راهنمای جامع امنیت در آلمان برای دانشجویان بینالمللی
آیا آلمان برای دانشجویان بینالمللی امن است؟ امنیت در آلمان برای دانشجویان خارجی در چه سطحی است؟
آلمان به طور کلی کشوری امن محسوب میشود، بنابراین جایی برای نگرانی وجود ندارد. با در نظرگرفتن این نکته که هر سال دانشجویان بینالمللی زیادی در دانشگاههای آلمان مشغول به تحصیل میشوند، میتوانید اطمینان داشته باشید که بدون نیاز به احتیاطهای امنیتی، میتوانید زندگی روزمره راحتی داشته باشید.
علاوه بر این، بخش قابل توجهی از دانشجویان بینالمللی ترجیح میدهند پس از پایان تحصیلات در آلمان زندگی کنند و به جستجوی کار بپردازند. این موضوع نشان میدهد میزان رضایتمندی در این کشور بسیار بالاست. با این حال، برای مطالعه راهنمای کامل امنیت در آلمان برای دانشجویان بینالمللی با ما همراه باشید.
آلمان یکی از قطبهای اصلی آکادمیک برای دانشجویان بینالمللی در سراسر جهان است. کشور آلمان تعدادی از برترین دانشگاههای جهان را در خود جای داده است و مدرکهای بسیار معتبر این دانشگاهها، تجربه دانشجویی منحصربهفرد و شانس استخدام بالایی در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار داده است.
با این حال، یکی از بزرگترین دغدغههای دانشجویان هزینه اجاره در آلمان است. با اینکه هزینه زندگی در آلمان تا حدی زیادی مقرونبهصرفه است، ولی آپارتمانها در شهرهای بزرگ کمی گرانتر هستند. اما باز هم گزینههای زیادی برای شما وجود دارد، مانند اجاره اشتراکی محل زندگی، که برای بودجه دانشجویی کاملا مناسب است.
سطح امنیت در آلمان چقدر است؟
بر اساس ردهبندی Global Peace Index 2019، کشور آلمان در بین 163 کشور، جایگاه 22 امنترین کشورهای جهان را دارد. این کشور همچنین در ردهبندی Societal Safety and Security نیز جایگاه 20 را به خود اختصاص داده است. بنابراین، میتوان مدعی شد سطح امنیت در آلمان، تا حد مطلوبی بالاست.
اگرچه، در سالهای گذشته حملات تروریستی در پاریس، بروکسل و برلین نشان داد که اروپا نیز میتواند در معرض تهدیدها باشد. در نتیجه دو حمله تروریستی که در سال 2016 به وقوع پیوست، امنیت در مراکز حملونقل، ساختمانهای عمومی و رویدادهای مهم که در آنها جمعیت زیادی از مردم گرد هم میآیند، افزایش پیدا کرد.
مواردی از جرائم جزئی در آلمان رخ میدهد که رایجترین آنها جیببری است. همچنین، موارد نادری از جرائم خشونتآمیز نیز در این کشور وجود دارد. بنابراین، همیشه در مکانهای شلوغ و فستیوالها باید مراقب باشید.
در سایر مکانهای پر ازدحام مانند رویدادهای ورزشی نیز باید هوشیار باشید. با اینکه پلیس در این مکانها برای تامین امنیت حضور دارد، ولی باز هم ممکن است قربانی جیببری شوید. به علاوه، مانند بیشتر کشورها در آلمان نیز تظاهرات خیابانی زیادی انجام میشود. با همه اینها، آلمان به عنوان کشوری امن و آرام در نظر گرفته میشود.
نکاتی برای افزایش امنیت در آلمان مخصوص دانشجویان بینالمللی
همه مردم در هنگام سفر به یک کشور خارجی به کمی توصیه امنیتی نیاز دارند، به خصوص دانشجویان بینالمللی که معمولا برای اولینبار و به تنهایی به آلمان سفر میکنند. بیایید در اینجا چند توصیه را با هم مرور کنیم تا برای زندگی در سرزمین قلعهها آماده شوید.
اولین چیزی که باید بدانید شمارههای اضطراری است. در آلمان شماره اضطراری 112 است و میتوانید با آن به رایگان تماس برقرار کنید. این شماره، شما را به آمبولانس و آتشنشانی وصل میکند. برای تماس با پلیس نیز میتوانید شماره 110 را بگیرید.
