انواع مدارس انگلستان
شناختن انواع مدارس انگلستان و نکات مهم در مورد پذیرش هر یک از مدرسههای انگلیس میتواند زمینه علاقه به تحصیل در بریتانیا را در دانشآموزان به وجود بیاورد. با دنبالکردن این مقاله علاوه بر کسب اطلاعات لازم در مورد مدرسههای شبانهروزی انگلستان و سایر انواع مدارس مثل مدارس دولتی انگلیس، میتوانید بهترین مدارس خصوصی انگلستان را بشناسید.
انواع مدارس انگلستان
مدارس انگلستان به پنج دسته تقسیمبندی میشوند:
- مدارس انگلستان بر اساس جنسیت
- مدارس انگلستان بر اساس شیوه اداره و تامین بودجه
- مدارس انگلستان بر اساس مقطع تحصیلی
- مدارس انگلستان بر اساس ساعات آموزشی و تامین اسکان و تغذیه دانشآموزان
- مدارس انگلستان بر اساس گرایشهای تحصیلی و سیستمهای آموزشی
مدارس دخترانه انگلستان، مدارس پسرانه انگلستان، مدارس مختلط انگلستان
مدارس انگلستان، متناسب با جنسیت دانشآموزان به سه دسته مدارس دخترانه، مدارس پسرانه و یا مدارس مختلط (دخترانه-پسرانه) تقسیم میشوند. مدارس تکجنسیتی در انگلستان، مزایای زیادی برای دانشآموزان دارند. در این مدارس، فرزندتان میتواند در یک محیط راحت، جامع و سالم تحصیل کند. در مدارس صرفا دخترانه یا صرفا پسرانه، دانشآموزان بر روی رشد شخصیتی و ارتقاء دستاوردهای تحصیلی خود در یک فضای امن و آرام متمرکز میشوند. مدارس تکجنسیتی انگلستان که عمدتا جزء مدارس معتبر و شناختهشده شبانهروزی و خاص انگلستان هستند، از امکانات زیادی برخوردار بوده و فرصتهای تحصیلی جذابی را در اختیار دانشآموزان قرار میدهند.
منتقدان مدارس تکجنسیتی بر این باور هستند که فضای این مدارس مصنوعی بوده و مانع رشد مهارتهای اجتماعی دانشآموزان میشود. آنها بر این باورند که در این مدارس، دانشآموزان به خوبی آماده ورود به زندگی در دنیای واقعی نمیشوند. بنابراین، تعداد زیادی مدرسه مختلط دخترانه-پسرانه در انگلستان وجود دارد. این مدارس، از سطح آموزشی بالایی برخوردار هستند و فارغالتحصیلان آنها در بهترین دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دنیا به ادامه تحصیل میپردازند. در انگلستان، عمده مدارس از نوع مختلط (دخترانه-پسرانه) هستند.
مدارس دولتی/ خصوصی انگلستان
شیوه اداره و تامین بودجه در مدارس انگلستان، باعث ایجاد دستهبندی مهم دیگری با عنوان مدارس دولتی و مدارس خصوصی در این کشور میشود. مدارس دولتی انگلستان، مانند سایر مدارس دولتی در جهان، بر اساس قوانین، مقررات و بودجهبندی دولتی اداره میشوند و اجازه دریافت شهریه از دانشآموزان خود را ندارند. تقریبا 97 درصد دانشآموزان در انگلستان، در مدارس دولتی تحصیل میکنند. مقررات ثبت نام در این مدارس با مدارس خصوصی کاملا متفاوت است و دانشآموزان خارجی حق تحصیل در این مدارس را ندارند. در مقابل، مدارس خصوصی انگلستان به دلیل عدم دریافت بودجه از دولت، برای تامین هزینههای خود، از دانشآموزان شهریه دریافت میکنند. علاوه بر آن، در تدوین برنامه آموزشی خود ملزم به تابعیت از قوانین دولت و اتخاذ یک سیستم آموزشی خاص نیستند، اما به طور منظم توسط سازمانها و نهادهای مربوطه مورد ارزیابی و اعتبارسنجی سالانه قرار میگیرند.
