در نظر گرفته می شود. کوچک ترین شهر آلمان، آرنیس با 284 سکنه در ایالت اشلیسویگ-هولاشتاین است.
پیر و جوان
بطور میانگین، زنان در آلمان 83.3 سال عمر می کنند و مردان 78.5 سال، و امید به زندگی در این کشور 81 سال است. بر طبق میانگین آماری، هر زن 1.57 فرزند دارد. بر همین اساس، 13.1 درصد جمعیت بین 0 تا 13 سال دارند و افراد مسن تر از 65 سال، 51.5 درصد جمعیت آلمان را تشکیل می دهند. 28.6 درصد جمعیت آلمان کاتولیک، 26.6 درصد پروتستان، حدودا 5.5 درصد مسلمان و 0.1 درصد یهودی هستند.
تجارت و تولید
ارزش کالا و خدمات وارداتی آلمان در سال 2019 برابر با 1105 میلیارد یورو بود و ارزش صادرات این کشور در همین سال، حدودا 1328 یورو برآورد شده بود. مهمترین کالاهای وارداتی آلمان در سال 2019 تجهیزات کامپیوتری، تجهیزات الکتریکی و اپتیکال (127 میلیارد یورو)، قطعات و وسایل نقلیه موتوری (118)، فرآورده های شیمیایی (86)، ماشین آلات (88) و گاز طبیعی و نفت خام (63) بودند. این کالاها در صادرات نیز نقش مهم ایفا کرده اند: خودرو و قطعات مرتبط با خودرو (224 میلیارد یورو)، ماشین آلات (196)، فرآورده های شیمیایی (118)، تجهیزات کامپیوتری، الکتریکی و اپتیکال (119)، تجهیزات الکتریکی (90). مهم ترین شرکای تجاری آلمان در واردات چین (110)، هلند (99)، فرانسه (66)، ایالات متحده آمریکا (71) و ایتالیا (%5.4)؛ و در صادرات ایالات متحده آمریکا (%8.7)، فرانسه (8.2)، چین (6.7) هلند (6.7) و انگلستان (6.6) هستند. تولید ناخالص ملی در سال 2018 معادل 3344.37 میلیارد یورو بود که معادل سرانه 4.339 یورو است.
25 نکته درباره آلمان که از آن بی خبرید!
کشور آلمان در حال حاضر، سرمایه محورترین نظام اقتصادی در جهان را دارد و سرزمین بهره وری به شمار می آید. در میان سایر کشورها، آلمان یک الگوی مالی مناسب و همچنین نمونه ای برخاسته از گذشته ای تاریک است. در این ویدئو، به نکاتی در مورد آلمان اشاره می کنیم که احتمالا از آن بی اطلاع باشید.
- آلمان با جمعیت 81 میلیون نفری، بیشترین جمعیت را در بین کشورهای اتحادیه اروپا دارد.
- شهر برلین در آلمان 9 برابر بزرگتر از پاریس است و پل های بیشتری نسبت به ونیز دارد.
- در آلمان، هیچ مجازاتی برای فرار از زندان در نظر گرفته نشده، زیرا میل به آزادی، غریزه طبیعی انسان است.
- اولین مجله دنیا در سال 1663 در آلمان منتشر شد.
- بعد از جنگ جهانی اول، تعداد مردان در آلمان آنقدر کم شد که فقط یک سوم زنان توانستند ازدواج کنند.
- تمام کردن بنزین در بزرگراه های آلمان ممنوع است.
- از سال 1989 تا 2009، تعداد 2000 مدرسه به دلیل کمبود دانش آموز تعطیل شدند. جمعیت کشور نیز در دو دهه گذشته دو میلیون کاهش داشته است.
- نام همبرگر از شهر هامبورگ آلمان گرفته شده است.
- در سال 2014، دریافت شهریه در کالج های آلمان بطور رسمی منسوخ شد، حتی از دانشجویان بین المللی.
- 60 درصد کاربران یوتیوب و 1000 ویدئوی محبوب در آلمان (بدلیل قانون کپی رایت) مسدود شده اند.
