logo

قرارداد مهاجرتی

4 مرداد 1401

همانطور که می‌دانیم در سال‌های اخیر، موج جدیدی از تمایل برای تحصیل در بهترین دانشگاه‌های بین‌المللی و مدارس بین‌المللی شبانه‌روزی در کشورهای مختلف، جوانان و نوجوانان زیادی را به تکاپو انداخته است تا اقدام به یافتن بهترین گزینه در میان فهرست طولانی و متنوع فرصت‌های تحصیلی در کشورهای پرطرفدار کنند.

تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور، فرصت‌های تحصیلی و شغلی درخشانی را در اختیار دانش‌آموزان و دانشجویان بین‌المللی قرار می‌دهد. اگر مدت کوتاهی از زمان خود را به جستجو در میان سیل انبوه گزینه‌ها صرف کنید، متوجه می‌شوید که انتخاب مقصد نهایی، اقدامی بسیار پرریسک است و می‌تواند آینده تحصیلی شما به کلی دگرگون کند.

یکی از پیشنهادهای راه‌گشا برای موفقیت در این مسیر پیچیده و تا حدی گیج‌کننده، استفاده از خدمات موسسات مهاجرتی باسابقه، مورد اعتماد و باتجربه است.

چرا بهتر است از خدمات موسسه اعزام دانشجو استفاده کنیم؟

اگر با پروسه دریافت پذیرش و ویزا آشنایی داشته باشید، حتما می‌دانید که علیرغم شفاف‌بودن همه مراحل اپلای و ارائه مدارک، ممکن است بعضی قوانین و جزئیات به ظاهر کم‌اهمیت و یا برخی تغییرات در قوانین و مقررات که ممکن است از چشم افراد غیر متخصص در این زمینه پوشیده بماند، بر روی سرنوشت پرونده دریافت پذیرش و به ویژه اخذ ویزای تحصیلی شما تاثیر منفی بگذارد.

از آنجایی‌که اقدام برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی، فرآیندی پر استرس، هزینه‌بر و حساس است، امتحان‌کردن چندین‌باره شانس دریافت پذیرش تحصیلی و ویزا از دانشگاه‌ها و کشورهای مختلف و تکرار همه مراحل آن، منطقی و اقتصادی به نظر نمی‌رسد.

علاوه بر این، اگر بخواهید از تجربه عملی دوستان و اطرافیان خود استفاده کنید، احتمالا اطلاعات مفید و خوبی به دانسته‌های تئوری شما اضافه می‌شود. ولی واقعیت این است که شرایط پرونده‌های مهاجرت با یکدیگر تفاوت دارند و استفاده از توصیه‌های افراد کم‌تجربه می‌تواند به قیمت از دست رفتن فرصت‌های شما تمام شود. بنابراین، بهتر است با طناب دیگران به داخل چاه نرویم …!

پس چه می‌توان کرد؟ آیا راهکار جایگزین برای استفاده از تجربیات عملی دیگران و در عین حال، توجه به تفاوت‌ها و جزئیات خاص پرونده وجود دارد؟ موسسه مهاجرت تحصیلی دارای مجوز از وزارت علوم، یکی از بهترین و مطمئن‌ترین گزینه‌ها برای کاهش ریسک ریجکت ویزا و دریافت پذیرش از بهترین گزینه‌ها (متناسب با شرایط متقاضیان) در میان فهرست عریض و طویل مدارس بین‌المللی شبانه‌روزی یا دانشگاه‌های برتر جهان محسوب می‌شوند.

موسسه‌های مهاجرت تحصیلی، با استفاده از تجربه عملی و با تکیه بر سابقه چندین ساله خود در فرآیند اقدام برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی برای افراد در گروه‌های سنی مختلف، می‌توانند تاثیر بسیار خوبی بر تسهیل مسیر پیش روی متقاضیان مهاجرت تحصیلی داشته باشند. اما ویژگی‌های یک موسسه مهاجرتی خوب چیست و چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

ویژگی‌های یک موسسه اعزام دانشجوی قابل اعتماد

قرارداد مهاجرتی با موسسات معتبر اعزام دانشجو

در هنگام انتخاب موسسه مهاجرتی برای انجام و پیگیری فرآیند دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی، باید چند فاکتور خیلی مهم را مورد بررسی قرار دهید.

مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی یک موسسه مهاجرتی خوب، داشتن تاییدیه وزارت علوم است. دسترسی به فهرست موسسات مجاز و مورد تایید، از طریق یک سرچ ساده در گوگل امکان‌پذیر است. توجه داشته باشید که صرفا استناد به اسناد ثبت شرکت، یا شهرت و حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی، معیار خوبی برای سنجش و تایید اعتبار یک موسسه مهاجرتی نیست.

برای پیشگیری از مشکلاتی همچون کلاهبرداری، ریجکت ویزا به دلیل کم‌و‌کاستی در مدارک پرونده و مواردی از این نوع، استفاده از خدمات موسسات مهاجرت تحصیلی دارای مجوز از وزارت علوم توصیه می‌شود.

تسلط بر آخرین قوانین مهاجرت و فرآیندهای اخذ انواع ویزای تحصیلی، توریستی و …، یکی دیگر از ویژگی‌های حائز اهمیت موسسات مهاجرت تحصیلی است. با در نظرگرفتن اینکه تغییرات در قوانین و مقررات مربوط به صدور ویزای تحصیلی برای دانش‌آموزان و دانشجویان بین‌المللی می‌تواند بر روی کل پرونده پذیرش و ویزای آنان تاثیرگذار باشد، عدم آگاهی از این قوانین مهاجرتی ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری به پرونده و آینده تحصیلی فرد وارد کند.

بنابراین، انتخاب و استفاده از خدمات یک موسسه مهاجرت تحصیلی معتبر، گزینه‌ای ایمن و هوشمندانه به نظر می‌رسد.

انواع قرارداد مهاجرتی

موسسات مهاجرتی بر اساس حوزه فعالیت و نوع مجوز، خدمات متنوعی را می‌توانند به متقاضیان و مشتریان خود ارائه دهند. برخی از خدمات موسسات اعزام دانشجو شامل خدمات مشاوره، اخذ پذیرش تحصیلی بر اساس شرایط خاص پرونده متقاضی و اخذ انواع گوناگون ویزا شامل تحصیلی، توریستی و همراه می‌شود. بر اساس نوع خدمات درخواستی، انواع متفاوتی از قرارداد بین متقاضی و موسسه بسته می‌‌شود.

قرارداد مهاجرتی – پذیرش تحصیلی

در این نوع از قرارداد، موسسه مسئولیت بررسی دقیق پرونده دانش‌آموز یا دانشجو، پیگیری قانونی پرونده تا حصول نتیجه نهایی و اپلای در موسسات انتخابی متقاضی یا پیشنهادی خود را می‌پذیرد. قراردادهای پذیرش تحصیلی، با دریافت پذیرش از موسسه آموزشی مورد نظر متقاضی به پایان می‌رسد و موسسه در قبال ویزای تحصیلی ایشان مسئولیتی ندارد.

قرارداد مهاجرتی – ویزا

متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور، غالبا به منظور انجام فرآیند اپلای برای دریافت انواع گوناگون ویزا به موسسات مهاجرتی مراجعه می‌کنند. در قراردادهای ویزا، بر اساس نوع ویزای درخواستی، موسسه متعهد می‌شود تا ظرف مدت مشخصی، اقدامات لازم برای ارائه درخواست متقاضی برای دریافت ویزا را انجام دهد.

توجه نمایید که وعده دریافت تضمینی و صددرصدی انواع گوناگون ویزا، جزء تعهدات هیچ موسسه‌ای نیست و اگر با چنین وعده‌ای مواجه شدید، قطعا با یک کلاهبردار طرف هستید. انجام دقیق، بدون اشتباه و به موقع فرآیند اپلای و ارائه کامل‌ترین مدارک به سفارت، وظیفه اصلی موسسه مهاجرتی است.

درخواست تجدید نظر برای بررسی مجدد پرونده، معمولا در قراردادهای ویزا قید نمی‌شود و اگر متقاضی ترجیح می‌دهد پیگیری قانونی پرونده ریجکت ویزا توسط موسسه انجام شود، باید یک بند به قرارداد فی‌مابین اضافه گردد.