مدارس ابتدایی، متوسطه و کالج در انگلستان
آموزش ابتدایی در سیستم آموزشی مدارس انگلستان، از سن 5 سالگی آغاز میشود و تا 11 سالگی ادامه پیدا میکند. مقطع ابتدایی در انگلستان، دربرگیرنده Key Stage های یک و دو است. دانشآموزان در این مقطع، دانش ابتدایی در مورد موضوعات مختلفی مانند زبان انگلیسی، ریاضی، تربیت بدنی، علوم و جغرافیا و … را به دست میآورند و برای ورود به سطح بعدی تحصیل خود آماده میشوند.
در مقطع متوسطه، دانشآموزان 11 تا 16 ساله وارد دومین فاز در سیستم آموزشی مدارس انگلستان میشوند. این مقطع دربرگیرنده مقطعهای Key Stage 3 و Key Stage 4 است. مقطع متوسطه، به عنوان یکی از مراحل اجباری و مهم تحصیل کودکان در انگلستان است. دانشآموزان باید در آزمونهای GCSE یا گواهینامه عمومی آموزش متوسطه (General Certificate of Secondary Education) شرکت کنند تا بتوانند وارد مرحله بعدی تحصیل خود شوند. آموزش ابتدایی و متوسطه در انگلستان اجباری است و دانشآموزان بعد از 16 سالگی، میتوانند در مورد ادامه تحصیل آکادمیک یا یادگیری یک حرفه و ورود به بازار کار تصمیمگیری کنند.
در انگلستان، دانشآموزانی که قصد ادامه تحصیل و دریافت مدرک A-level یا BTEC و سایر گواهینامههای مورد نیاز برای ورود به دانشگاه را دارند، میتوانند تحصیل خود را در مدارس یا کالجهای مربوطه ادامه دهند. علاوه بر این، امکان تحصیل در مسیرهای شغلی و حرفهای گوناگون برای دانشآموزان بالای 16 ساله فراهم است. در کالجهای انگلستان، علاوه بر دوره آموزشی A-level یا سیستمهای آموزشی بینالمللی مانند IB، امکان تحصیل در دورههای تخصصی فاندیشن نیز برای دانشآموزان وجود دارد.
مدارس روزانه/ شبانهروزی انگلستان
مدرسه روزانه، مرکز آموزشی است که در آن دانشآموزان پس از پایان ساعات آموزشی روزانه، به خانه خود باز میگردند. مدارس روزانه انگلستان، صرفا مسئولیت آموزش دانشآموزان در طول ساعات حضور آنها در مدرسه (شامل آموزشهای آکادمیک و فعالیتهای فوق برنامه مدرسه)، را بر عهده دارند. مدارس روزانه در انگلستان میتوانند از هر دو نوع دولتی یا خصوصی باشند. فعالیت مدارس روزانه در انگلیس، معمولا بین ساعات 8 تا 9 صبح شروع شده و در ساعات 15 تا 16 عصر به پایان میرسد. در مقابل، مدارس شبانهروزی علاوه بر ارائه آموزش، مسئولیت تامین محل سکونت، تغذیه و امنیت دانشآموزان در طول ساعات روز را بر عهده دارند. فعالیتهای فوق برنامه مدرسه، در ساعات پایانی روز به دانشآموزان ساکن خوابگاه مدرسه ارائه میگردد و بدین ترتیب دانشآموزان زمان بیشتری برای بهرهمندی از امکانات فوق برنامه مدرسه و فرصت بیشتری برای رشد و پرورش استعدادهای خود در اختیار دارند.
مدارس انگلستان بر اساس گرایشهای تحصیلی و سیستمهای آموزشی
مدارس ارائهکننده سیستم آموزشی International Baccalaureate در انگلستان (یا UK IB Schools)
در حال حاضر، در مجموع 139 مدرسه IB یا IB World School در کشور انگلستان وجود دارد که همگی آموزشهای خود را به زبان انگلیسی ارائه میدهند. از این میان، 91 مدرسه برنامه دیپلم IB یا IB Diploma را به دانشآموزان خود ارائه میدهند. تنها 5 مدرسه در کشور انگلستان، امکان تحصیل در هر سه برنامه سیستم آموزشی IB، شامل PYP یا برنامه سالهای ابتدایی، MYP یا برنامه سالهای میانی و DP یا برنامه دیپلم را فراهم کرده اند.
مدارس مذهبی انگلستان (UK Faith Schools)
مدارس مذهبی موظف به ارائه سیستم آموزشی ملی انگلستان هستند، ولی میتوانند در مورد مطالعات مذهبی خود مستقل عمل کنند. این مدارس ممکن است معیارهای پذیرش و سیاستهای استخدامی متفاوتی نسبت به مدارس دولتی داشته باشند، ولی همه دانشآموزان میتوانند برای تحصیل در این مدارس اپلای کنند.
