logo

تبدیل معدل ایرانی به آلمانی

4 مرداد 1403
تبدیل معدل ایرانی به آلمانی

فرمول تبدیل معدل و نمره ایرانی به آلمانی

برای تبدیل معدل و نمره ایرانی به آلمانی، فرمول اصلاح‌شده باواریا (Modified Bavarian Formula) قابل استفاده است. در این فرمول، X نمره در سیستم آلمانی، Nmax برابر با بالاترین نمره در سیستم نمره‌دهی کشور ایران، Nmin برابر با حداقل نمره برای قبولی در کشور ایران (متناسب با مقطع تحصیلی)، Nd  برابر با معدل و یا نمره ایرانی دانشجو است.

X = (Nmax– Nd) / (Nmax– Nmin ) 3+1

نتیجه‌ به‎ دست‌آمده به سمت نمره‌ بهتر در سیستم نمره‌دهی آلمان رند می‌شود. برای مثال اگر معدل فردی در مقطع کارشناسی در ایران 19 باشد، معادل این معدل طبق فرمول فوق در سیستم آلمانی، 1.375 می‌شود که به عدد 1.38 گرد می‌شود.

جدول معادل نمرات و معدل ایرانی به آلمانی

با توجه به اینکه حداقل معدل قابل قبول در سیستم دانشگاهی ایران برای مقطع کارشناسی، 12 و برای مقطع کارشناسی ارشد، 14 است، برای محاسبه معادل نمرات و معدل ایرانی به آلمانی باید از اعداد درست در فرمول استفاده شود. در جدول ذیل با در نظر گرفتن حداقل نمره 12 برای قبولی در ایران، نمرات معادل در سیستم آلمانی برای تحصیل در دانشگاههای آلمان محاسبه شده‌اند:

معدل ایرانی

معادل نمره آلمانی از 5 نمره

GPA

18.25 – 20

1 – 1.65

3.7 – 4

15 – 18

1.75 – 2.87

2.7 – 3.3

11.50 – 14.75

2.96 – 3.5

1.7– 2.3

10– 11.25

3.6 – 4.2

1– 1.3

پایین‌تر از 10

4.2 – 5

0 – 1

 
 

آشنایی با سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در آلمان

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در نظام آموزشی آلمان، سیستم منحصر به‌فردی است. ارزیابی در این سیستم آموزشی براساس نمرات بین 1 تا 5 انجام می‌شود که در آن 1 بالاترین امتیاز و 5 کمترین امتیاز (و به معنای مردودشدن دانش‌آموز یا دانشجو) را دارد.

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در مدارس آلمان

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در مدارس آلمان تا مقطع دبیرستان (متوسطه اول) به صورت 6 نمره‌ای بوده  که در آن نمره 1 بالاترین امتیاز و نمره 6 کمترین امتیاز و به معنای مردودشدن در آن درس است. در این سیستم نمره‌دهی، نمره 4 حداقل امتیاز برای قبولی در دروس است. لازم به ذکر است برای دانش‌آموزان کلاس اول ابتدایی، نمره‌دهی رسمی وجود ندارد.

در مقاطع بالاتر در دبیرستان (متوسطه دوم، سال‌های تحصیلی 11، 12 و 13 در سیستم آموزشی آلمانی)، یک سیستم 15 نمره‌ای برای ارزیابی دقیق‌تر دانش‌آموزان استفاده می‌شود.

معادل در سیستم 6 نمره‌ای مدرسه نمره (دبیرستان) توصیف نمره
1+ 15 عالی – بالاترین نمره ممکن
1- / 1 13-14 خیلی خوب
2- / 2 / 2+ 10-12 خوب
3- / 3 / 3+ 7-9 قابل قبول
4- / 4 / 4+ 4-6 کافی – حداقل نمره برای قبولی
5- / 5 / 5+ 1-3 ناکافی – مردود
6 0 ضعیف – مردود

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های آلمان

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در مقطع کارشناسی دانشگاههای آلمان به صورت 5 نمره‌ای در برخی دانشگاه‌ها 6 نمره‌ای است. در این سیستم نمره 1 بهترین نمره بوده و به این معنی است که دانشجو 90 تا 100 درصد امتحان خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است، و نمره 5 و یا 6 ضعیف‌ترین حالت دانشجو بوده و به این معنی است که او نمره مورد نیاز برای پاس‌کردن آن درس را کسب نکرده است.

نمره توضیح عملکرد دانشجو
1 – 1.5 خیلی خوب (Sehr gut): عملکرد دانشجو بالاترین انتظار نمره را برآورده کرده و نشان‌دهنده شایستگی بالای او است.
1.6 – 2.5 خوب (Gut): عملکرد دانشجو بالاتر از میانگین کلاس است و فهم بالایی از موضوع مورد نظر دارد.
2.6 – 3.5 قابل قبول (Befriedigend): عمکلرد دانشجو در حد میانگین کل کلاس بوده و درک قابل قبولی از موضوع ارائه شده است.
3.6 – 4 کافی (Ausreichend): به حداقل نمره و فهم از درس برای پاس‌کردن رسیده است.
4.1 – 5 ناکافی/ مردود (Nicht Ausreichend): عملکرد دانشجو برای گذراندن این درس به حد نصاب کافی نرسیده است.