- هر ساله حدودا 5500 بمب از دوره جنگ جهانی دوم در آلمان کشف و خنثی می شود. بطور میانگین روزی 15 بمب!
- در سال 1917، آلمان از مکزیک دعوت کرد تا برای بازپس گیری قلمروهای از دست رفته اش (تگزاس، نیومکزیکو و آریزونا)، با حمله به آمریکا وارد جنگ جهانی اول شود.
- نوشابه فانتا، صرفا به دلیل دشواری های واردات سیروپ کوکاکولا به آلمان نازی در طول جنگ جهانی دوم، در آلمان تولید شد.
- در طول جنگ جهانی اول، پادشاه انگلستان، سزار روسیه و امپراتور آلمان نسبت خویشاوندی داشتند (قیصر آلمان، پسرخاله همسر تزار روسیه و پسرعمه پادشاه انگلستان بود).
- یک پروژه ساختمانی در آلمان در حال ساخت است که قرار است یک کلیسای مسیحی، یک مسجد و یک کنیسه را در خود جای دهد.
- ادای احترام و سلام به سبک نازی ها در آلمان جرم کیفری محسوب می شود و برای آن تا سه سال زندان مجازات در نظر گرفته شده است.
- بطور میانگین، زنان آلمانی اولین فرزندشان را در سن 29 سالگی بدنیا می آورند.
- تقریبا یک سوم انرژی در آلمان با انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود.
- آلمان و ژاپن کمترین نرخ زاد و ولد در دنیا را دارند.
- یک درصد از جمعیت کشور آلمان بطور ژنتیکی در مقابل ویروس HIV ایمن هستند.
- یونیفرم رسمی حزب نازی توسط هوگو باس طراحی شده است.
- بزرگترین باغ وحش جهان در شهر برلین آلمان قرار دارد.
- سنت تزئین درخت کریسمس اولین بار در آلمان آغاز شد.
- ظاهرا در دهه 1960 آلمان، سوزاندن کاندوم غیر قانونی بوده است. دو عضو گروه بیتلز بهمین دلیل از آلمان دیپورت شدند.
- آلمان در برخی از بزرگترین اختراعات بشری سهم داشته است، مثلا: ماشین حساب اتوماتیک، تلویزیون، ساعت جیبی، پارافین، واکمن و صفحه نمایش LCD. بنابراین باید از آلمان متشکر باشید.
فرهنگ مردم کشور آلمان
آلمان در مقایسه با سایر کشورها، مؤسسات فرهنگی عمومی زیادی دارد. موسیقی و ادبیات جایگاه ویژه ای در فرهنگ آلمان دارند. موزیسین ها، شاعران، فیلسوفان و دانشمندان زیادی در این کشور می زیسته اند. بیش از 5000 موزه و 8 هزار کتابخانه در این کشور وجود دارد. بطوری که آلمان غربی به تنهایی 1200 موزه، 400 کتابخانه بزرگ، 300 سالن تئاتر، 150 ارکستر شناخته شده و 60 سالن اپرا را در خود جای داده است. شهرها و مراکز شهری تنها مکان های دارای امکانات گسترده فرهنگی نیستند، بلکه در شهرهای کوچک و روستاها نیز می توانید رخدادهای فرهنگی زیادی را تجربه کنید.
شهرهای کوچک نیز مانند شهرهای بزرگ، تنوع گسترده ای از اماکن و رویدادهای فرهنگی را برای بازدیدکنندگان فراهم می سازند. تقویم رویدادهای فرهنگی آنها مملو از نمایشگاهها، کنسرتها، فستیوالها، پرفورمنسهای هنری، نمایشگاههای تجاری و رویدادهای ورزشی است. در این کشور می توانید با سنت هایی با قدمت طولانی، مانند اکتبرفست و رقص های محلی در پوشش سنتی آشنا شوید. همچنین فستیوال های بین المللی مانند برلیناله (جشنواره بین الملیی فیلم برلین) در ماه فوریه یا داکیومنتا (جشنواره هنر معاصر) الهام بخش شما خواهند بود.
