logo

دوره آموزشی GCSE انگلستان

18 خرداد 1401

تاریخچه دوره آموزشی GCSE (یا General Certificate of Secondary Education)

آزمون‌های سطح O گواهینامه عمومی آموزش (O-Level) از اوایل دهه 1950 میلادی وجود داشته اند، ولی فقط در دبیرستان‌های نمونه دولتی (Grammar School) و مدارس خصوصی اجرا می‌شده اند. به علاوه، این آزمون‌ها فقط توسط 20 درصد جمعیت برتر مدرسه از نظر توانمندی آموزشی، برگزار می‌شدند. بخش عمده دانش‌آموزانی که برای تحصیل وارد مدارس مقطع متوسطه (دبیرستان) می‌شدند، بدون دریافت مدرک رسمی از مدرسه خارج می‌شدند.

اواسط دهه 1960 میلادی، گواهینامه آموزش متوسطه یا Certificate of Secondary Education (CSE) معرفی شد که برای همه مدارس انگلستان و همه دانش‌آموزان این کشور در دسترس بود. آزمون‌های CSE، از 1 تا 5 نمره‌بندی می‌شدند؛ نمره 1 معادل نمره 4 در سیستم نمره‌دهی امروزی است.

با این حال، آزمون CSE در مقایسه با O-level از جایگاه پایین‌تری برخوردار بود. این آزمون در سطح منطقه‌ای برگزار می‌شد، در صورتی که آزمون‌های A-level و O-level تحت نظارت هیئت امتحانات و دارای ارتباط با دانشگاه‌ها بودند. بخشی از سیستم ارزیابی CSE در داخل مدارس انجام می‌شد و انتقادهایی به استانداردهای نمره‌دهی پایین آن وارد بود. علاوه بر این، وجود دو سیستم متفاوت باعث آسیب به درک عموم مردم و کارفرمایان از ارزش آزمون‌ها و مدارک صادرشده می‌شد.

در دهه 1970، فشارهای زیادی برای ادغام این سیستم‌ها به وجود آمد. پس از افزایش سن آموزش اجباری تا 16 سالگی، این فشار قابل درک بود، زیرا تعداد دانش‌آموزان واجد شرایط برای دریافت اینگونه مدارک افزایش یافته بود.

در دولت حزب کارگر جیم کالاهان (Jim Callaghan)، شرلی ویلیامز – وزیر آموزش – پیشنهادی برای ایجاد یک سیستم ادغامی تحت عنوان GCSE را ارائه داد. در سال 1984، وزیر آموزش حزب محافظه‌کار – سر کیث ژوزف – تصمیم گرفت تا فرآیند ادغام دو سیستم ارزیابی را دنبال کند.

اولین دوره آموزشی GCSE در سال 1986 آغاز شد و اولین آزمون‌های آن در سال 1988 برگزار گردید. نتایج آزمون بر اساس حروف A تا G نمره‌دهی می‌شد و فقط یک چهارم نمره C یا بالاتر به دست می‌آوردند. در سال 1994، سطح نمره A* برای دانش‌آموزان با بالاترین نمرات و دستاوردهای تحصیلی معرفی گردید. سطح نمره‌دهی A*-G تا سال 2017 اجرا می‌شد و پس از آن، طی مراحل گوناگونی به سیستم نمره‌دهی عددی 9 تا 1 تغییر یافت.

دوره آموزشی GCSE چیست؟

سیستم آموزشی GCSE چیست؟

گواهینامه عمومی آموزش متوسطه (GCSE) یک آزمون تحصیلی است که در تعدادی از موضوعات درسی در مقطع متوسطه (دبیرستان) انگلیس، ولز و ایرلند شمالی برگزار می‌شود. هر آزمون GCSE بر روی یک موضوع درسی خاص انجام می‌شود ولی مجموعه‌ای از چنین آزمون‌هایی (یا معادل‌های آنها)، به طور کلی به  عنوان سابقه دستاوردهای تحصیلی در سن 16سالگی پذیرفته‌شده هستند. این مدرک جایگزین گواهینامه پایان تحصیلات در سایر مناطق است.

