مدارس آلمان
تحصیل در مدارس آلمان، از سطح کیفی بسیار بالایی برخوردار بوده و سیستم آموزشی این کشور در سراسر جهان شناخته شده است. آموزش در مدارس این کشور صنعتی به گونهای برنامهریزی و سازماندهی شده است که پاسخگوی نیاز همه دانشآموزان، با علایق، استعدادها و توانمندیهای مختلف باشد. تمامی دانشآموزان در کشور آلمان، با توجه به شرایط مالی، استعداد و توانایی تحصیلی و برنامهای که برای آینده تحصیلی و کاری خود دارند، میتوانند به تحصیل در یکی از انواع مدارس موجود در آلمان بپردازند. تمامی ایالتهای کشور آلمان، نظام آموزشی یکسانی دارند. مدارس دولتی آلمان، فارغ از مقطع تحصیلی، عموما بدون شهریه و رایگان هستند و دانشآموزان برای تحصیل در هر یک از مقاطع ابتدایی و متوسطه و همچنین در مدارس فنی و حرفهای دولتی آلمان، ملزم به پرداخت شهریه نیستند.
در کنار مدارس دولتی، مدارس بینالمللی و خصوصی نیز در آلمان فعالیت دارند که در مقایسه با مدارس دولتی این کشور، عمدتا گزینه بهتری برای خانوادههای خارجی محسوب میشوند. زیرا در کنار کیفیت بالای آموزش در این مدارس، دانشآموزان فرصت بهرهمندی از تجربه تحصیل در محیطی بینالمللی، آشنایی با فرهنگها و زبانهای گوناگون را نیز به دست میآورند. اعتبار این سیستمهای آموزشی، توسط مراجع ملی و بینالمللی به طور مداوم مورد ارزیابی قرار گرفته و بررسی میشوند. جمعیت کم دانشآموزان در کلاسهای درس مدارس بینالمللی، باعث میشود که آنها از توجه فردی و آموزشی بالاتری برخوردار باشند و با تمرکز بیشتری، مسیر آموزشی خود را طی کنند.
تصمیم به تحصیل فرزندتان در یکی از مدارس کشوری که چهارمین اقتصاد برتر دنیا را دارد، تصمیم هوشمندانه و آیندهنگرانهای است. به منظور اخذ تصمیم درست در انتخاب مدرسه مناسب، نیاز به یک راهنمای جامع تحصیل در مدارس آلمان دارید که اطلاعات کامل و دقیقی در اختیار شما قرار دهد: اطلاعاتی در خصوص نظام آموزشی آلمان، انواع مدارس موجود در آلمان و تفاوتهای آنها، هزینه تحصیل در بهترین مدارس و دبیرستانهای آلمان، شرایط و نحوه اخذ پذیرش از بهترین مدارس آلمان و موارد متعدد دیگر. در حال حاضر، صدها مدرسه در شهرهای مختلف آلمان فعالیت میکنند و هر یک، ویژگیهای و برتریهای خاص خود را دارند. در صفحه مدارس آلمان، هر آنچه که باید درباره تحصیل در مدارس آلمان بدانید؛ در اختیار شما قرار گرفته است.
هزینه تحصیل در مدارس آلمان
چه عواملی در هزینه تحصیل در مدارس آلمان موثرند؟
شهریه تحصیلی در بعضی مدارس المان کمتر از 10 هزار یورو در سال است و هزینه تحصیل در برخی دیگر از مدارس آلمان بالغ بر 40 هزار یورو پرداخت برآورد میشود. یکی از بزرگترین دغدغههای خانوادههای ایرانی در هنگام تصمیمگیری و انتخاب مدرسه مناسب برای تحصیل فرزندشان در آلمان، میزان شهریه مدارس این کشور است. اگر به فهرست پرتعداد مدارس آلمان نگاهی بیندازید، احتمالا متوجه تنوع در مبالغ شهریه آنها خواهید شد؛ اما دلیل این تفاوت و تنوع شهریهها در مدارس آلمان چیست؟ آیا کیفیت آموزش در مدارس ارزانتر المان در مقایسه با مدارس گرانتر المان، پایینتر است؟
دولت فدرال آلمان، مسئولیت تأمین مالی مدارس دولتی را در این کشور بر عهده دارد. بنابراین، تحصیل در مدارس دولتی آلمان رایگان است و معمولا خانوادهها در تأمین هزینههای فعالیتهای فوق برنامه مانند سفرهای علمی و تفریحی با مدرسه مشارکت میکنند. در کنار مدارس دولتی، مدارس خصوصی و بینالمللی نیز در آلمان فعالیت میکنند. مدارس بینالمللی یا شبانهروزی آلمان، بر خلاف مدارس دولتی این کشور، از دانشآموزان خود شهریه دریافت میکنند. اما به دلیل الزامات قانونی برای رفع تبعیض بین خانوادههای مرفه و خانوادههای کمدرآمد جامعه، مدارس خصوصی و شبانهروزی آلمان هزینههای نسبتا نرمالی را در نظر میگیرند. علاوه بر این، در مدارس آلمان، عمدتا تعدادی اسکالرشیپ و بورسیه تحصیلی برای خانوادههای کمدرآمد وجود دارد. به طور کلی، هزینههای تحصیل در مدارس بینالمللی و شبانهروزی آلمان، در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا فرانسه، به طور چشمگیری پایینتر است. در ادامه این بخش، مروری بر عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه تحصیل در مدارس آلمان خواهیم داشت و دلایل تنوع هزینه تحصیل در مدارس المان را بررسی میکنیم:
- موقعیت مکانی مدرسه در آلمان: مدارس بینالمللی پرطرفدار و مدارسی که در شهرهای بزرگ آلمان قرار دارند شهریه بالاتری دارند.
- پایه تحصیلی در مدارس آلمان: شهریه تحصیل در مقطع مقدماتی و ابتدایی در المان برای دانشآموزان بینالمللی نسبت به مقطع متوسطه پایینتر است.
- سیستم آموزشی مدارس آلمان: هزینه تحصیل در مدارسی که از چند سیستم آموزشی استفاده میکنند به دلیل فراهم کردن زیرساختهای بیشتر، بالاتر است.
- نوع مدرسه در آلمان: هزینه تحصیل در مدارس خصوصی و بینالمللی روزانه نسبت به مدارس خصوصی و بینالمللی شبانهروزی پایینتر است.
- امکانات و فعالیتهای فوق برنامه در مدارس آلمان: هزینه تحصیل در مدارسی که امکانات و تجهیزات بیشتری داشته باشند نسبت به مدارسی که امکانات کمتری برای دانشآموزان فراهم میکنند بیشتر است.
- زبان تحصیل در مدارس آلمان: مدارسی که همزمان سیستم آموزشی IB و A-level را ارائه میکنند و دو زبانه هستند از شهریه بالاتری نسبت به مدارسی که دارای سیستم آموزشی سنتی آلمان German Abitur هستند، برخوردارند.
- وضعیت اقامتی دانشآموز و والدین او: ادامه تحصیل دانشآموزان بینالمللی در مدارس دولتی آلمان فقط در صورت اقامت والدین در المان امکانپذیر است.
موقعیت مکانی مدرسه در آلمان
در کشور آلمان، هزینههای مدارس، از طریق بودجه دولتی و دریافت شهریه تامین میشود. میزان شهریه مدارس خصوصی آلمان، توسط مقامات آموزشی در هر ایالت تعیین میشود و بنابراین، متناسب با موقعیت مکانی مدرسه متفاوت است. برای مثال، در ایالت نوردراین وستفالن، مدارس خصوصی کمک بیشتری از دولت دریافت میکنند؛ بنابراین، سهم پرداختی شهریه دانشآموزان کمتر میشود. علاوه بر این، مدارسی که در ایالتهای پرطرفدار برای دانشآموزان بینالمللی تاسیس شده اند و یا در شهرهای بزرگ آلمان یا نزدیکی آنها قرار دارند، همواره مورد توجه بیشتر قرار دارند. هزینه تحصیل در این مدارس، به دلیل دسترسی بیشتر به امکانات شهری و قرار گرفتن در مناطقی با هزینه زندگی بالاتر، بیشتر از مدارسی است که امکانات مشابهی دارند و در مناطق دورتر از شهرهای بزرگ قرار دارند.
پایه تحصیلی در مدارس آلمان
سیستم آموزشی آلمان از سه مقطع مقدماتی (Elementary)، ابتدایی (Primary) و متوسطه (Secondary) تشکیل شده است. آموزش در مقاطع ابتدایی و متوسطه از سنین 6 تا 15 سالگی در آلمان اجباری است. یکی از عوامل تأثیرگذار در هزینه تحصیل در مدارس آلمان، پایه تحصیلی دانشآموز است. در مدارس خصوصی و بینالمللی آلمان (که تحصیل در آنها با هزینه همراه است)، مبلغ شهریه سالانه تحصیل دانشآموزان، بر اساس پایه یا مقطع تحصیلی متفاوت است. مثلا، در مدارس بینالمللی آلمان، شهریه تحصیل دانشآموزان در پایههای 1 تا 8، در حدود 15 هزار یورو است. این مبلغ در مقطع بعدی و پایههای 9 تا 12، سالانه حداقل 20.000 یورو است (البته این مبالغ صرفا شهریه مدرسه هستند و در مدارس شبانهروزی هزینههای اسکان و وعدههای غذایی و موارد مشابه به این ارقام اضافه میشود).