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در دانشگاه برای رشته حقوق کمی متفاوت بوده و برای این رشته سیستم ارزیابی مجزایی در نظر گرفته می‌شود. این ارزیابی یک سیستم 18 نمره‌ای بوده و در آن رسیدن به امتیاز 16 – 18 نشان‌دهنده بالاترین نمره و بهترین عملکرد دانشجو در این رشته است.

نمره توضیح عملکرد دانشجو
16 – 18 خیلی خوب (Sehr gut): فوق‌العاده ممتاز
13 – 15 خوب (Gut): عالی‌تر از میانگین
10 – 12 کاملا قابل قبول (Vollbefriedigend): عملکرد بالاتر از میانگین
7 – 9 قابل قبول (Befriedigend): دارای شرایط مورد نیاز
4 – 6 کافی (Ausreichend): دارای شرایط مورد نیاز با کمی ضعف
1 – 3 ناقص (Mangelhaft): دارای ضعف قابل توجه و غیر قابل قبول
0 ناکافی (Ungenügend): عملکرد کلی بسیار ضعیف

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در مقطع کارشناسی ارشد آلمان

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در مقطع کارشناسی ارشد آلمان نیز مانند مقطع کارشناسی بوده و به همان شکل از سیستم ارزیابی 5  یا 6  نمره‌ای استفاده می‌شود.

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی دکترا در دانشگاه‌های آلمان

سیستم نمره‌دهی و ارزشیابی در مقطع دکترا در دانشگاه‌های آلمان بر خلاف مقاطع دیگر، بیشتر به صورت ارزیابی کیفی از نتایج رساله دکترا و تلاش‌های تحقیقاتی دانشجو در جریان انجام رساله است. از آنجایی که در مقطع دکترا بیشتر زمان و تلاش دانشجویان صرف امور تحقیقاتی می‌شود و نتایج آن به صورت چاپ مقالات علمی و رساله دکتری منتشر می‌شود، عملکرد آنها به صورت کیفی ارزشیابی می‌شود. اصطلاحاتی که برای ارزیابی کیفی در مقطع دکترا در آلمان بکار می‌رود عبارتند از:

اصطلاح ارزیابی کیفی معادل در سیستم 5 نمره توضیح عملکرد
Summa cum laude 1 ممتاز: بالاترین کیفیت ارائه
Magna cum laude 1- 1.3 خیلی خوب: عملکرد عالی
Cum laude 1.7 – 2 – 2.3 خوب: دارای استاندارد ثابت
Cum laude Rite 2.7 – 3 پاس: دارای کمترین شرایط مورد نیاز

لازم به ذکر است که بازه نمرات استفاده شده برای تعیین معادل این عبارات کیفی در دانشگاه‌های مختلف آلمان، بر اساس کیفیت و رتبه دانشگاه و همچنین نحوه ارزیابی دانشجویان، می‌تواند متفاوت باشد.

به مشاوره احتیاج دارید؟ با ما تماس بگیرید ...

کاربردهای تبدیل معدل ایرانی به آلمانی

تبدیل معدل ایرانی به آلمانی، کاربردهای مختلفی برای افراد در موقعیت‌های مختلف دارد. دو مورد از این موقعیت‌ها را بررسی می‌کنیم:

متقاضیان تحصیل در آلمان

تبدیل معدل ایرانی به آلمانی برای متقاضیان تحصیل در آلمان بسیار حساس و ضروری است. دانشجویان می توانند با تبدیل معدل خود با توجه به سیستم نمره دهی آلمان، شانس قبولی خود را در رشته و دانشگاه مورد نظر بررسی کنند و با اطمینان خاطر بیشتری در مسیر انتخاب دانشگاه و رشته گام بردارند.

متقاضیان کار در آلمان

تبدیل معدل ایرانی به آلمانی برای متقاضیان کار در این کشور در مواردی که معدل یکی از شرایط استخدام باشد ، کاربرد دارد. متقاضی با تبدیل نمره خود می‌تواند شانس خود را در گرفتن شغل مورد نظر بسنجد. هر چند معدل بالا ممکن است در پذیرش برای برخی ازموقعیت های شغلی در نظر گرفته شود، اما پایین‌بودن آن اهمیت چندانی ندارد. برای کارفرماها، داشتن مهارت در کار و تجربه کاری و داشتن مهارت‌های نرام افزاری از اهمیت بیشتری نسبت به معدل و نمره برخوردار است. مصاحبه‌های شغلی نیز در واقع به منظور ارزیابی این مهارت‌ها از متقاضیان برگزار می‌شود.

معدل مورد نیاز برای بورسیه آلمان

در بورسیه‌هایی که سازمان DAAD برای دانشجویان بین‌المللی ارائه می‎‌کند، دستاوردها و موفقیت‌های کلی هر متقاضی مورد بررسی قرار گرفته می‌شود و صرفا به نمره و معدل توجه نمی‌شود. برای دریافت این بورسیه‌ها جنبه‌های مختلفی از توانمندی افراد از جمله نمره زبان بالا، تجربه شرکت در گروه‌های تحقیقاتی، شرکت داوطلبانه در فعالیت‌های فوق برنامه و خارج از محیط درسی، انگیزه و شرایط کلی هر دانشجو مورد بررسی قرار گرفته می‌شود.