تحصیل در دوره آموزشی GCSE عموما طی یک دوره دو یا سه ساله (متناسب با موضوعات درسی، مدرسه و هیئت امتحانات مربوطه) انجام و از سال 9 یا سال 10 تحصیل برای اکثر دانش‌آموزان شروع می‌شود. آزمون‌ها در انتهای سال 11 تحصیل برگزار می‌شوند.

دوره آموزشی GCSE عموما شامل تحصیل در اصول نظری یک موضوع درسی، همراه با کارهای تحقیقاتی است. بعضی از موضوعات درسی شامل کار عملی نیز می‌شوند. تحصیل در دوره آموزشی GCSE غالبا به صورت تمام‌وقت در مدرسه یا کالج انجام می‌شود و طی 5 ترم تحصیلی به پایان می‌رسد. دوره آموزشی GCSE دارای بیش از 60 موضوع درسی و رشته حرفه‌ای است.

دانش‌آموزان خارج از انگلستان که علاقمند به تحصیل در سیستم آموزشی این کشور هستند، احتمالا با دوره آموزشی iGCSE نیز آشنایی دارند. این دوره آموزشی نیز، پیش از ورود به آموزش در سطح پیش‌دانشگاهی (کالج) به دانش‌آموزان ارائه می‌شود.

آیا شما هم به دنبال دریافت مدرک رسمی پایان دبیرستان انگلستان هستید و نمی‌دانید GCSE برای شما مناسب‌تر است یا iGCSE؟ در این مقاله، به مقایسه این دو دوره آموزشی و معرفی تفاوت‌های بین این دو می‌پردازیم تا بتوانید با توجه به اهداف تحصیلی و شغلی بلندمدت خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

چرا GCSE مهم است؟

مدرک‌های GCSE، به عنوان گواهی رسمی پایان تحصیلات در سطح جهان دارای اعتبار هستند و مسیری برای ورود به تحصیلات آکادمیک در انگلستان به شمار می‌آیند.

دوره آموزشی GCSE منجر به گواهینامه‌های رسمی می‌شود که به منزله پایان آموزش دبیرستان در انگلستان است. این دوره آموزشی مخصوص دانش‌آموزان در سن بالای 14 سال است که پیش از ورود به دانشگاه‌های انگلستان، قصد ورود به دوره آموزشی A-level را دارند.

نتایج کسب‌شده در آزمون GCSE بسیار مهم هستند و روی موضوعات درسی تحصیلی در مرحله بعدی، صلاحیت انتخاب یک دانشگاه یا دوره خاص و حتی شغل آینده دانش‌آموز تاثیر می‌گذارند. از دیدگاه بیشتر کارفرمایان، کسب نمرات خاص در دروس ریاضی و انگلیسی در دوره آموزشی GCSE به عنوان شرایط مورد نیاز برای احراز یک شغل در نظر گرفته می‌شود.

انواع GCSE

دوره آموزشی GCSE

در دو سال پایانی آموزش متوسطه، یا همان سال 10 و سال 11 تحصیل در مدارس انگلستان، که در سن 14 سالگی آغاز می‌شود، دانش‌آموزان برای آزمون‌های GCSE آماده می‌شوند که بعد از پایان دوره دوساله تحصیل برگزار می‌گردد.

در سیستم مدارس انگلستان، دانش آموزان در طول دوره تحصیلی GCSE بین 9 تا 12 موضوع درسی را می‌آموزند. بعضی از دروس در این دوره آموزشی اجباری است (انگلیسی، ریاضی، علوم، تاریخ/ جغرافیا، یک زبان مدرن و …) و تعدادی از دروس بر اساس اولویت‌ها و توانمندی‌ها توسط دانش‌آموزان انتخاب می‌شوند. در پایان برنامه آموزشی دو ساله GCSE، پس از شرکت در آزمون‌های مربوط به هر یک دروس، دانش‌آموزان گواهینامه GCSE خود را دریافت می‌کنند.

دروس و موضوعات انتخابی در کنار نتایج به دست‌آمده در آزمون‌های دوره آموزشی GCSE اهمیت زیادی در مسیر ادامه تحصیل دانش‌آموزان (در دوره آموزشی A-level یا IB) و پذیرش در دانشگاه دارند.