سیستم آموزشی مدارس آلمان
در مدارس آلمان (اعم از دولتی، خصوصی و بینالمللی)، سیستمهای آموزشی متنوعی ارائه میشود؛ از سیستم آموزشی سنتی آلمان که با عنوان German Abitur شناخته میشود گرفته تا سیستمهای آموزشی بینالمللی مانند IB و GCSE/A-level. هر سیستم آموزشی نیز به منظور پیادهسازی درست و اصولی مبانی و چارچوبهای آموزشی خود، نیاز به تأمین پیشنیازها و الزامات خاصی دارد. برای مثال، تمرکز برخی سیستمهای تحصیلی بیشتر بر پیشرفت آموزشی دانشآموزان است. در چنین سیستمهایی باید امکانات آموزشی بیشتری نظیر آزمایشگاهها و کتابخانههای مجهزتر مهیا شود. تمرکز برخی سیستمهای آموزشی نیز بر شناسایی و شکوفایی تواناییهای مختلف دانشآموزان در کنار پیشرفت تحصیلی آنها است. بدیهی است که این سیستمهای آموزشی، نیاز به امکانات و تجهیزات مختلفی دارند تا بدرستی بتوانند تواناییها و قابلیتهای دانشآموزان را شناسایی کنند و آنها را پرورش دهند.
یکی از موضوعاتی که تأثیر مستقیم بر هزینههای یک مدرسه دارد، تعداد و تنوع سیستمهای آموزشی ارائهشده در مدرسه است. اگر مدرسه تعداد سیستمهای آموزشی بیشتری داشته باشد، نیازمند برآوردهکردن امکانات و پیشنیازهای بیشتری است که طبیعتا بر روی هزینههای آن مدرسه و در نتیجه بر میزان شهریه دریافتی توسط آن مدرسه تأثیر خواهد داشت. از سوی دیگر، تداوم و حفظ شرایط و استانداردهای مورد نیاز برای ارائه سیستمآموزشی بینالمللی مانند IB نیز هزینههای بسیاری برای مدارس در پی دارد. برای مثال، تمامی مدارسی که سیستم آموزشی IB را ارائه میدهند، هر ساله توسط سازمان جهانی IB مورد ارزیابی قرار میگیرند تا برقراربودن استانداردهای مورد نظر این سازمان، تضمین شود.
نوع مدرسه در آلمان
یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر هزینه تحصیل در مدارس آلمان، نوع مدرسه است. در آلمان سه دسته کلی مدرسه فعالیت میکنند. مدارس دولتی، مدارس خصوصی و مدارس بینالمللی. مدارس دولتی آلمان عمدتا مدارس روزانه هستند و دانشآموزان پس از سپریکردن ساعات آموزشی مشخصی، به خانه خود باز میگردند. اما در مدارس خصوصی و بینالمللی آلمان، در کنار بخش روزانه، بخش شبانهروزی نیز دارند.
هزینه تحصیل در مدارس آلمان، بر اساس نوع فعالیت مدرسه کاملا متفاوت است. مدارس دولتی روزانه آلمان هیچ هزینهای ندارند و شهریه دریافت نمیکنند. دانشآموزان برای تحصیل در مدارس روزانه باید به زبان آلمانی مسلط باشند و والدین به همراه دانشآموز باید در آلمان سکونت داشته باشند. هزینه تحصیل در مدارس شبانهروزی دولتی آلمان در مقایسه با مدارس خصوصی روزانه یا شبانهروزی بسیار پایینتر است. ولی اخذ پذیرش از این مدارس بسیار رقابتی بوده و دانشآموز باید کاملا به زبان آلمانی مسلط باشد.
در مدارس روزانه خصوصی و بینالمللی آلمان، دانشآموزان در تمام طول روز در مدرسه حضور ندارند و پس از سپریشدن زمان آموزشی استاندارد، به خانه خود باز میگردند. در این مدارس، به دلیل عدم حضور دانشآموزان در مدرسه پس از پایان روز و استفاده محدودتر از خدمات و فعالیتهای فوق برنامه مدرسه، هزینه کمتری نیز توسط آنها به مدرسه پرداخت میشود. در مقابل، مدارس خصوصی و بینالمللی شبانهروزی آلمان، علاوه بر ارائه خدمات آموزشی در طول روز در مدرسه، مسئولیت تأمین محل اسکان، امکانات آموزشی و فوق برنامه اضافه برای بعد از ساعات آموزشی، تامین امنیت و رفاه دانشآموزان را نیز بر عهده دارند. بنابراین، هزینه تحصیل در مدارس شبانهروزی آلمان، علاوه بر مبلغ شهریه شامل مواردی همچون خوابگاه، بیمه، غذا و مراقبتهای اضافه دانشآموز نیز میشود که هزینه تحصیل در این مدارس را به نسبت مدارس دیگر افزایش میدهد.
امکانات و فعالیتهای فوق برنامه در مدارس آلمان
یکی از مهمترین مواردی که باعث تنوع در شهریه مدارس آلمان میشود، فراوانی امکانات آموزشی و فعالیتهای فوق برنامه مدرسه است. مدارس شبانهروزی خصوصی و بینالمللی آلمان، عمدتا تمامی امکانات و زیرساختهای مورد نیاز برای رعایت استانداردها و ارائه خدمات آموزشی باکیفیت را در اختیار دارند. علاوه بر این، به دلیل تاکید بسیار زیاد در مدارس شبانهروزی و بینالمللی این کشور بر روی رشد تحصیلی، هنری، ورزشی و شخصیتی دانشآموزان، معمولا فهرست متنوعی از فعالیتهای فوق برنامه به دانشآموزان ارائه میشود. بدیهی است فراهمکردن امکانات مورد نیاز برای ارائه چنین فعالیتهایی به دانشآموزان و پاسخگویی به نیازها و علاقمندیهای گوناگون آنها، نیازمند صرف هزینه و سرمایهگذاری قابل توجه برای زیرساختهای مدرسه است. هر مقدار که امکانات و تجهیزات مدرسه برای ارائه این قبیل فعالیتها بیشتر باشد، طبیعتا هزینه تحصیل در آن مدرسه نیز در مقایسه با مدارس دیگر بیشتر خواهد بود.
زبان تحصیل در مدارس آلمان
دانشآموزان خارجی در مدارس آلمان، میتوانند بر اساس دانش زبانی یا اولویتهای شخصی و تحصیلی خود برای آیندهشان، به یکی از زبانهای آلمانی یا انگلیسی تحصیل کنند. در تمام مدارس بینالمللی آلمان، امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. در سیستم آموزشی A-level آموزشها به زبان انگلیسی ارائه میشود و در سیستم آموزشی بینالمللی IB، امکان تحصیل به زبانهای انگلیسی، آلمانی یا دوزبانه (انگلیسی-آلمانی) برای دانشآموزان فراهم شده است. مدارسی که این دو سیستم آموزشی را دارند، هزینههای بالاتری از دانشآموزان خود دریافت میکنند. اگر فرزندتان علاقمند به تحصیل به زبان آلمانی باشد و از سطح زبان آلمانی قابل قبولی برخوردار باشد، تحصیل در مدارسی که سیستم آموزشی سنتی آلمان یا German Abitur را ارائه میدهند، میتواند گزینه مناسبتری از لحاظ هزینه تحصیل برای شما باشد.
وضعیت اقامتی دانشآموز و والدین او
از عوامل تأثیرگذار بر هزینه تحصیل در مدارس المان، وضعیت اقامت دانشآموز و والدین وی در آلمان است. تحصیل در مدارس دولتی آلمان که هزینه تحصیل بسیار پائینتری در مقایسه با سایر مدارس آلمان دارد، برای دانشآموزان بینالمللی امکانپذیر نیست. دانشآموزان بینالمللی (مانند دانشآموزان ایرانی)، تنها در مدارس خصوصی یا مدارس بینالمللی آلمان میتوانند تحصیل کنند. تنها در صورتیکه والدین دانشآموز در آلمان سکونت داشته باشند و مشغول تحصیل یا کار باشند، امکان تحصیل دانشآموز در مدارس دولتی آلمان میسر خواهد بود.
با در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذار بالا، میتوان در مورد شهریه تحصیل در مدارس آلمان اینگونه جمعبندی کرد:
-
- هزینه تحصیل در مدارس خصوصی و بینالمللی شبانهروزی آلمان، که جزو پرهزینهترین مدارس آلمان هستند، سالانه در حدود 35 تا 50 هزار یورو است. مدارسی که سیستمهای آموزشی بینالمللی ارائه میدهند و در شهرهای بزرگ قرار دارند، هزینههای بیشتری دارند.
- هزینه تحصیل در مدارس خصوصی و بینالمللی روزانه آلمان، در حدود 15 تا 25 هزار یورو در سال است. این هزینه، صرفا شهریه مدرسه است و باید هزینههایی مانند اسکان دانشآموز به آن اضافه شود. مدارسی که سیستم آموزشی سنتی آلمان (German Abitur) را ارائه میکنند و زبان تحصیل در آنها آلمانی است هزینههای کمتر و مدارسی که سیستمهای آموزشی بینالمللی دارند و چندزبانه هستند، هزینههای بیشتری دارند.
- شهریه تحصیل در مدارس دولتی و شبانهروزی آلمان، کمتر از 10 هزار یورو در سال است. این مدارس سیستم آموزشی German Abitur را ارائه میدهند و زبان اصلی آموزش در آنها، آلمانی است. لازم به ذکر است فرآیند پذیرش در مدارس شبانهروزی دولتی آلمان، بسیار رقابتی است و شرایط ویژهای برای پذیرش دارد.