از پلیس کمک بخواهید. پلیس در آلمان بسیار قابل اعتماد و مطمئن است. نیروهای پلیس به صورت پیاده، با دوچرخه، موتورسیکلت یا ماشین در شهرهای مختلف آلمان به گشتزنی میپردازند. پلیس آلمان به مردم توصیه میکند در تماس با آنها درنگ نکنند. بنابراین، در مواقع ضروری که نیاز به کمک داشتید، با خیال راحت و بدون تعلل با پلیس تماس بگیرید.
به عنوان یک دانشجوی بینالمللی میتوانید با سفارت یا کنسولگری کشورتان در آلمان تماس بگیرید. به این معنی که در هنگام بروز مشکلات میتوانید با نماینده رسمی کشورتان تماس بگیرید و آنها تلاش میکنند تا در مورد مشکل پیشآمده به شما کمک کنند.
مراقب وسایلتان باشید. به خصوص وقتی در مکانهای عمومی مانند مراکز حملونقل عمومی یا سایر مکانهای شلوغ هستید. دزدی و جیببری دو رویداد رایج در سراسر دنیا و نه فقط آلمان است. بنابراین، حواستان به وسایل شخصیتان باشد.
به تنهایی در مکانهای خلوت و تاریک قدم نزنید. با اینکه مردم اغلب مدعی هستند که در آلمان کاملا احساس امنیت میکنند، ولی بهتر است از رفتن به مکانهای خلوت مانند پارکها و خیابانهای کمتردد در طول شب اجتناب کنید.
در هنگام استفاده از عابربانک احتیاط کنید. به پیرامون و افراد اطراف خود دقت کنید و نسبت به هر رفتار غیر عادی و عجیبی حساس باشید.
همه وسایلتان را در یک مکان قرار ندهید. این موضوع به خصوص در مورد پول و کارتهای اعتباری صدق میکند. آنها را در جاهای مختلف قرار دهید تا به عنوان مثال اگر کیف پولتان به سرقت رفت، همه داراییتان را از دست نداده باشید.
آیا حملونقل عمومی در آلمان امن است؟
حملونقل عمومی در آلمان عموما امن، کارآمد و فراگیر است. در مواقعی که احساس امنیت نمیکنید، میتوانید به سادگی در نزدیکی سایر مسافران بنشینید و از حضور در قسمتهای خلوت اجتناب کنید. برای افزایش امنیت در آلمان میتوانید از انواع گوناگون حملونقل عمومی استفاده کنید:
U-Bahn (مترو – زیرزمینی)
حملونقل زیرزمینی یکی از سریعترین و بهترین حالتهای جابجایی در کلانشهرها است. در طول ساعات پر ازدحام ممکن است خیلی شلوغ باشد، بنابراین شاید ترجیح دهید در این ساعت از U-Bahn استفاده نکنید.
S-Bahn (راهآهن شهری و حومه)
S-Bahn در محدوده ترافیک مرکز شهر شامل حومه و شهرهای کوچک اطراف فعالیت میکند. S-Bahn در شهرهای بزرگی مانند برلین، هامبورگ و مونیخ کار میکند و به شبکه ریلی ملی متصل میشود.
اتوبوس و تراموا
یک تابلوی دایرهای با یک H سبز و دایره زرد، نشانه ایستگاه اتوبوس یا تراموا است. در بعضی از ایستگاهها، تابلوهای الکترونیکی وجود دارد که شماره مسیر یا زمان ورود اتوبوس بعدی را نمایش میدهد. اگر چه، یک جدولزمانبندی در همه ایستگاهها وجود دارد.
تاکسی
تاکسیها به طور رسمی بخشی از سیستم حملونقل عمومی نیستند، ولی یک جایگزین امن به شمار میآیند. اگر قصد رفتن به مکانهایی را دارید که فاصله زیادی با ایستگاههای حملونقل عمومی دارد، یا اگر چمدان همراهتان است، استفاده از تاکسی گزینه خوبی به نظر میرسد. در آلمان، تاکسیها به رنگ بژ هستند و یک تابلوی کوچک زرد و سیاه «Taxi» بر روی ماشین نصب شده است.
در مجموع، هر ساله هزاران دانشجوی بینالمللی و توریست از کشور آلمان بازدید میکنند. این کشور به طور کلی یک مکان امن محسوب میشود و از این لحاظ، در جایگاه 22 در میان 163 کشور قرار دارد. با اینحال، به خاطر داشته باشید که برای امنیت در آلمان به عقل سلیم تکیه کنید، نسبت به اطراف خود هوشیار باشید، در هنگام احساس عدم امنیت با پلیس تماس بگیرید و حواستان به جیببرها باشد.