به مشاوره احتیاج دارید؟ با ما تماس بگیرید ...

معدل مورد نیاز برای تحصیل در آلمان

معدل مورد نیاز برای تحصیل در آلمان، می‌تواند با توجه به دانشگاه و بر اساس جایگاه و کیفیت آن دانشگاه متفاوت باشد. همچنین بدیهی است که با داشتن معدل بالاتر شانس قبولی در دانشگاه‌های آلمان نیز   بیشتر بوده و گزینه‌های هر فرد برای انتخاب دانشگاه نیز بیشتر می‌شود. اما حداقل معدل برای قبولی در این دانشگاه ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی معدل 15 و یا در مقیاس نمرات آلمانی، بین 2.5 تا 3 است.

برای تحصیل در دانشگاه‌های آلمان در مقطع کارشناسی، پیش از معدل، داشتن صلاحیت ورود به دانشگاه یا HZB (Hochschulzugangsberechtigung) اهمیت دارد. در این بررسی، صلاحیت ورود دانشجو به دانشگاه‌های آلمان برپایه سوابق و مدارک تحصیلی وی بررسی می‌شود و در صورت داشتن صلاحیت ورود، دانشجو می‌تواند برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها اقدام نماید. در این بررسی با توجه به شرایط هر دانشجو، مسیر تحصیلی مناسب او در دانشگاه‌های آلمان مشخص می‌شود.

از سامان استادی مشاوره بگیرید
مقالات مرتبط
وب سایت Uni-Assist

وب سایت Uni-Assist

یونی اسیست (Uni-Assist) چیست؟ یونی اسیست (Uni-Assist) یک سایت خدمات‌رسانی ملی در آلمان است که به حدود 170 دانشگاه در کشور آلمان کمک می‌کند تا پروسه پذیرش دانشجوی بین‎‌المللی را انجام دهند. این سایت...

تحصیل در رشته پزشکی در آلمان

تحصیل در رشته پزشکی در آلمان

به دلیل سیستم پزشکی بسیار پیشرفته، تحصیل پزشکی در آلمان یکی از محبوب‌ترین دوره‌های پزشکی در سراسر جهان است. دانشکده‌های پزشکی در آلمان در مقایسه با سایر کشورهای مطرح اروپایی شهریه مقرون‌به‌صرفه‌ای دارند و...

تاییدیه ZAB آلمان

تاییدیه ZAB آلمان

ZAB مخفف عبارت Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen و یا به عبارتی، سازمان مرکزی بررسی تحصیلات خارجی در آلمان (Central Office for Foreign Education) است. این سازمان وظیفه بررسی مدارک تحصیلی صادر شده در خارج...

صلاحیت ورود به دانشگاه؛ HZB

صلاحیت ورود به دانشگاه؛ HZB

HZB چیست؟ صلاحیت ورود به دانشگاه، که به زبان آلمانی به آن Hochschulzugangsberechtigung (HZB)  گفته می شود، عبارتی است که برای سنجش و تعیین شرایط ورود یک متقاضی به تحصیلات عالی در کشور آلمان...

تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی

تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی

با وجود اینکه بیشتر رشته‌ها و دوره‌های تحصیلی در کشور آلمان به زبان آلمانی ارائه می‌شوند، با این حال تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی نیز امکان پذیر است. در مقاطع مختلف دانشگاهی این...

تحصیل در آلمان با معدل پایین

تحصیل در آلمان با معدل پایین

برای تحصیل در آلمان با معدل پایین به برخی از نکات باید توجه کرد. در درجه اول دانستن این موضوع که معدل شما در چه بازه‌ای از معدل بین‌المللی قرار می‌گیرد بسیار حائز اهمیت...

تحصیل در آلمان با مدرک دیپلم

تحصیل در آلمان با مدرک دیپلم

شرایط تحصیل در آلمان با دیپلم شرایط تحصیل در آلمان برای دانشجویانی که قصد دارند با دیپلم در یکی از دانشگاه‌های برتر این کشور تحصیل کنند، به کالج‌ها ختم می‌شود. کالج یا Studienkolleg، مسیری...

تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان

تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان

شرایط تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی، یکی از مهم‌ترین موارد مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان است. تحصیل در رشته های ارائه شده به زبان انگلیسی...

ریجکتی ویزای دانشجویی آلمان

ریجکتی ویزای دانشجویی آلمان

ریجکتی ویزای دانشجویی آلمان چیست؟ افرادی که از کشورهای خارج از حوزه شنگن برای تحصیل در کشور آلمان اقدام می‌کنند، لازم است برای ورود به این کشور ویزا و یا مجوز ورود و اقامت...

0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

دیدگاهی بنویسید

در صورتی که شماره موبایل خود را وارد کنید پس از پاسخ کارشناسان از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست

نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Saman Study