دوره فشرده یک‌ساله GCSE

در بعضی مدارس، برنامه‌های آموزشی یک‌ساله GCSE به دانش‌آموزان بین‌المللی سال 11 ارائه می‌شود که قصد تحصیل در مدارس انگلستان را دارند. این دوره‌های فشرده و یک‌ساله، مناسب آن دسته از دانش‌آموزان 15 سال به بالاست که از سطح آموزشی مناسبی در کشور خود برخوردار بوده اند. در این دوره‌ها، تعداد دروس کمتری (حداکثر 6 موضوع درسی) تدریس می‌شود.

iGCSE

دوره آموزشی iGCSE (یا گواهینامه عمومی بین‌المللی آموزش متوسطه عمومی) دانش‌آموزان بین‌المللی را برای تحصیل در سیستم آموزشی IB یا A-level آماده می‌سازد. دانش‌آموزان در دوره آموزشی iGCSE، بین 5 تا 7 موضوع درسی را می‌آموزند و انگلیسی، ریاضی و علوم بین موضوعات تحصیلی قرار دارد. هر مدرسه فهرستی از موضوعات درسی موجود برای دانش‌آموزان iGCSE را ارائه می‌دهد. در پایان سال 11 تحصیل در مدارس انگلستان، دانش‌آموزان در هر یک از موضوعات تحصیلی امتحان می‌دهند و در صورت موفقیت، گواهینامه iGCSE را دریافت می‌کنند.

موضوعات درسی در دوره آموزشی GCSE

موضوعات درسی GCSE

دوره آموزشی GCSE در موضوعات درسی متنوع و گسترده‌ای در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد، شامل: زبان و ادبیات انگلیسی، ریاضی، اقتصاد، جغرافیا، تاریخ، زیست‌شناسی، شیمی و فیزیک. دانش‌آموزان همچنین می‌توانند تعدادی از زبان‌های غیر انگلیسی، مانند عربی، چینی، فرانسوی، اسپانیایی، ژاپنی، یونانی و اردو را نیز برای تحصیل انتخاب کنند.

روش انتخاب موضوعات درسی مناسب در دوره آموزشی GCSE

در مدارس دولتی انگلستان، دوره آموزشی GCSE شامل موضوعات اجباری زبان انگلیسی، ریاضی و علوم می‌شود. در کنار این موضوعات اصلی (core)، دانش‌آموزان می‌توانند از تعدادی موضوعات درسی متفاوت در حوزه‌هایی مانند هنر، علوم انسانی، STEM و ورزش نیز انتخاب کنند. دروس STEM شامل علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات می‌شود.

به طور کلی، دانش‌آموزان در دوره آموزشی GCSE حداقل 5 و حداکثر 9 تا 12 موضوع درسی را می‌آموزند. توجه به این نکته ضروری است که دانشگاه‌های برتر جهان، بیشتر بر روی کیفیت و نمرات کسب‌شده در دروس مختلف GCSE تاکید دارند، تا تعداد دروس انتخابی توسط دانش‌آموز. بنابراین، انتخاب تعداد موضوع درسی کمتر، تا زمانی که نمرات خوبی در دروس انتخابی گرفته باشید، تاثیر منفی بر روی پروسه اپلای دانشگاه شما ندارد.

انتخاب موضوعات درسی در دوره آموزشی GCSE، باید بر اساس علایق دانش‌آموز، رشته تحصیلی مورد نظر در دانشگاه و برنامه‌های شغلی او و البته موضوعات ارائه‌شده در مدرسه باشد.

در انتخاب موضوع درسی باید موضوع درسی که قصد تحصیل در A-level دانشگاه را دارید انتخاب کنید، همچنین باید موضوعاتی را در GCSE انتخاب کنید که منجر به ادامه تحصیل در حوزه انتخابی‌تان در دانشگاه شود. اگر در حال حاضر در مورد دانشگاه یا رشته دانشگاهی دلخواه خود به نتیجه مطلوب رسیده اید، باید در مورد موضوعات خاص GCSE که در آن دانشگاه‌ها یا رشته‌ها جزء پیش‌نیازها هستند، تحقیق کنید.

دوره آموزشی iGCSE چیست؟

سیستم آموزشی iGCSE

دوره آموزشی iGCSE یا International General Certificate of Secondary Education، مانند GCSE است که دانش‌آموزان را در سال‌های 10 و 11 تحصیل در مدارس انگلستان، برای تحصیل در دوره‌های سطح پیش‌دانشگاهی، مانند دوره آموزشی A-level آماده می‌کند.