در کنار قلعه ها و کاخ هایی با قدمت بیش از هزار سال، در آلمان آسمانخراش ها و ساختمان های مدرن به سبک باوهاوس (Bauhaus) نیز به چشم می خورند. از 1092 آیتم ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی سازمان ملل، 44 مکان در آلمان قرار گرفته اند.
زبان رسمی کشور آلمان
آلمانی، زبان رسمی کشور آلمان است که یکی از زبان های ژرمنی (از خانواده هندواروپایی) محسوب می شود. زبان های ژرمنی دستخوش تغییراتی در دستور زبان و تلفظ شدند که در نهایت منجر به ایجاد زبان آلمانی امروزی گردید.
زبان آلمانی امروزی به دو گروه جغرافیایی تقسیم می شود: لهجه آلمانی که در نواحی شمالی آلمان صحبت می شود و لهجهای که در نیمه جنوبی آلمان و همچنین در کشورهای اتریش و سوئیس صحبت میشود.
اعتقادات مذهبی و معنوی در آلمان
بیش از 160 اجتماع مذهبی در آلمان وجود دارد. بیشتر مردم کشور آلمان کاتولیک و پروتستان هستند (فرقه لوتری). سه میلیون مسلمان و صدهزار یهودی نیز در این کشور زندگی می کند. سایر مردم مسیحیان ارتدکس، پیروان آئین های هندو و بودایی هستند. 37.7 درصد از جمعیت آلمان را کاتولیک، 29 درصد را پروتستان، 4.4 درصد را مسلمانان، 1.9 درصد را اُرتودوکس و 27 درصد باقیمانده را پیروان مذاهب دیگر تشکیل میدهند.
تاریخ کشور آلمان
امپراتوری آلمان در سال 1871 میلادی تحت حاکمیت پادشاه پروس (بعنوان قیصر آلمان) تشکیل شد. از این تاریخ تا 1918، کشور توسعه طلب آلمان، در تلاش برای گسترش نفوذ در اروپا، رقابت با بریتانیا در تشکیل نیروی دریایی و تجارت و ایجاد امپراتوري استعماري بود.
آلمان تحت حکومت ويلهلم (سلطنت از 1888 تا 1918)، باعث بی ثباتی در سياست جهان شده بود. پس از ترور ولیعهد اتریش در سارایوو در ژوئن 1914، آلمان بعنوان متحد اتریش و روسیه بعنوان متحد صربستان آرایش جنگی به خود گرفتند. آلمان با اجرای استراتژي موسوم به طرح شلايفن، به روسيه و فرانسه اعلام جنگ كرد. پس از ورود سربازان آلمان به کشور بیطرف بلژيك جهت حمله به فرانسه، بريتانيا به آلمان اعلام جنگ كرد. پس از ورود آمریکا به جنگ علیه آلمان در سال 1917، موازنه قدرت به نفع متفقين برگشت. شكست کشور آلمان در جنگ جهاني اول در سال 1918، منجر به کاهش قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی، از دست رفتن سرزمين هاي زیادی در اروپا، تحميل مبالغ هنگفت غرامات جنگي و اشغال راينلند به دست نيروهاي متفقين شد.
در اوايل دهه 1930، طرفداري از حزب ناسيونال سوسياليست كارگران آلمان (نازي) افزايش يافت. حزب نازی به دنبال برقراري دولتي قدرتمند و متمركز، جنگ طلبی و حفظ خصوصيات نژاد آلماني بود. در سال 1933، آدولف هيتلر - رهبر حزب نازي، صدر اعظم و در 1934 رئيس جمهور آلمان شد. تصرف اتريش (1938)، تجزیه چكسلواكي (1939) و نابودسازي يهوديان از اقدامات قابل ذکر رايش سوم است. هيتلر پس از گذشت وقفهاي موسوم به جنگ ساختگي (1940)، به کشورهای دانمارك، نروژ، بلژيك، هلند، لوكزامبورگ و فرانسه حمله كرد. در سال 1941، ايتاليا بر ضد بريتانيا و فرانسه وارد جنگ گشت و با حمله اين كشور به آلباني و يونان جبهه بالكان گشوده شد. حمله آلمان به شوروي نیز (1941) جبهه شرق جنگ جهانی دوم را گشود. پس از خودکشی هيتلر در آوريل 1945، برلين به دست ارتش شوروی سقوط كرد و جنگ جهانی دوم در اروپا پایان یافت.