هزینه پرداختی به مدارس آلمان چه مواردی را پوشش میدهد؟
هزینه پرداختی به مدارس آلمان چه مواردی را پوشش میدهد؟
هزینه تحصیل در مدارس آلمان، در مقایسه با مدارس سایر کشورهای منطقه، مانند مدارس انگلستان یا مدارس سوئیس، تا حد قابل توجهی پایینتر است. در واقع فرزندتان با تحصیل در مدارس آلمان، هم از یک آموزش باکیفیت برخوردار میشود و هم هزینه زیادی به اقتصاد خانواده تحمیل نمیگردد. نکته بسیار جذاب دیگر، رایگانبودن تحصیلات دانشگاهی در دانشگاههای دولتی آلمان است. فرزندتان پس از اتمام تحصیل در مدارس آلمان و در صورت پذیرفتهشدن در دانشگاههای دولتی، تا انتهای دوره تحصیلی دانشگاهی خود میتواند بدون پرداخت شهریه به تحصیل بپردازد.
به طور کلی، هزینه تحصیل در مدارس آلمان، بر اساس نوع مدرسه کمی متفاوت است. برای مثال، مدارس روزانه خصوصی آلمان، در مقایسه با مدارس شبانهروزی شهریه کمتری دریافت میکنند. دلیل پایینبودن شهریه، خدماتی است که توسط مدرسه به دانشآموز و خانواده ارائه میشود و در قبال آن، هزینه دریافت میگردد.
بعد از آگاهی از مبلغ شهریه مدارس آلمان و اطلاع از دلایل گوناگونی آن، موضوع مهم دیگر، اطلاع از مواردی است که در مبلغ نهایی شهریه مدرسه گنجانده شده است. با اطلاع از این موارد، میتوانید برنامهریزی مالی بهتری برای تامین هزینه تحصیل فرزندتان در آلمان داشته باشید. بعضی از مدارس آلمان، علاوه بر موارد پایه مانند شهریه، هزینه اسکان و غذا، موارد ضروری و اجباری دیگر را نیز در مبلغ نهایی شهریه در نظر میگیرند. در سایر مدارس، ممکن است مبلغ اولیه شهریه فقط شامل موارد پایه باشد و مبلغ نهایی، با مجموع آیتمهای اجباری و اختیاری دیگر تعیین شود. بنابراین، پیش از تصمیمگیری و انتخاب مدرسه برای تحصیل فرزندتان در آلمان، باید این موارد را به طور دقیق بررسی کنید.
در این قسمت از راهنمای جامع تحصیل در مدارس شبانهروزی و بینالمللی آلمان، به مواردی که اقلام اصلی هزینه تحصیل در مدارس آلمان را شکل میدهند، اشاره میکنیم:
– هزینه درخواست پذیرش یا اپلیکیشن فی (Application Fee). این مبلغ فقط یکبار در آغاز فرآیند اپلای برای دریافت پذیرش تحصیلی در مدرسه دریافت میگردد. بدون پرداخت این مبلغ به مدرسه، پرونده تحصیلی فرزندتان بررسی نخواهد شد. لازم به ذکر است که این مبلغ، صرف نظر از نتیجه اقدام برای اخذ پذیرش، غیر قابل برگشت یا Non-Refundable است.
– هزینه ثبت نام دانشآموز یا Registration Fee. این مبلغ، بابت هزینههای اداری و به منظور ثبت نام دانشآموزان جدید در مدرسه، توسط مدرسه دریافت میشود. این مبلغ نیز، فقط یکبار و در سال اول تحصیل دانشآموز در مدرسه پرداخت میشود و مانند اپلیکیشن فی، غیر قابل برگشت است.
– شهریه تحصیل دانشآموز یا Tuition Fee. این مبلغ، صرفا مربوط به استفاده از خدمات آموزشی پایه مدرسه است. این هزینه بر اساس پایه تحصیلی دانشآموز، متفاوت خواهد بود.
– بیمه سلامت دانشآموز یا Health Insurance
– هزینه اسکان دانشآموز در خوابگاه مدرسه یا Accommodation Fee. این مبلغ مختص مدارس شبانهروزی است و در صورتی که دانشآموز تمایل داشته باشد از امکانات اسکان شبانهروزی مدرسه استفاده کند، مبلغی با عنوان هزینه اسکان به مدرسه پرداخت خواهد کرد.
– هزینه اسکان با خانواده میزبان آلمانی یا Homestay. آن دسته از مدارس روزانه خصوصی در آلمان که امکانات خوابگاهی برای اسکان دانشآموزان خود ندارند، معمولا گزینه زندگی با خانواده میزبان آلمانی را به دانشآموزان خود پیشنهاد میکنند. در این حالت معمولا یک خانواده آلمانی در ازای دریافت مبلغی به صورت ماهانه، محل اسکان دانشآموز را فراهم آورده، برخی از وعدههای غذایی را ارائه نموده و مراقبت از دانشآموز را بر عهده میگیرد.
– فعالیتهای فوق برنامه مدرسه یا Extra-Curricular Activities
– لباس فرم مدرسه یا Uniform
– حق استفاده از کتابهای درسی و سایر موارد آموزشی مدرسه یا Books, instruments and learning materials
– بیعانه یا Deposit. این مبلغ، در پایان تحصیل فرزندتان در مدرسه، پس از محاسبه تمامی هزینههای جانبی و پیشبینی نشده در طول دوره تحصیل فرزندتان، به شما برگشت داده خواهد شد.
– کلاسهای آموزش خصوصی شامل کلاسهای هنری، ورزشی و تحصیلی با آموزگاران مدرسه. این مبلغ، از موارد اختیاری مبلغ شهریه است و در صورت درخواست دانشآموز برای استفاده از این خدمات، به مبلغ شهریه افزوده میگردد.
– هزینه برگزاری آزمونها یا Exams Fee
– سفرهای روزانه مدرسه یا School Day Trips
مبلغ دقیق موارد ذکرشده در بالا، در مدارس مختلف کمی با یکدیگر تفاوت دارد. بنابراین، میتوانید بر اساس فاکتور اولیه صادر شده توسط مدرسه، از جزئیات دقیق هزینهها، موارد اجباری، اختیاری و اضافه در مبلغ کل هزینه تحصیل فرزندتان در مدارس بینالمللی آلمان اطلاع پیدا کنید.
- هزینه تحصیل در مدارس دولتی روزانه آلمان: مدارس روزانه دولتی در آلمان هزینهای بابت آموزش از دانشآموزان دریافت نمیکنند، به عبارت دیگر این مدارس شهریه ندارند. در این مدارس، خانوادهها معمولا برای مشارکت در برخی از فعالیتهای فوق برنامه مدرسه نظیر سفرهای علمی-تفریحی، مبالغی را به مدرسه پرداخت میکنند.
- هزینه تحصیل در مدارس دولتی شبانهروزی آلمان: این مدارس بخش عمدهای از هزینههای خود را از طریق کمکهای دولتی (دولت ایالتی یا دولت فدرال) تأمین میکنند. با این حال، هزینهای که این مدارس از دانشآموزان دریافت میکنند، پوششدهنده هزینه شهریه، محل اسکان، غذا، بیمه و برخی از فعالیتهای فوق برنامه است.
- هزینه تحصیل در مدارس خصوصی یا بینالمللی روزانه آلمان: هزینه دریافتی این مدارس، معمولا شامل هزینه درخواست پذیرش، هزینه ثبت نام، شهریه، کتابها و جزوات آموزشی، لباس فرم مدرسه (Uniform)، بیعانه، هزینه وعده ناهار، استقبال فرودگاهی و موارد مشابه را شامل میشود.
- هزینه تحصیل در مدارس خصوصی یا بینالمللی شبانهروزی آلمان: هزینههایی که مدارس شبانهروزی آلمان دریافت میکنند، تمام هزینه یک سال تحصیلی دانشآموز که معمولا از ماه سپتامبر شروع شده و ماه ژوئن سال آینده ادامه دارد را پوشش میدهد. به عبارت دیگر، علاوه بر مواردی که برای مدارس روزانه خصوصی آلمان مطرح شد، هزینه اسکان، فعالیتهای فوق برنامه برای ساعات پس از اتمام برنامه آموزشی، وعدههای غذایی و برخی از فعالیتهای تفریحی پایان هفته را پوشش میدهد.
دریافت بورسیه تحصیلی (تحصیل رایگان) در آلمان چه شرایطی دارد؟
دریافت بورسیه تحصیلی (تحصیل رایگان) در آلمان چه شرایطی دارد؟
در کشور آلمان، صرف نظر از نوع مدرسه، تاکید بسیار زیادی بر روی ارائه بهترین کیفیت بر اساس بالاترین استانداردهای بینالمللی آموزشی وجود دارد. در این کشور، تمامی دانشآموزان، از هر پیشینه خانوادگی و اقتصادی، حق دارند از آموزش باکیفیت ارائهشده در مدارس آلمان بهرهمند شوند. در ایالتهای مختلف آلمان، قوانین حمایتی گوناگونی برای کاهش شهریه تحصیل دانشآموزان وجود دارد. مثلا، در بعضی ایالتها مدارس خصوصی از جانب دولت مورد حمایت مالی قرار میگیرند و بنابراین، مبلغ شهریه تحصیل دانشآموزان کاهش مییابد. در کنار این قوانین دولتی و ایالتی در کشور آلمان، مدارس بینالمللی نیز اسکالرشیپهای برای دانشآموزان بااستعداد در زمینههای مختلف در نظر گرفته اند. اگر فرزندتان دارای عملکرد تحصیلی درخشانی است، یا استعداد و سابقه قابل توجهی در یکی از رشتههای ورزشی یا هنری دارد، میتواند از اسکالرشیپهای مربوط به حوزه علاقهمندی و استعداد خود بهرهمند شود.