قرارداد مهاجرتی – پذیرش و ویزای تحصیلی

در این نوع قراردادها، موسسه مهاجرتی، مسئولیت انجام اقدامات لازم برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی برای متقاضی را در یک قرارداد بر عهده می‌گیرد.

قرارداد مهاجرتی – خدمات تکمیلی

محدوده و حیطه قراردادهای پذیرش و ویزای تحصیلی کاملا مشخص و واضح است. پس از اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی (و در برخی موارد انجام هماهنگی‌های مورد نیاز برای ورود متقاضی به کشور مقصد)، حیطه وظایف موسسه مهاجرتی به پایان می‌رسد. خانواده‌ها عمدتا به دلیل آشنایی‌نداشتن با قوانین و مقررات کشور مقصد در بدو ورود فرزندان‌شان به این کشور، نگرانی‌های زیادی در این خصوص دارند. از سوی دیگر، از اقداماتی که باید حتما در روزهای ابتدایی ورود متقاضی به کشور مقصد انجام شود تا مشکل اقامتی برای وی پیش نیاید، آگاهی زیادی ندارند. بنابراین، برخی از خانواده‌ها قراردادهایی را برای دریافت این خدمات با موسسات مهاجرتی می‌بندند.

بعضی از خدمات تکمیلی موسسات اعزام دانشجو شامل مواردی همچون یافتن محل سکونت مناسب، بیمه مناسب، افتتاح حساب بانکی، ثبت نام در شهرداری منطقه محل سکونت، ثبت نام در اداره پلیس و موارد مشابه دیگر می‌شود.

در هنگام امضای قرارداد مهاجرتی با موسسات اعزام دانشجو به چه نکاتی باید توجه کرد؟

نکات مهم برای امضای قرارداد مهاجرتی

قرارداد مهاجرتی نیز، مانند سایر انواع قراردادهای قانونی، دربرگیرنده حقوق، تعهدات و وظایف مشخصی برای طرفین می‌شود. پس از آنکه از اعتبار و قانونی‌بودن فعالیت موسسه مورد نظر اطمینان حاصل کردید و با بررسی سابقه و پرونده‌های موفق موسسه مربوطه، در مورد آغاز همکاری به نتیجه رسیدید، باید برای امضای قرارداد مهاجرتی آماده شوید.

در اینجا به معرفی بعضی از مهم‌ترین و چالشی‌ترین نکات، که باید در هنگام عقد قرارداد مهاجرتی به آن توجه کنید، می‌پردازیم:

1. در متن قرارداد مهاجرتی، باید هدف نهایی از پرونده کاملا واضح و شفاف بیان شده باشد.

2. ذکر دقیق توقعات و خواسته‌های متقاضی، در صورت عدم تطابق با تعهدات معمول موسسه، پس از مذاکره و حصول توافق نهایی، از اهمیت بالایی برخوردار است. بدین ترتیب، طرفین قرارداد از وظایف و حقوق قانونی خود در این خصوص آگاهی پیدا می‌کنند.

3. برنامه زمان‌بندی پرداخت‌ها و میزان هر یک از آنها حتما باید در متن قرارداد ذکر شده باشد.

4. نوع پرداختی (ارزی یا ریالی) را مشخص کنید. با توجه به نوسانات نرخ ارز، در مورد نوع پرداختی خود به توافق برسید و آنرا در قرارداد ذکر کنید.

5. برای پیشگیری از ضایع‌شدن حقوق متقاضی، باید شرایط فسخ قرارداد مهاجرتی و عودت وجه با جزئیات دقیق و واضح اعلام شود.

6. در صورت موفقیت‌آمیزنبودن پرونده، مسیرهای پیش رو و سایر گزینه‌های موجود برای ادامه پرونده و رسیدن به نتیجه دلخواه قید شود.

7. طول مدت قرارداد باید کاملا دقیق ذکر شود. در صورتی که قراردادی برای پیگیری پرونده پذیرش تحصیلی امضا می‌کنید، در قرارداد ذکر کنید که تعهدات موسسه چند intake را شامل می‌شود.

8. حتما ذکر کنید که هزینه‌هایی مانند اپلیکیشن‌فی یا هزینه‌های جانبی مانند ترجمه مدارک و … جزء مبلغ کل قرارداد است یا متقاضی باید به صورت مجزا هزینه آنها را پرداخت کند.