مدارس خاص انگلستان (UK Special Schools)
مدارس خاص انگلستان، مشابه مدارس استثنائی در ایران هستند و در یکی از حوزههای ارتباط و تعامل، شناخت و یادگیری، سلامت اجتماعی، احساسی و ذهنی، نیازهای فیزیکی و حسی به دانشآموزان بالای 11 ساله آموزشهای تخصصی ارائه میدهند. این مدارس، میتوانند در یکی از حوزههای فوق به صورت تخصصیتر خدمات آموزشی خود را ارائه دهند؛ به عنوان مثال برای اختلالات طیف اوتیسم، اختلال بینایی یا نیازهای گفتاری، زبانی و ارتباطی (SLCN).
مدارس آزاد انگلستان (UK Free Schools)
مدارس آزاد انگلستان، بودجه خود را از دولت دریافت میکنند ولی توسط گروههایی مانند خیریهها، دانشگاهها، مدارس مستقل، گروههای اجتماعی و اعتقادی، آموزگاران، والدین و کسبوکارها اداره میشوند. این مدارس موظف به ارائه سیستم آموزشی ملی انگلستان نیستند. انواع مدارس آزاد شامل دو دسته کالجهای فنی دانشگاه (University technical colleges) و مدارس استودیو (Studio schools) میشود. کالجهای فنی دانشگاهی در موضوعاتی مانند مهندسی و ساخت، آموزشهای خود را به صورت تخصصی همراه با مهارتهای کسبوکار و استفاده از IT ارائه میدهد. مدارس استودیو، مدارسی کوچک با جمعیت حدودا 300 دانشآموز هستند و آموزشهای خود را مبتنی بر پروژههای گوناگون و کار در موقعیتهای واقعی ارائه میدهند.
آکادمیهای انگلستان (UK Academies)
آکادمیها در انگلستان بودجه خود را بهطور مستقیم از دولت دریافت میکنند و توسط هیئت امنای آکادمی اداره میشوند. آکادمیها نیز ملزم به پیروی از سیستم آموزشی ملی انگلستان نیستند و آزادی عمل بیشتری در ارائه برنامه آموزشی خود دارند. این مدارس فاقد شهریه هستند و زمان ترمهای تحصیلی را خود انتخاب میکنند. هیئت امنای آکادمی از شرکتهای غیر انتفاعی تشکیل میشوند. بعضی از آکادمیها دارای اسپانسر از میان کسبوکارها، دانشگاهها، سایر مدارس، گروههای مذهبی و اعتقادی و گروههای داوطلب هستند.
بهطور کلی انواع مدارس در انگلستان در یکی از 6 دسته زیر طبقهبندی میشود که هر دانشآموز با در نظرگرفتن شرایط، علایق، بودجه، رشته تحصیلی و … میتواند به تحصیل در این مراکز آموزشی معتبر انگلیس بپردازد.
- مدارس مذهبی انگلستان
- مدارس رایگان انگلستان
- آکادمیهای انگلیس
- کالجهای فناوری شهر
- مدارس شبانهروزی دولتی انگلیس
- مدارس خصوصی انگلستان
مدارس خصوصی انگلیس
مدارس خصوصی انگلیس که بهعنوان مدارس مستقل نیز شناخته میشوند، از جمله مدارسی هستند که دانشآموزان برای تحصیل در آن ملزم به پرداخت شهریه تحصیل در انگلستان هستند، زیرا تأمین مالی این مدارس از طریق دولت بریتانیا انجام نمیگیرد؛ بنابراین، محصلان برای تحصیل در مدارس خصوصی انگلستان ملزم به پرداخت شهریه بالاتری هستند.
- مدرسه Westminster
- مدرسه St Paul
- مدرسه Wycombe Abbey
- دبیرستان Wimbledon
- مدرسه Godolphin and Latymer
- مدرسه North London Collegiate
- مدرسه City of London School for girls
- دبیرستان Guildford
- مدرسه Eton College
یکی از مشخصههای بارز مدارس خصوصی انگلستان این است که این مدرسهها ملزم به پیروی از برنامه درسی ملی نیستند. سایر اطلاعات تکمیلی مربوط مدارس شبانهروزی خصوصی انگلیس مثل شرایط پذیرش، نوع مدرسه و شهریه در ادامه این مطلب و در جدول مدارس برتر انگلستان آورده شده است.