علاوه بر این، بعضی از بهترین مدارس خصوصی و بینالمللی در آلمان، برای فراهمکردن امکان تحصیل دانشآموزان مستعد خانوادههای کمدرآمد در مدرسه و بهرهمندی از امکانات تحصیلی برتر آن، اقدام به ارائه بورسیههای تحصیلی تحت عنوان کمکهزینه مالی یا Financial Aid به خانوادههای کمدرآمد میکنند. هر چند، این کمکهزینههای مالی برای خانوادههای ایرانی که فرزندشان با ویزای تحصیلی قصد تحصیل در مدارس آلمان را دارد، مناسب نیستند. زیرا، خانواده به عنوان حمایتکننده مالی دانشآموز، باید توانایی تامین هزینههای تحصیل و زندگی فرزندشان در آلمان را به سفارت اثبات کند.
نکتهای که در مورد کمکهای مالی یا اسکالرشیپ مدارس آلمان باید به آن توجه نمود این است که این کمکهای مالی بخشی از هزینههای تحصیل دانشآموز را برای مدت محدودی پوشش میدهد. به عنوان مثال، 20 درصد از شهریه مدرسه برای سال اول تحصیلی به دانشآموزی تخفیف داده میشود. از سوی دیگر، اسکالرشیپهای موجود در مدارس، به تعداد محدودی ارائه میشوند و باید برای آنها اپلای کرد و بسته به شرایط تحصیلی و توانمندیهای دانشآموز ممکن است این کمک هزینه به وی تعلق بگیرد.
اما، به جز موارد ذکرشده در بالا، در مدارس آلمان نیز مانند سایر کشورها، گزینهای برای کاهش شهریه با نام Sibling Discount وجود دارد. این تخفیف، که بر اساس سیاستهای مدرسه میتواند کاهش 5 تا 8 درصدی در شهریه اعمال کند، به خانوادههایی تعلق میگیرد که بیش از یک فرزندشان در یک مدرسه قصد تحصیل دارند. در اینصورت، شهریه فرزند اول کامل محاسبه خواهد شد و برای مبلغ نهایی شهریه تحصیل سایر فرزندان، درصدی تخفیف در نظر گرفته میشود.
مدارس آلمان چگونه هزینههای خود را دریافت میکنند؟
پس از اینکه فرزندتان موفق شد از یک مدرسه در آلمان، پذیرش تحصیلی دریافت کند، وارد یکی از مهمترین و حیاتیترین مراحل مهاجرت تحصیلی او میشوید: پرداخت شهریه! این مرحله، هم از دیدگاه پرداخت به موقع و کامل مبلغ تعیینشده به مدرسه دارای اهمیت است و هم شیوه انتقال وجه و پرداخت شهریه؛ که با توجه به تحریمهای مالی موجود، چالشهایی را برای خانوادههای ایرانی ایجاد کرده است.
به دلیل تاثیر زیادی که پرداخت شهریه بر روی نتیجه پرونده ویزای تحصیلی فرزندتان دارد، همواره اکیدا توصیه میشود تا در بازه زمانی تعیینشده توسط مدرسه، کل مبلغ شهریه را به حساب مدرسه واریز کنید. معمولا در نامه اولیه پذیرش، اطلاعات کافی در مورد زمان و نحوه پرداخت شهریه ذکر شده است. همچنین، اطلاعات کاملی در مورد موارد تحت پوشش شهریه تحصیلی نیز ارائه میشود. با پرداخت کامل شهریه یک سال تحصیل فرزندتان در مدرسه مربوطه، به سفارت آلمان ثابت میکنید که فرزندتان برای تحصیل در یکی از مدارس آلمان، قصد ورود به کشور را دارد و شما، به عنوان خانواده و حامی مالی او، توانایی و سرمایه کافی برای تامین هزینههای تحصیل و زندگی او را دارید.
موسسه Saman Study، با اشراف کامل بر روی روشهای پرداخت مالی و پیچیدگیها و آگاهی از مشکلاتی که اغلب خانوادههای ایرانی برای پرداخت شهریه تحصیل فرزندشان با آن روبرو هستند، اقدام به ارائه روشی امن برای پرداخت شهریه به مدارس خارجی کرده است. این روش، که بر اساس بسترهای پرداخت بانکی امن و قابل اطمینان انجام میشود، فرآیند پرداخت شهریه به حسابهای بینالمللی را تا حد زیادی سهولت بخشیده است. همچنین، در شرایطی که نیاز به بازپرداخت شهریه از سوی مدرسه باشد نیز، این روش ضریب اطمینان بالاتری نسبت به سایر روشهای متداول و موجود دارد و بازپرداخت امن و سریع وجه را تضمین میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، به بخش حوالههای بانکی در قسمت خدمات تکمیلی موسسه بروید.
انواع مدارس آلمان
در آلمان چند نوع مدرسه برای تحصیل وجود دارد؟
در کشور آلمان، کودکان از سن 6 سالگی موظف به تحصیل در مدرسه هستند. بیشتر مدارس در کشور آلمان توسط دولت اداره میشوند و عمدتا بدون شهریه و رایگان هستند. علاوه بر مدارس دولتی، تعداد زیادی مدرسه بینالمللی و خصوصی نیز در این کشور وجود دارد که دانشآموزان برای تحصیل در آنها، باید شهریه پرداخت کنند.
هر یک از ایالتهای آلمان، مسئول تبیین و تعیین سیاستهای آموزشی مدارس خود است. به عبارت دیگر، سیستم اداره یک مدرسه به منطقهای که در آن قرار گرفته بستگی دارد. به این معنا که برنامه درسی و سیستم آموزشی دانشآموزان لزوما در همه ایالتها یکسان نیست، کتابهای درسی نیز ممکن است محتوای متفاوتی داشته باشد. علاوه بر این، در ایالتهای گوناگون آلمان انواع مختلفی از مدرسه فعالیت میکنند. این مدارس را میتوان براساس عواملی مانند شیوه اداره آنها، جنسیت دانشآموزان، رده سنی دانشآموزان، شرایط اسکان دانشآموزان تقسیمبندی نمود.
- مدارس دولتی/ خصوصی آلمان
در آلمان مدارس را میتوان بر اساس منبع تأمین هزینهها، به دو دسته مدارس دولتی و مدارس خصوصی تقسیمبندی نمود. مدارس دولتی آلمان، توسط دولت ایالتی و فدرال آلمان تأمین مالی میشوند و مدرسه هزینهای از دانشآموزان خود دریافت نمیکند. در مقابل مدارس خصوصی و بینالمللی آلمان، با شهریهای که از دانشآموزان دریافت میکنند، هزینههای خود را تأمین میکنند.
- مدارس روزانه/ شبانهروزی آلمان
در مدارس روزانه آلمان، دانشآموزان در خلال ساعات درسی در مدرسه هستند و پس از پایان برنامه درسی روزانه، به خانه خود باز میگردند. در این مدارس، مدرسه محلی برای اسکان دانشآموزان ندارد. بنابراین، برای تحصیل در چنین مدارسی، دانشآموز یا باید همراه با خانواده خود در آلمان سکونت داشته باشد و یا با یک خانواده میزبان آلمانی (Homestay) زندگی کند. مدارس شبانهروزی آلمان، مدارسی هستند که از امکانات خوابگاهی برخوردار بوده و تأمین محل اسکان دانشآموزان را بر عهده دارند. این مدارس، معمولا مدارسی با امکانات بسیار زیاد هستند. به دلیل اینکه علاوه بر دارابودن امکانات آموزشی مناسب، باید امکانات مورد نیاز برای فعالیتهای ورزشی، هنری و تفریحی دانشآموزان بخش شبانهروزی را نیز داشته باشند تا بتوانند برنامه مناسبی برای تمام اوقات حضور دانشآموزان در مدرسه تدوین کنند.
- مدارس دخترانه، پسرانه یا دخترانه-پسرانه آلمان
در آلمان نیز مانند سایر کشورها، مدارس بر اساس جنسیت دانشآموزان خود به سه دسته مدارس دخترانه، مدارس پسرانه و مدارس مختلط دخترانه-پسرانه تقسیمبندی میشوند. در صورتی که علاقمند به تحصیل فرزندتان در هر یک از این سه دسته مدرسه باشید، به راحتی میتوانید مدرسه مورد نظر خود را از بین مدارس موجود انتخاب کنید.
- مدارس ابتدایی و متوسطه آلمان
سیستم آموزشی آلمان از دو سطح ابتدایی و متوسطه تشکیل شده است. بر این اساس، مدارس در آلمان نیز به دو دسته مدارس ابتدایی و مدارس متوسطه (یا دبیرستان) تقسیمبندی میشوند. دانشآموزان در سن شش سالگی وارد مدارس ابتدایی آلمان میشوند و یک دوره چهار ساله تحصیلی را طی میکنند (در برلین و برندنبورگ، دوره ابتدایی شش سال به طول میانجامد). دانشآموزان از پایه سوم تحصیلی شروع به یادگیری یک زبان خارجی (معمولا انگلیسی یا فرانسوی) میکنند (در شش ایالت آلمان این آموزشها از پایه اول تحصیلی شروع میشود). دانشآموزان در سن 10 یا 12 سالگی دوره ابتدایی را به پایان میرسانند.