دوره آموزشی iGCSE، نسخه بین‌المللی GCSE است و در کشورهای مختلفی در جهان ارائه می‌شود. در انگلستان، دوره آموزشی iGCSE معمولا بیشتر در مدارس بین‌المللی یا مدرسه‌های خصوصی تدریس می‌شود، تا مدارس دولتی.

چرا دوره آموزشی iGCSE مهم است؟

مدارک صادرشده از دوره آموزشی iGCSE به عنوان گواهی رسمی پایان دبیرستان، در سراسر دنیا دارای اعتبار هستند و به عنوان مسیری برای ادامه تحصیل در انگلستان و سایر کشورها به شمار می‌آیند.

آزمون‌های iGCSE نشان‌دهنده پایان آموزش در دبیرستان هستند و برای دانش‌آموزانی طراحی شده اند که در سن بالاتر از 14 سال قصد ورود به دوره آموزشی A-level یا سایر سیستم‌های آموزشی بین‌المللی، پیش از ورود به دانشگاه را دارند.

دوره‌های کارشناسی در دانشگاه‎های انگلستان مشخص می‌کنند که متقاضیان به چه سطحی از نمرات در iGCSE و A-level نیاز دارند تا پذیرش دانشگاه را دریافت کنند. اغلب کارفرمایان، نمرات خاصی را در دروس ریاضی و انگلیسی در آزمون‌های دوره  آموزشی iGCSE قابل قبول می‌دانند.

موضوعات درسی دوره آموزشی iGCSE

دوره آموزشی iGCSE مانند GCSE موضوعات درسی گوناگونی را در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهد تا بر اساس علاقه‌مندی، نقاط قوت و اهداف شغلی و تحصیلی بلندمدت خود بتوانند بهترین گزینه را برای تحصیل در این دوره دو ساله انتخاب کنند.

موضوعات درسی قابل انتخاب در iGCSE عبارتند از: زبان و ادبیات انگلیسی، اقتصاد، ریاضی، تاریخ، جغرافیا، فیزیک و شیمی. همچنین امکان تحصیل بعضی از زبان‌های مدرن غیر از انگلیسی، مانند فرانسوی، اسپانیایی، ژاپنی، چینی و … نیز برای دانش آموزان فراهم شده است.

دوره‌های آموزشی iGCSE و GCSE چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

تفاوت سیستم آموزشی GCSE با iGCSE

دوره‌های آموزشی iGCSE و GCSE شباهت خیلی زیادی با هم دارند و غالبا، توسط دانشگاه‌های برتر، کالج‌های Sixth-form و سایر مدارس خصوصی در سراسر دنیا معادل یکدیگر در نظر گرفته می‌شوند.

در گذشته، مهم‌ترین تفاوت بین iGCSE و GCSE گنجانده‌شدن میزان کار کلاسی بیشتر در برنامه درسی دوره آموزشی GCSE بود، در صورتی که در دوره آموزشی iGCSE، آزمون مربوط به دروس تدریس‌شده غالبا در پایان دوره برگزار می‌شد. این موضوع به این دلیل بود که دوره آموزشی iGCSE غالبا برای آن دسته از دانش‌آموزان بین‌المللی طراحی شده بود که زبان اول‌شان انگلیسی نبود.

با این حال، در سال‌های اخیر دولت انگلستان، با حذف کار عملی کلاسی، فرمت GCSE را تغییر داده و نمرات نهایی دانش‌آموزان را برای بیشتر موضوعات درسی، بر اساس آزمون‌های پایان دوره ارزیابی می‌کند. بنابراین، تفاوت بین GCSE و iGCSE بسیار ناچیز است.

در اینجا، به معرفی تعدادی از تفاوت‌های اصلی بین این دو دوره آموزشی می‌پردازیم:

تفاوت 1: محتویات دوره آموزشی

محتویات دوره آموزشی GCSE از قدیم بیشتر برای دانش‌آموزان بریتانیایی طراحی شده تا دانش‌آموزان بین‌المللی و این واقعیت را می‌توان در محتویات آموزشی در بعضی موضوعات درسی به خوبی مشاهده کرد. مثلا، شکسپیر یک بخش اجباری در درس ادبیات انگلیسی GCSE است، در صورتی که در درس انگلیسی دوره iGCSE اجباری نیست.

