logo

مهاجرت تحصیلی

کدام کشور برای من مناسب‌تر است؟

مهاجرت تحصیلی و تحصیل در خارج از کشور یکی از شگفت‌انگیزترین تجربیات زندگی هر فرد به شمار می‌آید و می‌تواند تأثیرات شگرفی بر کیفیت زندگی و چشم‌انداز آینده شخص داشته باشد. هنگام تحصیل در دانشگاه‌های کشورهای دیگر، فرصت بهره‌مندی از امکانات فراهم‌شده توسط برترین دانشگاه‌های جهان، تجربه گرانبهای آشنایی با فرهنگ‌های جدید، بهبود سبک زندگی، فرصت‌های شغلی منحصربه‌فرد و … در اختیار شما قرار می‌گیرد. در تصمیم‌گیری برای انتخاب مناسب‌ترین کشور برای تحصیل، باید همه مزایا و معایب یک کشور را مورد بررسی دقیق قرار دهید و سپس، با در نظرگرفتن تمایلات و شرایط شخصی، مناسب‌ترین مقصد را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید.

خوشبختانه در انتخاب مقصد مناسب تحصیلی، محدودیتی از نظر کشور و شهر یا دانشگاه وجود ندارد. بدین معنا که، با هر معیاری شما می‌توانید با انتخاب هوشمندانه از میان گزینه‌های متعدد، بهترین تجربه تحصیل در خارج از کشور را برای خود رقم بزنید. در این راهنمای کاربردی، به شما در اتخاذ بهترین تصمیم برای انتخاب مقصد تحصیل آینده‌تان کمک می‌کنیم.

در چه رشته‌ای قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور دارید؟

اولین نکته‌ای که در انتخاب مقصد تحصیلی در خارج از کشور باید مورد ارزیابی قرار دهید، انتخاب رشته تحصیلی بر اساس علایق و توانمندی‌های شماست. کنکاش در یک رشته خاص میان دانشگاه‌های برتر جهان، با محدودکردن کشورها و دانشگاه‌ها و کاهش سردرگمی و آشفتگی، به اتخاذ بهترین تصمیم منجر می‌شود. در این راستا باید واحدها، برنامه تحصیلی و طول دوره را به دقت بررسی کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که فرصت‌های شغلی و منافع بلندمدت رشته انتخابی با اهداف تحصیلی شما همسو باشد.

رشته تحصیلی مورد نظر چه آینده‌ای در مقصد انتخابی دارد؟

شناسایی صنایع مرتبط با رشته انتخابی، به دانشجو در یافتن فرصت‌های شغلی مناسب در آینده کمک بزرگی می‌کند. در فرآیند انتخاب مقصد تحصیلی، فراوانی فرصت‌های شغلی و نرخ اشتغال فارغ‌التحصیل‌های دانشگاهی در کشور مقصد را به دقت بررسی کنید.

به عنوان مثال، اگر قصد ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران را دارید، قطعا کشور نیوزیلند با پروژه‌های ساخت‌وساز متعدد و گوناگون در سرتاسر این کشور، و به تبع آن فرصت‌های شغلی فراوان، مقصد مناسبی برای شما است.

به چه زبان‌هایی توانایی برقراری ارتباط دارید؟

تحصیل در خارج از کشور یک موقعیت خارق‌العاده برای کسب مهارت ارتباط به یک زبان خارجی دیگر فراهم می‌کند. اگرچه، قرارگرفتن در یک محیط جدید بدون توانایی ارتباط به زبان بومی آن منطقه، کمی ترسناک به نظر می‌رسد.

در انتخاب مقصد تحصیلی، به خاطر داشته باشید که داشتن مهارت هرچند ناچیز صحبت‌کردن و برقراری ارتباط به زبان کشور مقصد، به سهولت برقراری ارتباط با مردم، رتق‌و‌فتق امور زندگی روزمره و کاهش اثرات منفی شوک فرهنگی کمک شایانی می‌کند.