مقطع متوسطه در دبیرستانهای آلمان از پایه پنجم (و در برخی ایالتها از پایه هفتم) آغاز میشود. دانشآموزان در دبیرستان دو مسیر اصلی برای ادامه تحصیل دارند. در مسیر اول، دانشآموزان پس از سپریکردن یک دوره پنج یا شش ساله در دبیرستانهایی با اسامی Hauptschule یا Realschule، میتوانند وارد دورههای آموزش فنی و حرفهای و یا کالجهای فنی شوند. در مسیر دوم، دانشآموزان دوره تحصیلی 9 سالهای را در مدارسی با عنوان Gymnasium یا Gesamtschule طی نموده و برای ورود به تحصیلات دانشگاهی آماده میشوند.
ویژگیهای مدارس شبانهروزی خصوصی آلمان چیست؟
مدارس شبانهروزی خصوصی و بینالمللی در آلمان، از استانداردهای بالای آموزشی برخوردار بوده و جزو مدارس باسابقه در حوزه آموزش هستند. آموزش یکی از ارکان اصلی جامعه در کشور آلمان است. استانداردهای بالای آموزشی، این کشور را به یکی از بهترین مکانها برای تحصیل در سطوح و مقاطع گوناگون تبدیل کرده است. مدارس شبانهروزی در آلمان، که با نام Internats نیز شناخته میشوند، فرصت کسب یک تجربه آموزشی منحصربهفرد در محیطی بینالمللی را در اختیار دانشآموزان خود قرار میدهند. این مدارس، امکانات اسکان شبانهروزی ویژهای را برای دانشآموزان فراهم میکنند تا بتوانند در آن، به زندگی و تحصیل بپردازند و در عین حال، بر روی ارتقاء ویژگیهای شخصیتی در کنار دستاوردهای آموزشی خود تمرکز کنند.
یکی از بزرگترین مزایای تحصیل در مدارس شبانهروزی خصوصی آلمان، فرصت یادگیری و تسلط به زبان آلمانی و آشنایی با فرهنگ این کشور است. اغلب مدارس شبانهروزی، برنامههای جامعی برای یادگیری زبان ارائه میدهند و دانشآموزان میتوانند مهارتهای زبانی خود را، به صورت روزانه با همکلاسیها و آموزگاران تمرین کنند.
تحصیل در مدارس یا کالجهای شبانهروزی خصوصی آلمان، تصمیم بسیار ارزشمندی است و از نظر سرمایهگذاری برای دستیابی به آینده تحصیلی مناسب، بسیار ارزشمند است. مدارس شبانهروزی خصوصی آلمان، اغلب دارای پردیسهای مجهز و بزرگ، موقعیت مکانی مناسب، امکانات آموزشی پیشرفته، تجهیزات آزمایشگاهی مدرن و امکانات بسیار وسیع برای ارائه فعالیتهای فوق برنامه متنوع دارند. این فعالیتها بر روی رشد و ارتقاء مهارتهای تحصیلی، ورزشی، هنری و فردی دانشآموزان تمرکز دارند. محیط آموزشی گرم، آرام و دوستانه مدارس شبانهروزی آلمان، امکان غلبه دانشآموزان خارجی بر مشکلات و موانع زبانی را از طریق قرارگرفتن در یک محیط چندفرهنگی فراهم میسازند و فرصت ایجاد روابط دوستی جدید و مشارکت در فعالیتهای تفریحی و سرگرمکننده را در اختیار آنها قرار میدهند.
تمامی مدرکهای ارائهشده توسط مدارس خصوصی و بینالمللی شبانهروزی آلمان، در سراسر دنیا از اعتبار بالایی برخوردار بوده و مورد تایید کمیتههای پذیرش موسسات آموزش عالی و دانشگاهها هستند. فارغالتحصیلان مدارس خصوصی شبانهروزی در آلمان، شانس بسیار زیادی برای ورود به بهترین دانشگاههای جهان و تبدیلشدن به متخصصینی شایسته و کاردان دارند.
مدارس شبانهروزی دولتی آلمان چه ویژگیهایی دارند؟
اغلب مدارس دولتی در کشور آلمان، به صورت روزانه فعالیت میکنند و امکاناتی برای اسکان دانشآموزان در اختیار ندارند. ولی، در بعضی از شهرها و ایالتهای آلمان، بر اساس نیاز خانوادهها و دانشآموزان، ممکن است امکان اسکان پارهوقت یا تماموقت برای دانشآموزان متقاضی فراهم شود.
در بعضی از مدارس دولتی آلمان، تعدادی از خانوادهها بنا به دلایلی مانند سفرهای طولانی و پرتعداد و عدم حضور والدین در تمام روزهای هفته در منزل و عدم امکان پیگیری و نظارت بر تحصیل دانشآموز، ترجیح میدهند فرزندشان در مدرسهای تحصیل کند که امکان اسکان چندروز در هفته یا بیشتر را داشته باشد.
در مدارس دولتی آلمان، غالبا سیستم آموزشی سنتی آلمان یا Abitur به دانشآموزان ارائه میشود که مدرک مناسبی برای ادامه تحصیل در موسسات آموزش عالی این کشور و بسیاری از کشورهای دیگر است. بنابراین، در این مدارس غالبا سیستمهای آموزشی بینالمللی ارائه نمیشود. علاوه بر این، زبان اصلی آموزش در مدارس شبانهروزی دولتی، آلمانی است و متقاضیان تحصیل در مدارس دولتی، باید دانش مناسبی در زمینه زبان آلمانی داشته باشند.
مدارس شبانهروزی دولتی، برای تسهیل یادگیری زبان آلمانی و سرعتبخشیدن به فرآیند تطبیق و سازگاری دانشآموزان خارجی و غیر آلمانیزبان با محیط آموزشی و زندگی جدیدشان، دورههای آموزشی ویژهای را سازماندهی و برگزار میکنند. با این حال، جمعیت دانشآموزان آلمانی در این مدارس، به شکل چشمگیری از دانشآموزان غیر بومی و خارجی بیشتر است.
مدارس روزانه خصوصی آلمان چه ویژگیهایی دارند؟
مدارس خصوصی در آلمان، به دو صورت روزانه و شبانهروزی فعالیت میکنند. مدارس روزانه خصوصی آلمان، از دیدگاه سیستمهای آموزشی، کیفیت خدمات آموزشی، جمعیت کلاسها، سطح دانش آموزگاران و سایر فاکتورهای تعیینکننده کیفیت و عملکرد یک مدرسه تفاوت چندانی با مدارس شبانهروزی خصوصی آلمان ندارند. تفاوت اصلی در زمان شروع روز مدرسه و حضور دانشآموزان در فضای آموزشی مدرسه است.
مدارس خصوصی آلمان، در ایالتهای مختلف ممکن است ساعات آغاز و پایان متفاوتی داشته باشند. در اغلب مدارس روزانه خصوصی آلمان، روز تحصیلی مدرسه از ساعت 8 تا 8:30 شروع میشود و حوالی 15 به پایان میرسد. در مدارس روزانه خصوصی، امکاناتی برای اسکان شبانهروزی پارهوقت و تماموقت دانشآموزان وجود ندارد و در صورتی که یکی از این مدارس را برای تحصیل فرزندتان در آلمان انتخاب کنید، باید گزینههایی مانند اسکان با خانواده میزبان آلمانی (Homestay) را برای سکونت وی در نظر بگیرید.
مدارس روزانه خصوصی مانند مدارس شبانهروزی خصوصی آلمان، علاوه بر سیستم آموزشی German Abitur که سیستم آموزشی سنتی و ملی آلمان است، سیستمهای آموزشی بینالمللی را نیز در اختیار دانشآموزان خود قرار میدهند. بنابراین، دانشآموزان علاوه بر زبان آلمانی، فرصت ارتقاء دانش زبان خود در تعدادی از زبانهای خارجی، مانند انگلیسی، فرانسوی و … را به دست خواهند آورد.
علاوه بر موارد فوق، کلاسهای درس کمجمعیت و اختصاص بیش از یک معلم به هر کلاس درس، از ویژگیهای بسیار شاخص مدارس خصوصی – چه روزانه و چه شبانهروزی – در آلمان است. کلاسهای درس در مدارس خصوصی آلمان، معمولا با تعداد دانشآموز خیلی کم برگزار میشود و هر معلم، به همکاری 1 یا 2 مربی، وظیفه آموزش و نظارت بر نحوه عملکرد و یادگیری شاگردان خود را بر عهده دارند.
ویژگیهای مدارس روزانه دولتی آلمان چیست؟
مدارس روزانه دولتی در آلمان، از کیفیت آموزشی و اعتبار قابل قبولی برخوردار هستند. اغلب خانوادههای آلمانی، ترجیح میدهند کودکان و نوجوانان خود را در این مدارس ثبت نام کنند. زیرا، در کنار رایگانبودن تحصیل در این مدارس، کیفیت و تطابق عملکرد مدرسه با استانداردهای بالای آموزشی، توسط موسسات دولتی و غیر دولتی نظارت بر خدمات آموزشی، تضمین و تایید شده است.
فعالیتهای فوق برنامه در مدارس روزانه دولتی آلمان، در مقایسه با مدارس خصوصی، دارای محدودیتهای بیشتری است. این محدودیتها عمدتا به دلیل حضور پارهوقت دانشآموزان در مدرسه و کمبودن منابع مالی و زیرساختی در این مدارس است. بنابراین، در این مدارس صرفا بر روی ارائه خدمات آموزشی و تحصیلی تمرکز میشود و فرصت چندانی برای ارتقاء مهارتهای فردی دانشآموزان وجود ندارد.