پس از پایان جنگ، متفقين آلمان را میان خود تقسیم کردند و برلین و اطرافش به اشغال شوروی درآمد. پس از اتحاد بخش هاي غربي در سال 1948 و تشكيل جمهوري فدرال آلمان، در بخش شوروی جمهوري دموكراتيك آلمان مستقر شد. جمهوري دموكراتيك آلمان در مقايسه با جمهوري فدرال، پیشرفت اقتصادی اندکی داشت. روابط ميان دو آلمان با فرار تعداد زيادي از آلماني هاي شرقي به غرب تيره شد و از این رو، والتر اولرشت (رهبر حزب كمونيست آلمان شرقي) دستور ساخت ديوار برلين را صادر كرد (1961). در نهایت، ديوار برلين در نوامبر 1989 بازگشایی شد و رفت و آمد آزاد بين دو آلمان ميسر گرديد.
در مارس 1990، با برگزاری انتخابات آزاد در آلمان شرقي، حزب كمونيست در اقلیت قرار گرفت. همزمان با فروپاشی اقتصادی آلمان شرقي، صدر اعظم آلمان غربي پیشنهاد اتحاد پولي بین دو آلمان را مطرح كرد. در نتيجه، گرایش های ملی برای وحدت دوباره آلمان قوت گرفت. در فوريه 1990، مذاكرات «دو بعلاوه چهار» بين آلمان شرقی و غربی و چهار کشور موسوم به متفقین در زمان جنگ آغاز شد. علیرغم مخالفت های اوليه شوروي، عضويت آلمانی واحد در جامعه اروپا و پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) مورد توافق تمامی اعضا قرار گرفت. در تاریخ سوم اکتبر سال 1990 میلادی، با اتحاد آلمان شرقی و غرب، جمهوری فدرال آلمان رسما اعلام موجودیت کرد. کشور آلمان امروزه بزرگترين قدرت اقتصادي در اروپاست و بعد از روسيه بيشترين جمعيت را در اين قاره دارد.
هزینه های زندگی در کشور آلمان
آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، کشور گرانی برای زندگی محسوب نمی شود. هزینه غذا، مسکن، پوشاک و فعالیت های فرهنگی کمی بالاتر از میانگین اتحادیه اروپاست. دانشجویان در کشور آلمان بطور میانگین در حدود 850 یورو در ماه برای زندگی نیاز دارند که بیشترین هزینه مربوط به اجاره خانه می شود.
در طول اقامت در آلمان، هزینه های زیر قابل پیش بینی خواهند بود:
- سهم ترم تحصیلی (با شهریه دانشگاه تفاوت دارد)
- هزینه های متداول زندگی (اجاره، غذا، پوشاک، کتاب، تلفن و ...)
- بیمه سلامت
- شهریه های احتمالی دانشگاه
مطابق با آمار، دانشجویان در آلمان بطور میانگین 850 یورو در ماه برای هزینه های زندگی خرج می کنند. هزینه های زندگی در شهرهای بزرگ بطور قابل توجهی متفاوت است. بطور مثال، برای زندگی و تحصیل در مونیخ به سرمایه بیشتری نسبت به شهری مانند لایپزیگ نیاز خواهید داشت. بعنوان یک قانون کلی، در شهرهای کوچکتر نسبت به شهرهای بزرگتر با هزینه کمتری می توانید زندگی کنید. بعلاوه، مقدار بودجه مورد نیاز بستگی زیادی به میزان صرفه جو بودن شما نیز دارد.
در واقع رقم 850 یورو در ماه، صرفا یک راهنما است، شما می توانید با هزینه کمتری زندگی کنید یا در شهرهای بزرگ، مجبور به صرفه هزینه بیشتری شوید.