همچنین، تفاوت‌هایی در موضوعات پوشش‌داده شده در برنامه درسی سایر موضوعات علوم انسانی، مانند تاریخ و جغرافیا، بین دو دوره آموزشی GCSE و iGCSE وجود دارد.

تفاوت 2: تاریخ آزمون‌ها

امتحانات دوره آموزشی GCSE سالانه در ماه‌های می و ژوئن انجام می‌شوند. امتحان‌های مجدد در نوامبر برگزار می‌شوند.

آزمون‌های دوره آموزشی iGCSE در ماه‌های نوامبر و ژانویه (برای بعضی موضوعات خاص) و نیز ماه‌های می و ژوئن در هر سال تحصیلی برگزار می‌شوند.

تفاوت 3: کشور

همانطور که قبلا گفتیم، گواهی پایان تحصیلات در دوره آموزشی GCSE فقط در کشور انگلستان و بعضی از مدارس در تعداد کمی از کشورها، مانند کانادا، استرالیا و هندوستان صادر می‌شود.

دوره آموزشی iGCSE ذاتا «بین‌المللی» است و در بیش از 150 کشور جهان قابل دسترسی است.

بعضی از مدارس بین‌المللی در انگلستان، دوره آموزشی iGCSE را به GCSE ترجیح می‌دهند، زیرا فرآیند جابجایی دانش‌آموزان از سایر کشورها در میانه دوره را ساده‌تر می‌کند. مثلا، دانش‌آموزی یک سال iGCSE را در کشور خودش گذرانده است و قصد دارد در خارج از کشور، تحصیل خود را در مدرسه جدید ادامه دهد.

آیا مدرک دوره آموزشی GCSE و iGCSE در دانشگاه‌های انگلستان معتبر است؟

بله. مدارک صادرشده توسط هر دو دوره آموزشی GCSE و iGCSE در دانشگاه‌های انگلستان دارای اعتبار هستند.

دانشگاه‌های «گروه راسل» در کشور انگلستان (انجمن متشکل از 24 دانشگاه تحقیقاتی دولتی معتبر شامل آکسفورد، کمبریج، LSE و دورام) به تازگی تایید کرده اند که تفاوتی بین GCSE و iGCSE در هنگام پذیرش دانشجویان برای ورود به مقطع کارشناسی قائل نمی‌شوند.

روش ارزشیابی در دوره آموزشی GCSE

آزمون های سیستم آموزشی GCSE

در دوره آموزشی GCSE، دانش‌آموزان عمدتا بر اساس آزمون‌های کتبی و مواردی که در طول دوره انجام داده اند ارزیابی می‌شوند، مانند:

  • پروژه درسی
  • کار میدانی
  • کار هنری
  • آزمایش
  • تحقیق و پژوهش

انواع مختلف ارزشیابی در GCSE

همه دوره‌های GCSE به یک روش ارزشیابی نمی‌شوند:

  • هنر و طراحی، دارای آزمون‌های کمتر و کار عملی در طول دوره هستند.
  • بعضی از دوره‌های GCSE، دارای واحدهایی هستند که در پایان هر یک از آنها، یک آزمون برگزار می‌شوند.
  • سایر دوره‌های GCSE، دارای امتحان در پایان دوره هستند.

نمره‌دهی در دوره آموزشی GCSE

در گذشته، نمرات دوره آموزشی GCSE بر اساس حروف و از A* تا G نمره‌دهی می‌شدند (نمره U برای برگه‌های «فاقد نمره» در نظر گرفته می‌شد). این حالت کماکان در ولز و ایرلند شمالی انجام می‌شود. در انگلیس، اصلاحیه‌های اخیر دولت منجر به جایگزینی طرح نمره‌دهی 9 تا 1 شده که در آن، نمره 9 معادل A* است.

در سیستم عددی انگلیس، حداقل نمره 4 برای گذراندن درس الزامی است و نمرات 1 تا 3 به عنوان مردود یا Failed در نظر گرفته می‌شوند. در این سیستم، نمره U کماکان برای برگه‌های غیر قابل نمره‌دهی استفاده می‌شود. این تغییرات به صورت تدریجی اعمال شده اند.