به دلیل استقبال خانوادههای آلمانی از مدارس روزانه دولتی این کشور، معمولا جمعیت کلاسهای درس در این مدارس زیاد است، دقیقا مانند مدارس دولتی در ایران و بقیه کشورها! بنابراین، فرصت آموزش متمرکز و رسیدگی انفرادی به وضعیت تحصیلی هر دانشآموز، غالبا در این مدارس فراهم نمیشود. علاوه بر اینها، آموزش در این مدارس صرفا به زبان آلمانی است و آن دسته از خانوادههای آلمانی، که تمایل دارند فرزندشان یک یا دو زبان خارجی دیگر را نیز بیاموزد، مدارس خصوصی را به مدارس دولتی ترجیح میدهند. در پایان ذکر مجدد این مطلب حائز اهمیت است که مدارس روزانه دولتی آلمان برای افرادی مناسب است که به دلایلی مانند کار یا تحصیل والدین خود، در آلمان حضور دارند. دانشآموزان ایرانی که قصد اخذ ویزای تحصیلی و ورود به آلمان دارند، امکان اخذ پذیرش از این مدارس را ندارند و باید یکی از انواع مدارس روزانه خصوصی یا شبانهروزی را انتخاب کنند.
پذیرش از مدارس آلمان
پذیرش از مدارس آلمان چه شرایطی دارد؟
بعد از آشنایی با بازه شهریهها و انواع مدارس آلمان، اپلای برای دریافت پذیرش از مدارس این کشور اروپایی اولین مرحله عملی برای شروع فرآیند مهاجرت تحصیلی دانشآموز به آلمان است. انتخاب نوع مناسب مدرسه، پایه تحصیلی و انتخاب سیستم آموزشی متناسب با علایق و توانمندیهای فرزندتان، شاید در نگاه اول کار سادهای به نظر برسد. با این حال، عوامل متعددی باعث شده که مرحله اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس آلمان، به یکی از حساسترین و مهمترین مراحل مهاجرت تحصیلی فرزند تبدیل شود. در حقیقت، انتخاب سیستم آموزشی و پایه تحصیلی مناسب در یک مدرسه آلمانی، میتواند شانس دریافت پذیرش از آن مدرسه را برای فرزندتان بالا ببرد. در مقابل، یک اشتباه کوچک، مثلا اپلای برای پایه تحصیلی نامناسب، میتواند بزرگترین لطمه را به سرنوشت پرونده فرزندتان در مسیر دریافت پذیرش تحصیلی وارد کند.
واضح است که تسلط کامل و شناخت انواع مدارس در آلمان و تفاوتهای آنها، آشنایی با سیستمهای آموزشی ملی و بینالمللی این کشور، توانایی انتخاب بهترین مدرسه برای هر متقاضی با در نظر گرفتن سوابق تحصیلی وی و پشتوانه مالی خانواده، در کنار آشنایی با مقررات و ضوابط دریافت پذیرش از مدارس آلمان، اطلاع از زمان مناسب برای اپلای و موارد متعدد دیگر، میتواند چالشها و پیچیدگیهای موجود در مسیر مهاجرت تحصیلی برای دانشآموزان را کاهش دهد. با این حال، نمیتوان انتظار داشت که خانوادهای که برای اولین بار قصد اقدام برای اخذ پذیرش از مدارس آلمان را برای فرزند خود دارد، این اطلاعات را داشته باشد و بر جزئیات ذکرشده، اشراف کاملی داشته باشد. در واقع، شاید شما به عنوان پدر یا مادر متقاضی، نتوانید با تکیه بر اطلاعات شخصی خود یا جستجو در اینترنت، بر روی تمامی جنبههای این مسیر پرپیچوخم اشراف پیدا کنید. در اینجا، کمکگرفتن از یک مشاور کاربلد و باتجربه در زمینه مهاجرت تحصیلی میتواند کمک زیادی در رفع ابهامات و کاهش ریسکهای احتمالی در پرونده تحصیلی فرزندتان داشته باشد.
به طور کلی، مراحل زیر، گامهای اصلی در فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس روزانه و شبانهروزی آلمان است:
- دریافت مشاوره برای انتخاب مدرسه در آلمان. یک مشاور خوب و حرفهای، میتواند ضمن بررسی دقیق سوابق تحصیلی فرزندتان و با در نظر گرفتن اولویتهای مالی خانواده، فهرست طولانی و متنوع مدارس آلمان را به گزینههای مناسب و اختصاصی برای شما تبدیل کند و انتخاب مدرسه را سهولت بخشد.
- انتخاب مدرسه در آلمان. پس از بررسی گزینههای پیشنهادی توسط مشاور و انتخاب تعدادی مدرسه توسط خانواده، اطلاعات کاملی در مورد شرایط پذیرش در هر یک از آنها، امکانات، کیفیت آموزش و نرخ قبولی فارغالتحصیلان مدارس در دانشگاههای معتبر به خانواده ارائه میشود. در نهایت با تصمیم خانواده و انتخاب یک تا 3 مدرسه توسط ایشان، فرآیند اقدام برای دریافت پذیرش عملا شروع میشود.
- ترجمه و آمادهسازی مدارک برای پذیرش در مدارس آلمان. ممکن است هر یک از مدارس انتخابشده در مرحله قبل، بنا به سیاستهای داخلی خود، پیشنیازها و مدارک مختلفی را برای بررسی پرونده تحصیلی متقاضیان تعیین کنند. ولی به طور کلی، مدارک هویتی مانند پاسپورت، گواهی تولد، عکس متقاضی و مدارک تحصیلی مانند ریز نمرات و کارنامه سالهای تحصیلی پیشین (تا دو یا سه سال) جزء موارد الزامی و یکسان در همه مدارس هستند. توجه داشته باشید کلیه مدارکی که برای دریافت پذیرش به مدارس آلمان ارسال میکنید، باید به زبان آلمانی ترجمه شده باشند. ولی در بعضی موارد، مدارس ممکن است ترجمه مدارک به زبان انگلیسی را نیز بپذیرند.
- ارسال مدارک و ثبت درخواست پذیرش. در این مرحله، لازم است ابتدا فرم درخواست پذیرش یا اپلیکیشن فرم (Application Form) که توسط هر مدرسه، به صورت اختصاصی ارائه میشود، تکمیل گردد. سپس، این فرم همراه با مدارک ترجمهشده دانشآموز به واحد پذیرش مدرسه ارسال میگردد. تمام مدارس بینالمللی آلمان، برای بررسی پروندههای دانشآموزان مبلغی را تحت عنوان Application Fee دریافت میکنند. این مبلغ، در صورت رد درخواست پذیرش یا انصراف دانشآموز از ادامه فرآیند، غیر قابل برگشت است. پس از دریافت این مبلغ، مدرسه پرونده تحصیلی دانشآموز را مورد بررسی قرار میدهد و در صورت نیاز، اقدام به برگزاری یک جلسه آزمون آنلاین و مصاحبه با دانشآموز/ و خانواده میکند. در صورت مثبتبودن نظر مدرسه در خصوص متقاضی، یک نامه پذیرش اولیه با نام Offer Letter صادر میشود. همراه با این نامه، یک فاکتور حاوی جزئیات دقیق هزینههای تحصیل یک سال دانشآموز در مدرسه، زمان و روش پرداخت شهریه به خانواده ارائه میگردد.
- پرداخت شهریه مدرسه در آلمان. پس از دریافت نامه پذیرش اولیه و فهرست هزینهها، خانواده باید در اولین زمان ممکن برای پرداخت شهریه اقدامات لازم را انجام دهد. ذکر این نکته در اینجا ضروری است که بدون داشتن نامه پذیرش قطعی (Admission Letter) نمیتوانید در سفارت آلمان، درخواستی برای دریافت ویزای تحصیلی فرزندتان ارائه دهید. همچنین، پرداخت کامل و بهموقع شهریه سال اول تحصیل دانشآموز، میتواند تاثیر بسیار زیادی بر روی نتیجه پرونده ویزای تحصیلی آلمان داشته باشد.
برای گرفتن پذیرش از مدارس آلمان از چه زمانی اقدام کنیم؟
فرآیند پذیرش از مدارس دولتی، خصوصی و بینالمللی آلمان، ددلاین یا مهلتهای قانونی متنوعی دارد. برای این مدارس، درخواست پذیرش باید پیش از زمان مشخصشده توسط مدرسه، ارسال شود. با این حال، اغلب مدارس معمولا تقاضاهای جدید را در طول سال تحصیلی هم مورد بررسی قرار میدهند، مگر آنکه ظرفیت خالی برای پذیرش دانشآموز در میانه سال نداشته باشند. اما هر چقدر درخواست پذیرش خود را زودتر به مدرسه ارائه دهید، فرصت کافی برای بررسی دقیق شرایط و نیازهای آموزشی و شخصی فرزندتان توسط مدرسه فراهم میشود. علاوه بر این، در مدارسی که تعداد درخواستهای بینالمللی بالا باشد، فرآیند دریافت پذیرش ماهیتی رقابتی به خود میگیرد. بنابراین، هر چقدر زودتر درخواست خود برای تحصیل فرزندتان در آن مدرسه را ارائه دهید، شانس بررسی سریعتر و دریافت نتیجه مطلوب را بالاتر میبرید.