9. پیش از امضای قرارداد مهاجرتی، بخش مربوط به تعهدات متقاضی را با دقت مطالعه کنید و در خصوص انجام دقیق و به‌موقع تعهدات خود کوشا باشید. در صورتی که متقاضی به تعهدات خود بر اساس قرارداد عمل نکند، موسسه هیچگونه مسئولیتی در خصوص ادامه پرونده و پیگیری نتیجه نخواهد داشت.

بدیهی است که نکات ذکرشده در بالا، تنها بخشی از مواردی است که در هنگام امضای یک قرارداد مهاجرتی باید به آن توجه کنید. ولی به طور کلی، شفافیت و بیان دقیق مطالبات و انجام به موقع تعهدات شانس موفقیت‌آمیزبودن پرونده شما را بالا می‌برد.

یک قرارداد مهاجرتی باید از چه بخش‌هایی تشکیل شده باشد؟

مفاد قرارداد مهاجرتی

باید توجه داشته باشید که قراردادی که برای دریافت خدمات مهاجرت تحصیلی می‌بندید، حتما شامل موارد زیر باشد:

1- عموما همه قراردادهای مهاجرت تحصیلی با بیان اطلاعات طرفین قرارداد آغاز می‌شود. به عبارت دیگر، اطلاعات کامل موسسه، شماره ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت‌ها، نام مدیر عامل و آدرس و اطلاعات کامل متقاضی شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره تماس ثابت، شماره تماس همراه، آدرس و کد پستی و آدرس ایمیل.

2- موضوع قرارداد مهاجرتی: در این بخش باید به‌طور کامل و شفاف موضوع قرارداد مطرح شود. مواردی مانند خصوصی یا دولتی‌بودن دانشگاه، عنوان رشته تحصیلی (یا گروه کلی رشته تحصیلی)، کشور مورد تقاضا، زمان شروع تحصیل (intake) و موارد مشابه.

3- مدت زمان قرارداد مهاجرتی: در این بخش باید به‌طور مشخص زمانی برای ارائه خدمات توسط موسسه ذکر شود.

4- هزینه خدمات و نحوه پرداخت: در این بخش از قرارداد مهاجرتی، مبلغ یا مبالغی که باید متقاضی بابت دریافت خدمات مهاجرتی به موسسه پرداخت نماید، به‌طور شفاف ذکر ‌می‌شود. باید توجه داشته باشید که جزئیاتی مانند هزینه اخذ پذیرش، هزینه اقدام جهت اخذ ویزای تحصیلی، هزینه‌هایی مانند اپلیکیشن‌فی مراکز آموزشی، اپلیکیشن‌فی ویزای تحصیلی و همچنین هزینه خدمات تکمیلی (در صورت وجود)، باید در این بخش ذکر شده باشد. علاوه بر این، در این بخش ذکر می‌شود که قرارداد موجود چه هزینه‌هایی را در بر نمی‌گیرد. به عنوان مثال، هزینه‌های ترجمه و تأییدات مدارک، پست مدارک، سفر و موارد مشابه را در بر نمی‌گیرد.

نکته مهم دیگری که در این بخش باید ذکر شود، زمان‌بندی دقیق و نحوه پرداخت (ارزی یا ریالی) این هزینه‌ها توسط متقاضی به موسسه است.

5- وظایف و مسئولیت‌های موسسه: در این بخش، کلیه وظایف و مسئولیت‌هایی که در مسیر انجام خدمات موضوع قرارداد بر عهده موسسه است باید به‌طور شفاف و واضح قید شود. مواردی مانند ارائه اطلاعات صحیح و به‌موقع، مشاوره اصولی و منطقی و انتخاب مسیر مناسب تحصیلی، بررسی مدارک، اقدام جهت انجام تعهدات موضوع قرارداد، پیگیری امور تا حصول نتیجه نهایی و موارد متعدد دیگر باید ذکر شود.

لازم به ذکر است که یکی از موارد بسیار مهمی که باید در این بخش و جزء تعهدات موسسه بیان شود، شرایط مالی قرارداد در صورت موفق‌نبودن موسسه در انجام تعهدات موضوع قرارداد است. به عبارت دیگر، نحوه توافقات مالی موسسه و متقاضی در صورت موفق‌نبودن اقدامات موسسه در انجام تعهدات موضوع قرارداد باید ذکر شود.