زبان انگلیسی، ادبیات انگلیسی و ریاضی GCSE اولین درس‌هایی بودند که در سال 2017، سیستم نمره‌دهی آنها اصلاح شد. در سال 2018، تعداد 20 موضوع درسی دیگر نیز اصلاح شدند و مابقی دروس در سال 2019 تغییر یافتند. در طول این جابجایی، دانش‌آموزان ترکیبی از نمرات عددی و حروفی را کسب می‌کردند.

تنظیم سیلابس‌های درسی، اداره و برگزاری آزمون‌ها و صدور گواهینامه‌های GCSE توسط پنج هیئت امتحانات اولیه انجام شد: AQA، CCEA، Edexcel، OCR و WJEC. مقامات قانونگذار، با استفاده از یک هیئت امتحانات متفاوت، برای تضمین تعادل و برابری بین مدارس بر کار این هیئت نظارت دارند.

این مقامات قانونگذار شامل Ofqual در انگلیس، DCELLS در ولز و CCEA در ایرلند شمالی می‌شود.

تغییرات دوره آموزشی GCSE از ابتدا تاکنون

تغییرات سیستم آموزشی GCSE

در طول سال‌های گذشته، موضوعات درسی ارائه‌شده، فرمت امتحانات، قوانین، محتویات آموزشی و روش نمره‌دهی آزمون‌های GCSE تغییرات چشمگیری داشته است. موضوعات درسی متعددی به این دوره آموزشی اضافه یا دچار تغییرات شده اند و موضوعات گوناگون جدیدی در زبان‌های مدرن، زبان‌های باستانی، حوزه‌های حرفه‌ای و هنرهای بیانگر و دوره‌های شهروندی ایجاد شدند.

معرفی نمره A*

در سال 1994، نمره A* به عنوان نمره‌ای بالاتر از نمره A اضافه شد تا برای بالاترین حد دستاورد تحصیلی تمایز قائل شود. تا سال 2017، A* بالاترین نمره موجود بود.

ردیف‌های ریاضی

در ابتدا، برگه‌های ریاضی در سه ردیف بالاترین، متوسط و فاندیشن دسته‌بندی می‌شدند تا سطح توانمندی ریاضی مختلف را پوشش دهد. بالاترین سطح (Higher) معادل نمرات A تا C، سطح متوسط (Intermediate) برابر با نمرات C تا E و سطح فاندیشن (Foundation) برابر با E تا G بوده اند. با این حال، بعدا مشخص شد که کسی که نمره سطح فاندیشن را کسب کند، هیچ شانسی برای گذراندن آن درس با نمره C را ندارد. بنابراین، این دسته‌بندی تغییر کرد و دو سطح متوسط و فاندیشن با یکدیگر ادغام شدند. این حالت در مورد سایر موضوعات درسی که دارای سطوح فاندیشن و بالاتر بودند نیز انجام شد.

بدین معنا که شخصی که در سطح فاندیشن جدید قرار داشته باشد، می‌تواند نمره C را دریافت کند، که سطح رسمی گذراندن درس محسوب می‌شد.

با معرفی نمرات عددی، دسته Higher معادل نمرات 9 تا 4 و دسته فاندیشن معادل نمرات 5 تا 1 شد.

اصلاحیه‌های دهه 2000

بین سال‌های 2000 و 2010، اصلاحاتی بر روی دوره آموزشی GCSE انجام شد که شامل افزایش ماژول‌ها و تغییر در نحوه اجرای ارزشیابی غیر آزمونی می‌شود. از اولین مجموعه ارزیابی‌ها در سال 2010، ارزشیابی کنترل‌شده جایگزین کار عملی کلاسی در موضوعات مختلف شد، شرایط آزمون‌گونه برای بیشتر کارهای ارزیابی‌شده غیر آزمونی اعمال شد و فرصت برای کمک خارجی در کار کلاسی کاهش یافت.