مدارس دولتی انگلیس
بر خلاف مدارس خصوصی انگلستان، بودجه مالی مدارس دولتی انگلیس توسط دولت این کشور تأمین میشود. در واقع از دستهبندی یادشده، دو دسته مدرسههای رایگان و مدارس شبانهروزی دولتی از جمله مدارسی در انگلستان هستند که تأمین بودجه آنها از توسط دولت انجام میشود.
بهترین مدارس دولتی انگلیس |
جنسیت دانشآموزان | شرایط پذیرش در مدارس دولتی انگلستان |
مدرسه The Henrietta Barnett | دخترانه | شرط سنی مورد نظر برای هر مقطع تحصیلی قبولی در آزمون ورودی کسب نمرات حد نصاب برای هر یک از پایههای تحصیلی یا رشتههای انتخابی |
مدرسه Wilson | پسرانه | |
مدرسه Queen Elizabeth | پسرانه | |
مدرسه The Latymer | پسرانه و دخترانه | |
مدرسه دخترانه Altrincham Grammar | دخترانه | |
مدرسه St Olave’s Grammar | پسرانه | |
مدرسه Pate’s Grammar | پسرانه و دخترانه | |
مدرسه Colyton Grammar | پسرانه و دخترانه |
لازم به یادآوری است در مدارس شبانهروزی دولتی انگلستان خدمات آموزشی رایگان ارائه میشود اما برای خدمات شبانهروزی نیاز به پرداخت شهریه است.
مدارس استاندارد انگلستان
مدارس شبانهروزی استاندارد انگلستان به گروهی از مدارس انگلیس گفته میشود که از کیفیت آموزشی مطلوب و استانداردهای آموزشی بالایی برخوردارند. در این مدارس گروهی از دانشآموزان بریتانیایی و محصلان بینالمللی مشغول به تحصیل هستند.
ساختار آموزشی مدارس استاندارد انگلیس عموما از دورههای GCSE و A-level پیروی میکند. این مدارس برای ارتقای سطح کیفی سالانه به طور مدام در تلاشاند و به طور مرتب توسط مراکز مربوطه مورد ارزیابی قرار میگیرند.
شهریه تحصیل در مدارس انگلستان
شهریه تحصیل در مدارس انگلستان بستگی به نوع مدرسه دارد، همانطور که قبلتر اشاره کردیم هزینه تحصیل در مدارس دولتی انگلستان رایگان است. اما مدارس خصوصی انگلستان که اغلب بهعنوان پرهزینهترین مراکز آموزشی رده سنی زیر 16 سال شناخته میشوند، ممکن است نیاز به پرداخت شهریهای بیش از 40 هزار پوند داشته باشد.
شهریه انواع مدارس انگلیس | شهریه هر ترم تحصیل در مدارس انگلستان |
شهریه مدارس دولتی انگلستان | رایگان – تنها نیاز به پرداخت هزینه لباس فرم، سرویس، لوازمالتحریر |
شهریه مدارس خصوصی روزانه انگلستان | حدود 10.000 تا 20.000 پوند در سال |
شهریه مدارس خصوصی شبانه انگلستان (مدارس استاندارد) | حدود 35.000 تا 45.000 پوند در سال |
شهریه مدارس برتر انگلستان | حدود 45.000 تا 60.000 پوند در سال |
شرایط اسکان در انگلستان
هوم استی
دانشآموزان میتوانند با خانوادههای تأییدشده انگلیسی زندگی کنند.
مزایا:
- حس حضور در جمع خانوادگی
- تعامل فرهنگی عمیقتر
- ارتباط مستقیم با مردم انگلیس
- مقرون بهصرفهتر بودن
خوابگاه
خوابگاههای دانشآموزی انگلستان یکی از گزینههای اسکان در انگلیس برای دانشآموزان است. هر یک از خوابگاههای دانشآموزی انگلستان موظفاند رفاه عمومی، امنیت و ایمنی (مثل استفاده از دوربینهای مداربسته) را کنترل کنند. خوابگاههای شبانهروزی انگلیس گزینه اقامتی مناسبی برای دانشآموزانی است که از حمایت محلی برای اسکان برخوردار نیستند.