بیشترین هزینه ماهانه دانشجویان در آلمان مربوط به اجاره خانه است. اجاره بها در شهرهای مختلف کشور آلمان بسیار متفاوت است. دانشجویان، متناسب با محل مؤسسه آموزش عالی که در آن مشغول به تحصیل هستند، معمولا بین 290 تا 560 یورو در ماه برای سکونت پرداخت می کنند. در برخی از شهرهای بزرگ، مانند کلن، مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت، اجاره بها بالاتر از حد متوسط است.
بیشتر دانشجویان در آلمان، در خوابگاه های دانشجویی یا آپارتمان های اشتراکی ساکن می شوند. در ابتدا، باید یک بیعانه برای اتاق یا آپارتمان پرداخت کنید و معمولا چندصد یورو باید به صاحبخانه پرداخت نمایید.
سهم/هزینه ترم (Semester Contribution)
تمامی دانشجویان در یک مؤسسه آموزش عالی موظف به پرداخت هزینه سهم ترم تحصیلی هستند. این هزینه با شهریه دانشگاه متفاوت است و مبلغ آن، عمدتا متناسب با خدمات مختلفی که در نظر گرفته شده است، در مؤسسات آموزش عالی گوناگون متفاوت خواهد بود. بطور میانگین، سهم هر دانشجو مبلغی در حدود 250 یورو برای هر ترم تحصیلی است.
بخشی از هزینه ترم صرف تامین هزینه ها و امکانات رفاهی دانشجویان می شود. برای مثال، این پول به تأمین سرمایه مورد نیاز برای کافه تریا، تسهیلات اقامتی و ورزشی و نیز هزینه های اداری کمک می کند. هزینه مربوط به رفاه دانشجویان در حدود 100 یورو می شود.
در بعضی از ایالت های فدرال، هزینه اداری نیز متناسب با مؤسسه آموزش عالی، با مبلغی بین 50 تا 75 یورو در هر ترم از دانشجویان دریافت می شود.
در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سهم ترم شامل «بلیت ترم» نیز می شود. با استفاده از این بلیت، می توانید در مسیرهای اطراف مؤسسه محل تحصیل تان، به مدت شش ماه و بدون پرداخت هیچ هزینه ای با وسایل حمل و نقل عمومی تردد کنید. با توجه به محل زندگی تان و مسافت مجاز برای سفر، این هزینه بین 25 تا 200 یورو متفاوت خواهد بود. هزینه بلیت ترم در حال حاضر در سهم ترمی که دانشجو پرداخت می کند، در نظر گرفته شده است و ملزم به پرداخت مبلغ اضافی نیستید. با این حال، در برخی موارد لازم است تا هزینه بلیت ترم را اضافه بر سهم ترم تحصیلی تان پرداخت کنید. در این صورت تصمیم گیری در مورد خرید بلیت ترم بر عهده خودتان است. بعنوان مثال، اگر در نزدیکی محل تحصیل تان زندگی می کنید، غالبا نیازی به تهیه این بلیت نخواهید داشت.
بیمه سلامت
اگر بیمه خدمات درمانی کشور شما در آلمان معتبر نیست، باید برای تهیه بیمه سلامت در این کشور اقدام نمایید. هزینه بیمه سلامت عمومی برای افراد زیر 30 سال یا کسانی که کمتر از 14 ترم تحصیلی را در دانشگاه ها و سایر مؤسسات آموزش عالی این کشور گذرانده اند، معمولا 110 یورو در ماه است. پس از آن، هزینه بیمه تا 160 یورو در ماه افزایش پیدا خواهد کرد.
میانگین هزینه های ماهانه برای دانشجویان | |
میانگین | |
اجاره بها و خدمات عمومی | 323 یورو |
غذا و نوشیدنی | 168 یورو |
پوشاک | 42 یورو |
هزینه های مرتبط با کار و تحصیل | 20 یورو |
هزینه های سفر (ماشین شخصی و وسایل حمل و نقل عمومی) | 94 یورو |
بیمه سلامت، هزینه های پزشکی، دارو | 110 یورو |
تلفن، اینترنت، تلویزیون | 31 یورو |
اوقات فراغت، فعالیت های فرهنگی، ورزش | 61 یورو |
مجموع | 849 یورو |