اصلاحیه‌های دهه 2010

در دولت محافظه‌کار دیوید کامرون و وزارت آموزش انگلیس تحت ریاست Michael Gove، تغییرات زیادی در دوره آموزشی GCSE برای کشور انگلیس انجام شد. پیش از اصلاحات گسترده، تغییرات موقتی در GCSE ایجاد و آزمون‌های سری ژانویه به عنوان گزینه‌ای در اغلب موضوعات حذف شد و انجام کامل ارزشیابی در موضوعات مجموعه آزمون‌های 2014 در پایان دوره الزامی گردید. اینها رویه‌ای برای انجام اصلاحات بعدی تلقی می‌شد.

از سال 2015، یک برنامه بزرگ و گسترده برای اصلاح دوره GCSE در انگلیس آغاز شد که معیارهای نمره‌دهی و طرح درسی برای اغلب موضوعات و نیز فرمت آزمون‌ها و سیستم نمره‌دهی را دستخوش تغییرات گسترده‌ای قرار داد.

در طرح جدید دوره آموزشی GCSE، همه موضوعات درسی بین سال‌های 2015 تا 2018 مورد بازبینی قرار گرفتند و از تابستان 2020، همه گواهی‌ها بر اساس این طرح جدید صادر می‌شوند. دوره آموزشی GCSE جدید به گونه‌ای طراحی شده که بیشتر آزمون‌ها در پایان دوره دو ساله برگزار شوند، بدون هیچ ارزشیابی ماژولی موقت، کار کلاسی، ارزشیابی کنترل‌شده بجز در موارد ضروری (مانند موضوعات درسی مرتبط با هنر). بعضی از موضوعات درسی بر اساس کار کلاسی، انجام آزمایش‌های خاص در موضوعات درسی مرتبط با علوم و گزارش معلم در مورد مشارکت شفاهی دانش‌آموز برای درس انگلیسی در یک گزارش مجزا ارزیابی می‌شدند.

سایر تغییرات شامل جابجایی به سیستم نمره‌دهی عددی، برای تمایز قائل‌شدن با GCSE های مبتنی بر حروف، انتشار الزامات محتوای درسی اصلی برای همه موضوعات و افزایش در سوالات طولانی به سبک مقاله، با هدف به چالش‌کشیدن دانش‌آموزان می‌شود. به علاوه، موضوعات جدید درسی برای تحصیل در GCSE از سال‌های 2017 تا 2020 به دانش‌آموزان ارائه شد.

آزمون‌های GCSE در انگلیسی و ریاضی، همزمان با انتشار برنامه درسی سال 2015، اصلاح شدند و اولین آزمون این موضوعات درسی در سال 2017 برگزار گردید. سایر موارد باقیمانده در سال 2016 و 2017 اصلاح شدند و اولین مدرک‌های این دوره جدید، به ترتیب در سال 2018 و 2019 صادر گردید.

برای درس علوم در دوره آموزشی GCSE، گزینه‌های «علوم» و «علوم اضافی» دیگر در دسترس نیستند و با گزینه «علوم ترکیبی» جایگزین شده اند (که در مقیاس 9-9 تا 1-1 نمره‌دهی می‌شوند و معادل دو GCSE است). بدین ترتیب، دانش‌آموزان می‌توانند مدرک جداگانه برای دروس شیمی، زیست‌شناسی و فیزیک به دست آورند. سایر مدرک‌های حذف‌شده شامل تعدادی از موضوعات تکنولوژی طراحی هستند که به یک درس «طراحی و تکنولوژی» با گزینه‌های متعدد اصلاح شدند. همچنین، مدرک‌های مرتبط با کترینگ و تغذیه در یک موضوع درسی تحت عنوان «تکنولوژی غذا» ادغام شده اند.

به علاوه، تعدادی از موضوعات درسی چتر (umbrella) در دوره آموزشی GCSE مانند علوم انسانی، هنرهای نمایشی، هنرهای بیانگر تغییر کردند و افرادی که علاقمند به تحصیل در این موضوعات درسی هستند، باید در موضوعات مربوطه مدرک‌های جداگانه‌ای دریافت کنند.

4.4/5 - (7 امتیاز)

0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

دیدگاهی بنویسید

در صورتی که شماره موبایل خود را وارد کنید پس از پاسخ کارشناسان از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید ایمیل وارد شده صحیح نیست
نیاز به مشاوره دارید؟ در واتساپ پاسخگوی شما هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می دهیم پشتیبانی واتساپ
پذیرش تحصیلی در کشور های
خدمات موسسه Saman Study