در کنار تاریخها و ددلاینها، یک محدودیت زمانی دیگر هم وجود دارد: سن و پایه تحصیلی دانشآموز! در سیستمهای آموزشی سنتی و بینالمللی مختلف که در مدارس آلمان ارائه میشود، محدودیتهایی برای اپلای وجود دارد. برای مثال، اگر فرزندتان قصد تحصیل به زبان آلمانی در سیستم آموزشی German Abitur را داشته باشد، باید از پایه 10 تحصیل خود را در مدرسه آغاز کند. بدین معنا که، دیپلم Abitur تنها در صورتی برای دانشآموز صادر میشود که سه پایه پایانی (10 و 11 و 12) را در یک مدرسه به اتمام رسانده باشد. یا، در سیستم آموزشی بینالمللی IB، متقاضی باید برای دریافت دیپلم IB Diploma، دو پایه آخر دبیرستان (11 و 12) را به صورت پیوسته در یک مدرسه تحصیل کند.
برای اخذ پذیرش از مدارس آلمان از کجا شروع کنم؟
تصمیمگیری در مورد انتخاب و ثبت نام در یک مدرسه مناسب برای فرزندتان، مسئله حساسی است. همانطور که قبلا بیان شد، مدارس متنوعی (اعم از دولتی و خصوصی) در آلمان وجود دارند که هر کدام دارای شرایط و ویژگیهای منحصربهفردی هستند. در زمان تصمیمگیری در خصوص انتخاب یک مدرسه، خانوادهها با حجم انبوهی از اطلاعات روبرو هستند که علاوه بر بررسی و تحلیل این اطلاعات، باید از صحت و سقم آنها نیز اطلاع دقیق یابند. برای تصمیمگیری صحیح در این مورد، باید آشنایی کافی با سیستمهای آموزشی مختلف موجود در مدارس آلمان داشته باشید، انواع مدارس در آلمان را بشناسید و ویژگیها و شرایط تحصیل در آنها را بدانید، از سوابق مدارس موفق در آلمان آگاهی داشته باشید، با شرایط اخذ پذیرش در این مدارس آشنا باشید و بتوانید این موارد را به دقت در مورد مدارس مختلف بررسی کنید.
به منظور اجتناب از بروز مشکل در این فرآیند که میتواند تبعات مالی بسیاری داشته باشد و تأثیر جبرانناپذیری بر آینده تحصیلی فرزندتان بگذارد، بدیهی است که باید از همراهی مشاورانی که اشراف و آگاهی بسیاری در این موضوع دارند، بهره ببرید. مشاوران بادانش و متعهدی که با صبر و بردباری بسیار، اطلاعات کامل و جامعی در مورد تحصیل در مدارس آلمان در اختیار شما قرار میدهند و شما را در انتخاب مسیر مناسب یاری میکنند. چنین افرادی، به دلیل اطلاعات کاملی که در مورد سیستم آموزشی مدارس آلمان دارند و انواع مدارس فعال در این کشور را میشناسند، به راحتی میتوانند نوع مدرسه مناسب برای دانشآموز را تشخیص داده و چندین مدرسه که تطابق بیشتری با شرایط تحصیلی دانشآموز و مالی خانواده وی دارند را معرفی نمایند.
ما در موسسه Saman Study، در طول سالهای گذشته تجربیات موفق بسیاری در حوزه اعزام دانشآموز و دانشجو به مدارس و دانشگاههای اروپا، به خصوص کشور آلمان، داشته ایم. کارشناسان باتجربه Saman Study در بخش آلمان، با بررسی دقیق پروندهها و دریافت اطلاعات کامل در مورد شرایط تحصیلی دانشآموز، علایق، توانمندیها و استعدادهای وی، همواره سعی دارند بهترین و مناسبترین پیشنهادات را برای خانوادهها داشته باشند. در جلسات مشاوره، ضمن پاسخگویی به تمامی سوالات و ابهامات، مسیر پیش روی خانوادهها از مراحل ابتدایی اخذ پذیرش تا اخذ ویزا و ورود دانشآموز به مدرسه، به طور کامل تشریح شده به خانوادهها در انتخاب مدرسه مناسب کمک میشود. برای بهرهمندی از خدمات تخصصی مشاوران ما، میتوانید فرم ارزیابی را از طریق وبسایت موسسه تکمیل و ارسال کنید. موسسه اعزام دانشآموز و دانشجوی Saman Study، از اولین مرحله و انتخاب مدرسه، حتی پیش از آن و انتخاب مناسبترین کشور و مقصد مهاجرت تحصیلی، تا مراحل پایانی و پرداخت شهریه و سفر دانشآموز به آلمان، در کنار متقاضی و خانواده است.
سیستمهای آموزشی مدارس آلمان
سیستم آموزشی سنتی آلمان
در نظام آموزشی آلمان پنج سطح مختلف وجود دارد که سه سطح آن مربوط به تحصیلات قبل از دانشگاه میشود که عبارتند از سطوح مقدماتی (Elementary)، ابتدایی (Primary) و متوسطه (Secondary). در این سیستم آموزشی، تحصیلات اجباری از سن شش سالگی و با ورود دانشآموزان به مقطع ابتدایی شروع میشود.
- مقطع ابتدایی یا Grundschule: همانطور که بیان شد، کودکان در سن شش سالگی، آموزش
در مدرسه ابتدایی را شروع میکنند که 4 پایه تحصیلی دارد. با این استثناء که در برلین و برندنبورگ، مقطع ابتدایی پایه اول تا ششم را شامل میشود. دو سیستم آموزشی در مدارس ابتدایی آلمان وجود دارد که عبارتند از سیستم مدارس پنج روز در هفته با 188 روز آموزشی در سال و سیستم مدارس شش روز در هفته با 208 روز آموزشی در سال. در مقطع ابتدایی سیستم آموزشی آلمان، ساعات آموزشی به زمانهای 45 دقیقهای تقسیمبندی میشود و در هر روز حداکثر شش زمان 45 دقیقهای آموزشی وجود دارد. پس از اتمام مقطع ابتدایی، فقط در ایالتهای Lander Baden-Württemberg و Rheinland-Pfalz برای دانشآموزان گواهینامه پایان تحصیلات دوره ابتدایی صادر میشود. با اتمام تحصیل دانشآموزان در مدرسه ابتدایی آلمان، خانواده و آموزگاران دانشآموز، با توجه به عملکرد آموزشی او در مدرسه، در مورد نوع مدرسه متوسطهای که باید در آن تحصیل کند، تصمیمگیری میکنند.
- مقطع متوسطه یا Weiterführende Schulen: مقطع متوسطه در آلمان، پس از مقطع ابتدایی شروع میشود و به دو سطح متوسطه اول و متوسطه دوم تقسیمبندی میشود. در مقطع متوسطه اول، دانشآموزان سنین 10 تا 15-16 سال در پایههای تحصیلی 7-5 تا 10-9 به تحصیل میپردازند. آموزشهای این مقطع از دبیرستانهای آلمان، بیشتر جنبه عمومی داشته و با هدف آمادهکردن دانشآموزان برای ورود مقطع بعدی تحصیلی دبیرستان، تدوین شده است. مقطع متوسطه دوم در دبیرستانهای آلمان برای دانشآموزان سنین 16-15 تا 18 سال طراحی شده است. در مقطع متوسطه اول متداولترین انواع مدرسه متوسطه در آلمان عبارتند از:
-
- مدرسه متوسطه عمومی (Hauptschule) برای پایههای 5 تا 9 یا 10، آن دسته از دانشآموزانی که تحصیل در Hauptschule یا Realschule را با موفقیت به پایان برسانند، میتوانند تحصیل خود را در یک مرکز آموزش فنی-حرفهای ادامه دهند یا وارد یک مدرسه از نوع Gymnasium یا Gesamtschule شوند و برای ورود به دانشگاه آماده شوند.
- مدرسه متوسطه کاربردی (Realschule) برای پایههای 5 تا 10، آن دسته از دانشآموزانی که تحصیل در Hauptschule یا Realschule را با موفقیت به پایان برسانند، میتوانند تحصیل خود را در یک مرکز آموزش فنی-حرفهای ادامه دهند یا وارد یک مدرسه از نوع Gymnasium یا Gesamtschule شوند و برای ورود به دانشگاه آماده شوند.
- مدرسه متوسطه آکادمیک (Gymnasium) برای پایههای 5 تا 12 یا 13، این نوع از مدرسه در آلمان، با ترکیب مدارس Hauptschule و Realschule و Gymnasium با یکدیگر، یک سیستم آموزشی سهگانه را ارائه میدهد.
- مدرسه فراگیر (Gesamtschule) برای پایههای 5 تا 12 یا 13، در پایان پایههای 12 یا 13، دانشآموزان در آزمونی با نام Abitur شرکت میکنند و در صورت موفقیت و کسب نمره قبولی، از مدرسه متوسطه با یک گواهینامه برای ورود به مقطع آموزش عالی فارغالتحصیل میشوند. این مدرک، به فارغالتحصیلان اجازه ادامه تحصیل در یک دانشگاه یا دانشگاه علمی-کاربردی را میدهد. هر چند، این افراد میتوانند پس از پایان دبیرستان تحت آموزش حرفهای و شغلی قرار بگیرند و مستقیما وارد باز کار شوند.
تحصیل در مدارس آلمان بر اساس سیستم آموزش سنتی، به زبان آلمانی است. سیستم آموزشی سنتی آلمان یا German Abitur در سراسر جهان دارای اعتبار بسیار بالایی است و به عنوان مدرک معادل سایر دیپلمهای پایان دبیرستان شناخته میشود. این دیپلم به دارنده امکان تحصیل در دانشگاههای آلمان و سایر کشورهای جهان را میدهد.