ساختار آموزش در کشور انگلستان
مطابق با ساختار آموزش در کشور انگلیس، همه افراد 5 تا 16 سال موظف به سپریکردن دوره تحصیلی در مدارس انگلیس هستند. دو بخش اصلی ساختار آموزشی انگلستان آموزش ابتدایی و متوسطه است که در ادامه اطلاعات لازم در مورد هر یک از مراحل ساختار آموزش مدارس انگلیس قابل بررسی است.
مراحل سیستم آموزشی مدارس انگلستان |
سن دانشآموز |
آزمونهای پایان دوره/ گواهینامههای تحصیلی در مدارس انگلیس |
Key Stage 1 (مرحله اول) |
5 تا 7 ساله |
آزمون سنجش علوم، ریاضیات و زبان انگلیسی |
Key Stage 2 (مرحله دوم) |
7 تا 11 سال |
آزمون علوم، ریاضیات و خواندن انگلیسی (نوشتن، املا و دستور زبان) |
Key Stage 3 (مرحله سوم) |
11 تا 14 سال |
یادگیری دروس علوم، ریاضی، موسیقی، کامپیوتر، جغرافیا، هنر و طراحی، تربیتبدنی و… |
Key Stage 4 (مرحله چهارم) |
14 تا 16 سال |
آزمونهای ارزیابی برای دریافت گواهی GCSE و سایر مدارک ملی |
آموزش پیشرفته انگلستان | 16 تا 18 سال | گواهینامه A-Level |
گواهینامه Cambridge Pre-Us | ||
گواهی آموزش عالی و آموزش عالی پیشرفته اسکاتلند |
سیستمهای آموزشی مدارس انگلستان
مراحل و مشخصههای اصلی دو سیستم سنتی (ملی) و بینالمللی مدارس انگلستان شامل موارد زیر است.
- سیستم آموزش ملی مدارس انگلستان (سنتی)
آموزش اجباری سنین 5 تا 16 سال مطابق با سیستم آموزش ملی مدارس انگلستان در چهار مرحله اصلی به ترتیب زیر است. این مراحل در مدارس ابتدایی انگلستان آغاز و تا آمادگی دانشآموز برای ورود به مقاطع بالاتر ادامه پیدا میکند.
- Key Stage 1: دانشآموزان 5 تا 7 ساله
- Key Stage 2: دانشآموزان 7 تا 11 ساله
- Key Stage 3: دانشآموزان 11 تا 14 ساله
- Key Stage 4: دانشآموزان 14 تا 16 ساله
- سیستم آموزش بینالمللی مدارس انگلستان
با توجه به بیشتربودن تعداد دانشآموزان مدارس خصوصی و آزادی عمل این مدارس، مراکز آموزشی بینالمللی و خصوصی در انگلیس الزامی به پیروی از سیستم آموزش ملی انگلیس ندارند. مهمترین سیستمهای آموزشی مورد استفاده در مدارس بینالمللی انگلیس موارد زیر است.
- سیستم آموزشی IB
- سیستم آموزشی AP
- سیستم آموزشی High School Diploma
ویزای تحصیلی انگلستان
افرادی که بیش از 16 سال دارند میتوانند واجد شرایط دریافت ویزای تحصیلی انگلستان باشند. از اصلیترین شروط دریافت ویزای تحصیلی انگلیس داشتن حامی یا تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینههای زندگی و تحصیل در انگلیس است.
ویزای دانشآموزی انگلستان
ویزای دانشآموزان انگلستان برای محصلان 4 تا 16 سال صادر میشود. دانشآموزان بینالمللی در این بازه سنی میتوانند در مدارس معتبر شبانهروزی و خصوصی انگلستان به تحصیل بپردازند. دریافت ویزای دانشآموزی انگلستان نیز نیازمند داشتن تمکن مالی کافی و رضایت والدین یا سرپرست قانونی دانشآموز است.
ویزای همراه انگلستان
والدین یا قیم قانونی کودکان 4 تا 11 سال تحت شرایطی میتوانند ویزای همراه انگلستان را دریافت کنند. این ویزای همراه به والدین امکان میدهد تا از این طریق فرآیند نگهداری و مراقبت از دانشآموزان مدارس ابتدایی در انگلستان و محصلان زیر سن 12 سال را تا پیش از پایان انقضای ویزای همراه به انجام برسانند. لازم به یادآوری است دارندگان ویزای همراه برای انجام فعالیتهایی مثل تحصیل، راهاندازی کسبوکار، استخدام و ... در بریتانیا دارای محدودیت هستند.
0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است