آیا ساختار آموزشی کشور مقصد با علاقه‌مندی‌های شما سازگاری دارد؟

دانشگاه‌های مختلف در سراسر جهان، دارای ساختارهای آموزشی گوناگونی هستند که ممکن است با اصول ذهنی شما متفاوت باشد. به خاطر داشته باشید که حتما در مورد روش تدریس در کلاس‌های درس دانشگاه مقصد تحقیق کنید. برای مثال، در بسیاری از دانشگاه‌ها آموزش عملی به مفاهیم نظری ارجحیت دارند. آیا فکر می‌کنید آموزش عملی برای شما مناسب است؟ یا آیا کار مداوم بر روی مقالات پژوهشی با روحیات شما سازگاری دارد؟

هزینه مهاجرت تحصیلی در مقصد دلخواه شما چقدر است؟

در نظر گرفتن هزینه کلی تحصیل در یک مقصد خاص بسیار مهم است. در هنگام محاسبه هزینه‌های تحصیل در خارج از کشور، فراموش نکنید هزینه‌های فرعی مانند اقامت، خدمات عمومی، حمل‌ونقل و غیره را نیز مد نظر قرار دهید. طول دوره تحصیل نیز عامل تعیین‌کننده‌ای در میزان هزینه‌های تحصیل در خارج از کشور به شمار می‌آید. برای مثال، مقطع ارشد در کشور انگلستان و ایرلند فقط یک سال طول می‌کشد، در صورتی که در سایر نقاط، مانند کشور کانادا و استرالیا تا دو سال به طول می‌انجامد.

همچنین، در مورد فراهم‌بودن امکان دریافت اسکالرشیپ، به صورت دولتی یا دانشگاهی، در کشور مقصد اطلاعات کافی بدست آورید. استفاده از بورسیه تحصیلی به کاهش قابل توجه هزینه‌های تحصیل شما کمک می‌کند. همچنین، امکان داشتن کار پاره‌وقت حین تحصیل در خارج از کشور را نیز بررسی کنید. در اینصورت، هم امکان مدیریت بهتر مسائل مالی در کشور مقصد را دارید و هم کمی تجربه کاری کسب می‌کنید.

اگر همه پس‌اندازتان صرف هزینه‌های تحصیل و زندگی در کشور انتخابی شما می‌شود، بهتر است به شهرها و کشورهای اقتصادی‌تر با هزینه زندگی نرمال فکر کنید. در هنگام اپلای برای ویزای دانشجویی، غالبا اثبات تمکن مالی جهت پوشش هزینه‌های تحصیل و اقامت در کشور مقصد ضروری است. بنابراین، بهتر است در مورد توانایی مالی خود واقع‌بین باشید.

برای کدام ترم تحصیلی اپلای کرده اید؟

سال تحصیلی در دانشگاه‌های خارج از کشور، کمی متفاوت است. جمع‌آوری به‌موقع همه مدارک مورد نیاز (مانند انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، رزومه و مدرک تحصیلی) و اپلای برای ترم تحصیلی جدید موضوع بسیار مهمی است. اگر زمان کافی برای جمع‌آوری و تهیه همه مدارک مورد نیاز برای اپلای را ندارید، بهتر است فرآیند دریافت پذیرش و ورود به دانشگاه را به ترم بعد موکول کنید.

کشور مقصد چه شرایط و سیاست‌هایی برای اعطای ویزای دانشجویی دارد؟

به خاطر داشته باشید که شرایط صدور ویزای دانشجویی کشور دلخواه را به دقت بررسی کنید. هر کشور مجموعه قوانین متفاوتی دارد، همچنین ممکن است فرآیند صدور ویزا از زمان مورد انتظار طولانی‌تر شود. به علاوه، هزینه صدور ویزا در کشورهای گوناگون مختلف است. در هنگام انتخاب کشور مقصد برای مهاجرت تحصیلی و اقدام برای دریافت ویزای دانشجویی، موارد فوق را در نظر داشته باشید.