6- وظایف و مسئولیت‌های متقاضی: در این بخش، کلیه وظایف و مسئولیت‌هایی که در مسیر انجام خدمات موضوع قرارداد بر عهده متقاضی است، باید شفاف و واضح قید شود. مواردی مانند ارائه اطلاعات صحیح و به‌موقع مدارک درخواستی موسسه، زمان‌بندی ارائه مدارک، زمان‌بندی پرداخت‌‌های متقاضی به موسسه و مواردی که چارچوب‌های اجرایی و مسئولیت‌‌های متقاضی را متناسب با قرارداد وی مشخص می‌کند.

7- فسخ قرارداد: در همه قراردادها، بندی با عنوان فسخ قرارداد گنجانده می‌شود که مشخص‌کننده کلیه شرایط و ضوابط فسخ قرارداد بین موسسه و متقاضی است.

8- شرایط اضطراری و یا اصطلاحا فورس ماژور: مانند همه قراردادها، قرارداد مهاجرتی نیز حاوی بندی با این عنوان است. بند فورس ماژور، توافقات متقاضی و موسسه اعزام دانشجو را در صورت بروز شرایط غیر قابل پیش‌بینی که جلوگیری از پیشامد آن، از محدوده اختیارات موسسه یا متقاضی خارج است، بیان می‌کند. شرایطی مانند بروز جنگ در اوکراین یا شیوع ویروس کرونا که برای مدتی طولانی همه اقدامات برای مهاجرت به شیوه‌های گوناگون را تحت تأثیر قرار داده بود.

9- حل اختلاف: در این بند، توافقات موسسه و متقاضی جهت حل و رفع و رجوع اختلافات احتمالی، به طور صریح و مشخص بیان می‌شود.

برای اطلاع از شرایط عقد قرارداد مهاجرتی با موسسه مهاجرتی Saman Study، می‌توانید با تکمیل فرم مشاوره و ثبت اطلاعات تماس خود، با تیم باتجربه مشاوران ما در ارتباط باشید.

4.4/5 - (5 امتیاز)
بدون برچسب

4 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. صدرالدین شرف المعالی 08 بهمن 1402

    سلام. اوقاتتون نیک اعتبار یک موسسه مهاجرتی رو چطور بسنجیم؟ فقط مدرک یا مجوزشون رو باید رویت کرد و اعتبارش رو سنجید؟ سپاس از شما

    پاسخ دادن
      موسسه سامان اِستادی 09 بهمن 1402

      سلام روز بخیر. بله موسسات مهاجرتی و اعزام دانشجو که مجوز وزارت علوم رو دارن قابل اعتماد هستن. علاوه بر اونها، تسلط مشاوران یک موسسه به قوانین به‌روزبودن در مورد شرایط پذیرش و ویزا می‌تونه معیار خوبی برای تشخیص یک موسسه مهاجرتی مناسب باشه. موفق باشید.

      پاسخ دادن
  2. سمانه ملوکی 09 آذر 1402

    سلام.یه سوال داشتم.اگه از شرکت مهاجرتی بعد از اینکه باهاش قرارداد بستیم مجوزشو خواستیم و به هر شکلی طفره رفت و بهمون نشون نداد چکار کنیم؟ قرارداد تحصیلی برای مهاجرت بستیم.خیلی استرس داریم

    پاسخ دادن
      موسسه سامان اِستادی 11 آذر 1402

      سلام روز بخیر. همیشه توصیه میشه قبل از عقد قرارداد، مجوز فعالیت قانونی موسسات مهاجرتی رو توی وبسایت وزارت علوم چک کنین. اگر اسم موسسه داخل لیست موسسات مورد تایید وزارت علوم نبود می‌تونین با طرح شکایت و پیگیری از وزارت علوم از ضایع‌شدن حقتون جلوگیری کنید. با آرزوی موفقیت.

      پاسخ دادن

دیدگاهی بنویسید

در صورتی که شماره موبایل خود را وارد کنید پس از پاسخ کارشناسان از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست

نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Saman Study