دانشآموزان در سیستم آموزشی German Abitur مدارس آلمان، باید 4 یا 5 درس، که شامل حداقل یکی از دروس حوزه علوم (Science)، یک درس از علوم انسانی/ اجتماعی و یک زبان خارجی یا هنر باشد، را انتخاب کنند. دیپلم German Abitur به دانشآموزانی تعلق میگیرد که دو سال آخر تحصیل (سال 12 و 13) را به پایان رسانده و نمره قبولی در آزمون پایانی را به کسب کرده اند.
دانشآموزان بینالمللی برای تحصیل در سیستم آموزشی سنتی آلمان و دریافت دیپلم German Abitur، باید برای سه پایه پایانی دبیرستان (دهم تا سیزدهم) اپلای کنند و آغاز تحصیل از سال 11 یا 12 در این سیستم آموزشی امکانپذیر نیست. علاوه بر این، سطح دانش زبان آلمانی متقاضیان برای تحصیل در این سیستم آموزشی در اکثر مدارس این کشور، باید در سطح B2 باشد. تعداد کمی از مدارس آلمان، سطح B1 را نیز برای ورود به مدرسه قابل قبول میدانند.
نمرهدهی در سیستم آموزشی Abitur آلمان، به صورت عددی و بین 1 تا 6 است. نمره یک بالاترین و نمره 6 پایینترین نمره است. دانشآموزان برای قبولی باید حداقل نمره 4 را کسب کنند.
سیستمهای آموزشی بینالمللی در مدارس آلمان
علاوه بر سیستم آموزشی سنتی یا German Abitur، دانشآموزان خارجی میتوانند در مدارس خصوصی و بینالمللی این کشور در سیستمهای آموزشی دیگری نیز تحصیل کنند. بدین معنا که، اگر فرزندتان تمایلی به تحصیل به زبان آلمانی نداشته باشد، امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز در مدارس بینالمللی آلمان فراهم است. مدارس بینالمللی آلمان، عمدتا امکان تحصیل به زبان انگلیسی، آلمانی یا دوزبانه (انگلیسی-آلمانی) را برای دانشآموزان خود فراهم میکنند. برای مثال، دو سیستم آموزشی بینالمللی در مدارس آلمان عبارتند از سیستم آموزشی A-level، که تحصیل به زبان انگلیسی را برای دانشآموزان امکانپذیر میسازد؛ و سیستم آموزشی IB که در آن، دانشآموزان میتوانند به زبانهای انگلیسی، آلمانی یا انگلیسی-آلمانی تحصیل کنند.
- سیستم آموزشی IB در مدارس آلمان
یکی از سیستمهای آموزشی بسیار محبوب در مدارس خصوصی و بینالمللی شبانهروزی آلمان، سیستم آموزشی IB است. IB یا International Baccalaureate، اولین بار حدود 50 سال توسط سازمان IBO پیش در شهر ژنو کشور سوئیس معرفی شد. این سازمان مسئولیت ارائه دستورالعملهای آموزشی، نظارت بر عملکرد مدارس و برگزاری سراسری آزمونهای سیستم آموزشی IB در سراسر جهان را بر عهده دارد. در حال حاضر بیش از 5.000 مدرسه IB یا IB World School در کشورهای مختلف جهان، فعالیت میکنند.
اولین مدرسه IB در آلمان، در سال 1971 آغاز به کار کرد. در حال حاضر، 80 مدرسه در ایالتهای مختلف کشور آلمان مشغول فعالیت و ارائه خدمات آموزشی در بهترین کیفیت و مطابق با بالاترین استانداردها هستند. در 76 مدرسه IB آلمان، برنامه آموزشی IB Diploma برای دانشآموزان دو سال پایانی دبیرستان ارائه میشود. علاوه بر این، 27 مدرسه در آلمان، برنامه آموزشی سالهای ابتدایی یا PYP و 16 مدرسه برنامه آموزشی سالهای میانی یا MYP را در اختیار دانشآموزان خود قرار میدهند. همچنین، 5 مدرسه نیز برنامه آموزش شغلی Career-related Program یا CP را به دانشآموزان خود ارائه میدهند.
آموزش در مدارس IB کشور آلمان، به دو زبان انگلیسی یا آلمانی ارائه میشود. همچنین امکان تحصیل بر اساس یک سیستم آموزشی دوزبانه (انگلیسی-آلمانی) نیز در این مدارس فراهم است. در سیستم آموزشی IB، دانشآموزان باید از پایه 11 وارد مدرسه شوند و تحصیل در تکپایه دوازدهم در این مدارس امکانپذیر نیست. بدین معنا که دانشآموزان ایرانی پس از گذراندن پایه یازدهم در مدارس ایران، نمیتوانند برای پایه 12 سیستم آموزشی IB مدارس آلمان اپلای کنند. در اینصورت، لازم است تا پایه 11 مجددا در مدارس آلمان گذرانده شود.
- سیستم آموزشی A-level و GCSE در مدارس آلمان
یکی دیگر از سیستمهای آموزشی بینالمللی که در مدارس خصوصی و بینالمللی آلمان در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد، سیستم آموزشی انگلستان است. سیستم آموزشی ملی بریتانیا، شامل دو مرحله آموزشی GCSE در سالهای 10 و 11 و مرحله آموزشی A-level در سالهای 12 و 13 دبیرستان میشود.
مرحله آموزشی GCSE مخصوص دانشآموزان 14 تا 16 ساله است که دو سال آموزشی پیش از ورود به سیستم آموزشی A-level یا IB را در مدارس آلمان میگذرانند. دانشآموزان در سال 10 تحصیل، موضوعات درسی دلخواه خود را برای تحصیل در سیستم آموزشی GCSE و پس از آن، در A-level انتخابی میکنند.
دانشآموزان خارجی متقاضی تحصیل در سیستم آموزشی بریتانیایی، برای دریافت پذیرش از مدارس آلمان باید برای دو سال پایانی اپلای کنند. بدین معنا که در سیستم آموزشی A-level نیز مانند سیستم آموزشی IB، امکان دریافت پذیرش در تکپایه پایانی دوره دبیرستان وجود ندارد. بنابراین، پذیرش برای دو سال پایانی 12 و 13 صادر میشود و متقاضی برای دریافت دیپلم A-level، باید هر دو سال 12 و 13 را در یک مدرسه بگذراند.
اعتبار مدارک مدارس آلمان
پایان موفقیتآمیز تحصیل در دبیرستانهای آلمان، دستاورد بسیار بزرگی به شمار میآید! در واقع، فارغالتحصیلی از مدارس این کشور، نشاندهنده پشتکار و تلاش دانشآموز در سیستم آموزشی چالشی و سختگیرانه مدارس آلمان است. دبیرستانهای آلمان، آزمونهای پایانی و دیپلمها متفاوتی دارند. در مدارس Gymnasium آلمان، دانشآموزان پس از پایان تحصیل موفق به دریافت دیپلم Abitur میشوند. داشتن این مدرک برای ورود به موسسات آموزشی عالی (دانشگاههای آلمان) ضروری است. آزمونهای پایانی Abitur سطح دانش و معلومات دانشآموزان پیرامون موضوعات درسی که در طول دو سال گذشته و قبل از آن آموخته اند، را مورد ارزیابی قرار میدهند.
در مدارس بینالمللی آلمان، مدرکها و دیپلمهای بینالمللی بسیار معتبری به دانشآموزان ارائه میشود. فرزندتان، صرف نظر از آنکه در یک مدرسه بریتانیایی و بر اساس سیستمهای آموزشی GCSE و A-level تحصیل کرده باشد، یا در یک مدرسه مطابق با سیستم آموزشی IB، میتوانند به راحتی از بهترین و برترین دانشگاههای جهان پذیرش دریافت کنند. تمامی مدارس آلمان، مطابق با قانون باید استانداردهای آموزشی یکسانی را رعایت کنند و بر اساس دستورالعملهای قانونی تبیینشده، سطح قابل قبولی از آموزش را به دانشآموزان خود ارائه دهند. در آلمان، سازمانهای ملی و بینالمللی متعددی بر روی عملکرد و نحوه ارائه خدمات آموزشی در انواع گوناگون مدارس این کشور نظارت دارند. این سازمانها، به صورت منظم و از جنبههای گوناگون، کیفیت آموزش، امکانات آموزشی و غیر آموزشی، وضعیت رفاه دانشآموزان و کارکنان مدرسه و بسیاری موارد دیگر را بررسی میکنند. سیستم امتیازدهی یا اعطای اعتبارنامه از سوی این سازمانهای ارزیابیکننده مدارس، معیار خوبی برای سنجش کیفیت و اعتبار مدارس و انتخاب گزینه مناسب به شمار میآیند.
در انتهای این مقاله، فهرستی از سازمانهای ارزشیابی و اعتبارسنجی مدارس در کشور آلمان را ارائه میدهیم:
– Middle States Association’s Commissions on Elementary and Secondary Schools – MSA CESS
– The Educational Collaborative for International Schools – ECIS
– New England Association of Schools and Colleges – NEASC
– Association of German International Schools – AGIS
– Council of British International Schools – COBIS
– International Baccalaureate Organization – IBO
– Verband Deutscher Privatschulverbände – VDP
– Handwerkskammer Potsdam – HWK Potsdam
– Council of International Schools – CIS
– Principals’ Training Center – PTC
– Pearson Education