آیا مقصد انتخابی شما با سبک زندگی دلخواه‌تان سازگاری دارد؟

تحصیل در خارج از کشور با آنچه در داخل ایران تجربه می‌کنید کاملا متفاوت است. زبان، فرهنگ، غذا، چگونگی گذراندن زندگی روزمره و سایر جنبه‌های زندگی‌تان دستخوش تغییرات بزرگی می‌شود. در هنگام انتخاب محل تحصیل خود، سازگاری سبک زندگی کشور مقصد با علایق و اولویت‌های خود را ارزیابی کنید.

به علاوه، به تفاوت زندگی در شهرهای بزرگ و پایتخت در مقایسه با شهرهای کوچک نیز آگاه باشید. دانشگاه‌های معتبر، زندگی شبانه پر جنب‌و‌جوش و فرصت‌های شغلی نامتناهی از مزایای زندگی در پایتخت و سایر شهرهای بزرگ محسوب می‌شود. اما اگر در جستجوی زندگی آرام با سرعت کمتر هستید، احتمالا مکان‌های روستایی برای شما مناسب‌تر هستند.

انتخاب مقصد مهاجرت تحصیلی بر اساس شرایط جوی مناسب و دلخواه شما نیز کمی به محدودکردن گزینه‌های تحصیلی شما کمک می‌کند. به عنوان مثال، اگر آفتاب‌دوست هستید و به هوای گرم و معتدل علاقه دارید، بهتر است کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، اسپانیا یا استرالیا را در اولویت قرار دهید. یا برعکس، اگر هوای سرد و زمستانی را ترجیح می‌دهید، کشورهایی مانند فنلاند، روسیه و لیتوانی برای شما مناسب‌تر هستند.

نرخ بازده سرمایه و ارزش مدرک شما در کشور مبدا چقدر است؟

به عنوان یک دانشجو، شما هزینه، تلاش و وقت زیادی صرف تحصیل در خارج از کشور می‌کنید. بنابراین، محاسبه نرخ بازده سرمایه (ROI) منطقی به نظر می‌رسد. آیا کشور مقصد بازدهی مورد نظر شما بر اساس سرمایه‌تان را دارد؟ آیا به شما در پیداکردن شغل بعدی‌تان کمک می‌کند؟ اگر قصد مهاجرت به یک کشور دیگر را دارید، در مورد موقعیت‌های و منافع مالی بیشتر تأمل کنید. اگر پس از پایان تحصیل، قصد بازگشت به کشور را دارید، ارزش و اعتبار مدرک تحصیلی‌تان را نیز مورد بررسی قرار دهید.

مهاجرت به یک کشور دیگر کمی ترسناک به نظر می‌رسد. ولی اگر به حلقه حمایتی دوستانه‌ای دسترسی داشته باشید، فایق‌آمدن بر مشکلات، به ویژه در روزهای ابتدایی ورود به کشور مقصد، کار چندان دشواری نیست. علاوه بر این، با انتخاب کشوری که جمعیت دانشجویان بین‌المللی بزرگی دارد، با افرادی آشنا می‌شوید که تجربیات و علایق مشابه شما را دارند.

همچنین، اگر دوستان یا اعضای خانواده‌تان در سایر کشورهای جهان زندگی می‌کنند، احتمالا انتخاب یکی از آن کشورها گزینه بهتری برای مهاجرت تحصیلی باشد. درست است که شاید آنها همیشه در کنار شما نباشند، ولی یقینا از اینکه در هنگام بروز مشکل در کشور بیگانه تنها نیستید، خیالتان راحت است.

0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

دیدگاهی بنویسید

در صورتی که شماره موبایل خود را وارد کنید پس از پاسخ کارشناسان از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست

نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Saman Study